Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.392.950
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
4mal kaže...

koju temu bi mi preporucili na MUIU romu :) ?

meni prekrasna: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1051520&highlight=VA+Asteria

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
14 godina
neaktivan
bocic kaže...
Trk u servis, vjerojatno matična...

Dosao mob sa servisa, punih 9 dana sam ga cekao, riknula maticna promjenili su je, i nestala je i greska koju sam imao od prvog dana kupnje, na ekranu krug velicine kovanice u gornjem desnom cosku, sad dali su jos nesto radili ili ne i po tom pitanju, ne znam, pise samo promjenjena maticna.. 

Gore je GINGERBREAD.BOKK1 verzija 2.3.5, sad sa stockom cemo vidjeti koliko ce baterija trajati s novom maticnom.. Jedino znam da prije duze od 6 sati na stocku nije mogla izdrzati nikako..

18 godina
majdo kaže...
bocic kaže...
Trk u servis, vjerojatno matična...

Dosao mob sa servisa, punih 9 dana sam ga cekao, riknula maticna promjenili su je, i nestala je i greska koju sam imao od prvog dana kupnje, na ekranu krug velicine kovanice u gornjem desnom cosku, sad dali su jos nesto radili ili ne i po tom pitanju, ne znam, pise samo promjenjena maticna.. 

Gore je GINGERBREAD.BOKK1 verzija 2.3.5, sad sa stockom cemo vidjeti koliko ce baterija trajati s novom maticnom.. Jedino znam da prije duze od 6 sati na stocku nije mogla izdrzati nikako..

9 dana...točno toliko sam i ja čekao... {#}

Čvarci su bomboni od svinje
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 21:11 (bocic).
16 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Ne možeš flashat teme za samsungove romove ali zato imaš nešto bolje:  http://forum.xda-developers.com/search.php?searchid=104224053

Naime, možeš staviti bilo koju CM7 temu za Theme Chooser

Meni link ne daje rezultate...

4mal kaže...

Nitijednu/Sve/Bilokoju. Imaš na MIUIu Theme Manager, pa traži sam, mijenjaj, kombiniraj...

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
17 godina
odjavljen
Šef kaže...
Kordy kaže...

Ne možeš flashat teme za samsungove romove ali zato imaš nešto bolje: http://forum.xda-developers.com/search.php?searchid=104224053

4mal kaže...

Nitijednu/Sve/Bilokoju. Imaš na MIUIu Theme Manager, pa traži sam, mijenjaj, kombiniraj...

Odeš ovdje i u search upišeš CM7... bila je i jedna tema u kojoj su skupljene sve CM7 teme ali ne znam gdje je...

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 22:33 (Kordy).
18 godina
Šef kaže...
Kordy kaže...

Ne možeš flashat teme za samsungove romove ali zato imaš nešto bolje: http://forum.xda-developers.com/search.php?searchid=104224053

4mal kaže...

nebudi bahat ,ljepo sam pitao ! 

16 godina
neaktivan
4mal kaže...

Nisam bahat, želim reći da svatko ima svoj ukus. Tamo, u Theme Manageru imaš valjda stotinu tema, a nebrojeno kombinacija koje se mogu složit. Uzmi malo vremena i poigraj se time, isplatit će ti se.

Ja sam bio zadovoljan tek nakon što sam iskombinirao nekoliko različitih tema tj. komponenti...

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
16 godina
neaktivan
4mal kaže...

a čovjek ti je i lijepo odgovorio. 

Ako želiš možeš i sam svoju temu napravit, i iskombinirat 10 različitih, što god hoćeš.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
18 godina

ma malo sam neispavan , job pa cijeli dan na mobu ovaj onaj kernel,rom,firmwire , itd samo me teme jos muche ali cu si dat truda. za sada sam stavio Asteriu pa cemo vidjeti {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 23:04 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bocic kaže...

9 dana...točno toliko sam i ja čekao... {#}

Sto se tice servisa cisto sam iznenadjen bio brzinom kako je to rijeseno, mislio sam da ispod 3 tjedna ga necu dobiti..
Ali ovo je odlicno ispalo, prezadovoljan sam, veliki + za Samsung..

S druge strane s ovim "novim" stock romom iako ga koristim tek 4 sata, vec nisam bas na ti..

Plus mu je sto recimo mogu slikati kad je ispod 15% baterija a na ranijoj verziji 2.3.3 to nsiam mogao, jednostavno nije dozvoljavao pristup kameri uopce..

Minus mi je sto su slova nekako cudno ruzno boldana u porukama, pun klinac bespotrebnih stvari mi je instalirano, neki linkovi za igrice, i ostale budalastine sto bi najradije pobrisao sve, ali ne mogu, tj prije ce biti da ne znam, pa da li netko zna rijesenje za to..
Drugi minus mi je sto mi je mobitel sam po sebi sto se tice poruke i glasnoce zvona tisi bar za 40% nego sto je ranije bio, kad sam bio na starom stocku i na litening romu..
A treci minus mi je kamera kod snimanja videa, na full rezoluciji kad krenem snimati kao da je na samom startu snimanja zumirano mi za bar jedno 2x, a nema mogucnosti odzumiranja.. Primjer je kauc u sobi, na 3 metra sam od njega u sobi, i kad slikam sve normalno kako treba biti, kad upalim snimanje videa, on je toliko blizu da ne stane u kadar uopce, fali mi bar jos jedno 2 metra da se odaljim da bi bio na jednako pozicioniran kao kada sam sliku uslikao.. smijesno, a zoom ne mogu na full rezoluciji uopce koristiti, pa da sad ga mogu recimo odaljiti.. -.-'

17 godina
odjavljen
majdo kaže...
bocic kaže...

9 dana...točno toliko sam i ja čekao... {#}

Sto se tice servisa cisto sam iznenadjen bio brzinom kako je to rijeseno, mislio sam da ispod 3 tjedna ga necu dobiti..
Ali ovo je odlicno ispalo, prezadovoljan sam, veliki + za Samsung..

S druge strane s ovim "novim" stock romom iako ga koristim tek 4 sata, vec nisam bas na ti..

Plus mu je sto recimo mogu slikati kad je ispod 15% baterija a na ranijoj verziji 2.3.3 to nsiam mogao, jednostavno nije dozvoljavao pristup kameri uopce..

Minus mi je sto su slova nekako cudno ruzno boldana u porukama, pun klinac bespotrebnih stvari mi je instalirano, neki linkovi za igrice, i ostale budalastine sto bi najradije pobrisao sve, ali ne mogu, tj prije ce biti da ne znam, pa da li netko zna rijesenje za to..
Drugi minus mi je sto mi je mobitel sam po sebi sto se tice poruke i glasnoce zvona tisi bar za 40% nego sto je ranije bio, kad sam bio na starom stocku i na litening romu..
A treci minus mi je kamera kod snimanja videa, na full rezoluciji kad krenem snimati kao da je na samom startu snimanja zumirano mi za bar jedno 2x, a nema mogucnosti odzumiranja.. Primjer je kauc u sobi, na 3 metra sam od njega u sobi, i kad slikam sve normalno kako treba biti, kad upalim snimanje videa, on je toliko blizu da ne stane u kadar uopce, fali mi bar jos jedno 2 metra da se odaljim da bi bio na jednako pozicioniran kao kada sam sliku uslikao.. smijesno, a zoom ne mogu na full rezoluciji uopce koristiti, pa da sad ga mogu recimo odaljiti.. -.-'

Sve se to da rješiti poštenim custom rom-om

14 godina
neaktivan

Znam da se da, ali nekako ne bih odmah nista stavljao sacekao bi malo da vidim kako ce se baterija ponasati, itd.. Ali sto dalje vecer odmice, to me sve vise ti nedostatci pocinju zivcirati, i do sutra ako izdrzim da ga ne flashnem, to ce biti uspjeh..

16 godina

Jesam li ja jedini tudum koji ne može/ne zna kupovati preko marketa? Uvijek neki error izbaci kad kažem da kupi?

EDIT: kad odem na market preko kompjutera, javlja mi za bilokoju "paid app" sljedeće:

This app is incompatible with your Samsung GT-I9100.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 0:47 (dreammaker).
16 godina
EchoOne kaže...

Najvjerojatnije znači da ti baterija nije dobro kalibrirana..

Vidio sam takvih slučajeva milijun. Sa 1% skoči na 30 i traje još pola dana i slično ;)

Dapače, baterija je ok. Ne bi pisao da mobitel koristim dva dana.

Baterija mi u prosjeku gura oko 3 dana.

16 godina
neaktivan
dreammaker kaže...

Jesam li ja jedini tudum koji ne može/ne zna kupovati preko marketa? Uvijek neki error izbaci kad kažem da kupi?

EDIT: kad odem na market preko kompjutera, javlja mi za bilokoju "paid app" sljedeće:

Na kojoj si mreži?

14 godina
neaktivan
majdo kaže...

Plus da se i dalje nadovezem na minuse, sto vise prckam po njemu to samo nove stvari se pojavljuju koje nevaljaju, punjac ispada prilikom punjenja, port kao da je razvaljen, nesmijes mob taknuti odma ispadne punjac, problem s ekranom nije rijesen i dalje mrlja, sve u svemu sutra ujutro u 8 pravac T-centar naspominjat im se malo mame.. -.-'

16 godina

@šef - Tele fucking 2

18 godina
majdo kaže...
majdo kaže...

Plus da se i dalje nadovezem na minuse, sto vise prckam po njemu to samo nove stvari se pojavljuju koje nevaljaju, punjac ispada prilikom punjenja, port kao da je razvaljen, nesmijes mob taknuti odma ispadne punjac, problem s ekranom nije rijesen i dalje mrlja, sve u svemu sutra ujutro u 8 pravac T-centar naspominjat im se malo mame.. -.-'

Nešto su ti definitivno shebali. Kod mene je glasnoća OK, odnosno ista, linkova za igre nakon popravka se ne sjećam, a nisam ih imao ni nakon upgradea na 2.3.5 (osim ako ne misliš na Games Hub, Social Hub i to), a ovo s kamerom sam tek sada primijetio (kako smanjuješ rezu, tako se 'odzuma' - zanimljivo)...

Čvarci su bomboni od svinje
15 godina
neaktivan

molim vas, moze li neka dobra duša da pusti neki link po kojeme stavlja ROM na već rootan telefon. Novi sam u ovome trazim vec dva dana pa nemogu nigdje iskopati :) . Baterija mi jedva izdrzi 24 sata pa bih htio malo to popraviti. Koji mi ROM preporučavate tj koji vi najjčešće koristite. Otključao sam telefon s aplikacijom s marketa (dobio sam kod nakraju i ukucao) ako stavim novi room mogu li s tim kodom otključati? Trenutno u uredjaju imam :

Android verzija 2.3.3
Osnovna verzija I9100BUKG1
Kernel verzija 2.6.35.7-I9100XWKDD-CL161513 ROOT@DELL103#2
Broj verzije GINGERBREAD.BUKG2

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tommek10 kaže...

molim vas, moze li neka dobra duša da pusti neki link po kojeme stavlja ROM na već rootan telefon. Novi sam u ovome trazim vec dva dana pa nemogu nigdje iskopati :) . Baterija mi jedva izdrzi 24 sata pa bih htio malo to popraviti. Koji mi ROM preporučavate tj koji vi najjčešće koristite. Otključao sam telefon s aplikacijom s marketa (dobio sam kod nakraju i ukucao) ako stavim novi room mogu li s tim kodom otključati? Trenutno u uredjaju imam :

Android verzija 2.3.3
Osnovna verzija I9100BUKG1
Kernel verzija 2.6.35.7-I9100XWKDD-CL161513 ROOT@DELL103#2
Broj verzije GINGERBREAD.BUKG2

Hvala!

http://www.jayceooi.com/2011/08/08/how-to-install-firmware-on-samsung-galaxy-s2-with-odin-video/

evo ti video+ upute kako staviti ROM na SII ,a za neke konkretne ROM-ove neka ti odg malo iskusnija ekipa koji je najbolji

18 godina
dreammaker kaže...

I meni isto. Vip mreža

14 godina
neaktivan

Za sve one koji se trude kupiti neku aplikaciju sa marketa, a ne mogu.

Za sve one koji pokušavaju pronaći neku besplatnu aplikaciju na marketu za koju znaju da postoji, a market kaže da je nema.

I za još mnoge druge kojih se trenutno ne mogu sjetiti.

Market enabler - aplikacija koja lažira operatera kako bi mogli pristupiti/skinuti/kupiti bilo koju aplikaciju s marketa.

Skinite market enabler sa marketa. Ima ih više, ja sam odabrao za ovaj primjer prvi s reda od For2w-a (bijela ikona market košarice sa natrpanim orkuglim zastavicama unutra).

Kad se aplikacija otvori ponudit će vam nekoliko providera iz raznih zemalja. Ja sam odabrao prvog USA - T-mobile i to je to. Aplikacija lažira operatera i sada možete kupiti ili besplatno skinuti bilo koju aplikaciju sa marketa.

Napomena: Mobitel mora biti rootan.

Namopena 2: Ukoliko ne uspjevate i dalje kupiti, probajte sa rebootom uređaja nakon što lažirate operatera jer je nekada i to potrebno. Kad se uređaj reboota, još jednom lažirajte operatera.

Savjet: Ukoliko vam market ne pronalazi i dalje aplikaciju koju tražite, primjerice lookout mobile security, koja je čak besplatna, onda skinite neki alternativni market sa tržišta, primjerice appbrain market i pronađite aplikaciju preko njega. Appbrain market će vam dati direktan link na aplikaciju na marketu i onda mu možete tako pristupiti i skinuti aplikaciju koju želite. Problem leži u tome što tražilica od marketa nije lažirana te i dalje filtrira rezultate za našu zemlju nažalost..

Neke aplikacije jednostavno ne dozvoljavaju kupnju iz Hrvatske, navodno smo nesigurna zemlja :S

Pa sad ga ti znaj šta im to znači..

15 godina
neaktivan

pozdrav ekipo! 

dakle trebam vasu pomoc!

na T-mobile mrezi sam a mob mi je iz VIP-a (garancija) pa me zanima sljedece...

1. htio bi se vratiti na stock dakle moram skinutu firmware od VIP-a ili T-mobile-a?

2. ako sam dobro shvatio ovo je VIP-ov gb 2.3.5?!

GT-I9100_VIP_I9100BUKJ3_I9100VIPKI2_I9100BUKI1.tar 

Kernel_I9100BUKJ3.tar

3. kad to stavim kasnije cu moci update napraviti preko kies-a (ako dodje koji,npr ICS)?

4. da li je potrebno prije flashanja napraviti bilo koji wipe? (s obzirom da sam na darkyju)?

5. da li je potrebno flashati posebno CSC ili je to sve sadrzano u tar datoteci? (ovo mi je bitno s obzirom da ga i dalje mislim koristit na T-mobile-u zbog mms+vpn postavki)?

6. sto prvo fleshat kernel ili firmware?

7. nakon flashanja stock kernela ce se izgubiti root?

8. nakon flashanja roma+kernela ce se pojaviti zuti trokutic i da li ga je moguce maknuti usb jig-om? (s obzirom na firmware 2.3.5)

Molim nekog iskusnog flashera {#}tko se razumje u ovo neka mi odg po tockama

Nasao sam na prijasnjim postovima postupak preko odina i gdje se moru skinuti romovi...tako da to ne trebam

0 0 hvala 0
16 godina

Imam jedno pitanjce!!

Imam instaliran neki samsung push service. Ako se ne varam, to je nekakav update za samsung apps??

Dal mi je to uopče potreno i mogu li to pobrisat??

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
4mal kaže...

eto nakon jucerasnjeg isporbavanja savkojakih romova kernela i inih djidjabaja :D

moj konacna konbinacija dok ne izadje neki cook rom or official ICS  :

SGSII NDT MIUI GINGER 2.3.7 DEVELOPMENT V8.1 rom

+ Siyah-v2.3 kernel  {#}

Ja sam imao problema s SMS centrom s tim ROM-om. Mogao sam primati SMS-ove ali ne slati

http://www.Hedonist385.in
15 godina
neaktivan

kak stojite sa ramima u novom stocku? meni su na starom u prosjeku kad je sve  killano sa default killerom bilo zauzeto cca 350mb a na novom 450:S

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dali netko zna kako srezat sliku koja ide preko mms, odnosno gdje se moze nariktati maksimalna količina kb... jer kad stavim u sliku sreže mi je na 160kb a koliko me pamćenje sluzi jedan mms ide do 50kb?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bocic kaže...

Nešto su ti definitivno shebali. Kod mene je glasnoća OK, odnosno ista, linkova za igre nakon popravka se ne sjećam, a nisam ih imao ni nakon upgradea na 2.3.5 (osim ako ne misliš na Games Hub, Social Hub i to), a ovo s kamerom sam tek sada primijetio (kako smanjuješ rezu, tako se 'odzuma' - zanimljivo)...

Odnjeo sam ga ponovno na servis, ovi su me samo blijedo gledali, jer nije proslo prakticki ni 12 sati kako sam ga pokupio.. Rekla mi je ova da cu najvjerovatnije potpuno novi dobiti, a sad cemo vidjeti.. Poludio sam.. Ako treba vracat cu ga sve dok mi ne vrate potpuno ispravan mobitel, pa cemo vidjeti kom ce prije dopi*diti.. :D

A sto se tice ovoga s video kamerom guglao sam danas, i sve ali nikakvo objasnjenje za to nisam nasao, ne kuzim definitivno.. Mozda bug neki ili sta ti ja znam.. 

15 godina
neaktivan

kako promjeniti CSC da ne pise vise KOR nego CRO?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tommek10 kaže...

dali netko zna kako srezat sliku koja ide preko mms, odnosno gdje se moze nariktati maksimalna količina kb... jer kad stavim u sliku sreže mi je na 160kb a koliko me pamćenje sluzi jedan mms ide do 50kb?

Ja koliko znam velicina mms-a je 300 kb i mobitel sam po sebi ne dozvoljava da pređes tu velicinu, bar mi je tako bilo na svakom mobitelu koji sam do sada koristio, pa tako i na SGS2.. Nekad mogu 2 slike strpati u jedan mms, ali cesce je samo jednu..

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 16:16 (majdo).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice