Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.371.685
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Kordy kaže...
qube kaže...

Nisam isprobao pa nemogu garantirat. Ali po postovima korisnika na xda i ostalim stranim forumima, JIG NE RADI sa androidom 2.3.5 ;)

Radi...kako?

Ukratko, sa official 2.3.5 dolazi novi bootloader, ako se flasha novi bootloader Jig neće raditi (mislim da čak postoji način za downgrade na stari bootloader)...

Developeri koji su napravili 2.3.5 custom romove su zamjenili novi bootloader starim ili ga pak u potpunosti maknuli...(npr Villain rom, check rom, darky(valjda) itd)...

Toliko ne znam, ja sam pročitao za 3 ROM-a, ne znam koja.. Darky među njima..

16 godina
neaktivan
Voice talk aplikaciju sam izgubio mislim prilikom stavljanja novog roma....kako da ju vratim...hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
Franzek kaže...

Bok,

za one koje nisu znali ( kao što npr. ja nisam znao ) preko KIES je dostupan update. Prethodna verzija na mojem SGS2:

Android Version : 2.3.3
Baseband Version : I9100BUKG1
Kernel Version : 2.6.35.7-I9100BUKG2-CL342890 root@DELL 102 #2
Build Number : GINGERBREAD.BUKG2

nova verzija:

Android Version : 2.3.5
Baseband Version : I9100BUKI1
Kernel Version : 2.6.35.7-I9100BUKI3F-CL604789 root@DELL 82 #2
Build Number : GINGERBREAD.BUKI3F

kod mene nema update-a (tj. t-mobile) i dalje sma na 2.3.3, kies kaža da nema novih ažuriranja

eto ja sad prikopcao i kod mene ima update i obavio ga

tnx

14 godina
neaktivan
Bok ljudi imam pitanje,ako preko kiesa
si stavim novu android verziju 2.3.5 oce mi se onda izbrisat svi podaci,pjesme,slike...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pitanjce...dal se vama cini,ili je samo moj home button malo klimav.

znaci nije ko na iphoneu onako fluidan "uklopljen",vec nekako klimav.

kad ga se drzi moze se pomjerati malo lijevo desno,a kad ga se stisne se bas cuje onaj zvuk.

ko da su isfusarili to dugme,naspram cijelog telefona...je to samo meni ili svima?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 22:02 (locki).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
locki kaže...

kad ga se drzi moze se pomjerati malo lijevo desno,a kad ga se stisne se bas cuje onaj zvuk.

ko da su isfusarili to dugme,naspram cijelog telefona...je to samo meni ili svima?

Ma tvornička greška...vrati to na servis

14 godina
neaktivan
naki007 kaže...
locki kaže...

Ma tvornička greška...vrati to na servis

budem probao ici vijdeti u neki centar da vidim dal je tako i na ostalima. jer bas kao da je isfusareno...nije da se pomjera puno ali bar 2mm lijevo desno se moze. i kada ga stisnem ko da ce se raspast...bas isfusareno...

kada se stisne cuje se onaj zvuk,kao kada upalis nocnu lampu...tk-tk...je to normalno ili treba ici fluidno "glatko"?*???

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 22:54 (locki).
14 godina
neaktivan

Jel netko koristi CheckROM V5? Dojmovi?

0 0 hvala 0
16 godina
sudy_freak kaže...

Ni u kojem slučaju nemojistovremeno puniti i koristiti mobitel.

Naime, ako imaš laptop i ako išta znaš o čuvanju baterije na laptopu, isto vrijedi i ovdje.

Dakle, kada se puni - puni se!
Ako ga želiš korisiti - ne puni! 

A razlog zagrijavanja također se krije u tom istovremenom izvođenju radnji punjenje/korištenje.

o čemu ti? pa čak se i preporuča korištenje smartphona dok se puni jer se baterija brzo troši, to nisi prije smia radit za Li-Poly baterijama radi memory effecta ali sad se može na Li-Ion, a za laptop isto tako, korištenje laptopa dok se puni je normalna stvar, mislin kako ga drugačije koristit duže od 2 ure onda?

14 godina
protjeran
qube kaže...
Kordy kaže...
qube kaže...

Nisam isprobao pa nemogu garantirat. Ali po postovima korisnika na xda i ostalim stranim forumima, JIG NE RADI sa androidom 2.3.5 ;)

Radi...kako?

Ukratko, sa official 2.3.5 dolazi novi bootloader, ako se flasha novi bootloader Jig neće raditi (mislim da čak postoji način za downgrade na stari bootloader)...

Developeri koji su napravili 2.3.5 custom romove su zamjenili novi bootloader starim ili ga pak u potpunosti maknuli...(npr Villain rom, check rom, darky(valjda) itd)...

Sta se onda isplati uzrti, hoce raditi  bar na tih par romova?!

daniel
14 godina
protjeran
MadDogg kaže...
hd22sb kaže...
Franzek kaže...

Bok,

za one koje nisu znali ( kao što npr. ja nisam znao ) preko KIES je dostupan update. Prethodna verzija na mojem SGS2:

Android Version : 2.3.3
Baseband Version : I9100BUKG1
Kernel Version : 2.6.35.7-I9100BUKG2-CL342890 root@DELL 102 #2
Build Number : GINGERBREAD.BUKG2

nova verzija:

Android Version : 2.3.5
Baseband Version : I9100BUKI1
Kernel Version : 2.6.35.7-I9100BUKI3F-CL604789 root@DELL 82 #2
Build Number : GINGERBREAD.BUKI3F

kod mene nema update-a (tj. t-mobile) i dalje sma na 2.3.3, kies kaža da nema novih ažuriranja

eto ja sad prikopcao i kod mene ima update i obavio ga

tnx

Koji operater je pustio update?(na kojoj si mrezi)

daniel
16 godina
neaktivan
Beagle kaže...

Jel netko koristi CheckROM V5? Dojmovi?

Ja koristim...i meni je jako dobar...imao sam prije toga Litening ROM...na ovom romu mi je jako bolja baterija to su stvarno dobro naprvili...imas za birat između 2 lock(jkay glass i jkay AOSP) screena pa mozes stavljat na lock scren (da ti odmah otvara sms,call,flashica,camera..itd)...cak su stavili FULL picture ID caller,...uglavnom ima tih opcija dosta....sve u sve fluidan i baterija je veliki plus.....

14 godina
protjeran

A koji kernel imas uz taj ChekROM V5, neki koji si sam ubacio ili? I ajd daj neki link ako imas di da se skine, ako nemas budem onda ja procackal XDA.

Ovo zda bolje drzi bateriju me zaintrigiralo, jer je to kod SGS 2 uvijek dobro doslo.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam VIP-ov korisnik i danas sam napravio update na 2.3.5, ali ne preko KIES-a nego preko opcije u samom telefonu - Settings / About phone / Software update. Nikad prije nisam radio update na ovaj način i ne znam da li je možda netko od vas tako radio, sve je prošlo bez problema, jedino što mi je čudno je to što mi KIES sad javlja "S/W version in your phone is not an official version. Firmware upgrade of unofficial S/W version is not supported." - Zanimljivo :)

Inače, nakon update-a stvari izgledaju ovako:

PDA: I9100BUKI3

PHONE: I9100BUKI1

CSC: I9100VIPKI2

Build info: Wed Sep 28

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

A koji kernel imas uz taj ChekROM V5, neki koji si sam ubacio ili? I ajd daj neki link ako imas di da se skine, ako nemas budem onda ja procackal XDA.

Ovo zda bolje drzi bateriju me zaintrigiralo, jer je to kod SGS 2 uvijek dobro doslo.

evo link http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1251688  ....za 5 min je rom gore ;)...........

Moj SGS2

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 1:57 (naki007).
14 godina
protjeran

Evo naso sam CheckROM V5 http://checkrom.com/threads/checkrom-v5-downloads-are-a-go.72/. Po video turitorialu ne bi trebo biti los, samo da vidim kako ce se baterija ponasati i kako ce raditi sa Siyah 1.7.8 kernelom

kojim ga namjeram overclockati(ide do 1.6 Ghz), ali za to treba vremena da vidim kako se ponasa.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Upravo naso, svejedno hvala!!!

daniel
14 godina
protjeran
slimyyy kaže...
sudy_freak kaže...

Ni u kojem slučaju nemojistovremeno puniti i koristiti mobitel.

Naime, ako imaš laptop i ako išta znaš o čuvanju baterije na laptopu, isto vrijedi i ovdje.

Dakle, kada se puni - puni se!
Ako ga želiš korisiti - ne puni! 

A razlog zagrijavanja također se krije u tom istovremenom izvođenju radnji punjenje/korištenje.

o čemu ti? pa čak se i preporuča korištenje smartphona dok se puni jer se baterija brzo troši, to nisi prije smia radit za Li-Poly baterijama radi memory effecta ali sad se može na Li-Ion, a za laptop isto tako, korištenje laptopa dok se puni je normalna stvar, mislin kako ga drugačije koristit duže od 2 ure onda?

alo slimyyy, ovako ti stvari stoje; ni-mh su prastare baterije i patile su od memory efecta.

li-ion baterije  si smio nadopunjavati jer nisu patile od memory fecta, samo se ne smiju puniti duze od 24 sata jer se onda smanjujes vijek trajanja

ove najnovije su ti li-poly i ja ju imam u oba mobitela ali za li-poly ne znam tocno kako je najbolje pa ako netko zna kako s njima molim neka napise nesto o tome

a za koristenje moba dok se puni i meni je to logicno, jer kad ga silujem baterija ode za kojih pet sati, pa da opet cekam sa se napuni, izgubim volju...{#}

daniel
14 godina
protjeran
qube kaže...
Kordy kaže...
qube kaže...

Radi...kako?

Sta onda da ga ubodem da mi radi bar za neke romove i ponistavanje broja fleshovanja?

daniel
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 4:46 (daniel.hajdinjak666).
16 godina
qube kaže...
Kordy kaže...
qube kaže...

Radi...kako?

Sta onda da ga ubodem da mi radi bar za neke romove i ponistavanje broja fleshovanja?

daj čovijeće naući editirat postove i prestani spamat,pa zadnje dvije stranice 90% postova je tvoje pobogu {#}

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan

VIP je pustio update...

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 10:49 (Franzek).
14 godina
protjeran

Sta se pjenis brate, jucer se registriro i cekaj da se uhodam. Ako imas kakv savjet lijepo mi napisi 2-3 savjeta i to je to.

Uostalom daj ti meni objasni sto tocno mislis jer ima dosta definicija pod 'spam'...

daniel
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 11:27 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivek55 kaže...
si stavim novu android verziju 2.3.5 oce mi se onda izbrisat svi podaci,pjesme,slike...

pozz svima,

evo i ja sam odnedavno vlasnik ovog cuda :) kupljen preko  T- mobila, pa i mene zanima ako preko Kiesa stavim novu verziju 2.3.5 hoce mi se sta u mobu izbrisati, mislim na kontakte, slike, melodije instalirane app i ostalo.

Hvala na pomoci.

14 godina
neaktivan
vatric kaže...
Ivek55 kaže...

pozz svima,

evo i ja sam odnedavno vlasnik ovog cuda :) kupljen preko  T- mobila, pa i mene zanima ako preko Kiesa stavim novu verziju 2.3.5 hoce mi se sta u mobu izbrisati, mislim na kontakte, slike, melodije instalirane app i ostalo.

Hvala na pomoci.

Neće

16 godina

alo slimyyy, ovako ti stvari stoje; ni-mh su prastare baterije i patile su od memory efecta.

li-ion baterije  si smio nadopunjavati jer nisu patile od memory fecta, samo se ne smiju puniti duze od 24 sata jer se onda smanjujes vijek trajanja

ove najnovije su ti li-poly i ja ju imam u oba mobitela ali za li-poly ne znam tocno kako je najbolje pa ako netko zna kako s njima molim neka napise nesto o tome

a za koristenje moba dok se puni i meni je to logicno, jer kad ga silujem baterija ode za kojih pet sati, pa da opet cekam sa se napuni, izgubim volju...{#}

ee tako je :) nerazumin se baš u te nazive baterija al znan da je tako nešto otprilike, a siguran san da san pročita u priručniku mobitela ili negdi da se preporuča korištenje dok se puni ali se obavezno mora iskopčat ako je napunjen i ništa se ne radi....

15 godina
neaktivan
slimyyy kaže...

ee tako je :) nerazumin se baš u te nazive baterija al znan da je tako nešto otprilike, a siguran san da san pročita u priručniku mobitela ili negdi da se preporuča korištenje dok se puni ali se obavezno mora iskopčat ako je napunjen i ništa se ne radi....

vidi dok se mob grije znači da nije dobro, prvo će ti stradati baterija (toplina ti je uvijek neiskorištena energija), naime inače je baterije bolje što sporije puniti, dakle preko usb-a idila, em će se više napuniti baterija em će joj vijek trajana biti duži

brzi punjači nikada ne napune baterije do kraja,a zbog većeg zagrijavanja skračuje joj se vijek

16 godina
hd22sb kaže...

vidi dok se mob grije znači da nije dobro, prvo će ti stradati baterija (toplina ti je uvijek neiskorištena energija), naime inače je baterije bolje što sporije puniti, dakle preko usb-a idila, em će se više napuniti baterija em će joj vijek trajana biti duži

brzi punjači nikada ne napune baterije do kraja,a zbog većeg zagrijavanja skračuje joj se vijek

to znan, naprimjer meni se baterija napuni pre brzo ali zato traje dosta kratko, punin ga uglavnon priko noći pa moran kroz utičnicu...

15 godina
neaktivan
slimyyy kaže...
hd22sb kaže...

to znan, naprimjer meni se baterija napuni pre brzo ali zato traje dosta kratko, punin ga uglavnon priko noći pa moran kroz utičnicu...

dobro kod moba ti to nije baš tolika razlika, ja si isto ubodem navečer da ga onda imam sigurno cijeli dan, gledam da ga skroz ispraznim i boc na punjač prije spavanja

ali svakako mi baterija izdrži 2 dana i s time sam jako zadovoljan, ovo je ipak pila od moba, a da ne kažem koliko samo ekran povuče struje iz tako male baterije

14 godina
neaktivan

Updateao na Cyanogenmod 7 nightly 75. Malo su popravili bluetooth, al još uvijek ne pamti uređaje

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

meni traje samo 1 dan. a kako i nebi kad san stalno na njemu :P i ko je uopće reka da je preporučljivo tipkat dok se puni? :S pa troši se baterija tako još više. bia to smartphone il stupidphone :P ista stvar, nesmi se dirat dok se puni!! (iako ja nemogu odolit da se ne igran s njin :P)

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice