Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.395.630
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

Spameri, na isti načim svaka Apple tema propadne. {#}

Iznenađen sam baterijom, super se drži! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

Evo par dojmova za ovo kratko vrijeme.

Dosta je ugodan za korištenje,prilikom prijelaza po ekranu je brz i fluidan,nigdje ne zapinje.Grafika ponekad malo trza.Kamera ne radi pa tako i ono otključavanje licem ne radi.Wifi i signal pun.Imao sam jedno rušenje aplikacije i jedan SOD.Čini mi se da jede bateriju.

O ukusima se ne raspravlja,ali po menii i nije nešto "lijep".

Toliko za sada...

EDIT:gps ne radi....

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 0:11 (mnjikloh).
16 godina
neaktivan
Kordy kaže...

to je samsungov odvratni framework... ne brinite, kolega Vertumus je već rekao da će napraviti stock ICS temu za official samsungov ICS...{#}

Vertumus je zakon! Već imam ICS temu, njegovu i odlična je! :)

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
14 godina
protjeran
mnjikloh kaže...
Šef kaže...

Enivej, tko želi isprobati ICS, novi build je uploadan...

http://ics-sgs2-official.webs.com/

Hvala,evo baš se sada igram

Skinuo sam ga i dobio zip. file pored kojeg pise 'extract'

Daj mi molim te reci kako dalje?

daniel
14 godina
neaktivan

sad extractaš i taj fajl prebaciš na karticu u clockworkmod/backup. pokreneš telefon u cwm i ideš na backup/restore,restore odabereš fajl i to je to.Savjetujem ti da prije svega napraviš nandroid backup da se poslije možeš vratiti odakle si počeo.

14 godina
neaktivan

Alpha built nije za početnike. Ako takva pitanja postavljate kako instalirati alpha built onda ga vjerojatno ni ne trebate instalirati.

Diplomat je na ignore listi, forum izgleda puno čistije. Definitivno trola po temi. Koliko sam vidio iz par citata, čisto sumnjam da je kupio mobitel.

Ovaj ICS neću ni probati više.. Samo se nafukam na njega onda mi sve ostalo izgleda očajno.. Čak ni teme ne daju onaj pravi sjaj ICS-a.

Netko je rekao da se čeka Nexusov ROM. To je zapravo AOSP built :)

U Nexus ide čisti Android, bez touchwiza i sličnih gluposti. Punokrvni droid. Zato svi čekamo CM9 izdanje koje će donijeti pravu čaroliju :)

17 godina
neaktivan
Za sto sluzi fast dormancy?
vidim da ste rekli da je bolje off radi baterije,samo me zanima sto je...
Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Fast dormacy je zamišljen zapravo da štedi bateriju.

Nisam najstručnija osoba za ovo objasniti, ali evo pokušat ću..

Znači kad se spajaš na net, mobitel ti se poveže sa stanicom i sad ti tamo surfaš, skidaš i šta ja znam šta sve ne dok je mobitel cijelo vrijeme spojen na net.

Kad uključiš fast dormacy, ideja je da se mobitel spoji samo onoliko koliko treba internet. Primjerice ako ideš čitat neki članak u novinama, mobitel će se spojiti na net, skinuti sve potrebno i ugasiti net, odnosno konekciju. Kad pročitaš članak, klikneš back, otvoriš neki novi članak, mobitel se opet spoji na net, skine sve potrebno i odspoji.

Time bi trebao štediti bateriju. No kako svako novo spajanje košta mali dio baterije, fast dormacy bi se trebao isplatiti samo kada čitaš tako članke. A ako stalno surfaš i svakih 10 sekundi nešto mjenjaš, onda vjerojatno troši bateriju malo brže..

To je moje shvaćanje svega toga. Pa sad ti procjeni jel ti treba to ili ne. Najbolje ti da probaš par punjenja bez toga, pa opet uključiš nazad i vidiš razliku, di više, a di manje troši baterije..

Za sve koji žele pokušati nek kucaju *#9900#.

Napomena: ovaj kod radi samo na Samsung based ROM-ovima. AOSP buildovi poput CM7 i MIUI-a imaju svoje postavke i drugačije kodove (čitaj: nemam pojma kako to isključit).

Napomena2: Ako ne znate što čemu služi, nemojte prčkat. Vrlo vjerojatno nećete vidjeti promjenu odma, a kasnije možete zaboraviti šta ste napravili pa se čudite 2 mjeseca što vam nešto ne radi ;)

14 godina
protjeran
EchoOne kaže...

Alpha built nije za početnike. Ako takva pitanja postavljate kako instalirati alpha built onda ga vjerojatno ni ne trebate instalirati.

Diplomat je na ignore listi, forum izgleda puno čistije. Definitivno trola po temi. Koliko sam vidio iz par citata, čisto sumnjam da je kupio mobitel.

Ovaj ICS neću ni probati više.. Samo se nafukam na njega onda mi sve ostalo izgleda očajno.. Čak ni teme ne daju onaj pravi sjaj ICS-a.

U Nexus ide čisti Android, bez touchwiza i sličnih gluposti. Punokrvni droid. Zato svi čekamo CM9 izdanje koje će donijeti pravu čaroliju :)

Ma jesam ga extrakto i ne pojavi mi se onaj sareni zip. format nego zuti fajl, a kad ga otvorim unutra ima 6-7 fajlova. Zato pitam nekog da mi objasni kako dalje jer sam natukao 46 flesanja, a ne da mi neko govori da to nije za mene. Ako hocete pomoci ok, ako ne onda hvala. 

daniel
14 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ja sam kupio 3 folije one full tanke i nisa ih mogao zaljepiti da se *ebem, dok sam na Xperia Arc uzeo onu deblju i bila je odlicna, ali kasnije sam na SGS S2 odustao, i evo nakon 4 mjeseca nema nista. Cak sam pod povecalom gledao i ni tockica a kamoli crtica jer ima Gorilla Glass. Uzmi samo crnu/bijelu silikonsku masku i ne treba ti nista vise.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 1:11 (daniel.hajdinjak666).
14 godina
odjavljen
daniel.hajdinjak666 kaže...

Ja sam kupio 3 folije one full tanke i nisa ih mogao zaljepiti da se *ebem, dok sam na Xperia Arc uzeo onu deblju i bila je odlicna, ali kasnije sam na SGS S2 odustao, i evo nakon 4 mjeseca nema nista. Cak sam pod povecalom gledao i ni tockica a kamoli crtica jer ima Gorilla Glass. Uzmi samo crnu/bijelu silikonsku masku i ne treba ti nista vise.

Hvala, čuo sam da je taj ZAGG lagano staviti i štiti bolje od ostalih. Staviti ću neku masku ali koju pojma nemam! Nebi silikon slabo ide iz đepa...

14 godina
neaktivan

Bez uvrede, al ni 146 flešanja ti ne znači ništa ako nisi proširivao svoje znanje i proučavao kako sve to funkcionira. Lako je flešat kad ekipa sve složi i priloži zdravo za gotovo. Moj mali nećak od 12 godina fleša sam svog Desirea. Danas je sve svedeno na plug and play. Nekad bi odvajao po pola dana da rootam mobitel ili flešam. Pa si morao prije paziti na kojem je basebandu, pa downgrade radit, pa kucat 2 strane naredbi u cmd-u, izvlačit i prepisivat kodove i šta sve ne. Tako se jedino i nauči kako cijeli proces traje i šta se odvija.

Ništa osobno, post je bio upućen svima. Boli mene uvo što će bit sa tvojim mobitelom. Nit sam ti ga kupio nit ću ga popravljat. Što se mene tiče, radite svi sa vašim mobitelima što god želite. Sami ste si ga kupili i sami snosite posljedice.

Možete me poslušati, a nemorate. Ja samo kažem ono što sam kroz nekoliko godina naučio. Što na Androidu, što na drugim platformama. Nikad nikom nisam ni kune uzeo, niti hoću.

14 godina
protjeran

A kako to da glupi koreanci jos glupljim amerima isporucuju SGS S2 (kuzim ono, 4G mreza i drugaciji dizajn i soft tipke), ali sa HD ekranima, 4.52" ili 4.65", ne 16/9 nego malo siri ko u HTC-a, USB 3.0, dual core 1.5 Ghz, Andreno 220, 1850 mAH baterije.....WTF

Kakvi ce im biti onda mobiteli paralelni SGS S3 kad izađe?

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
EchoOne kaže...

Bez uvrede, al ni 146 flešanja ti ne znači ništa ako nisi proširivao svoje znanje i proučavao kako sve to funkcionira. Lako je flešat kad ekipa sve složi i priloži zdravo za gotovo. Moj mali nećak od 12 godina fleša sam svog Desirea. Danas je sve svedeno na plug and play. Nekad bi odvajao po pola dana da rootam mobitel ili flešam. Pa si morao prije paziti na kojem je basebandu, pa downgrade radit, pa kucat 2 strane naredbi u cmd-u, izvlačit i prepisivat kodove i šta sve ne. Tako se jedino i nauči kako cijeli proces traje i šta se odvija.

Ništa osobno, post je bio upućen svima. Boli mene uvo što će bit sa tvojim mobitelom. Nit sam ti ga kupio nit ću ga popravljat. Što se mene tiče, radite svi sa vašim mobitelima što god želite. Sami ste si ga kupili i sami snosite posljedice.

Možete me poslušati, a nemorate. Ja samo kažem ono što sam kroz nekoliko godina naučio. Što na Androidu, što na drugim platformama. Nikad nikom nisam ni kune uzeo, niti hoću.

Vidim da imas puno vece znanje od mene i to cjenim i dapace ne shvacam ja to nista osobno (*ebes SGS S2 ako ga skurim, kupit cu drugi), nego procitaj moj post gore, pa mi kazi kad extractam onaj zip i otvorim folder, koju od onih 7 stavki da stavim na mem. karticu?

Naravno samo cetiri su u zipu?

Hocu da vidim kuda ide taj hebeni ICS?!

daniel
16 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Da, i ja čekam CM9, ali se nadam da će baterija i kamera biti jednake kao na Samsungovim ROM-ovima... Jer to baš i nije slučaj sad...

A kako to da glupi koreanci jos glupljim amerima isporucuju SGS S2 (kuzim ono, 4G mreza i drugaciji dizajn i soft tipke), ali  sa HD ekranima, 4.52" ili 4.65",  ne 16/9 nego malo siri ko u HTC-a, USB 3.0, dual core 1.5 Ghz, Andreno 220, 1850 mAH baterije.....WTF

Heh...

Nisu koreanci glupi, potpuno suprotno od tog...

U SADu su 2-3 verzije S2, s npr. 4G, drugačijim procesorima, drugačijim izgledom (malo manje iPhone-like (home tipka))...

Ali mislim da su ekrani isti.

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
14 godina
neaktivan

A kako to da........ 1850 mAH baterije.....WTF

4G mreža jer su operateri tako tražili. Pošto je tamo posebna priča sa operaterima, više manje svaki jači igrač ima svoju verziju mobitela. Pa tko i SGS2. Nije to ništa jače od ovih naših, nemoj se sekirat. Jedino šta ima veći ekran (fizički) i 4G brzinu koja je ionako beskorisna kod nas. Ovi dual core 1.5 su ti u rangu našeg Exynosa na 1.2. Čak je još bolji exynos ;)

Adreno GPU je lošiji od exynosa također. 1850 mAh - imaš izbor uzet 2000 mAh na našem tržištu uz 200 kn nadoplate. Samo što će mobitel bit malo deblji..

EchoOne kaže...

Bez uvrede...

... koju od onih 7 stavki da stavim na mem. karticu?

Naravno samo...

Nisam isprobao ovaj ICS, pa ti ne znam ni odgovorit na pitanje nažalost.. Potraži na youtubu, možda ima čak tutorial i za novu verziju. Za stare ima, to sam čak vidio.

Pazi samo da kucaš alpha 11 built, jer se razlikuje od prošlih ;)

@Šef - nisam siguran kako je napisan kod za kameru. Možda bi se mogao kopirati u sam ROM iz Samsungovog ROM-a. Nisam siguran jel bi to išlo.. Bilo bi dobro... Najbolje bi bilo kad bi nekog stručnjaka za kamere dovukli u ekipu pa da on napiše potpuno novu skriptu i prilagodi je za svaku leću i senzor. Ovo je pisano za sve isto ja mislim, pa zato ni ne može biti tako dobro :S

Sumnjam da bi stavljanjem aplikacije kamere iz original ROM-a u AOSP nešto promjenilo? Ili možda bi? Treba probat da vidimo šta će bit.

Kad dođe novi CM9, treba probat..

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 1:42 (EchoOne).
15 godina
neaktivan

Ljudi moji vi se zajebavate sa diplomatom a ja jos uvjek imam ozbiljan problem.
Nemogu dic mobitel iz boot loopa..
volume up down ... ni-sta ...
flesanje kernela ili drugog roma ni-sta... stalno zapne u bootanju, te jedino mogu pristupit download modu..
U pitanju je ugled teme pa vas molim da i ovo rijesimo ako imamo znanja za to jer ja brijem nemam dovoljno, stoga bih zamolio iskusnije...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
cassiopean kaže...

flesanje kernela ili drugog roma ni-sta... stalno zapne u bootanju, te jedino mogu pristupit download modu..
U pitanju je ugled teme pa vas molim da i ovo rijesimo ako imamo znanja za to jer ja brijem nemam dovoljno, stoga bih zamolio iskusnije...

Znaci stavis bilo koji custom rom, kernel preko Odina i sta??? nece se flesati, ili se flesa i ukljuci, ali stoji u boot loop-u sa onim 'S' i nikud dalje? ako sam dobro razumio?

daniel
14 godina
protjeran

Ako ce se ova nagadjanja objestiniti, mozda pređem na HTC.{#}

http://www.gsmarena.com/htc_zeta-4333.php

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
cassiopean kaže...

Aj redom.

1. Kako si uopće zapeo u bootloopu? Šta si pokušao flashat, šta si prethodno radio? Sad je važno da ga ne držiš predugo tako upaljenog da ne potrošiš svu bateriju. U protivnom ćeš morat pronaći nekog tko ima isti mobitel da ti je napuni. Kad smo već kod toga. Ako ti je ugašen mobitel i kad ga prištekaš na punjač, jel se išta događa?

2. Jel znaš flashat preko odina (na PDA ubaciš tar datoteku..., makneš kvačicu sa repartition obavezno)? Ako znaš, flashaj ovaj kernel (supercore 1.7). Zašto njega? Zato jer sam za njega 100% siguran da ima ono što nam treba.

3. Nakon što si to napravio preko Odina i sve se odvrtilo do kraja i mobitel je pretpostavljam opet zapeo na bootloopu... drži dugo vol up, home tipku i power tipku zajedno - bez obzira što je na ekranu. Trebao bi prvo zavibrirat, nemjenjat sliku bootloopa, pa opet zavibrirat, pa malo sačekaš i trebao bi ući u recovery mode.

14 godina
neaktivan

Ma jesam ga extrakto i ne pojavi mi se onaj sareni zip. format nego zuti fajl, a kad ga otvorim unutra ima 6-7 fajlova. Zato pitam nekog da mi objasni kako dalje jer sam natukao 46 flesanja, a ne da mi neko govori da to nije za mene. Ako hocete pomoci ok, ako ne onda hvala. 

Ne flashas ga kao obični zip file nego ga instaliraš u obliku restorea.Znači,kad ga extractaš,cjeli taj žuti file (bez da ga otvaraš i vadiš nešto iz njega)prebaciš u telefon u folder clockworkmod u "podfolder" backup.

Onda pokreneš telefon u recoveryju i odeš na backup/restore,izabereš restore označiš ovo šta si stavio i restoraš.

17 godina
neaktivan
Jel ima neka aplikacija za zakljucavanje aplikacija?
Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdravljam kolege

Zamolio bih Vas za preporuku aplikacije ili namještanje u opcijama koja javlja da je stigla poruka ili propoušten poziv svaku minuti ili sl.

Ovako kad mi dođe poruka javi isti tren da je stigla i ako ju ne pročitam više mi niti ne javlja zvukom ili sl...

Mislim da ste razumili što trebam.... 

živili

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
chingy-os kaže...
Jel ima neka aplikacija za zakljucavanje aplikacija?

Prim kaže...

Pozdravljam kolege

Zamolio bih Vas za preporuku aplikacije ili namještanje u opcijama koja javlja da je stigla poruka ili propoušten poziv svaku minuti ili sl.

Ovako kad mi dođe poruka javi isti tren da je stigla i ako ju ne pročitam više mi niti ne javlja zvukom ili sl...

Mislim da ste razumili što trebam.... 

živili

Dečki,takve stvari vam je bolje pitati u ovoj temi ,imat ćete više pametnijh odgovora jer je riječ o android aplikacijama,a ne stvarima vezanim uz sam SGSII.

Ako sam ti pomogao stisni HVALA.
15 godina
neaktivan
EchoOne kaže...
cassiopean kaže...

Aj redom.

1. Kako si uopće zapeo u bootloopu? Šta si pokušao flashat, šta si prethodno radio? Sad je važno da ga ne držiš predugo tako upaljenog da ne potrošiš svu bateriju. U protivnom ćeš morat pronaći nekog tko ima isti mobitel da ti je napuni. Kad smo već kod toga. Ako ti je ugašen mobitel i kad ga prištekaš na punjač, jel se išta događa?

2. Jel znaš flashat preko odina (na PDA ubaciš tar datoteku..., makneš kvačicu sa repartition obavezno)? Ako znaš, flashaj ovaj kernel (supercore 1.7). Zašto njega? Zato jer sam za njega 100% siguran da ima ono što nam treba.

3. Nakon što si to napravio preko Odina i sve se odvrtilo do kraja i mobitel je pretpostavljam opet zapeo na bootloopu... drži dugo vol up, home tipku i power tipku zajedno - bez obzira što je na ekranu. Trebao bi prvo zavibrirat, nemjenjat sliku bootloopa, pa opet zavibrirat, pa malo sačekaš i trebao bi ući u recovery mode.

1. Neznam samo sam skuzio da se ugasio, dva dana prije sam flesnuo checkromrevo hd i gecrk :) . Mislim da se baterija puni dok je mob ugasen tako da je to ok.

2. Jes man flesao sam pocevsi od lajtninga da otkljucam mob, pa darky1, darky2, criscelo(on mi nije stvarao nikakve probleme) pa sam probao miui al je poceo izbacivat neku divlju gresku svakih 3sec pa sam ga odmah maknu i vratio na lajtrom. U biti kad mi mob nakon mjesec dva pocne se sam resetirat ili radit gluposti promjenim rom ili kernel pa je ok i radi bez greske, u zadnje vrijeme sam na speedmodu16 kernel-u.

3. Nece dalje, ista stvar, doodje do "Samsung galaxy s2 gt-i9100" sa trokuticem to traje 4-5 sec, zatim nestane slika na 2-3 sec pa opet "Samsung galaxy s2 gt-i9100" i nece uc u recovery..

Ovo sam nasao na xda al nemogu naci vilian 1.1 vjerojatno je on tar. fajl.
http://forum.xda-developers.com/archive/index.php/t-1108499.html

15 godina
neaktivan

Poštujem Vaše mišljenje, ali ja ću radije ovdje pitati jer je ovo tema o mom uređaju, a mislim da nisam prekršio nikakva pravila i ujedno će se odgovorima pomoći novim korisnicima sa istim problemima.... bez ljutnje, živio

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Koji je najbolji nacin rootanja SGS II?
You cannot change your fate, no man can...
17 godina
odjavljen
Dark Prince kaže...
Koji je najbolji nacin rootanja SGS II?

Ako ne želiš izgbubiti svoje postavke, aplikacije i ostalo, trebaš flashati rootani kernel za svoj firmware preko Odina.

Mislim da je to i najjednostavniji način, ako znaš šta radiš.

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 14:59 (Kordy).
18 godina
neaktivan

Znaci opalim, recimo, CF-root za svoj kernel preko Odina? To mi je jasno, ali kako da znam koji je za moj kernel? U prethodnim postovima sam upitao da li sam izabrao odgovarajuci medjutim nisam dobio odgovor... :/

P.S. Jedini sam ja odgovoran ukoliko brickam mobitel tako da, nemojte se ustrucavati... Ionako to ne mislim raditi dok ne napravim sebi jig...

You cannot change your fate, no man can...
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 14:40 (Dark Prince).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice