Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.498.150
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ja imam zadnji update jellybama, kod mene je problem da se dialer pogubi, umjesto da ispise ime on samo vrti onaj loading, pa moram zakljucat i ponovo otkljucat mob. Isto kaj sam primjetio da mi bar 3 put na dan izbaci da unesem pin, ali to ipak mislim da je do moba jer nemoguce da je isti problem na razlicitim romovima i kernelima. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 17:59 (Blade18).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nakon dugo vremena, evo vijesti u vezi MIUI-a.

Sprema se MIUI V5, no na našu žalost, po prvi puta ćemo mi morati malo "pričekati", no to neće dugo biti (nadajmo se).

Samsung Galaxy SII crew.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Nakon 6 dana uredaj je dosao iz europatradea. Promjenili ekran, kuciste. Sve sad super ... Odlican je.. A sve pohvale europatradeu ;)
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
neaktivan
Drago mi je sto si imao vise srece nego neki na ovom forumu,dakle savjet svima,na servis u europa trade i nema problema,a mesc zaobići u širokom luku
14 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
Drago mi je sto si imao vise srece nego neki na ovom forumu,dakle savjet svima,na servis u europa trade i nema problema,a mesc zaobići u širokom luku

Konacno da me netko poslusao! Thumb UP za Europatrade again.. :D

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
17 godina
odjavljen

Upadam ovako kao padobranac, znam da se već jednom raspravljalo o tome ali: Ako imam slovensku garanciju, da li mi vrijedi ta garancija u europatradeu?

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Upadam ovako kao padobranac, znam da se već jednom raspravljalo o tome ali: Ako imam slovensku garanciju, da li mi vrijedi ta garancija u europatradeu?

Pa u teoriji nebi trebalo biti razlike, ja to gledam kao situaciju s automobilom, ako si ga kupio u Njemackoj, ne moras ga tamo i voziti na servis da ne bi izgubio jamstvo, nego napravis servis u ovlaštenom servisnom centru.. Ali sve su to nagađanja, mislim da bi najbolje tu ipak bilo nazvati Europatrade i direktno kod njih se raspitati..
Možeš probati na ovaj broj upitati za detalje: 01/200-5659

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
14 godina
neaktivan

Vidim da se u zadnje vrijene puno prica o leakanom sammyevom LSJ romu...al se takoder spominju neki bugovi (al nikad nista konkretno,pa me to zanima? )

E i jel to koristite obicnu verziju,ili omegu/wanam verziju...i naravno,ako je netko probao sve,koja se cini najboljom? :D

Ja sam inace na JellyBamu 20.11. Verziji i vise manje sam zadovoljan,jedino mi barerija dosta curi al vec sam se nekako navikao na to..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ja sam na omega v16.1 nemam bas jednu zamerku i baterija drzi dobro. probao sam wanam ali nije to to... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Da li se zna kada dolazi službeni Jelly Bean, za verziju i9100G? Thanks 

LOTRO - Skullcrusher - Dwarf Champion Lv 55 Lotro - Morphia - Human Loremaster Lv 47

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Prvo punjenje bat. mrzelo me da ga paraznim do kraja :) ali ja sam zadovoljan omegom....

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

zamolio bih da mi netko objasni jesam li dobro shvatio što trebam učiniti kako bih ispravno otključao svoj i9100. Naime, prije godinu dana sam satro TW sa MIUI (NDT verzija) i cijelo vrijeme sve radi besprijekorno. Da, još sam na GBu jer mi je bilo najvažnije da imam stabilan ROM i da baterija izdrži što dulje. Nedavno sam bio u Kini i nadobudno pokušao umetnuti njihovu SIM karticu. Totalno sam smetnuo s uma da je mob još uvijek zaključan na VIP. Pročitao sam na nekoliko mjesta da je najbolje prvo vratiti na stock rom pa tek onda ga otključati. Ako je tako, onda je jedini problem što mi je totalno ishlapilo kako sad vratiti na stock sa customa. Može li mi netko dati neki link ili točan korak po korak postupak kako ne bi napravio neku glupost.

Usput, pohvalio bih cijelu ekipu koja se toliko trudi i unaprijed zahvalio na pomoći.

1 0 hvala 0
15 godina

Bok, moraš prvo skinuti posljednji Kies, pa si skini odgovarajući Firmware sa Sammobile-a koji želiš (moraš se prethodno registrirati na stranici), ja sam ovdje odabrao VIP, ti si promjeni što ti već treba. Nakon toga još moraš skinuti Odin i preko njega sve radiš.

1. Prvo instaliraj Kies da ti se snime svi potrebni driveri i spoji mobitel jednom sa računalom da se upoznaju, te po volji restartaj komp nakon instalacije i odštekaj mob od računala

2. Uvjeri se da Kies nije upaljen i da ni jedan njegov proces ne radi jer se Kies i Odin ne podnose

3. Uvjeri se da Firmware koji je downloadan raspakiran do ekstenzije .tar .md5 i dok to vidiš ne raspakiravaj ga više dalje.

4. Pokreni Odin i označi kvačicu kraj PDA, klikni na PDA gumb i navigiraj do firmwarea kojeg si skinuo sa Sammobile-a te ubaci taj gore spomenuti file

5. Ugasi S2 te nakon potpunog gašenja pokreni ga kombinacijom tipki Home+Power+Volume Down, pojaviti će ti se ekran sa upozorenjem na kojem stisni Volume Up za nastavak i tada spoji mob sa računalom ponovno.

6. Čekaj signal od Odina (žuto svijetlo) i nakon toga je sve spremno za flešanje. Samo stisni Start i čekaj da on sve napravi

Naravno prije svega napravi neki backup ako ti je potreban, a sadržaj interne memorije ti neće biti obrisan. S druge strane Root i CWM nećeš više imati. Ukoliko želiš obrisati counter da se ne vidi da si prethodno Rootao i koliko si puta stavljao neki Custom ROM, prvo sada dok si još na ovom Rootanom ROM-u pokreni "Yellow Triangle Away" no o njemu si detaljnije prouči sam što te interesira i ako te uopće to muči.

EDIT:

As stated above, this isn't easily doable on Gingerbread. That is also why this currently does not work on the SGNote. When ICS is released for the SGNote it'll probably be compatible out of the box, or trivial to make it compatible. I say on Gingerbread it is not easily doable, but it is not impossible. If you put a lot of effort into it, you can probably talk to the MMC device directly and modify these partitions, I personally don't feel it is worth the effort for Gingerbread, as (at the time of this writing) official ICS firmwares should be available for both the SGS2 as well as the SGNote very shortly.

Sada vidim ovo za GB ROM-ove i Triangle Away, ali ponavljam, to radi samo ako moraš i ako ti je u interesu obrisati counter

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 8:55 (kuleee).
Moj PC  
4 0 hvala 5
17 godina
odjavljen
majdo kaže...
Kordy kaže...

Pa u teoriji nebi trebalo biti razlike, ja to gledam kao situaciju s automobilom, ako si ga kupio u Njemackoj, ne moras ga tamo i voziti na servis da ne bi izgubio jamstvo, nego napravis servis u ovlaštenom servisnom centru.. Ali sve su to nagađanja, mislim da bi najbolje tu ipak bilo nazvati Europatrade i direktno kod njih se raspitati..
Možeš probati na ovaj broj upitati za detalje: 01/200-5659

Jučer sam im poslao mail a danas su mi odgovorili: Poštovani, mi možemo izvršiti samo van-jamstveni popravak, Slovensko jamstvo za sada ne vrijedi u Hrvatskoj.

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
14 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Jučer sam im poslao mail a danas su mi odgovorili: Poštovani, mi možemo izvršiti samo van-jamstveni popravak, Slovensko jamstvo za sada ne vrijedi u Hrvatskoj.

Moram priznati izuzetno glupo i jadno, jer ako je Samsung, onda je Samsung, nebitno bio on u Kambođi, Indiji, Sloveniji ili Hrvatskoj, ne šalješ im HTC da ga poprave.. Ali tko zna sta tu jos ima u pozadini, tako da..

15 godina

Ovo se i mene tiče jer također imam slovensku garanciju. Nadam se da neće biti problema još godinu dana sa mobitelm :D

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@kuleee

Puno hvala na brzini i detaljnom opisu. Prije nego krenem u postupak ponavljam da mi nije cilj unroot-ati uređaj. Cilj je samo otključat ga dok je na njemu stock rom pa onda natrag na custom rom. Uređaj treba biti root-an ako se koristi "Galaxy S2 SIM Unlock" by Chainfire.

Prije nego sam stavio prvi custom rom, napravio sam backup (nandroid) stock roma. Ispravite me ako griješim, ali vjerujem da se i stock rom može fleshat jednako kao i custom. U tom slučaju bi postupak bio puno jednostavniji. Imao bih već root-an stock rom.

Jednom sam koristio JIG i žuti trokut je nestao. Fleshao sam par puta custom rom i nikad nisam provjeravao counter. Da li to znači ako sam maknuo triangle da time nisam i resetirao counter što znači da mi i dalje piše neki broj umjesto "0"?

15 godina

Ako si jednom maknuo counter tada si poništio ga na nulu. Sve nakon toga što si flešao se opet broji. A taj counter možeš vidjeti da uđeš u download mod (znači onaj postupak, ugasiš mob pa ga pališ kombinacijom Power+Home+VolumeDown) i tu će ti pisati brojka. Što se tiče backupa Rootanog ROM-a, njega kada bi išao vraćati dobio bi opet taj isti backupirani (Rootani ROM). Samo što ni ja nisam siguran može li se sve restoreati bez CWM-a sa stock recoveryem

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Omega ili wanam XLSJ? Pitam ja vas sada.

Ubija me ovaj pre-released sa svojom baterijom i nemam root Plač.

I da, kako smo ono radili kada nemamo CWM, da ga opet dobijemo?!
Nemam uskličnik, pa bih volio opet vidjeti uskličnik.

Eto, i ja trebam pomoć.

(zaboravio sam) 

Samsung Galaxy SII crew.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Eto, i ja trebam pomoć.

(zaboravio sam) 

Omega..... 

13 godina
neaktivan

Jos jedan glas za Omegu

17 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...

Eto, i ja trebam pomoć.

(zaboravio sam) 

Flashaj Philz-ov kernel preko Odina i skini supersu sa marketa. Tako bi trebao dobiti root+CWM+no brick bug tako da možeš napraviti factory reset (wipe)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1877270

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 22:48 (Kordy).
15 godina

Hvala vam momci.
Ok, prvo CWM pa onda redom.

P.s. sjećate se SensatioN ROM-a?
Vjerujem da, da.
Evo novosti od developera:
"Hi guys,
I have already start working on the latest JB leak. I have modded the dialer (still have to do the landscape mode) and the dropdown menu (30%). I also made the general layout of the Phone.apk and it looks promising. I have a lot o work for other projects, so it might take a while until i finish it. 
i will post some screeshots there days (probably in the weekend).
Regards,
Crysis21"

Samsung Galaxy SII crew.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Komentar sa SamMobiles-a:

Samsung Galaxy SII crew.
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

onda bum i ja Omegu probal...to ide normalno ko svaki drugi custom rom? ja sam na jellybamu pa imam sve sto bi trebalo...i da,ak mi se kojim slucajem ne svidi,jel mogu normalno vratiti nandroid backup??

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Moze li netko kamerom na mobitelu bez bljeskalice slikat cisto bijeli papir na danjem svjetlu i postat tu sliku. Hvala
17 godina
odjavljen

Evo jedan video za Omega ROM:

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Imam problemcic, prije kolko se sjecam nije ga bilo. Kada slikam nesto pogotovo bijelo imam ruzicastu mrlju na sredini. E sad mene zanima dali je to do tmobile 4.0.4 ili nesto drugo. Kolko se sjecam na 4.0.3 nije tog bilo... Al neznam nakon servisa dali su sto s kamerom radili
14 godina

Neat rom xxlsj, čini se dobar

2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Evo pola dana na Neat-u 4.1.2, za sad bez problema pa cemo vidjet.

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice