Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.725.015
|
moderatori: XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Crdy kaže...

Jel mi netko moze rec ...koji 4.0.4 rom sta vec stavit i da sve funkcionira uredno... ja sam sad na 4.03 XWLP7 ...tonu toga sam citao al sto vise citam sve me vise zbunjuje i nezz sta radit... Stoga molio bih neke upute i sta je najbolje za ucinit

najbolje ti ostati na 4.0.3, jer 4.0.4 ima problematičan kernel i nakon flashanja bilo kojeg roma dolazi do brickanja moba, dakle ako želiš off 4.0.4 obavezno nakon flashanja promjeniti kernel, inače mob u kantu

jedino možeš od nexusa instalirati portan rom koji je 4.0.4 i nemaš nikakvih problema

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1601518

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 19:57 (hd22sb).
18 godina
neaktivan

Ako može netko pomoći... Email app mi je počeo zezati tako da se svako malo izbrišu svi mailovi i onda ih opet skida i o svakom mailu unatrag par tjedana me obavještava kao da je novi, što živcira i troši promet. To je počeo radit iz čista mira, ništa nisam flashao ni mijenjao u postavkama. Sad sam pokušao svašta mijenjati u postavkama ali nisam našao ništa što bi pomoglo. Čak sam izbrisao data od aplikacije i ponovno ih unio i opet isto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok....a neke mogucnosti stednje baterije to sto ste vi pricali ? sta je to siah i te fore? .... I imam problem s mobom znaci kad ga zakljucam...ekran se pocne palit i gasit sam od sebe ? zasto

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Crdy kaže...

ok....a neke mogucnosti stednje baterije to sto ste vi pricali ? sta je to siah i te fore? .... I imam problem s mobom znaci kad ga zakljucam...ekran se pocne palit i gasit sam od sebe ? zasto

moguće svašta, ako nemaš nešta ekstra važno (kontakti, poruke, igre....) onda si napravi factory reset, mislim da bi ti to trebalo riješiti problem ekrana (vjerovatno je softwareske naravi)

a što se tiće kernela i uštede energije, to ti nije nekakva razlika, naime nigdje nečeš uz isto korištenje umjesto 2 dana dići na 5, male su ti razlike, ako imaš upaljen wifi/3g, surfaš, igraš se onda očekuj max 2 dana baterije

ako želiš malo uštedjeti onda svjetlinu ekrana stavi na minimum, crna pozadina i ubodi si zadnji siyah (iako ne znam kakav je u pogledu baterije)

siyah 3.5.2 :

http://www.gokhanmoral.com/gm/2012/07/29/siyahkernel-s2-v3-5/

15 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
Crdy kaže...

moguće svašta, ako nemaš nešta ekstra važno (kontakti, poruke, igre....) onda si napravi factory reset, mislim da bi ti to trebalo riješiti problem ekrana (vjerovatno je softwareske naravi)

a što se tiće kernela i uštede energije, to ti nije nekakva razlika, naime nigdje nečeš uz isto korištenje umjesto 2 dana dići na 5, male su ti razlike, ako imaš upaljen wifi/3g, surfaš, igraš se onda očekuj max 2 dana baterije

ako želiš malo uštedjeti onda svjetlinu ekrana stavi na minimum, crna pozadina i ubodi si zadnji siyah (iako ne znam kakav je u pogledu baterij

kome

????

{#}baterija traje 2 dana

Galaxy S2-Vanamlite JHLP9 ArabicV1.2-Siyah 3.2.8.2+
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako instalirat taj kernel?? Jel to mogu i sad posto imam sve vec na mobitelu?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

v4 jos uvek nije objavljena. ali imas 3.5.2 skines i mozes naravno sad preko odin ili recovery

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok thnx sad cu to odma

EDIT: Jos jedno pitanje :D... znaci sad imam i taj siah kernel i sve radi ok kako je i bilo... Nego evo recimo ocu sad instalirat WanamLite Rom sta sve tocno moram napravit da operacije bude uspjesna jel ako moze kratki koraci . Thnx

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 1:07 (Crdy).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Crdy kaže...

ok thnx sad cu to odma

EDIT: Jos jedno pitanje :D... znaci sad imam i taj siah kernel i sve radi ok kako je i bilo... Nego evo recimo ocu sad instalirat WanamLite Rom sta sve tocno moram napravit da operacije bude uspjesna jel ako moze kratki koraci . Thnx

1. kopiraš ROM na mem. karticu

2. tamo na xda gdje si ga skinuo ti točno pišu koraci u prvome postu, što točno treba wipe-ati ( odeš u recovery i tamo napraviš wipe onoga što je spomenuto)

3. kad wipe-aš sve što treba, odeš na install zip from sd card, nađeš zip file od ROM-a, i staviš install

4. moguće da ti i piše da još nešto wipe-aš, ako da normalno da i to napraviš

5. ideš isto kao za ROM i instaliraš kernel koji želiš, vidim da si spomenuo Siyah, znači samo odeš na instal zip from sd card, odabereš npr. Siyah 3.5.3 i install

6. reboot-aš mob i trebalo bi raditi

I da, ako imaš kakve rekorde u igricama, ili neke važne podatke, preporučam ti Titanium backup da si to sačuvaš. (skineš taj Titanium, odeš u njega, na popisu njegovom nađeš što te zanima i stisneš backup)

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ Salman V4 + Siyah 3.3.2
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 8:58 (Schweini7).
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Kako se na cm9 odabiru efekti kamere tipa negativ sepia itd
Hvala na odgovoru

0 0 hvala 0
18 godina

pozdrav!

ovak trebao bi misljenje i malo opcenito o mobu. Kakva je brzina, trajanje baterije nedostaci itd, znam da sve to mogu procitati na netu ali htio bih cuti vasa misljenja.

imam priliku kupiti mob preko frenda u Austriji pa ce me mob izaci oko 270€ novi s garancijom. dali je to ok kupnja ili mogu za te novce bolje proci. S androidom sam vec upoznat ( koristim trenutno x10) i s flasanjem romova i kernela, xrecoveri-a itd...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

pozdrav!

ovak trebao bi misljenje i malo opcenito o mobu. Kakva je brzina, trajanje baterije nedostaci itd, znam da sve to mogu procitati na netu ali htio bih cuti vasa misljenja.

imam priliku kupiti mob preko frenda u Austriji pa ce me mob izaci oko 270€ novi s garancijom. dali je to ok kupnja ili mogu za te novce bolje proci. S androidom sam vec upoznat ( koristim trenutno x10) i s flasanjem romova i kernela, xrecoveri-a itd...

ma kupuj, nemaš frke, mob je odličan bez daljnjega, brdo romova i skroz jednostavno flashanje

kod nas su ti cijene negdje 2300-2500 tako da ti ovo se isplati

16 godina
neaktivan

ljudi evo  danas me kontaktirao tkzv android_isda_shit, naime postao je SALMAN rom na drugi forum, dakle svi vi koji želite odličan rom i još je baziran na sgs3 samo flashajte, naime ovo je verzija 4.2 koja je trebala ispraviti dosta bugova, morao bih točno kontaktirati salmana i vidjeti šta je sve točno ispravljeno u odnosu na dosta bugovit v4

http://galaxys2root.com/salmanrom/

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

i taj 4.2 je siguran sve sljaka??

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
hd22sb kaže...

ljudi evo  danas me kontaktirao tkzv android_isda_shit, naime postao je SALMAN rom na drugi forum, dakle svi vi koji želite odličan rom i još je baziran na sgs3 samo flashajte, naime ovo je verzija 4.2 koja je trebala ispraviti dosta bugova, morao bih točno kontaktirati salmana i vidjeti šta je sve točno ispravljeno u odnosu na dosta bugovit v4

Hvala ti!! To je ROM koji tražim..

Sad sam na Salman v4, treba wipe-ati ili? ne mogu naći nigde uputsva..

17 godina
neaktivan

Pozdrav ekipica! Dobio sam  neku ponudu da prodam mobitel, pa je lako moguće da ću ga zamijenit s S3 :)

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Crdy kaže...

i taj 4.2 je siguran sve sljaka??

sve šljaka samo tako, fluidno do bola

Schweini7 kaže...
hd22sb kaže...

Hvala ti!! To je ROM koji tražim..

Sad sam na Salman v4, treba wipe-ati ili? ne mogu naći nigde uputsva..

ja nisam ništa wipeao, a došao sam sa dilidroida i odmah iz prve se vidi kako je daleko fluidniji, u ovo kratko vrijeme korištenja sve odlično, vidimo još sve točno kroz par dana

15 godina
Šef kaže...

Pozdrav ekipica! Dobio sam  neku ponudu da prodam mobitel, pa je lako moguće da ću ga zamijenit s S3 :)

ma taj s3 ti je bezveze :-)

prepičkavanje, staklenkom ajvara, ljudi koji pišu komentare poput LOL
18 godina
neaktivan
kuleee ima pravo, SGS2 vs SGS3 je po meni nula bodova.

Rade bih mijenjao svoj SGS3 za HOX kojeg sam imao prije.

Trebao sam mozda prije nac nekog za mijenjanje SGS2 i HOX-a :P
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan

Dakle shebao sam ga {#}: [ROM][02 Aug][XWLPT][4.0.4][V12.3] WanamLite Stable Blue ICS & Stock Themed, imao sam ga dva dana i pokušao mudrovati. Instalirao siyah 3.5.2 i radio je i tada sam spremio sve podatke i backupe na komp.i formatirao usb I SD kartice i vratio na tvorničke postavke i sada imam samo mogučnost u odina gdje kada hoću flashat rom dođe do ovoga:

<<ID:0/023> Added!!
<ID:0/023> Odin v.3 engine (ID:23)..
<ID:0/023> File analysis..
<ID:0/023> Enter CS for MD5..
<ID:0/023> Leave CS..

i stoji-

onda u pokušaju kada mu ubacim JIG pa obriše podatke i opet dobijem u odinu ovo :

<ID:0/023> Odin v.3 engine (ID:23)..
<ID:0/023> File analysis..
<ID:0/023> Enter CS for MD5..
<ID:0/023> Leave CS..
<ID:0/023> Get PIT for mapping..
<ID:0/023> Firmware update start..
<ID:0/023> boot.bin
<ID:0/023>
<ID:0/023> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

i crveno u kutu FAIL jel a šta drugo da izbaci.Ovo mi napravi bilo koji rom da pokušam staviti.

Dali netko ima kakvu ideju bio bih zahvalan na pomoći  !!!!!!!!!{#}

Galaxy S2-Vanamlite JHLP9 ArabicV1.2-Siyah 3.2.8.2+
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 19:27 (robijan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Koliko sam nasao do sada moguce da je problem ODIN, instalirani driveri za mob ili promjeni usb port na kompu (najbolji je onaj na maticnoj)

Probaj reinstalati drivere i promjeniti ODIN. Ja koristim Odin3 v1.85

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=804695

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1157231

Galaxy S2 @ Samsung XWLPM 4.0.4 + Siyah kernel
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

ma probao i na laptopu i na kompu i na oba isti slučaj

imam ciglu
15 godina
neaktivan

parizer  HVALA,  riješio na slijedeći način novi odin ili 1.85 i tada sam vratio  speedmod-kernel-s2-ics-k3-30-Odin  i evo ga nazad .

Znači preporuka za sada ako i mijenjate kernel a sbrickate  mob. ga morate vratiti original kernel. Evo ako netko treba detaljnije nije problem ali sam se oladio vjerujte !!!!!! parizer još jednom hvala na pomoći ! {#}{#}

imam ciglu
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

uh. dok si ti ovo tražio i ja sam koješta  i evo riješio, e sada kako se vratiti na 4.0.1. ali za sada odoh gledat utakmnicuuuuuuuuu jbt. ti mobitel i mene s ovom opsjednutosti idem i pivo popiti,, nikad bliže nisam bio shebavanju moba !!!!!!!!!!!!!

imam ciglu
15 godina

jel mi može netko objasniti zašto project butter još ne radi na ovim JB romovima za naš S2? nešto ste spominjali da su potrebni driveri... detaljnije? kakvi su to driveri da ih nitko ne može napisati? dok sam ja testirao JB na stranici prije, rečeno mi je da su potrebni driveri na koje se čeka sa službenim JB-om za S2

prepičkavanje, staklenkom ajvara, ljudi koji pišu komentare poput LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ok. sad sam i ja malo zbunjen.... da li ja sad sa Wanam 12.3 mogu preci na Salmana ??? bez problema ili ce mi telefon se brickovati ....znaci sa 4.0.4 na 4.0.3

----------------------------

Zanemarite gornje pitanje. Vec sam odradio i sve je proslo bez problema i sad sam na Salman 4.2, al koliko vidim do sada vise je uradio bugova nego sto je bilo na prijasnjoj verziji.,...pola opcija ne radi kako treba....ne moze se namjesti vrijeme na locksreen, opet slika na home razvucena....ni to nije popravio ..........to je prvi utisak za deset minuta koliko ga koristim. i da nije mi radio wi fi dok ga nisam ugasio pa upalio ponovo (nemam pojma zasto)...

i ko zna sta sve jos ne radi ili radi :d 

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 22:54 (Delfinster).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Delfinster kaže...

Ok. sad sam i ja malo zbunjen.... da li ja sad sa Wanam 12.3 mogu preci na Salmana ??? bez problema ili ce mi telefon se brickovati ....znaci sa 4.0.4 na 4.0.3

----------------------------

Zanemarite gornje pitanje. Vec sam odradio i sve je proslo bez problema i sad sam na Salman 4.2, al koliko vidim do sada vise je uradio bugova nego sto je bilo na prijasnjoj verziji.,...pola opcija ne radi kako treba....ne moze se namjesti vrijeme na locksreen, opet slika na home razvucena....ni to nije popravio ..........to je prvi utisak za deset minuta koliko ga koristim. i da nije mi radio wi fi dok ga nisam ugasio pa upalio ponovo (nemam pojma zasto)...

i ko zna sta sve jos ne radi ili radi :d 

Ma te buggove prožvačem.. meni je to daleko najbolji rom, izgledom i time kako je sve posloženo.

Na ostale se nikako ne mogu priviknuti, pogotovo ne na CM ili one AOSP.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice