Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.703.169
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
majdo kaže...

Da se nadovezem, RGUI + Siyah 3.3.1 = roštilj.. Mob se pregrijavao odvratno nesto.. Sada je gore RGUI + Siyah 3.2.8 - bolje ne moze, do sada nisam primjetio niti jedno jedino pregrijavanje.. 

3.3.1 sam izbjebavao u širokom luku.

Btw. čini li mi se ili ti je RGUI nekako draži?

Jedva čekam njegov 2.6.8 {#}

Btw. dobro ste ga zaspamli u ovih par dana :PP 

Samsung Galaxy SII GT-I9100 crew :)
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
majdo kaže...

Da se nadovezem, RGUI + Siyah 3.3.1 = roštilj.. Mob se pregrijavao odvratno nesto.. Sada je gore RGUI + Siyah 3.2.8 - bolje ne moze, do sada nisam primjetio niti jedno jedino pregrijavanje.. 

3.3.1 sam izbjebavao u širokom luku.

Btw. čini li mi se ili ti je RGUI nekako draži?

Jedva čekam njegov 2.6.8 {#}

Btw. dobro ste ga zaspamli u ovih par dana :PP 

E pa da ti budem iskren vise ni sam nisam pametan.. sada sam na WIUI-u 2.6.8 + Siyah 3.2.8.. Vrhunski drzi.. preko 2 i pol sata screen ona, isto toliko i vremena trajanja poziva.. vidjet cu dokle ce dogurati do kraja dana.. sad je na 34% bat a koristim ga od 8 ujutro.. 50% vremena je wifi bio upaljen ostatak sve 3g..

17 godina

I tako, visak slobodnog vremena doveo je do toga da sam nakon OF I9100XWLPG stavio na mob zadnji nightly CM9 i kernel Siyah 3.2.6.4. Nisam siguran da li je to dobar kernel za bateriju a i rezultat na Quadrantu je prilično loš cca. 3400... Što izmjenit? Imate li neku ideju? Gdje skinut Siyah 3.2.8?

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 21:11 (Dinkorac).
16 godina

I ja na WIUI-u, hebeno ovo izgleda:)!

Jel se moze nekako stavit ona crt-off animacija kod zakljucavanja ekrana?

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2012 9:36 (dalja46).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WIUI 2.6.8 sa MeeUI temom predobro izgleda.

Gotovo svaki dio mi je razlicit u UI-u.

Good bless MIUI!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina

Ajde ajde, sada svi frajeri na MIUI/WIUI-u {#}

Kada sam ja pričao....

Par stvari još nisu upeglali, to svi znamo.
Dvije najiritantnije stvari:

1. Task manager i neoptimizacija
  2. About Phonse > Status = FC

Što se noviteta u 2.6.8 tiče, sve smo bliže zadnjim nadogradnjama MIUI [GB] verzija.

Moram samo popričati s ovim gospodinom u vezi ove teme :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj kernel promjeniti.. ja sam imao score preko 4200 sa fluxi + cm9

17 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Kada sam ja pričao....

Što se noviteta u 2.6.8 tiče, sve smo bliže zadnjim nadogradnjama MIUI [GB] verzija.

Moram samo popričati s ovim gospodinom u vezi ove teme :) 

ja sam imao wiui medu prvima, kad jos nije bilo ni teme za taj rom jer sam ga peglao na Defyu pa mi je dao wajk na test :D

mislim da cu ga prevest sad prek ljetnih na naški

15 godina
Mitch kaže...

ja sam imao wiui medu prvima, kad jos nije bilo ni teme za taj rom jer sam ga peglao na Defyu pa mi je dao wajk na test :D

Ma mislim od nas u temi, što se kofrčiš, btw. rado ću ti pomoći u prevođenju :)

14 godina
neaktivan
Dinkorac kaže...

I tako, visak slobodnog vremena doveo je do toga da sam nakon OF I9100XWLPG stavio na mob zadnji nightly CM9 i kernel Siyah 3.2.6.4. Nisam siguran da li je to dobar kernel za bateriju a i rezultat na Quadrantu je prilično loš cca. 3400... Što izmjenit? Imate li neku ideju? Gdje skinut Siyah 3.2.8?

Na stranici od Siyaha bi trebao biti 3.2.8, osim ako nije zamjenjen verzijom 3.3.x.. U tom slucaju ako ga nema, javi se na pp, pa ti ga posaljem preko maila..

sudy_freak kaže...

Kada sam ja pričao....

Moram samo popričati s ovim gospodinom u vezi ove teme :) 

Moram priznati da sam bas prekjucer gledao Ady-evu temu, i promatrao dokle je stigao, i isplati li se flashati ili ne.. Pa sam ipak sacekao novi WIUI.. Trebao bi i on malo poraditi na ovome svemu.. {#} Sudy ti kao prozvani donator bi bio najbolji kandidat da ga pitas misli li on stogod poduzeti po tom pitanju.. {#}
Budem sada samo da prebacim slike napravio kratki review najnovijeg WIUI-a.. Vrhunski traje.. :)

14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Mitch kaže...

Također nudim sve svoje slobodno vrijeme za pomoc.. Nece ga biti na bacanje jer ode u sezonu, ali svaka pomoc je dobrodosla, bar se tako kaze.. :)

17 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Mitch kaže...

tnx

imao sam jedan program i vise ga nemrem nac, naime ovo u strings i arrays izmedu "<" i ">" je stavio u poseban stupac, a ovo sto prevodim u drugi, tako da nebi izmijenio komande ako bih brzo preko replace all prevodio tipa Edit u Uredi.

ne znam sta da radim, najbolje da krenem pisat algoritam za takav program.

15 godina
majdo kaže...

Sudy ti kao prozvani donator bi bio najbolji kandidat da ga pitas misli li on stogod poduzeti po tom pitanju.. {#}

Da, da.

Čujem se tu i tamo.

Zadnje kada sam ga pitao (na fejsu) rekao je da mora složiti Linux machine.
I od tada ništa.

Sada već ima dobru bazu za svoj ROM. 

14 godina
neaktivan

WIUI 2.6.8 + Siyah 3.2.8

Danasnji "test" je pokazao i vise nego sto je trebao, ja sam prezadovoljan trajanjem baterije, nakon 3 i pol sata screen-ona, toliko i razgovora, te oko 100 i nes primljenih por, 90 i nes primljenih, wlan je radio do 50% baterije ostatak je mob bio na 3G-u, svijetlina ekrana je do 50% baterije bila na minimumu, poslje toga na automatski.. Moram priznati impresivni rezultati, barem meni.. 

Sto se tice samog ROM-a, sve pohvali.. 3 BUG-a sam samo nasao, standardni FC prilikom ulaska u status, glupi task manager i gutanje megabajta, i 3 je nemogucnost da se upali GPS, moram resetirati mob, i tek onda ga mogu upaliti..
Sto se tice starog BUG-a za lockscreen, tj nemogucnost da se isti promjeni, to je u ovoj verziji rijeseno.. Mob se uz svo ovo silno koristenje niti jednom nije zagrijao, stvarno nemam rijeci kojima bih ga mogao dovoljno nahvaliti.. {#}

Za sve ostalo tu su vam SS.. {#} 

Glupi task manager Glupi task manager
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2012 0:43 (majdo).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
majdo kaže...
Kordy kaže...

Šta mislite, da li se isplati dati 350 kn za original Samsungovu 2000 mah bateriju (rabljena, čovjek je iz hr)? Koliko bi me koštala kada bih naručivao izvana (+dostava i carina)?

(P.S. lik mi je prodao foru da je bateriju platio 600 kn -.-')

Pa s tim da je cirka oko 270 kn samo baterija ako je narucujes novu izvana, i na to jos minimalno 25% PDV + pitanje kolika je carina, mislim da se isplati.. A sto se tice toga da ju je kao platio 600 kn, cisto sumnjam.. 

Cijena na ebayu - BIJELA i CRNA 

Takodjer si i ja planiram ubosti tu bateriju, ali me muci to sto nigdje ne mogu naci silikonsku masku za novi izgled mobitela.. To me najvise odbija, jer bi htio imati zasticen mob..

Silikonsku masku ja kupio u Tele 2 predstavništvu ( Vkci) i to za 50-ak kn. poluprozirna,savršene dimenzije.

Galaxy S2 WanamLite 12-stock- XXLP9, Abis 1.2 U
15 godina
neaktivan
robijan kaže...
Dali se promijeni imei moba nakon flashanja roomova. Danas skužim da u google povijesti imam neki mob s nekim imeiom koji mi nije kao ovaj a datum toga mi je kada sam počeo s flashanjem roomova. Na početku nisam uopće znao i pratio oko imei-a ali ovaj koji sada imam nakon silnih flashanja mi je stalno isti. Dali je moguće da kada vratim GB 2.3.5. original stock room vipov zbog imei-a ne da update preko kiesa tj pokazuje pogrešan csc koji kada ukucan *#1234* daje da je taj koji i treba VIPKI ili  tako nešta, sada to i nije bitno već me taj imei brine kako se on promijenio !I dali je kod garancije i on bitan i kako se može vratiti ukoliko taj koji sam sada zapisao tj.mi je u povijesti.
Kordy kaže...

Svaki mob ima svoj IMEI, ne mijenja se. Google račun ti pokazuje drugi IMEI u povijesti? Možda si se prijavio na taj račun sa nekog drugog (starog) moba koji ima Android.

ne nisam nikada  imao niti jedan drugi mob. ali sam sto posto uvjeren da je imei promijenjen jer znam datum kada sam počeo imati pojedine probleme s aparatom:

Dali ima netko da može oko IMEi-a pomoć !!!! Nagradim ga najozbiljnije mislim, neka se javi da se dogovorimo !!!!!!

15 godina

imam problem sa navedenim romom i kernelom,naime resurection rom+siyah 2.6.4

wifi je bio upaljen mozda sat vremenama gps i ostalo nisam palio uopce

nadrkavao se jesam i izdrazao je 1d 5s 50min ali android OS 42%,zaslon 24% mislim WTF,zar ne bi zaslon trebao uvijek najvise trosit bateriju osim kad nema poziva?

a na grafu koristenja imam onak stepenice,ne mogu vjerovat,kako se radi SS na mobitelu pa da uoploadam slike

imam neki filing da je do kernela jer nije mi se prije tak desavalo,na stocku sam durao 2 dana uvijek

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
robijan kaže...

Dali ima netko da može oko IMEi-a pomoć !!!! Nagradim ga najozbiljnije mislim, neka se javi da se dogovorimo !!!!!!

Kakvu ti pomoć očekuješ,i zašto tolka frka oko IMEIa?

Bears, Beets, Battlestar galactica!
18 godina
robijan kaže...

IMEI je nesto kao JMBG (OIB) uredaja, odnosno jedinstveni broj pridruzen svakom uredaju. 

Slicna stvar kao MAC adresa na network adapterima.

Taj ID se ne mijenja kod flashanja, jedino kod fizicke izmjene na uredaju. 

Pogledaj na Wikipediji detaljnije: http://en.wikipedia.org/wiki/International_Mobile_Equipment_Identity

Galaxy S2 @ Hydra 1.4.0, Fluxxi xx.0.2-beta1 kernel
15 godina
da li radi Odin na Windows 8? znam da mi nije moglo na Win8 prvoj beti
noćas mi se LUDUJE, noćas NEMA sna, noćas čašu TORRESA ispijmo do dna!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gigopz kaže...

Poštovani

Kupio sam micro sdhc Kingston 32 GB class 10 prije 15-ak dana. Na nju sam prebacio slike, filmove, glazbu, te instalirao neke od igara. Prije 6-7 dana mob. mi se poečeo resetirati sam od sebe, nakon punjenja baterija mi je trajala svega 2-3 sata, poprilično se grijao i sl. Nakon što sam izvadio spomenutu karticu, ponovo napunio bateriju mobitel se opet ponašao normalno, te funkcionirao bez problema. Danas sam ponovo pokušao vratiti karticu u mob. i opet isti problemi, resetiranje, potrošnja baterije, zagrijavanje.

Na mobu se nalazi:

Android 4.0.3 (instaliran preko KIESA, mreža t-mobile),

Osnovna verzja:I9100BOLP5

KERNEL: 3.0.15-I9100BOLPD-CL000000 dpi@DELL171#3

Broj verzije: IML74K.BOLPD  

Uređaj je kupljen u t-mobile, na njemu nikad nije bila instalirana niti jedna druga verzija androida osim one koja se mogla skinuti preko KIESA-a

Zahvaljujem unaprijed 

Još uvijek imam isti problem, molim pomoć

15 godina
neaktivan
majdo kaže...
Kordy kaže...

Šta mislite, da li se isplati dati 350 kn za original Samsungovu 2000 mah bateriju (rabljena, čovjek je iz hr)? Koliko bi me koštala kada bih naručivao izvana (+dostava i carina)?

(P.S. lik mi je prodao foru da je bateriju platio 600 kn -.-')

Pa s tim da je cirka oko 270 kn samo baterija ako je narucujes novu izvana, i na to jos minimalno 25% PDV + pitanje kolika je carina, mislim da se isplati.. A sto se tice toga da ju je kao platio 600 kn, cisto sumnjam.. 

Cijena na ebayu - BIJELA i CRNA 

Takodjer si i ja planiram ubosti tu bateriju, ali me muci to sto nigdje ne mogu naci silikonsku masku za novi izgled mobitela.. To me najvise odbija, jer bi htio imati zasticen mob..

ma kakvu ti carinu spominješ?porez?ja sam već dvije naručio i nema carine ni ništa...270 kn platiš i to je to

15 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...
robijan kaže...

Kakvu ti pomoć očekuješ,i zašto tolka frka oko IMEIa?

Vidi kako sam i opisao nestao mi je moj original imei uređaja, onaj ispod poklopca se ne poklapa s ovim koji mi aparat izbacuje niti onaj s garancije. U statusu uređaja  nemam niti blutut adresu i ne mogu primit blututom ništa poslati mogu, nemam serijski broj "unknown". Pokušao sam i vratiti na original vip GB 2.3.5.s kojim sam ga i kupio i isto. Imei izbacuje neki koji vidim da ljudima često izbaci 004999010640000 koji je došao mi s nečim. Ali nemam "naravno" backup original roma pa i ne mogu vratiti imei za čega sam i našao par tutorijala gdje tip i ovdje navodi da ne treba ništa ali ipak kada počnem praviti fali mi datoteka  ".nv_data" koju bih trebao imati od backup efs fila. Bojim sa da se bilo šta desi da garancija neće vrijediti bez imei. Aparat mi radi sve bez frke i stalno nešta kemijam s njim kako i vidiš malo malo pa ne šta bubam po forumu ! Eto frka ili ne frka volio bih ga vratiti ! I ozbiljno ako može tko pomoć pošteno nagradim. Pomoć očekujem da ako netko zna riješenje da pojasni.

14 godina
neaktivan
Rašo kaže...

ma kakvu ti carinu spominješ?porez?ja sam već dvije naručio i nema carine ni ništa...270 kn platiš i to je to

Onu carinu, i onaj porez koji uredno moras platiti ako ti posiljka prelazi preko 160 kn vrijednosti.. Ti si onda ocito imao srece da te nisu ocarinili, ja sta god sam narucivao do sada, sve sto god nisu bili sigurni kolika je vrijednot sam dobivao kuci pismo od carine da im dostavim racun, u slucaju ako prelazi 160 kn carinit ce, u slucaju da ne poslat ce mi kuci normalno! 

14 godina

Hydra ili Ressurection? 

Je li moguće da mi neki romovi ne prepoznaju sd karticu?! 

Tuđi čovik nikad neće znati...
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2012 22:35 (Abalo).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

čovječe naručio sam do sad 62 proizvod preko ebaya i bilo je paketa koji su koštali i preko soma kuna i nikad nikakvih problema nisam imao...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Rašo kaže...

čovječe naručio sam do sad 62 proizvod preko ebaya i bilo je paketa koji su koštali i preko soma kuna i nikad nikakvih problema nisam imao...

Da prijatelju, ali ti koliko vidim si iz Karlovca.. Svi tvoji paketi idu preko Zagrebacke carine.. Zato ocitno i nisi nikad imao problema..
Dok na drugu stranu ja sam iz Vinkovaca, i svim moji paketi koje narucim idu preko Osjecke carine.. E tu je bitna razlika, sto u Zg svaku 4-5 posiljku otvore, a ovdje prakticki pa svaku.. U zadnjih godinu i pol imam preko 200 razlicitih naruđbi preko Ebaya, sto za mene, sto za frendove, nijedan paket koji je tezi bio od 300 grama nije prosao da nije bio otvoren i provjeren..
Htjeli su mi cariniti LED sijalice, di je komad kostao 2 dolara, a narucio sam 10 komada, jer te iste kod nas su 60 kn komad.. -.- O baterijama za laptope da ne pricam, za frendove sam narucio 4 razlicite baterije, sva 4 laptopa su bila Toshibina, i nijedna baterija nije bila skuplja od 150 kn.. Svaki puta uredno sam dobio pismo kako ja kad je na moju adresu stizalo, tako frendovi, s carine koje sam morao platiti 9,50 kn, di zahtjevaju da im dostavim racun za kupljenu bateriju da vide dali je skuplja od 160 kn.. I tako dalje, i tako dalje.. 

Tako da sam iz vlastitog iskustva odmah rekao kako ide, a i kako bi ustvari po zakonu trebalo ici za sve proizvode skuplje od 160 kn koje se narucuje izvana, ali to je sad vec sve daleko od teme, i ulazak u offtopic.. :) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 0:02 (majdo).
17 godina
neaktivan

Zali mi se covjek da mu se mobitel zablokira pa mora vadit bateriju da bi ga restartirao. Ima stock ICS i kaze da nije nista posebno vruc kad se to desi. Any ideas?

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Cyanogen je najavio RC1 ubrzo

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Moj PC  
0 0 hvala 3
18 godina