Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.396.213
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Dark Prince kaže...

Znaci opalim, recimo, CF-root za svoj kernel preko Odina? To mi je jasno, ali kako da znam koji je za moj kernel? U prethodnim postovima sam upitao da li sam izabrao odgovarajuci medjutim nisam dobio odgovor... :/

P.S. Jedini sam ja odgovoran ukoliko brickam mobitel tako da nemojte se ustrucavati... xd

Evo pišem ti tutorial {#} Pričekaj par minuta

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
15 godina
neaktivan

@Echoone

Evo probao sam i villianrom 1.1 ne pomaze ni to .. sredit cu ga kak god , mora postojat caka..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
cassiopean kaže...

2. Jes man flesao sam pocevsi od lajtninga da otkljucam mob, pa darky1, darky2, criscelo(on mi nije stvarao nikakve probleme) pa sam probao miui al je poceo izbacivat neku divlju gresku svakih 3sec pa sam ga odmah maknu i vratio na lajtrom. U biti kad mi mob nakon mjesec dva pocne se sam resetirat ili radit gluposti promjenim rom ili kernel pa je ok i radi bez greske, u zadnje vrijeme sam na speedmodu16 kernel-u.

Jesi ijednom wipe-a dok si sve to flashao,ili si samo flash,flash,flash...? Napravio nandroid backup od stabilnog ROM-a? Imas mozda JIG?

Ako sam ti pomogao stisni HVALA.
17 godina
odjavljen

Evo da ti pomognem... čitao sam malo ovdje... LINK

Koliko sam vidio tvoje postove, napisao si da imaš 2.6.35.7-I9100XWKF3-CL276555 verziju kernela

-Link koji si postao je dobar, kada extractaš  CF-Root-SGS2_XW_CLK_KF3-v4.0-CWM4.zip unutra je CF-Root-SGS2_XW_CLK_KF3-v4.0-CWM4.tar

-Treba ti Odin, skini ga ovdje: http://www.multiupload.com/8O9NYS8DE7

-Kada ga skineš, extractaj folder naziva "Odin3 v1.85".

-Make sure that your phone is in USB debugging mode: Settings -> Applications -> Development -> USB debugging. <<== namjesti na mobu ovo kako piše

-pokreni "odin3 v1.85.exe" iz onog foldera koji si extractao 

- u Odinu, klikni na PDA i odaberi "CF-Root-SGS2_XW_CLK_KF3-v4.0-CWM4.tar" ( ne diraj ništa drugo u Odinu, kvačice moraju biti samo na "Auto Reboot" , "F. Reset Time" i "PDA" to je sve po default-u) (pogledaj sliku 1)

-stavi mob u download mode (drži tipke home + power + volume down sve dok se mob ne restarta), kada se restarta prikazat će ti se opcija da uđeš u download mode (volume up) ili da prekineš (volume down)... ti naravno stisneš volume up

-spoji mob na komp preko usb-a (pogledaj sliku 1, tamo ti mora pisati u žutom da ti komp očitao mob, znači neki COM....)

-klikni na START u Odinu

-flashanje će ti trajati manje od 10 sekundi (gore će zeleno pisati PASS) i mobitel će se sam restartati... kada boota do kraja odspoji kabel (pogledaj sliku 2 kako treba izgledati Odin nakon flashanja)

NAPOMENA: ne znam da li trebaš imati instalirane drivere od Samsunga na računalu, ali iovako si rekao da ne misliš još rootati...pričekaj da vidiš što će kolege reći u vezi drivera...

slika 1 slika 1
slika 2 slika 2
Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 15:03 (Kordy).

3 0 hvala 1
18 godina
neaktivan

Hvala, zanimalo me da li sam odabrao ispravnu verziju. Sve ostalo sam procitao na tom forumu. A sto se tice drivera, instalirao sam Kies, vjerovatno s njim dodju i driveri. Takodjer sam negdje procitao da ne smije biti ni traga Kies-u u task manageru prilikom konektovanja mobitela u svrhu rootanja preko Odina.
Hvala jos jednom. ;)

You cannot change your fate, no man can...
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 15:04 (Dark Prince).
17 godina
odjavljen
Dark Prince kaže...
Hvala, zanimalo me da li sam odabrao ispravnu verziju. Sve ostalo sam procitao na tom forumu. A sto se tice drivera, insalirao sam Kies, vjerovatno s njim dodju i driveri. Takodjer sam negdje procitao da ne smije biti ni traga Kies-u u task manageru prilikom konektovanja mobitela u svrhu rootanja preko Odina.
Hvala jos jednom. ;)

Točno si pročitao. Još ti preporučam da pogledaš ovaj video tutorial (on je za flashanje roma ali postupak je potpuno isti)...

18 godina
neaktivan

Btw, kako onda restore originalni?

Hmm... samjpullen... taj me lik "nagovorio" da uzmem SGSII umjesto Sensationa. :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 15:12 (Dark Prince).
17 godina
odjavljen
Dark Prince kaže...

Btw, kako onda restore originalni?

Hmm... samjpullen... taj me lik "nagovorio" da uzmem SGSII umjesto Sensationa. :D

Koliko se sječam, trebaš pronaći taj isti KF3 kernel ali bez ovim modova i roota (znači stock KF3), te ga flashati po istom postupku

16 godina
neaktivan

CheckROM je izbacio novi kernel, battery friendly

http://checkrom.com/threads/kernel-darkknight-v2-4-3-dec-10.265/

Ja ću ga flashnut, pa da vidim kakav je naprema speedmodu...

Također i novaa verzija CheckROM-a

http://checkrom.com/threads/xwkk5-2-3-6-checkrom-revohd™-v4.268/

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
Moj PC  
1 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
Mkay... Sad posljednje pitanje prije faxa... Kako napraviti backup svega tako da mogu restore back to "kako je bilo zajedno sa app, settingsima itd prije flashanja" bilo kad bilo gdje?
17 godina
odjavljen
Dark Prince kaže...
Mkay... Sad posljednje pitanje prije faxa... Kako napraviti backup svega tako da mogu restore back to "kako je bilo zajedno sa app, settingsima itd prije flashanja" bilo kad bilo gdje?

To možeš preko CWM...ali njega dobivaš tek nakon flashanja ovog kernela sa kojim dobiješ root+CWM

Ne znam jel ima koji drugi način

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 15:26 (Kordy).
18 godina
Prim kaže...

Pozdravljam kolege

Zamolio bih Vas za preporuku aplikacije ili namještanje u opcijama koja javlja da je stigla poruka ili propoušten poziv svaku minuti ili sl.

Ovako kad mi dođe poruka javi isti tren da je stigla i ako ju ne pročitam više mi niti ne javlja zvukom ili sl...

Mislim da ste razumili što trebam.... 

živili

Ja koristim NoLed koji na ekranu signalizira propuštene poruke, pozive, pristigle mailove, chatove i slično...

Čvarci su bomboni od svinje
15 godina
neaktivan

Javi za kernel.
Ja imam VK Stable Rom + Skripte sa XDA + Phenomenal Extreme Kernel 1.0.

2 dana bez problema,dakle od pola 7 ujutro do nekih 15h ga koristim tu i tamo,od toga jedno 2h na 3Gu provedem i jedno 60min neta ukljuceno u to i 30min muzike.

30 min NOVA-u 2 igram.

30 Slika slikano danas,nesto videa,brightness na nekih 40%.

5 poruka i 10min poziva.

Dodem doma i odmah upalim WIFI.

Navecer mi je baterija na nekih 50%.

Mocno,mislim da bi se uz onu 2000mAh bateriju i jos optimizacije roma i svega dalo 3 dana bez problema,fantasticno za ovakav mobitel.

Dakle,bitno je kako koristite mobitel,i cak i da ga jako puno koristite,na sitnicama se da puno baterije usparat.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

A neka aplikacija za mjerenje odlaznih poziva? Bez ikakvih datuma i ograničenja, čisto mjerenje odlaznih poziva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bocic kaže...
Prim kaže...

Pozdravljam kolege

Zamolio bih Vas za preporuku aplikacije ili namještanje u opcijama koja javlja da je stigla poruka ili propoušten poziv svaku minuti ili sl.

Ovako kad mi dođe poruka javi isti tren da je stigla i ako ju ne pročitam više mi niti ne javlja zvukom ili sl...

Mislim da ste razumili što trebam.... 

živili

Ja koristim NoLed koji na ekranu signalizira propuštene poruke, pozive, pristigle mailove, chatove i slično...

To je to..... veliko HVALA prijatelju, živio

14 godina
odjavljen
Koja je best buy kartica od 16 gb za S2?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Evo da ti pomognem... čitao sam malo ovdje... LINK

Koliko sam vidio tvoje postove, napisao si da imaš 2.6.35.7-I9100XWKF3-CL276555 verziju kernela

-Link koji si postao je dobar, kada extractaš  CF-Root-SGS2_XW_CLK_KF3-v4.0-CWM4.zip unutra je CF-Root-SGS2_XW_CLK_KF3-v4.0-CWM4.tar

-Treba ti Odin, skini ga ovdje: http://www.multiupload.com/8O9NYS8DE7

-Kada ga skineš, extractaj folder naziva "Odin3 v1.85".

-Make sure that your phone is in USB debugging mode: Settings -> Applications -> Development -> USB debugging. <<== namjesti na mobu ovo kako piše

-pokreni "odin3 v1.85.exe" iz onog foldera koji si extractao 

- u Odinu, klikni na PDA i odaberi "CF-Root-SGS2_XW_CLK_KF3-v4.0-CWM4.tar" ( ne diraj ništa drugo u Odinu, kvačice moraju biti samo na "Auto Reboot" , "F. Reset Time" i "PDA" to je sve po default-u) (pogledaj sliku 1)

-stavi mob u download mode (drži tipke home + power + volume down sve dok se mob ne restarta), kada se restarta prikazat će ti se opcija da uđeš u download mode (volume up) ili da prekineš (volume down)... ti naravno stisneš volume up

-spoji mob na komp preko usb-a (pogledaj sliku 1, tamo ti mora pisati u žutom da ti komp očitao mob, znači neki COM....)

-klikni na START u Odinu

-flashanje će ti trajati manje od 10 sekundi (gore će zeleno pisati PASS) i mobitel će se sam restartati... kada boota do kraja odspoji kabel (pogledaj sliku 2 kako treba izgledati Odin nakon flashanja)

NAPOMENA: ne znam da li trebaš imati instalirane drivere od Samsunga na računalu, ali iovako si rekao da ne misliš još rootati...pričekaj da vidiš što će kolege reći u vezi drivera...

Prije svega idi u postavke/aplikacije/razvoj aplikacija i stavi kvačicu na usb ispravljanje grešaka.

Što se drivera tiče,kažu ako imaš instaliran Kies da je to dovoljno(nesmije biti upaljen prilikom postupka),ali ja sam si skinuo i ove drivere:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=11498043&postcount=1

18 godina
Diplomat kaže...

A neka aplikacija za mjerenje odlaznih poziva? Bez ikakvih datuma i ograničenja, čisto mjerenje odlaznih poziva.

Iskreno, nisam tražio tako što. Ako probaš nešto s marketa javi kakva je aplikacija...

Čvarci su bomboni od svinje
16 godina
neaktivan
Šef kaže...

CheckROM je izbacio novi kernel, battery friendly

http://checkrom.com/threads/kernel-darkknight-v2-4-3-dec-10.265/

Ja ću ga flashnut, pa da vidim kakav je naprema speedmodu...

Također i novaa verzija CheckROM-a

http://checkrom.com/threads/xwkk5-2-3-6-checkrom-revohd™-v4.268/

vec dugo korisitm taj CheckRom...i dobar je..sad cu stavit ovu verziju noviju;)

16 godina
neaktivan
bocic kaže...
Diplomat kaže...

Iskreno, nisam tražio tako što. Ako probaš nešto s marketa javi kakva je aplikacija...

ja koristim phone usage...mozes si cak postaviti mali widget kolko si minuta ostvario (odlaznih)

14 godina
odjavljen
bocic kaže...
Diplomat kaže...

Probao sam 10 aplikacija i ništa, hvala probati cu.

14 godina
neaktivan
cassiopean kaže...

3. Nece dalje, ista stvar, doodje do "Samsung galaxy s2 gt-i9100" sa trokuticem to traje 4-5 sec, zatim nestane slika na 2-3 sec pa opet "Samsung galaxy s2 gt-i9100" i nece uc u recovery..

Ovo sam nasao na xda al nemogu naci vilian 1.1 vjerojatno je on tar. fajl.
http://forum.xda-developers.com/archive/index.php/t-1108499.html

E tu je možebitna caka. Bez obzira što se pojavi i drugi put taj trokutić, i dalje bi trebao držati sve 3 tipke još uvijek. Probaj jedno pola minute, nemaš što izgubiti. Pa čak i ako ništa se ne dogodi nakon pola minute, probaj opet bez gašenja mobitela. Jesi uspio sad uć?

18 godina
neaktivan
Nekako sam pretrpio to sto imam 837 MB RAM-a ali da nakon nekog vremena od tih 837 neke aplikacije koje "clear memory" ne moze zatvoriti trose 300 MB RAM-a to je vec previse. Ostane mi 537 MB RAM-a koje ja mogu koristiti. Nije da mi je neophodno, ali sto je previse, previse je. Je l' se to da srediti custom ROM-ovima? Koliko MIUI koristi?
14 godina
neaktivan

A za što ti treba još RAM-a?

Meni na MIUI-u slobodno oko 550 MB RAMa..

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 20:21 (EchoOne).
18 godina
neaktivan

Pa kazem, ne treba mi trenutno, ali moze mi zatrebati a ja mogu koristiti samo ~52% RAM-a.

P.S. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1075278 je odgovor na pitanje kako se vratiti na stock. Takodjer i ako vas muci onaj counter i zuti trokutic ima stari bootloader. :) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 20:50 (Dark Prince).
14 godina
neaktivan
Dark Prince kaže...
Pa kazem, ne treba mi trenutno, ali moze mi zatrebati a ja mogu koristiti samo ~52% RAM-a.

A ježi ga, ako ti je potrebno onda instaliraš neku superlight AOSP verziju. One imaju mali miljon slobodnih RAM-a..

Recimo probaj Insanity II CM. Cijeli ROM je tipa 50-ak MB velik..

15 godina

Marko, mogao si se pohvaliti da si ga kupio.
Nemoj mu odmah tražiti manu {#}
Ne da mi se komentirati sve ovo što ste ispisali.
Flejmeri {#}
Btw. nije li ovo najkomentiranija/live support tema o bilo kojem mobitelu? {#}

JE8EM TI MIUI DEVELOP VERZIJU 1.12.9 verziu.
Zbog toga mi danas na kolokviju iz fizike 4 boda pobjegla.
Naime, zamrzao mi se usred prepisivanja zadatka iz PDF-a.

Nevažno. Bome je gusto na MIUI stranici, Echo, probaj (i ostali MIUIčani).
Stalno su moderatori tamo aktivini.
Imali su problema s pakiranjem update-a.
Stiže STABLE verzija 1.12.6 (16). 

Peti put skidam, tweetaju stalno, veselo je. To mi se sviđa. Poštuju pravilo petka.
Update, je li?

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
14 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...

Marko, mogao si se pohvaliti da si ga kupio.
Nemoj mu odmah tražiti manu {#}

Ne volim se hvaliti! {#}

Evo frajera, zasad sam prezadovoljan pogotovo sa baterijom! {#}

15 godina
neaktivan
Dark Prince kaže...

Napravi mali test,popali sve što imaš na mobu i onda provjeri kolko imaš slobodno RAM-a,vjeruj mi da će ti ostat dovoljno. RAM na ovom mobitelu nije i neće bit problem.{#}

Ako sam ti pomogao stisni HVALA.
15 godina
Diplomat kaže...

Ne volim se hvaliti! {#}

Evo frajera, zasad sam prezadovoljan pogotovo sa baterijom! {#}

Erm, to je više frajerica (prvi bijeli ako se ne varam ovdje)

Btw. da1, da2, DA3 {#}

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice