Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.714.724
|
moderatori: XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Kada stavljam novi Cyanogenmod na već postojeći, jel trebam raditi Full wipe ili samo Install zip from sd card?
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina
neaktivan

svi spominju rootanje i promjene kernela, šta u slučaju kvara i vraćanja svega na stock postavke (unroot, stock ics i kernel)

dali se može kojom aplikacijom spremiti trenutno stanje prije roota i promjene kernela

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
moze li se stavit zadnji siyah na lightening 3.6 ics ?
Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
18 godina
odjavljen
cecenac kaže...
moze li se stavit zadnji siyah na lightening 3.6 ics ?

da

Galaxy SII I9100 || Don't you dare to read my mind, Because you won't like what you'll find
15 godina
neaktivan

Dali netko ima ili je imao problem sa ikonom na početnom zaslonu i to s ikonom od poruke a to je da poruku pročitam a i dalje ostane kao nepročitana tj. vidi se crveni krug s brojem nepročitanih i dalje, a za propušteni poziv nemam ništa kao broj u  krug več samo u statusnoj traci gore.

Galaxy S2-Vanamlite 12 stock sa siyah 3.3.2
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Vi koji koristite CM nightly verzije, koji su znatniji bugovi?

Tuđi čovik nikad neće znati... | NeatRomLite LPG - Siyah 3.3.2 |

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Abalo kaže...

Vi koji koristite CM nightly verzije, koji su znatniji bugovi?

Iskreno, nisam još ništa primijetio. Jedino ne radi FM radio i TV-out jer to još nisu omogućili...

BTW, jel netko zna odg na moje pitanje?

14 godina

Ima sam ja problema s tim.. posli mi je nestalo, sad se stvarno ne sjećam što sam napravio, provaj samo rebootat..il wipe dalvik

Tuđi čovik nikad neće znati... | WanamLite v12.0 - Siyah 3.2.8 |
17 godina
Evo da se pohvalim, danas smo frend i ja uspjeli soft brickat mob, nije se uopće mogao upaliti, ali riješili smo to preko xda forum tutorijala. Nego primjetil sam jedan bug na cm nightly, kad pišem poruke ponekad mi se malo pogube slova i riječi, tipkovnica je Swift kupljena, do sad nisam imal s njom problema tak da nije do nje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Do sada sam probao par ICS ROMova i stalno neki problemi. Trenutno imam stock Samsungov ROM ali nisam zadovoljan. Nisam heavy user te su mi pouzdanost i autonomija puno važniji od nekih novih mogućnosti. Mobitel je PUNO bolje radio sa Gingerbreadom tako da sam se odlučio na downgrade. Zna tko koji mi točno treba? Trenutno sa sammobile skidam Open Europe verziju, jel to ta? 

http://www.sammobile.com/firmware/?page=3&t=1&o=1&m=GT-I9100&r=1#regiona

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
duude88 kaže...

Do sada sam probao par ICS ROMova i stalno neki problemi. Trenutno imam stock Samsungov ROM ali nisam zadovoljan. Nisam heavy user te su mi pouzdanost i autonomija puno važniji od nekih novih mogućnosti. Mobitel je PUNO bolje radio sa Gingerbreadom tako da sam se odlučio na downgrade. Zna tko koji mi točno treba? Trenutno sa sammobile skidam Open Europe verziju, jel to ta? 

http://www.sammobile.com/firmware/?page=3&t=1&o=1&m=GT-I9100&r=1#regiona

Koja si mreža?

14 godina
neaktivan

Evo mojih rezultata.... Ja sam zadovoljan posle zamenjenih 3 telefona :) 

WIUI 2.6.8 siyah 3.3.2

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
moze li se flashat novi rom preko odina na siyah 3.3.2 kernelu? lightening 3.6 preko odina zapinje na factory.fs
Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
neaktivan
cecenac kaže...
moze li se flashat novi rom preko odina na siyah 3.3.2 kernelu? lightening 3.6 preko odina zapinje na factory.fs

Zašto ne preko CWM-a? Ionako ljudi preporučuju CWM jer Odin ima svojih problema...

16 godina
neaktivan
Suddenly Psychotic kaže...

Koja si mreža?

Tele2, ali mobitel je inače iz slovenskog Mobitel-a

18 godina
moderator
Suddenly Psychotic kaže...

Iskreno, nisam još ništa primijetio. Jedino ne radi FM radio i TV-out jer to još nisu omogućili...

BTW, jel netko zna odg na moje pitanje?

Znam ja! :) Kad stavljaš noviju verziju nekog ROM-a na stariju, ne radiš full wipe već ju samo flashas "preko" postojeće. Iznimke postoje, ali ako autor ROM-a ne kaže da je full wipe apsolutno neophodan (što se ne događa gotovo nikad), ne moraš raditi full wipe prilikom upgradea.

Selling doors, door to door.
17 godina

@Davore, kad si već tu da te priupitam neke stvari koje mi nisu najjasnije... Vele ljudi da nije tolko pametno flashat rom ili mijenjat kernel prek odina, druga mogućnost je prek CWM-a i kao jednostavnija je... Jel taj CWM zapravo recovery pa onda samo odabereš ono update internal bla bla? 

I još jedan bug na CM9, rom manager se crasha...

EDIT:

rom manager proradio nakon power off-a

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2012 10:32 (Blade18).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Blade18 kaže...

@Davore, kad si već tu da te priupitam neke stvari koje mi nisu najjasnije... Vele ljudi da nije tolko pametno flashat rom ili mijenjat kernel prek odina, druga mogućnost je prek CWM-a i kao jednostavnija je... Jel taj CWM zapravo recovery pa onda samo odabereš ono update internal bla bla? 

I još jedan bug na CM9, rom manager se crasha...

Da bi uša u recovery gasiš mobitel i pritisneš Home tipku-power tipku- volume up tipku ili uđeš u CWM i odabareš Recovery ili imaš opciju kod custom rom-a 3 way reboot pa i tu možeš odabrat recovery... ali ne koristi opciju update nego opet ''install zip from sd card'', samo što kad radiš upgrade nije potrebno radit Full Wipe (wipe data, wipe cache, wipe dalvik)...

Tuđi čovik nikad neće znati... | WanamLite v12.0 - Siyah 3.2.8 |
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2012 10:33 (Abalo).
17 godina
neaktivan

Poznanik ima jedan problem, pa, svaka pomoc je dobrodosla:

Dečki, napravio sam ogromno sr*. Taman što sam dobio mob u ruke, flešnuo sam SlimICS i krenuo ga podešavati. Imao sam mrežu, podesio mob do kraja i onda skužim da mi ne želi slati poruke, a nakon reboota sam izgubio i mrežu, a s njom i IMEI.

Naravno da sam zaboravio napraviti /efs backup. Mogu li se slikati ili ima lijeka? Zasad još čitam po netu pa...

Imam nandroid ako to pomaže.

update: mreža se tu i tamo vrati, dobijem IMEI nazad, ali čim krenem slati poruku mreža nestane. Dok sam imao mrežu bekapirao sam /efs ovim toolom:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1308546(backup ima 20MB).

Ne diram više ništa dok netko ne kaže koju pametnu.

update2: mogu primiti poruku, mogu zvati... Samo za sms se zbagira. Jesu li ovo uopće simptomi shebanog /efs-a?

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

pratim ovaj podforum vec dugo jer s2 je ono sto zelim. sada kad si ga mogu priustit,htio bi pitat nesto..

naime jos prije sam vidio da postoji i9100g verzija.. pa me zanima kako se moze skuzit dali je g verzija ili normalna verzija sa mali 400 gpu?

nebi htio da mi netko podvali losiji model.

ispricavam se ako je vec odgovoreno na to pitanje(trazil sam i nisam nasel)

hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GrimReaperKC kaže...

pratim ovaj podforum vec dugo jer s2 je ono sto zelim. sada kad si ga mogu priustit,htio bi pitat nesto..

naime jos prije sam vidio da postoji i9100g verzija.. pa me zanima kako se moze skuzit dali je g verzija ili normalna verzija sa mali 400 gpu?

hvala unaprijed

1. bootanje - piše I9100G

2. ispod baterije - piše I9100G

3. u About Phone piše I9100G

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
18 godina
odjavljen
GrimReaperKC kaže...

hvala unaprijed

odeš u postavke i tamo možeš vidjeti... mora pisati I9100 (ne I9100G)

Galaxy SII I9100 || Don't you dare to read my mind, Because you won't like what you'll find
14 godina

vrlo vjerovatno cu kupit mob koji ima bateriju vakumiranu, pa paljenje vjerovatno prodavac nece dozvolit tj da se baterija odpečati, stoga cu pogledat na samom mobitelu ispod poklopca.

hvala svima na pomoci !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Šef kaže...

Poznanik ima jedan problem, pa, svaka pomoc je dobrodosla:

Dečki, napravio sam ogromno sr*. Taman što sam dobio mob u ruke, flešnuo sam SlimICS i krenuo ga podešavati. Imao sam mrežu, podesio mob do kraja i onda skužim da mi ne želi slati poruke, a nakon reboota sam izgubio i mrežu, a s njom i IMEI.

Naravno da sam zaboravio napraviti /efs backup. Mogu li se slikati ili ima lijeka? Zasad još čitam po netu pa...

Imam nandroid ako to pomaže.

update: mreža se tu i tamo vrati, dobijem IMEI nazad, ali čim krenem slati poruku mreža nestane. Dok sam imao mrežu bekapirao sam /efs ovim toolom:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1308546(backup ima 20MB).

Ne diram više ništa dok netko ne kaže koju pametnu.

update2: mogu primiti poruku, mogu zvati... Samo za sms se zbagira. Jesu li ovo uopće simptomi shebanog /efs-a?

evo par linkova i ja imam isti problem ali meni mob radi ali pokušavam vratiti imei :

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=17587351#post17587351

http://dl.dropbox.com/u/11169540/Corrupt%20IMEI%20and%20EFS.pdf

http://samsunggalaxysforums.com/showthread.php/5252-My-IMEI-number-has-changed!!!

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1308546

imam još par ali sve se u krug vrti jedino onaj prvi u 9 koraka tvrdi da je moguće bez orginal eefs foldera ali ja ne uspijevam

ako šta riješiš javi !

17 godina
neaktivan

Evo, covjek je uspio rijesit svoj problem, mozda i tebi pomogne ovo:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=26793521&postcount=38791

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
15 godina
neaktivan
Šef kaže...

Evo, covjek je uspio rijesit svoj problem, mozda i tebi pomogne ovo:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=26793521&postcount=38791

Ovo je riješenje sms-a ok, moj je i dalje imei-a samo sve ostalo radi ! I dalje tražim a kažu tko traži taj i nađe !!!

15 godina
neaktivan

Tko god šta hoće reći ali ovaj tip šta pravi nema mu ravna !!!  Svi koji volite sličnosti sa original stock roomom griješite ako ne probate ,stavio sam ga i u tri minute shvatio da letiiiiiiii{#} kao ni jedan do sada , sve full wipe, format usb memoriju ništa ne vračam iz backupova ponovno ću podesiti malo si dati truda i provjeriti bateriju !! Nadam se da je to to . Ali nikada se ne zna u ovoj profesiji .....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
robijan kaže...

Tko god šta hoće reći ali ovaj tip šta pravi nema mu ravna !!!  Svi koji volite sličnosti sa original stock roomom griješite ako ne probate ,stavio sam ga i u tri minute shvatio da letiiiiiiii{#} kao ni jedan do sada , sve full wipe, format usb memoriju ništa ne vračam iz backupova ponovno ću podesiti malo si dati truda i provjeriti bateriju !! Nadam se da je to to . Ali nikada se ne zna u ovoj profesiji .....

A nakon dva dana ce ti poceti laggati kao nikad do sada, aplikacije ce se same od sebe poceti prisilno zatvarati, baterija ce imati drain ya poludit itd. U pocetku te zavara pa pomislis da je super, ja sam se 3 puta vracao na njega (na tri razlicite verzije) ali uvijek su bili isti problemi.

Trenutno imam ovaj, bas sam ga danas stavio i mob mi se trenutno puni pa cemo vidjeti kako ce se ponasati http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1569686

14 godina
neaktivan

Ajde sad več se može napisat koji ROM i koji kernel su najbolja kombinacija.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jel moguć downgrade na Siyah 3.3.1. ili 3.2.8.? Sada imam 3.3.2. i baterija curi ko luda... Prije ovog je bilo skroz normalno...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice