Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.372.132
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

jel mozda tko stavio Lightening 6.1 rom sa K1 t41 kernelom(koji je zadnja verzija od tih 'K1 tXX' kernela koliko ja znam)?

zanima me kako se ponasa kernel i kako utjece na bateriju?

daniel
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 0:42 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
hd22sb kaže...
slimyyy kaže...
hd22sb kaže...

vidi dok se mob grije znači da nije dobro, prvo će ti stradati baterija (toplina ti je uvijek neiskorištena energija), naime inače je baterije bolje što sporije puniti, dakle preko usb-a idila, em će se više napuniti baterija em će joj vijek trajana biti duži

brzi punjači nikada ne napune baterije do kraja,a zbog većeg zagrijavanja skračuje joj se vijek

to znan, naprimjer meni se baterija napuni pre brzo ali zato traje dosta kratko, punin ga uglavnon priko noći pa moran kroz utičnicu...

dobro kod moba ti to nije baš tolika razlika, ja si isto ubodem navečer da ga onda imam sigurno cijeli dan, gledam da ga skroz ispraznim i boc na punjač prije spavanja

ali svakako mi baterija izdrži 2 dana i s time sam jako zadovoljan, ovo je ipak pila od moba, a da ne kažem koliko samo ekran povuče struje iz tako male baterije

sta onda, mogu raditi na mobu dok se puni, i ako ga punim preko USB-a manje se grije i barerija dulje traje

jesam li u pravu onda i da tako radim???

daniel
14 godina
protjeran

Jos jedno pitanjce ekipa!!!

Za Monkey temu za Lightening 6.1 trazi oko 150 MB, pa vas molim dal teme zauzimaju oko 150 MB (jer mi je to malo puno za temu pa ne znam), ako da molim da mi napise kako se flashaju teme

Hvala!!!

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Daj počni uređivat postove... Stvarno pretjeruješ !

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kad smo kod baterija,možda će ovaj tekst malo pomoći:  

Litij-ionska baterija (Li-Ion) predstavlja veći korak u evoluciji punjivih baterija. Budući da kao osnovnu aktivnu tvar koristi litij, jedan od najlakših metala, ova vrsta baterije odlikuje se vrlo malom masom. Jedna od najvećih prednosti joj je vrlo velika gustoća energije, čak dvostruko veća od tipične NiMH baterije, a odlikuje je i tri puta veći nazivni napon od niklenih baterija (3.6V u odnosu na 1.2V). Velika prednost joj je i u tome što, za razliku od baterija na bazi nikla, Li-Ion baterija ne zahtijeva apsolutno nikakvo održavanje jer ne pati ni od memorijskog ni od kristalizacijskog efekta. Dakle, moguće ju je puniti bilo kada i nema potrebe za periodičkom pražnjenjem. Li-Ion baterija je, sama po sebi, izuzetno osjetljiva na prepunjavanje i pretjerano pražnjenje, no za to se, umjesto korisnika, brine elektronika koja je ugrađena u svaku komercijalnu Li-Ion bateriju. Iako nije pogodna za pražnjenje jakom strujom, pokazala se kao izvrsno rješenje za mobilne telefone. Njen relativno dug životni vijek (500-1000 ciklusa) može biti skraćen starenjem baterije i bez njene upotrebe, što je znatno naglašenije nego kod baterija na bazi nikla. 

Što se tiče korištenja telefona prilikom punjenja,u upozorenju na samom telefonu piše:Dugotrajno korištenje prilikom punjenja umanjuje učinak punjenja.Znači,ne skraćuje se vijek baterije nego se produžuje vrijeme punjenja!!!

5 0 hvala 3
15 godina
neaktivan

moze neko sliknuti malo novi dary rom (meni,postavke,meni kod gasenja...) ...nigdje ne mogu naci slike kako izgleda tnx!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bobo23 kaže...

moze neko sliknuti malo novi dary rom (meni,postavke,meni kod gasenja...) ...nigdje ne mogu naci slike kako izgleda tnx!

Nemogu ti pomoći oko Darkyja jer sam ga neki dan maknuo,ali ako hoćeš odličan rom sa odličnim izgledom,toplo preporučam Criskelo rom v22 sa galaxy blue theme.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1168836

16 godina
neaktivan
mnjikloh kaže...
bobo23 kaže...

Nemogu ti pomoći oko Darkyja jer sam ga neki dan maknuo,ali ako hoćeš odličan rom sa odličnim izgledom,toplo preporučam Criskelo rom v22 sa galaxy blue theme.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1168836

rado bih ga instaliro ali nesviđa mi se sto moram wipe jer vec imam litening koji bi volio promjeni ali neda mi se wipe. I neshvaćam nisam nasao tu cwm aplikaciju...

Bilo bi zgodno...ali nije potrebno....................COD4 nick: IsMyYy
14 godina
neaktivan

rado bih ga instaliro ali nesviđa mi se sto moram wipe jer vec imam litening koji bi volio promjeni ali neda mi se wipe. I neshvaćam nisam nasao tu cwm aplikaciju...

Ako si na liteningu onda imaš i Clockworkmod Recovery.Kada stisneš tipku za isključivanje trebala bi ti se pojaviti i opcija Recovery.Isto tako u CWM možeš ući ako stisneš tipke Vol up+Home+Power.

Na xda sam čitao u par slučajeva da je ekipa direktno sa liteninga prešla na criskelo bez wipea i da im sve radi savršeno.

Ja sam išao onom preporučenom metodom:official KI4+Cf Root+V20+V22,ali sam se po putu negdje izgubio.Onda sam se vratio na Litening i direktno preko njega flashnuo Criskelo v22.Rom je odličan i odlično izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 12:41 (mnjikloh).
16 godina

A kako da ja koji nemam nikakav rom dođem do CWM-a?

ORIGIN NICK: HRdreammaker | Battlefield: Bad Company 2 nickname : dreammaker. (s točkom na kraju)
14 godina
neaktivan
dreammaker kaže...

A kako da ja koji nemam nikakav rom dođem do CWM-a?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788108

Evo pa malo prouči.

16 godina

Rekao sam da ću javiti dojmove kada dođu stvari koje sam naručio s ebay-a.

http://www.ebay.com/itm/Mini-Car-Charger-Cable-Samsung-Galaxy-Z-R-i9103-S2-/260825686046?pt=PDA_Accessories&hash=item3cba6c201e#ht_4054wt_952

Za sada mi je došao samo micro usb auto punjač s ebay-a.

Dojmovi: U utor za upaljač kad se stavi ima lufta i ne leži dobro..mrda se te gubi kontakt..(ne znam na kojem su oni to auto-upaljaču isprobavali)

To sam riješio tako da sam malo raširio one dvije opruge-limice sa strane i sada je ok..bolje prianja i ne gubi kontakt.

U svakom slučaju radi ok..e da ima i onu neku led diodu što svijetli kad ga uštekaš bez obzira jel mob. prištekan ili ne..

Kineska roba..a šta ćeš..zato je i jeftino..ali radi što je najvažnije.

Još se čeka "famozni" MHL link da vidimo i to čudo..

Evo slikice..

Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

jel mozda tko stavio Lightening 6.1 rom sa K1 t41 kernelom(koji je zadnja verzija od tih 'K1 tXX' kernela koliko ja znam)?

zanima me kako se ponasa kernel i kako utjece na bateriju?

Da, imam Li'tening Rom v6.1 iXXKH3 i K1-T40 kernel. Baterija traje duplo duže spram originalnog roma, preporodio sam se.

15 godina
neaktivan
Crojumper kaže...

Rekao sam da ću javiti dojmove kada dođu stvari koje sam naručio s ebay-a.

http://www.ebay.com/itm/Mini-Car-Charger-Cable-Samsung-Galaxy-Z-R-i9103-S2-/260825686046?pt=PDA_Accessories&hash=item3cba6c201e#ht_4054wt_952

Za sada mi je došao samo micro usb auto punjač s ebay-a.

Dojmovi: U utor za upaljač kad se stavi ima lufta i ne leži dobro..mrda se te gubi kontakt..(ne znam na kojem su oni to auto-upaljaču isprobavali)

To sam riješio tako da sam malo raširio one dvije opruge-limice sa strane i sada je ok..bolje prianja i ne gubi kontakt.

U svakom slučaju radi ok..e da ima i onu neku led diodu što svijetli kad ga uštekaš bez obzira jel mob. prištekan ili ne..

Kineska roba..a šta ćeš..zato je i jeftino..ali radi što je najvažnije.

Još se čeka "famozni" MHL link da vidimo i to čudo..

Evo slikice..

Ovaj punjač je super ja ga imam već dugo, koristio sam i na iphonu, desire HD, šljaka bez greške i brzo puni!

14 godina
protjeran
Kordy kaže...

Daj počni uređivat postove... Stvarno pretjeruješ !

ucim stari, ucim...{#}

daniel
15 godina

Ola muchachos {#}

Kao prvo, prilično zaspamana tema otkako pojedinci kupiše ovu beštiju od mobitela. {#} NHF

Kao drugo, DarkyROM KI3 Base (Ne R2, čekam qube da objavi {#} da je dostupna) već skoro 2 tjedna šljaka odlično.

Kao treće, evo malo što sam radio dok bijaše dosadno na faksu.

1. 3D Maksimir koji je netko postavio u nekoj temi (stvarno ne znam kojoj, no evo link

2. Da, da narode, to su brzine WLAN-a na udaljenosti od 0,5m - 10m {#}

1. 1.
2. 2.
Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

... i da., koristin sygic navigaciju ;)

0 0 hvala 0
15 godina
nata4594 kaže...

... i da., koristin sygic navigaciju ;)

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
16 godina

Koji je rom vizualno najljepši, oku ugodan (pritom ne mislim na nekakav 3d only kič i prenatrpanost animiranih ikona)?

ORIGIN NICK: HRdreammaker | Battlefield: Bad Company 2 nickname : dreammaker. (s točkom na kraju)
15 godina

Drky, ovaj Darky {#}

A možeš si ga kustomizirati, ofako! ako ti se nešto ne sviđa.

14 godina
protjeran

a sto je to kod teme(skinuo sam obje) npr. XXKI3 odexed, a sto XXKI3 deodexed???

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

a sto je to kod teme(skinuo sam obje) npr. XXKI3 odexed, a sto XXKI3 deodexed???

Koji ROM koristiš? Ako je ROM koji imaš na mobu odexed onda flashaj temu koja je za odexed ROM i obrnuto...

"Deodexed ROMs have their .apk's (which are basically the application packages) repackaged in a certain way. An "odex" can be thought of as a collection of parts of applications that have been pulled out and optimized before booting. This speeds up the boot process - in a way, it preloads part of the applications - but it also makes hacking those apps difficult because part of the original code is already extracted somewhere else. 

Deodexing is just a process of putting those pieces back into the original applications. It takes a while to extract those parts and build the .dex cache (aka Dalvik cache), but only because the relevant parts aren't in an easy-to-access place for the system. The advantage of this is that an app can be modified effectively and the developer doesn't have to worry about conflicts from the separate odex part of the code.

So, short version: "Deodexed" ROMs have all their apps put back together. If an app can be themed, for example, a deodexed version of that app will not get messed up when the modified .apk tries to mesh with the odex of the original un-modified .apk. Because it's not there. "

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2011 0:17 (Kordy).
17 godina
neaktivan

Da li netko koristi swype i da li postoji hrvatska verzija swype-a?

16 godina

Imam Darky BASE rom koji je qube prije tri stranice stavio uz uputstva za instalaciju. Je li to deodexed rom?

qube kaže...
...

2. SkinešDarky XXKI3 BASE ROM (unutar ROM-a se nalazi supercore 2.0 kernel)

...

EDIT: deodexed je..

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2011 11:20 (dreammaker).
14 godina
protjeran

Alo Kordy, ali daj mi reci gdje da to provjerim, gdje pise dal je rom odexe il deodexe???

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Alo Kordy, ali daj mi reci gdje da to provjerim, gdje pise dal je rom odexe il deodexe???

Developeri napišu kod svog roma da li je odexed ili deodexed... večina custom romova su deodexed... Kao što sam rekao napiši koji koristiš...

15 godina
protjeran

hi

sry za njubska pitanja dolazim iz svijeta iOS uskoro na Android pa me zanima

Nebih ubacivao nikakve romove jel to mi je bezveze a iskreno niti me zanima niti imam vremena ali ono sto bih ubacivao jesu phirastke aplikacije(navi igre itd)

Jel se to moze bez da je mob rootan te odakle to skidate(moze link na PP)

Znaci ostavio bi mob kakav je a samo ubacio koji navi program,pokoju igru i to je to.

Jel galaksy S2 ima restore kao sto ima iphone,znaci uzeo bi ga polovnog(od poznanika) pa sve izbrisao i onda sve nanovo kako meni odgovara.

I jos me zanima jel S2 ima FM transmiter?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2011 11:35 (bugonja).

0 0 hvala 0
16 godina
bugonja kaže...

hi

sry za njubska pitanja dolazim iz svijeta iOS uskoro na Android pa me zanima

Nebih ubacivao nikakve romove jel to mi je bezveze a iskreno niti me zanima niti imam vremena ali ono sto bih ubacivao jesu phirastke aplikacije(navi igre itd)

Jel se to moze bez da je mob rootan te odakle to skidate(moze link na PP)

Znaci ostavio bi mob kakav je a samo ubacio koji navi program,pokoju igru i to je to.

Jel galaksy S2 ima restore kao sto ima iphone,znaci uzeo bi ga polovnog(od poznanika) pa sve izbrisao i onda sve nanovo kako meni odgovara.

I jos me zanima jel S2 ima FM transmiter?

i ja sam prešao sa iphona na gs2,malo ti treba navike ali niš posebno,po mom samo android traži više prćkanja,takodjer me nisu zanimali custum romovi samo sam stavio gore zadnji 2.3.5 i roota reda radi,niš posebno,

za iphon da bi imao pirate si morao jaillbrejkat mob pa onda appaluso,ovdije nemoraš jer već imaš crackene appove i samo ih skineš na mob i instaliraš bez obzira dali ti je mob rootan ili nije,appove potraži na torrentima i 4share samo pripazi da je bar malo pouzdan izvor app

posto sam i ja uzeo mob sa njuškala napravio sam mislim reset i sve se pobrisalo od starog vlasnika mada nije imao skoro nista gore(svi kontakti,sve poruke i postavke wlanova)

gs2 bema fm transmiter

nadam se da sam ti pomogao

inaće mob strava,mada traži malo privikavanja

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
15 godina
protjeran

hvala.

ovaj samsung kies to je zapravo kao iTunes market kupujem programe itd

jel ima jos sta da mi treba za instalirat?

romove necu;app naci na torrente?jos nesta bitno?

koje bi aplikacije trebao imati po vama kao neke osnovne?

i koja je zadnja verzija da updejatam S2?on ce raditi na ovom ledenom sendviču sto dolazi?ti se updejtovi skidaju automatski s kiesa ili kako?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2011 12:19 (bugonja).

0 0 hvala 0
16 godina
bugonja kaže...

hvala.

ovaj samsung kies to je zapravo kao iTunes market kupujem programe itd

Kies: It synchronizes the contents of your phone with your PC.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice