Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.715.989
|
moderatori: XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Koji je postupak flashanja CyanogenMod RC verzije? Imam nightly od prije 10-ak dana, nije mi došo nikakav system update. 

Pretpostavljam da ću morat preko recoveryja, trebam išta wipeat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kaže Krešimir Blažev da je Galaxy Nexus sa Jelly Beanom brži od SGS3 sa ICS-om... Amo dečki nagađanja, kad će prvi portovi JB-a na GS2? :D

Uzmite u obzir da je ROM za GN već procurio vani...

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/

3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
juwa kaže...

Koji je postupak flashanja CyanogenMod RC verzije? Imam nightly od prije 10-ak dana, nije mi došo nikakav system update. 

Pretpostavljam da ću morat preko recoveryja, trebam išta wipeat?

Staviš taj ZIP na mobitel,uđeš u recovery i flashas bez wipe-a,ali samo u slučaju da si već na nekom od starijih izdanja CM9

17 godina
neaktivan
robijan kaže...

KOliko vidim napomena je da je za S III !!!!!

Sada se flashaju svi Samsungovi uređaji u Samsungovim uredima preko njega... to što je dodana podrška za novi uređaj ne znači da je izbačena podrška starih.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
robijan kaže...

KOliko vidim napomena je da je za S III !!!!!

Sada se flashaju svi Samsungovi uređaji u Samsungovim uredima preko njega... to što je dodana podrška za novi uređaj ne znači da je izbačena podrška starih.

a možeš točnije malo reč.. što oni flashaju? ... Mislim zašt... {#} {#}

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina
neaktivan

Recimo, pošto smo dobili Live Demo Unit, zatražio sam da mi flashaju Stock retail ROM, a inače sve korištene uređaje (tipa naše S II) flashaju isto na stock, pa onda servis isto nakon popravka flasha stock ROM,... 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Recimo, pošto smo dobili Live Demo Unit, zatražio sam da mi flashaju Stock retail ROM, a inače sve korištene uređaje (tipa naše S II) flashaju isto na stock, pa onda servis isto nakon popravka flasha stock ROM,... 

Ako smijem pitati sta je uopce to/taj Live Demo Unit? Ako sam dobro shvatio koliko sam guglao, to je uređaj koji ste dobili na korištenje ali nema mogucnost koristenja kartice i MMC-a? Ili sam krivo povezao?

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
17 godina
neaktivan
majdo kaže...

Ako smijem pitati sta je uopce to/taj Live Demo Unit? Ako sam dobro shvatio koliko sam guglao, to je uređaj koji ste dobili na korištenje ali nema mogucnost koristenja kartice i MMC-a? Ili sam krivo povezao?

Donekle si dobro povezao. Imaš više vrsta Live Demo Unita. Naš ima mogućnost korištenja microSD-a i microSIM-a, ali ima i modela koji fizički nemaju te utore. Nama je softverski IMEI kod blokada pri korištenju mreže, a to sada rješavamo zadnjih par dana, ali treba naći nekoga tko ima rootan S III, da samo napravi backup efs-a i mi ga restoramo i imamo mogućnost korištenja uređaja. Samo da se 4mal javi jer mi se čini da je on jedan od rijetkih koji je rootan tu, a da ima retail mob. 

15 godina
protjeran

Ili nam treba netko sa dobrim znanjem editiranja i modficiranja pomoću hex editora jer locirali smo file koji treba "srediti".

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dok nađemo načina za promijeniti ovaj file, uhvatih malo vremena, pa sam napravio jedan amoreć članak o zadnjim satima sa S II i prvim satima sa S III. 

Bit će tu još možda koja usporedba sa S II, ali ovo je jedan od zadnjih postova u vezi S II.

6 0 hvala 0
18 godina
odjavljen

Stigla mi je 2000mah baterija, javim dojmove za par dana...

Galaxy SII I9100 || Don't you dare to read my mind, Because you won't like what you'll find

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Koliko te na kraju izasla?

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
18 godina
odjavljen
majdo kaže...
Kordy kaže...

Koliko te na kraju izasla?

Uzeo sa njuškala za 300 kn... 

Galaxy SII I9100 || Don't you dare to read my mind, Because you won't like what you'll find
16 godina

jel mozes poslikati zadnji poklopac da vidimo koliko je uistinu debilji sada...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
Shaka111 kaže...

Evo par slika sa interneta jer ja nemam čime slikati ali mogu reći da se osjeti da je malo teži i malo bolje leži u ruci.

Evo i nekih podataka s interneta o debljini i masi:

Thickness: 8,49 mm -> 9,69 mm difference +1,2 mm

Weight: 117 g -> 124 g

A o potrošnji baterije ću napisati za par dana...  

+ još slika

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 15:27 (Kordy).
17 godina

a dobro, nije sad da poklopac strši van... čak ni ne izgleda loše...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
Blade18 kaže...

a dobro, nije sad da poklopac strši van... čak ni ne izgleda loše...

Ne strši ništa, stražnja strana je potpuno ravna... Vjerujem da je mobitel tako i zamišljen ali ovi u Samsungu su stoka. Ovako su imali najtanji mobitel na tržištu i dobili još novca jer su ljudi kupovali te baterije.

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || Don't you dare to read my mind, Because you won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 12:27 (Kordy).
16 godina

da izleda uredu,nije strasno a vjerujem da se dobije 40% na trajanju baterije =)

moze jedno pitanje,kupujem si karticu sd za sgs2 pa me zanima koja je razlika izmedu class4 i class10? i koja bi pasala najbolje,uzimao bi od 16gb

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
Shaka111 kaže...

da izleda uredu,nije strasno a vjerujem da se dobije 40% na trajanju baterije =)

moze jedno pitanje,kupujem si karticu sd za sgs2 pa me zanima koja je razlika izmedu class4 i class10? i koja bi pasala najbolje,uzimao bi od 16gb

Razlika je u brzini.

Class 4 = 4mbps
Class 10 = 10mpbs

Tako da je class10 puno bolja, pogotovo ako misliš kamerom snimati u full HD pa spremati na nju.

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || Don't you dare to read my mind, Because you won't like what you'll find
16 godina
neaktivan
Kordy kaže...
Shaka111 kaže...

Razlika je u brzini.

Class 4 = 4mbps
Class 10 = 10mpbs

Tako da je class10 puno bolja, pogotovo ako misliš kamerom snimati u full HD pa spremati na nju.

samo što class 10 dođe 150 kn, a class 4 65
ako je u pitanju čisto za skladištenje poslužiti će i class4, a u kranjem slučaju može snimati na mob pa prebaci na karticu

15 godina
neaktivan
Kordy kaže...
Shaka111 kaže...

Evo par slika sa interneta jer ja nemam čime slikati ali mogu reći da se osjeti da je malo teži i malo bolje leži u ruci.

Evo i nekih podatak sa interneta o debljini i masi:

+ još slika

Skoro mi ta debljina i s silikonskom maskom, nije to loše do sada kako je prezentirano ispadalo je da je skroz ružno.

E sad dali je moguće ako si na putu pa poneseš i staru bateriju pa kad isprazniš ovu jaču i ubaciš staru i dalje aparat radi ili se ne smije radi nečeg ? {#} I kada se i uzme ta baterija dali su potrebne neke radnje na aparatu kao neke kalibracije ili slično.

Galaxy S2-Vanamlite JHLP9 ArabicV1.2-Siyah 3.3.2
15 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...
bambi kaže...

pozdrav svima, imam jedno pitanje. brat mi ima sgs2 i želi napraviti factory reset ali problem je u tome što nezna šifru ili ju mob ne prihvaća za samsung account što je meni čudno skroz jer šifra je sigurno točna ali neznamo gde je zapelo. tako da neznamo šta da radimo i želimo pomoć svakako. najljepša vam hvala na bilo kakvoj korisnoj informaciji :)

Sifra za factory reset je ja mislim 12345 (ako nije ta probaj 01234 ili nesto sl.)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1069015&highlight=codes 

Tu su kojekakvi kodovi, ne znam dali si riješio ali za ovo ti je najbolje format USB memoriju iz CWM ili iz postavki i ispočetka.

Galaxy S2-Vanamlite JHLP9 ArabicV1.2-Siyah 3.3.2
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 13:47 (robijan).
18 godina
odjavljen
robijan kaže...
Kordy kaže...
Shaka111 kaže...

Evo i nekih podatak sa interneta o debljini i masi:

+ još slika

Skoro mi ta debljina i s silikonskom maskom, nije to loše do sada kako je prezentirano ispadalo je da je skroz ružno.

E sad dali je moguće ako si na putu pa poneseš i staru bateriju pa kad isprazniš ovu jaču i ubaciš staru i dalje aparat radi ili se ne smije radi nečeg ? {#} I kada se i uzme ta baterija dali su potrebne neke radnje na aparatu kao neke kalibracije ili slično.

Kada isprazniš jednu, samo staviš drugu bateriju i voziš dalje...

18 godina
neaktivan
Easysurfer.zg kaže...

Nema teorije da riješim problem curenja baterije ispod 15%. Krene s 15%, nakon 2 minute je 14%, minuta pa 11%. Ne diram ga, pogledam nakon 10 minuta- 7%. Uglavnom, iscuri 15% za cca manje od sata u najboljem slučaju na standby-u sa Gmail syncanim samo.

Primijetio sam i ja, iako ne tako drastično. Možda se uključi neki proces nakon upozorenja na 15%? Čini mi se i da gornjih destak posto traje nešto duže.

U svakom slučaju nije dobro za bateriju da je cijediš do 0% ako ne moraš, Li-ion baterije to ne vole.

14 godina
neaktivan

Mogu Vam reci jucer sam po prvi puta stavio Salman Rom, i baterija znatno traje više, čak duplo nego do sad.Prije bih ga u 7h skinu sa punjaca i navecer oko 21h bi bil prazan.

Koristio sam Wanamlite roma,a prije njega je bio 4.0.3 official, na njima mi baterija nije nikako držala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Novi WIUI update se lagano krčka.. {#}

Wajk prevodi lockscreen za WIUI, pa ako netko od vas (Sudy, mozda ti?) moze postati, neka ga quota i napise mu prijevod na hrvatski, ja imam ispod 10 postova na xda pa nisam u mogucnosti postati prijevod..

LINK

Pa ako je netko voljan neka posta tamo, ovdje sam ja "preveo" koliko se meni cini da bi to bilo oke.. 

english - your language

Low batery (10%) - Slaba baterija (10%)

Charging (10%) - Punjenje (10%)

Charged - Napunjeno

1 missed call - 1 propušteni poziv

1 unread sms - 1 nepročitana poruka

your date format - 29. lipanj 2011.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Meni na SalmanRom drzi extra bateriju sa kernelom siyah 3.2.8 skinem sa punjaca kad krenem na poso u 7h do 12h drzi 100% par razgovora.... odlican je u standby. pravio sa, kombinaciju sa kernelima speedmod k3-20,siyah 3.3.2 isto sam dobio dobre rezultate....
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
oskarduki kaže...
Meni na SalmanRom drzi extra bateriju sa kernelom siyah 3.2.8 skinem sa punjaca kad krenem na poso u 7h do 12h drzi 100% par razgovora.... odlican je u standby. pravio sa, kombinaciju sa kernelima speedmod k3-20,siyah 3.3.2 isto sam dobio dobre rezultate....

Evo moj standby na WIUI-u 2.6.8 i Siyah 3.3.2..

35 por primljeno, 29 poslano, (pola od toga kad je skinut s punjaca pola ujutro prije SS) i malo ovako prckanja po albumima je bilo..

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 15:56 (majdo).
16 godina
neaktivan
laki-ck kaže...

Mogu Vam reci jucer sam po prvi puta stavio Salman Rom, i baterija znatno traje više, čak duplo nego do sad.Prije bih ga u 7h skinu sa punjaca i navecer oko 21h bi bil prazan.

Koristio sam Wanamlite roma,a prije njega je bio 4.0.3 official, na njima mi baterija nije nikako držala

oskarduki kaže...

mene je salman u svakom pogledu jako oduševio, danas stiže verzija 4, čovjek ima problema sa updateom ali do sutra bi trebao biti tu, naime kaže da je nešto skroz drugačije od ovoga do sada (bumo videli)

nego čovjek je rekao da se ne mjenja kernel, jer se onda valjda gube root privilegije, iako mi nije jasno kako

uglavnom bolje mi je legao i od wanama

14 godina
neaktivan
oskarduki kaže...

Nisam mjenjao kernel ostavio sam ovaj koji je.Velis da sa siyah jos duze drzi?

Jel imao ko problema da ostane bez  mreže(signala) meni se to cesto dogada cak scaki dan barem jedamput da bas primjetim.

Neki dan sam razgovarao sa frendom na mob i u istom trenutku smo oba 2 ostali bez mreze,onje na vipu i ima samsung nexus a ja sam na t-mobile i s2 mob

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 16:16 (laki-ck).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice