Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.714.511
|
moderatori: XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
majdo kaže...
Schweini7 kaže...

DObar jer Salman 4.2, istani i Bog ima greški, al nije niš tsrašno..

Ovo za modem je dobro kolega rekel, treba ga menjati jer onaj LP9 je užas živi. Lupiš preko CWM-a LPX i radi odlično. {#}

Daj sibni link od LPX-a..

http://veyka.co.uk/radios/

16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Nešto što me muči na Samsungu galaxy s2 pa ako netko zna možda rješenje bio bih zahvalan da mi pomogne.

Ovako:
Kada snimam (video) neki koncert uživo slika je odlična, ali zvuk je katastrofa. Zvuk je preglasan, a mikrofon osjetljiv i rezultat je distorzirani zvuk.
Tražio sam po netu, pitao kolege ali nitko mi nije dao neko dobro rješenje.
Pa ako ima neka aplikacija koja automatski smanjuje ili pojačava gain mikrofona ovisno o jačini zvuka kojeg hvata mikrofon ili u postavkama ako je negdje moguće ručno smanjiti gain...nešto kao što ima iphone po defaultu (i nije mi jasno zašto to nema i samsung po defaultu..kužim, ovo je samsung, a ne iphone hehe ali ono..{#})

Bilo što samo da bude zvuk dobar.

Unaprijed zahvaljujem! {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

i meni je ist otako slika super zvuk los :(

14 godina

Rekao sam još prije da ću naći link pa nikako, e pa našao sam ga, bolje ikad nego nikad :)

Prikazano je kako moraju biti nariktane postavke u extweaks aplikaciji koja se koristi za upravljanje siyah i dream kernelom,  ako želite postići što bolju bateriju.

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=26755476&postcount=850

Moj PC  
4 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
user3468 kaže...

Rekao sam još prije da ću naći link pa nikako, e pa našao sam ga, bolje ikad nego nikad :)

Prikazano je kako moraju biti nariktane postavke u extweaks aplikaciji koja se koristi za upravljanje siyah i dream kernelom,  ako želite postići što bolju bateriju.

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=26755476&postcount=850

postavio sam less aggresive ali na siyah 4.0.1 pa ćemo vidjeti dali šta donosi ali puno lošije odziv ima po ekranu to primjećujem

Galaxy S2 4.0.4 WanamLite 12.3-stock- XWLPT-speedmode k3-30
15 godina
neaktivan

Stavio sam stock ICS na svoj SGS2 i sam ICS je ok ali vrlo sam nezadovoljan sa par stvari: recimo baterija mi traje 30% kraće nego prije na GB-u a i povremeno se zna desiti da mob jednostavno "podivlja" pa postane vruć ko pegla pa ga onda rebootam iz shutdown menija i onda se opet na neko vrijeme unormali

Stoga molio bih za preporuku za nešto drugo bazirano na ICS-u (unlock nije potreban jer je mob kupljen otključan preko njuškala a ni rootanje nebih radio ako nije potrebno)

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 18:15 (Han Solo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Han Solo kaže...

Stavio sam stock ICS na svoj SGS2 i sam ICS je ok ali vrlo sam nezadovoljan sa par stvari: recimo baterija mi traje 30% kraće nego prije na GB-u a i povremeno se zna desiti da mob jednostavno "podivlja" pa postane vruć ko pegla pa ga onda rebootam iz shutdown menija i onda se opet na neko vrijeme unormali

Stoga molio bih za preporuku za nešto drugo bazirano na ICS-u (unlock nije potreban jer je mob kupljen otključan preko njuškala a ni rootanje nebih radio ako nije potrebno)

pa recimo Wanam je odlican .................. imas nekoliko stranica unazad price o tome na siroko .......................

15 godina

Pozdrav ekipa.

Samo čisto da vas informiram da je dobro znani Faryab napravio(i radi na njemu) Supernexus ROM (baza naravno JB) pa eto, ja se nakon dugo vremena

vraćam na ne-MIUI looks like AOSP ROM (koji je uz to JB) pa da vidimo.
Izgleda obećavajuče.

Također i gokhanmoral radi Siyah 4.1 (koji je još u Beta fazi) koji bi se trebao super slagati s JB-om.

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ cMIUI 2.8.3 + Siyah 4.0
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Pozdrav ekipa.

Samo čisto da vas informiram da je dobro znani Faryab napravio(i radi na njemu) Supernexus ROM (baza naravno JB) pa eto, ja se nakon dugo vremena

vraćam na ne-MIUI looks like AOSP ROM (koji je uz to JB) pa da vidimo.
Izgleda obećavajuče.

Također i gokhanmoral radi Siyah 4.1 (koji je još u Beta fazi) koji bi se trebao super slagati s JB-om.

Taj njegov Supernexus ROM meni nista znacajno. Bolji CM10...

15 godina
neaktivan
Delfinster kaže..

pa recimo Wanam je odlican .................. imas nekoliko stranica unazad price o tome na siroko .......................

E bravo, to je upravo ono što sam tražio: clean, fast & stable {#} bez onih glupih samsung apps koje valjda niko živ ne koristi {#}

18 godina

pozdrav ekipa!

pod kraj mjeseca mi dolazi sgs2 iz austrije.

koja je razlika između i9100 i i9100m?

koji bi mi rom preporucali za pocetak? da ostanem na gb-u? ili da ga updejtam na ics? dal ce za njega biti jb-updatea?

kas se tice recoveria on ima ugrađen vec neki? jer gledam po yt i vidim da se preko njega stavlja cwm i dalje sto slijedi

rootanje i stavljanje custom romova mi nije nepoznato jer imam trenutno x10.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

najprije moraš mob rootat i onda skineš iz marketa Rom Manager i preko njega staviš cwm recovery, postupak je bezbolan i brz - oko 10 sekundi.. nakon toga ti preostaje onaj najslađi dio, da si u moru mogućih romova odabereš najbolji. imaš ih jako puno, mnogi vole klasični cyanogen, ja volim wanamlite i oxygen... i svakako ideš na ICS, isprobaj čak i JB, ja sam trenutno na njemu i ok mi je

nakon rootanja tu si pregledaj brdo mogućih romova. uživaj :-)

EDIT: izaći će službeni JB u zadnjem kvartalu, a što se tiče razlike između i9100 i i9100m nisam siguran.. najlakše je to proguglati

prepičkavanje, staklenkom ajvara, ljudi koji pišu komentare poput LOL
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 21:26 (kuleee).
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Jel netko mjenjao bateriju u svom galaxiu?? Ja imam od 1600 mah kad bi uzeo recimo 2600 jel bi sta duze trajalo?? I jel bi to valjalo

0 0 hvala 0
14 godina
Crdy kaže...

Jel netko mjenjao bateriju u svom galaxiu?? Ja imam od 1600 mah kad bi uzeo recimo 2600 jel bi sta duze trajalo?? I jel bi to valjalo

Ja sam isprobao ove razne baterije sa ebaya. Nijedna nije dobra kao original(moja original, koja je već malo lošija).

probao sam kineske 1650mah, koje su ustvari cca 1200mah, i isprobao sam 1800mah koje je ustvari cca 1400mah. za nuždu posluže...

naručio sam 2400mah i trebala bi uskoro doći pa ću javiti kakva je. proizvođač kaže da je deklarirana sa 2400mah al da ustvari ima cca 2000mah.

P.S. Izašao je službeno stabilni cm9, i stavio sam par nightlya poslije i upario sa dreamkernelom + LQ6 modem... dream team kombinacija, performanse super, sve fluidno, baterija najbolja do sada..

15 godina
protjeran
Crdy kaže...

Skoro pa tvoj imenjak "Kordy" ti je mjenjo i zadovoljn je, a kaj je zanimljivo i dobro izgleda sa novim poklopcem.

daniel
14 godina
neaktivan
Za one koji si misle flashnuti wanamlite 12.3 vec sam na njemu par dana..odlican je, super me sluzi...nasaosam jedan bug gps vecinu vremena ne radi ostalo sve super..prva dva dana sam ostavio speedmod kernel koji se dobije s njim ali nisam bio zadovoljan s baterijom, stavio si syiah i bolje je malo..sve u svemu vrlo dobar
juka
15 godina

jel itko iskušao ovaj rom? meni ni uz ovaj navedeni fix, gps nikako neće proraditi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jedno je sigurno - JB neće na moj mob još neko vrijeme.

Užasan AOS Bug, baterija ne traje ni dan s 1,5h screen on.

Probavam sada AllianceROM koji mi djeluje obećavajuće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ja isto vraćam wanam noćas, ali ne mogu se složiti oko ovoga da baterija radi loše... ne vidim nikakve razlike pretjerane u radu baterije

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kuleee, koji kernel...speedmod koji dode s njim ili neki drugi
juka
15 godina

Evo samo da velim:

tipkam s ovog AllianceROMa koji me se dojmio i nije.

Recimo to da je Samsung based ROM pa mu fali opcija.

ali s druge strane svidja mi se locksreen koji je s S3, animiran.

pusti price i vracaj ss na CM9 :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Juka_91 kaže...
Kuleee, koji kernel...speedmod koji dode s njim ili neki drugi

dreamkernel, defaultni... doduše tokom flešanja imaš na izbor nekoliko kernela, ja sam ostavio defaultni

18 godina
Galaxy S2 @ Samsung XWLPM 4.0.4 + Siyah kernel
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 12:35 (parizer).
Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Imam jedan cudan *problem*. Kada idem pogledati neki video na youtube app cujem samo zvuk ali nema slike tj vidim samo crno...kada zaokrenem ekran da bude full screen vidim sliku ali samo dok se slika rotira a kad se zarotira i bude preko cijelog ekrana opet crno a cuje se zvuk. To se dogada samo na aplikaciji na m.youtube preko browsera sve radi normalno. Probao sam sa brisanjem svih podatka aplikacije i chache i reinstalacija..jel netko imao slican problem. Na wanamlite sam 12.3 sa siyah 3.5.2..
juka
14 godina
neaktivan

vratio sam se na paranoid android nakon dugo vremena i cesto mi se sam od sebe hot boota,sto je dosta iritantno...ne znam jel to do roma ili kernela,a vec sam sve namjestio tak da cu probat promijenit kernel nadajuci se da je u tome stvar :/

i sto je sad sa time da se svi prebacuju na jb (bazu koriste od cm10)?!?  napokon bude gotov cm9 i onda opet sve ispocetka,da sve opet bude skakljivo,radi/ne radi...ah taj android svijet me polako izluduje -.-

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
hd22sb kaže...
Mitch kaže...
Evo rijesio sam se SGS2, sad sam na SGS3 na duze vrijeme.

čestitke, javi nam dojmove

nekako si mislim da bi baterija mogla manje trajati nego na s2, malo nam to usporedi

pozdrav

Evo da ti pokazem na mom putu u ZG i natrag, kad sam bio po svoj S III.

S II -  slušam muziku cijelim putem + prčkanje po mobu - ~4 sata - 40% baterije ostane

S III - slušam muziku cijelim putem + prčkanje po mobu - ~4 sata - 69% baterije ostane

Screen On:

S II - max 3 - 3:30 h (uz dobar kernel i ROM)

S III - max 6 h (uz overclockan kernel i stock ROM)

Šta je Mitsouka,kaj si morao u metropolu?Ja sam mislil da je Split "centar svita"{#}

Šala..Inače imam gs2 i imao prije ip4 i gs2 je ok 3-4 sati korištenja ali se nemože mjeriti s iphonom koji je oko 6-7 sati korištenja mogao..A tek filmovi preko 10 sati.

17 godina
neaktivan

Kad te već zanima, u metropolu sam morao u Samsungov HQ po svoj primjerak S III za testiranje ;) 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Juka_91 kaže...
Imam jedan cudan *problem*. Kada idem pogledati neki video na youtube app cujem samo zvuk ali nema slike tj vidim samo crno...kada zaokrenem ekran da bude full screen vidim sliku ali samo dok se slika rotira a kad se zarotira i bude preko cijelog ekrana opet crno a cuje se zvuk. To se dogada samo na aplikaciji na m.youtube preko browsera sve radi normalno. Probao sam sa brisanjem svih podatka aplikacije i chache i reinstalacija..jel netko imao slican problem. Na wanamlite sam 12.3 sa siyah 3.5.2..

ne bih zelio mudrovati ai sam vec na par mjesta vidio slicne "gluposti" a lijepo pise na wanamovim stranicama da vam siyah kernel nije kompatibilan s 12.3 i tek siyah 4.0.1 moze na taj rom . preporuka svima vratite original speedmod i onda siyah 4.0 + bilo koji....

Galaxy S2 4.0.4 WanamLite 12.3-stock- XWLPT-siyah -s2- 4.0.1+
14 godina
neaktivan

hvala robijan stavio sam 4.0.1 i sad je u redu..malo me sram, uopce se nisam sjetio pogledati na wanamliteovim stranicama da li netko ima slican problem.

juka
15 godina
neaktivan
Galaxy S2 4.0.4 WanamLite 12.3-stock- XWLPT-siyah -s2- 4.0.1+
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice