Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.506.901
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Nono kaže...

Jel postoji uopće kakav dokaz da rootanje može uzrokovati fizički problem sa mobitelom?

I ja zelim ovo da znam!

15 godina
Denyken kaže...
Nono kaže...

Jel postoji uopće kakav dokaz da rootanje može uzrokovati fizički problem sa mobitelom?

I ja zelim ovo da znam!

Uvijek postoji ono "možda", tako da.
Ja nisam imao priliku vidjeti/pročitati da je root shebo mobitel nečiji. 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
16 godina

Imam dva pitanja!!

1) Zašto mi se nakon punjenja (gašenja/paljenja mobitela) pobrka redoslijed aplikacija, te mi se stvori još jedan prozor (da tako nazovem mjesto za aplikacije), iako ih prije imam samo 5??

BTW. sve je stock, trenutno je 2.3.5, te nije instaliran niti jedan launcher.

2) Dal uopče postoji neki rom, koji nema niti jedan mali bugčić i koji radi non stop bez greške ??? Nije mi bitan izgleda, več funkcionalnost i fluidnost navdenog.

Unaprijed zahvale svima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pokusaj sa Turkbey, nisam primjetio niti jedan bug
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Imam dva pitanja!!

1) Zašto mi se nakon punjenja (gašenja/paljenja mobitela) pobrka redoslijed aplikacija, te mi se stvori još jedan prozor (da tako nazovem mjesto za aplikacije), iako ih prije imam samo 5??

BTW. sve je stock, trenutno je 2.3.5, te nije instaliran niti jedan launcher.

2) Dal uopče postoji neki rom, koji nema niti jedan mali bugčić i koji radi non stop bez greške ??? Nije mi bitan izgleda, več funkcionalnost i fluidnost navdenog.

Unaprijed zahvale svima.

1)to ti je do 2.3.5, mislim da je problem u portovima, recimo t-mobile use*e sve i jedan mobitel sa svojim glupostima. meni čak zna to biti a da mi se ni ne ugasi mob, samo od sebe se sve zbrka

moram napraviti factory reset, onda će malo nadoći

2)savršenstvo ne postoji

18 godina
neaktivan
DrFriks kaže...
Pokusaj sa Turkbey, nisam primjetio niti jedan bug

Ja ga također preporucujem,nisam naletio na niti jedan bug osim kada pricam sa slusalicom i mikrofon mi dosta slabije radi.

Prednosti Turkbey roma u odnosu na Stock:

-Bolja baterija

-Mogucnost mjenjanja one 4 ikone na home screenu i dodavanje pete

-Brzi i fluidniji rad

-Zamrzavanje ili brisanje programa koje ne koristimo,tipa samsungovi koji dodju sa stock romom

-Nema one glupe opcije prilikom poziva za noise reduction(na stock romu je stalno ukljucena i za svaki poziv ju moram gasiti posto u suprotnom cujem krcenje)

-Lock screen  na stock romu mi je bio bugovit,sada normalno radi

-Ljepsi izgled od stocka

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Denyken kaže...
Nono kaže...

I ja zelim ovo da znam!

Da li je I9100 osjetljiviji na te stvari od I9000?

18 godina
neaktivan
Denyken kaže...
sudy_freak kaže...
Denyken kaže...
Nono kaže...

I ja zelim ovo da znam!

Tko bi to znao,ja također isto nisam cuo za niti jedan slucaju osim ovaj na forumu,potencijalna opasnost root-a je ako ti rikne maticna ili tako nesto,da ne mozes vratiti na orginalno stanje.

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
15 godina
neaktivan
chingy-os kaže...
Denyken kaže...
sudy_freak kaže...
Denyken kaže...
Nono kaže...

I ja zelim ovo da znam!

Tko bi to znao,ja također isto nisam cuo za niti jedan slucaju osim ovaj na forumu,potencijalna opasnost root-a je ako ti rikne maticna ili tako nesto,da ne mozes vratiti na orginalno stanje.

Slazem se sa tim. Pitao sam za I9000 jer sam njega flashao bezbroj puta. Cini mi se da je imao brojcanik da bi dostigao brojku 100.  Nikad mu nista nije bilo. Nekako mi previse zastrasujuce zvuci da root moze fizicki ostetiti uredjaj.

18 godina
neaktivan
Denyken kaže...
chingy-os kaže...
Denyken kaže...
sudy_freak kaže...
Denyken kaže...
Nono kaže...

I ja zelim ovo da znam!

Slazem se sa tim. Pitao sam za I9000 jer sam njega flashao bezbroj puta. Cini mi se da je imao brojcanik da bi dostigao brojku 100.  Nikad mu nista nije bilo. Nekako mi previse zastrasujuce zvuci da root moze fizicki ostetiti uredjaj.

Nema nikakve logike da bi mogao,osim ako se igras sa dizanjem cpu frekvencije,osobno to nikada ne radim,nije to PC pa da postoji dodatno hlađenje!

15 godina
neaktivan

Bas tako, upravo to. Nikad ni ja to ne radim. Da li ima ovdje netko da mi proda Jig?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možete ga skurit rootom, naravno. Greška u kernelu ili vam baš crkne baterija od mobitela dok to radite i nestane struje u kvartu... No veća je vjerojatnost da vas vlak pogodi što je također moguće. Poantu ste shvatili?

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bela008 kaže...

zar nema nikakve aplikacije ili finte za rješenje echa osim svaki put ici na off????

Ima, napisao sam na svojoj T-mobile stranici problem i riješili za jedan dan. I to sve na daljinu. Na kraju su poslali poruku da je problem riješen. I sada više nema echa. što su napravili ne znam ali bitno da su riješili. Ako si na T-mobilu na svojoj stranici prijavi smetnje i to je to.

Pozdrav.

14 godina

E ako mi je maticna kao sjebana pa bili radio uopce USB JIG jel se isplati da uzmem ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Društvo, imate za preporučiti neki dobar case za SGS2? Ima ih brdo po eBayu, ali generični koji se viđaju svaki dan, a i kvaliteta im je upitna. Tražim nešto tanji, od tvrđe gume, koji nije ljepljiv da mogu normalno izvaditi mob iz džepa ;)

0 0 hvala 0
15 godina

Ček zaš nebi mogo dić frekvu na mobu? Imam Defy i normalno radi na 1/1.1 GHz (50-55 mV), a ono najvažnije, napon je niži nego default na 800 MHz (58 mV šta već).

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 1:21 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Risnjak kaže...
bela008 kaže...

zar nema nikakve aplikacije ili finte za rješenje echa osim svaki put ici na off????

Ima, napisao sam na svojoj T-mobile stranici problem i riješili za jedan dan. I to sve na daljinu. Na kraju su poslali poruku da je problem riješen. I sada više nema echa. što su napravili ne znam ali bitno da su riješili. Ako si na T-mobilu na svojoj stranici prijavi smetnje i to je to.

Pozdrav.

ma kakve su to gluposti.... mreža nema veze s tim. Vjeruj mi nema, čista slučajnosti.

16 godina
neaktivan
majdo kaže...
bela008 kaže...

kakva glupost, stavio 2.3.5 pa mislio da ce bit bolje ali jok..

nije meni problem rootat mob, ali me counter brine... tj. dal se može kako vratit na staro. Pitam jer sam rooto htc desire hd i nakon 6mj. crko sam od sebe... Garancija pusiona jer su pregledavali, a isto tako mi se desilo sa lg p970 black, crko zvučnik i nisu htjeli popravit jer je bio rootan (a ja vratio sve na origigi) blaženi jailbreak i iphone :)

usb JIG, i tvojim mukama je dosao kraj, dok si reko keks, brojac ponisten.. :) 

to te ja pitam, hvala. moram to narucit ...

14 godina
neaktivan
Kelam kaže...

E ako mi je maticna kao sjebana pa bili radio uopce USB JIG jel se isplati da uzmem ili ne?

Sad sam tek skuzio da si ti onaj isti sto je rekao da mu je maticna otisla i da je popravak 1600 kn.. Kod mene oba puta kad je maticna otisla mobtel je bio mrtav, mrtav, nikakvi znakovi zivota, kad ga spojis na punjac on se samo grije ali povratne informacije nema, nikakvog bipa ili neceg, znaci mrtav mobitel..
Kod tebe koliko sam shvatio pregledavsi tvoje poruke, tebi je zapeo u boot loopu prilikom flashanja gledajuci na youtube-u onaj video, u tom slucaju mozes probati sa usb JIG-om, frend je imao slicnu situaciju kao ti, i sa usb jigom je spasio stvar, prepoznao komp mobitel u download modu, flashao stock na njega, zahvalio Bogu i reko da nikad vise nece nista prckati.. :D haha

14 godina

E onda se to narucuje sto prije :)))

Cekaj a koliko su te kostli popravci oba puta ili sve pod garancijom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Evo upravo sam stavio old bootloader i maknio zuti trokut,resetirao brojac,pomocu usb jigom {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 10:21 (chingy-os).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kelam kaže...

E onda se to narucuje sto prije :)))

Cekaj a koliko su te kostli popravci oba puta ili sve pod garancijom?

Nista nisam platio, sve je bilo pod garancijom..

14 godina

E moram kupit taj JIG inace.... Nije dobro haha

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kelam kaže...

Ako se brineš zbog garancije, oni u servisu su tudumi.
Ja sam 2x slao na servis i bilo je prvi put 5 na counteru, a drugi put 9 i nisu se bunili.

Sada je negdje 20 {#} 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Kelam kaže...

Ako se brineš zbog garancije, oni u servisu su tudumi.
Ja sam 2x slao na servis i bilo je prvi put 5 na counteru, a drugi put 9 i nisu se bunili.

Sada je negdje 20 {#} 

Njemu pi*de oko toga i traže 1600kn za popravak... ovi nisu tudumi 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

Nadam se padu cijena nakon izlaska SIII 

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nadao sam se i ja da su tudumi ali nisu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozdrav ljudi,

evo ja imam problem. koristio sam do sada Siyah kernel i VillainRom jako dugo. nisam nesto pretjerano bio zadovoljan jer mi se znalo dogoditi da se smrzne, i baterija nije bila nesto. isao sam prvo na MIUI, tu su bili slijedeci problemi: nisam mogao na internet, spajao se na wifi i 3g, al nista. onda sam pokusao sa darkyROM, al mi tu nije radio screen locker.

za oba ROM.a sam koristio instaliranje preko CWM, wipe data/cache/dalvik. kad sam prvi put instalirao MIUI cak sam wipe system napravio.

da li netko moze reci gdje grijesim, ili me uputiti na n00b link. za DarkyROM sam bio na njihovoj stranici, a za MIUI ovdje http://www.dialandroid.com/2012/01/install-miui-v4-ics-rom-on-galaxy-s2.html

{#}  minja vrime, puknit ce mi glava

EDIT: jos nesto, komp mi ne prepoznaje ni MIUI ni Darky kad se spojim sa USB. instalirao sam drivere i pda net. Kies mi se nece instalirati na windows 7, Home Premium x64. pa zbog toga moram napraviti download direct na mob. uff...

Hvala!

EDIT 2: nasao kako n00b instalirati DarkyROM  http://www.darkyrom.com/community/index.php?threads/darkyrom-hd-v1-0-r5-xxkl1.6454/#post-132807

EDIT 3: Darky mi nije pomogao opet. Mob se nije mogao boot-ati.. pa sam morao sve ponovo. evo ispod link ako se netko jos smatra n00bom kao ja, za lakse rootanje itd:

http://androidflip.com/install-android-2-3-5-gingerbread-xxki3-update-for-samsung-galaxy-s2-gt-i9100-installing-guide/

Informatika je moj hobi, o kojem pojma nemam....
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 22:47 (hrabri zec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moze li mi netko dati link koji kernel /root da flasham? Probao sam SiyahKernel v2.6.11 i SpeedMod SGS2 K2-19 CWM5 ali nakon flashanja koji uredno prodje u Odinu, aparat se nece restartati, samo se iskljuci i nece se vise pokrenuti. U cemu grijesim? Htio bi da ubacim TurkbeyRom V32. Sad sam na STOCK 2.3.6

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kako na Miui instalirati Navigon na hrvatskom?sve sam skinuo i navigacija radi super al mi je sve na engleskom dok mi je ja litening romu bila na hrvatskom.vjerovatno je to zato šta je Miui na engleskom al nema mi logike da je onda i navigon na hrvatskom.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice