Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.387.900
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

I na wanamu se može mjenjati poredak.

Al imam drugi problem, već mi je nekoliko puta "zaštekao", jedino rješenje je restart bio.

Može prpeoruka nekog live wallpapera? Stavio sam dandelion od salmana (imao sam ga u titaniumu), al mi se poprilično gubi s tim. Tražim neki s koji može i na lockscreen.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

al ste se raspisali ovih zadnjih dana, niti ne stignem reagirati :D

uglavnom,stavio sam zadnji rootbox + kernel koji je preporucio kpavl..vise manje namjestio u stweaksu pa cemo vidjeti kako to djeluje :)

inace bas me zanima,kad imate tak prvih par punjenja,dokle pustite da se isprazni? bas skroz,da se ugasi,ili?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Što se tiče kernela što sam imao problem sa UV, promijenio sam na Dorimanx da vidim je li do uređaja i rekoh a mozda i ostanem na njemu da vidim kako je. Slijedeći dan ga promijeno haha.

Nuke script, reinstall roma, gapps, stari kernel (taj koji sam preporučio) i radi kao zvrk.

Unvervolt ide ok (valjda sam trebao samo fix permissions i cleanat cache i dalvik pa bi radilo, ali sam se toliko nazivcirao da nisam znao da mijenjam kernel ili šta haha). UV sam svaki step za -125 i radi ok.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 16:04 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
bzvz92 kaže...

inace bas me zanima,kad imate tak prvih par punjenja,dokle pustite da se isprazni? bas skroz,da se ugasi,ili?

Mislis kad kupimo mob?

Ja ga ispraznim skroz do kraja, znaci ugasi se i onda napunim do kraja bez stanki (iskopcavanja punjaca) i to je to.

13 godina
neaktivan

Misli nakon promjene roma i kernela, ja prvo praznjenje napravim do 5%, punim cijelu noć i to je to.

P.S. Zadnji rootbox od danas? Neće ti učitati sd karticu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 16:06 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Chameleon, 2h na 50% svjetline a ostalo na min., ako nije na wifi onda je na mobilnom, push email i vrijeme svakih 1h. Fast dormancy off, 2000 mah baterija. I što je meni najbitnije, kamera daje normalne slike, GPS radi kako treba itd

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 16:25 (Kordy).

3 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

Varaš! 2000 mah baterija i 4.1.2 rom haha.

Šalim se, tako sam i ja dobivao sa stock baterijom na Jellybamu(4.1.2), koji kernel imaš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
kpavl kaže...

Varaš! 2000 mah baterija i 4.1.2 rom haha.

Šalim se, tako sam i ja dobivao sa stock baterijom na Jellybamu(4.1.2), koji kernel imaš?

Sve se vidi na 1. SS-u.

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
13 godina
neaktivan

Sori, i ja gluposti pitam. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kpavl kaže...

Misli nakon promjene roma i kernela, ja prvo praznjenje napravim do 5%, punim cijelu noć i to je to.

ne od danas...nisam ni skuzio da je izasao novi :P  3.8 verzija,tu imam

14 godina
kpavl kaže...

Zasto bi se to trebalo raditi?

13 godina
neaktivan
bzvz92 kaže...
kpavl kaže...

ne od danas...nisam ni skuzio da je izasao novi :P  3.8 verzija,tu imam

Onda si skinio zadnji stable release.

dinos3 kaže...
kpavl kaže...

Nisam nigdje napisao da bi se to trebalo raditi haha. Ja tako radim.

14 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
kpavl kaže...

koliko ja znam to se radi da bi mobitel spremio "battery stats"(posto nas dragi i9100 wipea battery stats automatski).

Tako da svaki put kad flashas rom moras koristiti mobitel 3-4 dana (punit i praznit do kraja da se ugasi) kako bi spremijo najbolji "stats"... 

13 godina
neaktivan

Nikad se ne mora puniti i prazniti do kraja, ja kada flasham novi rom to radim čisto iz razloga što nikada ne radim (inače sa 20 posto stavim puniti, nekada i ranije).

I koliko ja znam, ne wipea battery stats sam od sebe. Ali da ima sheban fuel guage, ima. Kaze se da se nakon 3-4 dana moze suditi bateriji jer tek onda je to ušlo sve u "štos" haha.

Mi sad tu izmišljamo toplu vodu. Ima ljudi koji isprazne do kraja nakon flashanja roma, a ima onih koji ne. Netko pusti da se kernel i rom "settle" nakon flashanja, a netko odmah nastavi raditi što je naumio. Netko koristi kernel cleaning script, a netko samo wipea cache i dalvik cache.

Svatko bira što će raditi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 19:03 (kpavl).
Moj PC  
4 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

Pozdrav!
Četiri dana sam bio na romu SlimBean 4.2.2 Build1. 
Rom radi dosta brže (u odnosu na stock 4.1.2) i za moje potrebe sve je fukncioniralo. ALI battery drain je dosta velik, čak i uz "umjereno" korištenje jedan dan je maksimalan (da budem precizniji, u info o bateriji najviše sam imao 20 h - sa stalno upaljenim facebook messengerom, 2 google accounta i dropboxom).  

Javite kako Vam radi kombinacija Rootbox 3.8 + Dorimanx 8.x. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
simons kaže...

Pozdrav!
Četiri dana sam bio na romu SlimBean 4.2.2 Build1. 
Rom radi dosta brže (u odnosu na stock 4.1.2) i za moje potrebe sve je fukncioniralo. ALI battery drain je dosta velik, čak i uz "umjereno" korištenje jedan dan je maksimalan (da budem precizniji, u info o bateriji najviše sam imao 20 h - sa stalno upaljenim facebook messengerom, 2 google accounta i dropboxom).  

Javite kako Vam radi kombinacija Rootbox 3.8 + Dorimanx 8.x. Hvala.

Koliko dobiješ screen on time? 20h ni ne zvuči toliko loše. Je li 3g/2g stalno upaljen?

Nemam taj kernel, ali većina sa te teme ga koriste. Sada je stigao update na 9.1. Meni osobno ne odgovara jer na njemu, kao i na stock CM kernelu imam wifi drain.

13 godina
neaktivan

Povremeno mreža nije uopće bila upaljena (Aeroplane mode), isto tako, za vrijeme korištenja sam povremeno koristio 3g (samo po potrebi, u autobusu). Screen on time je uvijek ispod 3 sata (2h i 50min). Iako se na prvi pogled ne čini loše, na stock ICSu 4.0.3. sa Siyah 5.0.1 kernelom sam imao dosta bolje "rezultate" (mogao mi je raditi 2 dana).

13 godina
neaktivan

Jesi li probao custom kernel staviti na SlimBeam?

Ako ti je baterija najbitnija, preporučam ti RootBox+modificirani Siyah v5 vsync za 4.2.2. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Nisam pokušavao sa drugim kernelima jer je dosta pritužbi na xda stranici (od Slim Beana) da se rom zamrzne (freezing), dok su neki upali u "bootloop" kad su promijenili kernel koji dolazi s romom.
Pokušat ću s Vašom kombinacijom. Hvala Vam :)

13 godina
neaktivan

Nema na čemu, javi ako zatrebaš nešto.

P.S. Na forumu smo svi na TI. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 23:26 (kpavl).
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Probao zadnju Omegu i mogu reći da sam super zadovoljan.Kernel nisam mjenjao.

Malo mi smeta battery drain kroz noć, znači deep sleep, uzelo je 6% od 00:00, do negde 7:00. {#}

Dal je to normalno na JB? Ako ne, koji kernel da mu opalim da to bude malo bolje? {#}

0 0 hvala 0
16 godina

Dali ima ovdje tko da može otkodirati S2 na sve mreže? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 16:00 (ERROR1911).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Poz, dakle pri transferu videa sa PC na hard od mobitela prije mi je bilo sve normalno, sada kada dođe do otprilike 50% na mobitelu se upali nekakav MTP sinkronizacija koje prije nije bilo i transfer se zamrzne. Pokušao sam je uninstalirati, maknuti Kies s računala, koristiti USB debugging, USB mass storage mod, ništa ne pomaže. :/ Najčudnije u priči je da je to sve počelo od trenutka kada sam kupio novi microUSB kabel jer sam originalni izgubio, pa nije valjda da kabel utječe na pokretanje te sinkronizacije? Pomoć!

0 0 hvala 0
15 godina
ERROR1911 kaže...

rootaj telefon i skini galaxy s2 unlock i to ti je to... 5min posla

16 godina
psihoroba kaže...
ERROR1911 kaže...

i dali dok vratim original root bude li unlockan? 

možeš mi dati link te aplikacije? i link postupka root? 

14 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...
psihoroba kaže...

Phihoroba je vjerojatno govorio Galaxy S2 SIM Unlock, taj app nije uspio otključati moj S2 (ne radi za sve verzije/modele) ali Galaxy_S Unlock je uspio.

Prije korištenja pročitaj opis aplikacija. Nakon unlocka možeš obrisati aplikaciju, flashati rom itd, za micanje roota ne mogu garantirati 100% ali nebi smjelo smetati.

16 godina
draganHR kaže...
ERROR1911 kaže...
psihoroba kaže...

Phihoroba je vjerojatno govorio Galaxy S2 SIM Unlock, taj app nije uspio otključati moj S2 (ne radi za sve verzije/modele) ali Galaxy_S Unlock je uspio.

Prije korištenja pročitaj opis aplikacija. Nakon unlocka možeš obrisati aplikaciju, flashati rom itd, za micanje roota ne mogu garantirati 100% ali nebi smjelo smetati.

Idem probati napravit ROOT pa probat, dok napravim ROOT sve se s moba briše? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2013 9:50 (ERROR1911).
14 godina

Ne, dok rootaš mob ustvari si samo dobio administratorske privilegije. Brisanje sadržaja postižeš wipeanjem tj. factory resetom (no time također ne brišeš sadržaj interne/eksterne memorije)

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja znam da sam ja svoj unlocko, otišo na servis, zamjenili ploču i više da neznam sa čime ne mogu ga unlockat, e sad nezz dali to zbog JB al prije je radio na svim mrežama sad nema šanse, svi appovi kao unlockan ali ništ od tog .

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Na Dorimanx kernelu imam wifi drain, kao i na CM kernelu koji koriste skoro svi custom romovi.

Nitko ne zna zašto i kako da to rješim. Router sam promijenio (nije do routera jer na tim kernelima ne radi dobro, a na modificiranom Siyah v5 vsync nemam drain uopće), DTIM intervale sam mijenjao, Beacon intervale isto (iako bi na normalnim postavkama trebalo biti ok), Static ip, DHCP - Ništa ne pomaŽe. 

Probao sam napraviti update na najnovijiu verziju RootBoxa, ali ne podržava ga kernel. Backup nisam mogao restoreati jer je izbacio neki problem pa sam samo reflash rom, gapps, kernel i wipeao sve osim data.

Tako da sam se vratio na:

ROM: RootBox 02032013

Kernel: Modificirani MCM-ov Siyah v5 vsync koji radi na 4.2.2 

Kombinacija je odlična, no ždere me to što ne znam razlog draina.

Rekao bih da neću mijenjati ništa dok ne kupim novi mobitel, ali lagao bih i sebe i vas. Moram naći to riješenje, nitko ne zna zašto se to događa i ne znaju pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2013 18:07 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice