Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.367.063
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

Ma nije to problem uopće staviti ;)

Kolega jedan (mislim Kordy?) je stavio na stranici ili dvije prije video tutorial kako staviti lightening rom na mobitel. Mislim da je to najlakše i najbrže prvo njega staviti, a s time odma i rootaš mobitel i sve, a onda kasnije samo preko recovery moda na mobitelu staviš bilo koji drugi kernel koji hoćeš. 2 min posla ;)

Nebi preporučio da ga vratiš jer ti ga samo neće bit tjedan dana, a oni će napraviti ništa doli staviti drugi kernel..

Ako želiš, naravno možeš ga odnjet, možda čak dobiš novi mobitel (mada sumnjam)..

Osobno bi prvo probao staviti drugi kernel i unlockat ga (forum.xda-developers.com ima sve odgovore kako), i vidit oće radit kartica, a ako neće, vratim original kernel i odnesem ga u t-mobile i kažem da su ga pokvarili na servisu..

Novi Darky bi trebao doć svaki dan.. Rekli su da će prvo rješit nešto što su slagali za SGS, pa kad slože to (a složili su), onda će dovršit ovaj za S2.

Koliko sam vidio i čitao, donosi dosta poboljšanja..

Ubrzanja sistema, camera hack, mms hack, jkay teme uključene, još bolja baterija...

Kažem, ja svaki dan provjeravam jel došao, pa kad primjetim, javim svima ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 14:58 (qube).
17 godina
qube kaže...
Nebi preporučio da ga vratiš jer ti ga samo neće bit tjedan dana, a oni će napraviti ništa doli staviti drugi kernel..

Ako želiš, naravno možeš ga odnjet, možda čak dobiš novi mobitel (mada sumnjam)..

Moj je puk'o nakon samo pet dana pri pokušaju stavljanja novog firmwarea preko Kiesa i potpuno se zblesao, a na kraju i ugasio i nema ni punjenja ni ničega. Odnio sam ga u Vip u Osijeku 3.8., dakle slanje u ZG, godišnji odmori i to, a mob je bio nazad za DEVET dana (računajte tu i tri neradna unutra). Opis servisa? Zamjena matične ploče...

Dakle, očito ima puno problema s ovim modelom, dok su u šest radnih dana ga poslali iz Osijeka u Zagreb, dijagnosticirali, promijenili ploču i vratili ga nazad. Očito su spremni na ovakve budalaštine s telefonom...

Čvarci su bomboni od svinje
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 15:40 (bocic).
14 godina
protjeran

Ili si imao sreću pa nije bilo gužve u servisu. U svakom slučaju pohvalno da iz Osijeka dođe za ZG i vrati se u tom roku u to vrijeme (5.8.)..

Ja osobno odem sam u Europatrade tu u Zagrebu, koji mi je kilometar od kuće valjda, prvi ujutro. Mobiteli su mi obično bili gotovi popodne ili najdalje sutra, kakav god da je kvar bio. Jednostavno je velik servis i uvijek imaju zalihu svih stvari koje trebaju za određeni mobitel. Ako mobitel košta njima 2500 kn u nabavi, pa moraju imati sve dijelove za njega u rezervi, taman imali 5 mobitela na lageru pa svakog rastavljali i sklapali dijelove..

Ali i dalje mislim da su lopovi iz T-mobilea malo ljeniji. U ZG je glavni t-mobile na cvjetnom, oni će ga prvi odnjet na servis, to sam siguran.

15 godina
neaktivan
Ja bih na tvom mjestu otisao tamo,objasnio kvarove i trazio ili novi mob ili popravak kako bog zapovjeda. Takvih sranja sam imao davno sa nokijom 5800 i na kraju su dali novi mob.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Danas izlazim iz Land Rover Defendera (dakle nije niski auto) i izleti mi na makadam... 5 ogrebotina/udubina na stražnjoj strani i na rubu...

2 su udubine tamo oko kamere. I sretan sam što nije udario na ono stakalce od kamere jer tko zna što bi bilo. To su jako loše napravili, čak i kad na stol staviš, to stakalce se grebe...

Naravno da sam zaboravio ponijeti onaj "kondom"

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Šef kaže...

UzmešOVO ČUDO i ne brineš za kondom... {#}

Usput, to je čudo ovih dana ušlo u Guiineesovu knjigu - preživjelo pad s 25 metara na beton...

16 godina
neaktivan
bocic kaže...
Šef kaže...

UzmešOVO ČUDO i ne brineš za kondom... {#}

Usput, to je čudo ovih dana ušlo u Guiineesovu knjigu - preživjelo pad s 25 metara na beton...

Da, ali nema Android, 4.3", 1.2GHz proc i ostalo... :(

Desire je izgledao kao da je prošao rat, nadao sam se da s ovim neće biti ista stvar. Htjedoh kupit jedan lijepi SGP case, ali sad se pitam koliko ima smisla. A ionako mi je u planu koristit ga 2 godine, a dotad neće ni vrijedit puno...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
Šef kaže...

Desire je izgledao kao da je prošao rat, nadao sam se da s ovim neće biti ista stvar. Htjedoh kupit jedan lijepi SGP case, ali sad se pitam koliko ima smisla. A ionako mi je u planu koristit ga 2 godine, a dotad neće ni vrijedit puno...

Ma, zezam se ja malo, naravno da nisu usporedivi...ali Sonim sigurno nema problema kao naše 'bebe', posebno po pitanju baterije (do mjesec dana stand by).

A za zaštitu SGS2 uzmeš gumeni kurton i ne skidaš ga... Ima ja dva komada viška, ako hoćeš. Dam vrlo jeftino...

16 godina
neaktivan
bocic kaže...
Šef kaže...

Ma, zezam se ja malo, naravno da nisu usporedivi...ali Sonim sigurno nema problema kao naše 'bebe', posebno po pitanju baterije (do mjesec dana stand by).

A za zaštitu SGS2 uzmeš gumeni kurton i ne skidaš ga... Ima ja dva komada viška, ako hoćeš. Dam vrlo jeftino...

Imam ja kurton koji nosim kad idem na teren, inače po gradu/mjestu ne. Ali baš danas sam zaboravio... :(

14 godina
protjeran

Plastika dosta prima udarce i sve, to je istina. Ali ako poželiš, za pola godine možeš ju zamjeniti. cca 150 kn nova maska i pet minuta posla da ju zamjeniš, i imaš praktički novi mobitel :)

Meni rijetko kad ispada mobitel stvarno, a kad ispadne to su baš neki ekstremni padovi na nešto di će se osakatit ko blesav..

Al šta sad, kupio sam mobitel da mi bude sluga, a ne da me okuje :)

3 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
qube kaže...

Plastika dosta prima udarce i sve, to je istina. Ali ako poželiš, za pola godine možeš ju zamjeniti. cca 150 kn nova maska i pet minuta posla da ju zamjeniš, i imaš praktički novi mobitel :)

Meni rijetko kad ispada mobitel stvarno, a kad ispadne to su baš neki ekstremni padovi na nešto di će se osakatit ko blesav..

Al šta sad, kupio sam mobitel da mi bude sluga, a ne da me okuje :)

150kn? Jesi siguran? Gledao sam za Desire, bilo je puno više, jedan dio te plastike je bio 3 puta više nego što ti kažeš na eBayu...

14 godina
protjeran

A desire ima unibody?

Znam da je i za DHD bilo skupo jer je unibody i teško se mijenja i to sve..

Al men se čini da je kolega reko za nekih 150 kn (20-ak eura) da je nabavio na ebayu cijelu masku za SGS obični.. On je pak jedan od onih koji su promjenili masku u bijelu..

Iskreno nisam siguran jer nisam provjeravao za ovaj SGSII.. Al sigurno će ih bit po ebayu uskoro.. Ako ništa, bit će bijelih, jer će bit sigurno dosta geekova poput kolege koji će htjet promjenit svoju crnu masku u bijelu.. pretpostavljam da neće bit preskupe..

16 godina
neaktivan
qube kaže...

A desire ima unibody?

Znam da je i za DHD bilo skupo jer je unibody i teško se mijenja i to sve..

Al men se čini da je kolega reko za nekih 150 kn (20-ak eura) da je nabavio na ebayu cijelu masku za SGS obični.. On je pak jedan od onih koji su promjenili masku u bijelu..

Iskreno nisam siguran jer nisam provjeravao za ovaj SGSII.. Al sigurno će ih bit po ebayu uskoro.. Ako ništa, bit će bijelih, jer će bit sigurno dosta geekova poput kolege koji će htjet promjenit svoju crnu masku u bijelu.. pretpostavljam da neće bit preskupe..

Nema unibody, ali su bile skupe te maske za Desire. Doduše, bile su bijele, pa je možda i to utjecalo na cijenu...

16 godina
neaktivan

Btw. Odgovor na upit za mogućnost kupovine 2000mAh baterije u Hrvatskoj

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=17303919&postcount=270

Na web od tog ASWO-a se treba registrirat, sad čekam podatke pa javim više kad saznam...

Nisam je uspio naći na webu...

Poslat ću im mail, možda je imaju, ali nije unešena u web

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 8:39 (Šef).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Šef kaže...

Btw. Odgovor na upit za mogućnost kupovine 2000mAh baterije u Hrvatskoj

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=17303919&postcount=270

Na web od tog ASWO-a se treba registrirat, sad čekam podatke pa javim više kad saznam...

Nisam je uspio naći na webu...

Poslat ću im mail, možda je imaju, ali nije unešena u web

Nah, podeblja mobitel za 2mm mislim, pa mi se ne sviđa.. Rađe bi da je ovako tanak {#}

16 godina
neaktivan
qube kaže...

Nah, podeblja mobitel za 2mm mislim, pa mi se ne sviđa.. Rađe bi da je ovako tanak {#}

E pa baš to je meni super! Mislim da bi onda baš dobro ležao u ruci, jer ovako mi ne pristaje baš.

I onda ti neće kamera (ono izbočenje oko kamere) biti prva kad ga staviš na stol, nego poklopac od baterije, tako da su manje šanse da se to stakalce od kamere izgrebe. Dobiješ 20-35% duže trajanje baterije i dobiješ malo na težini (meni je prelagan ovako).

15 godina

Moj fail. {#} nisam vidio da mi je SD-kartica pod drugim imenom.

Ali imam drugi problem.

Kada u DarkyROM2 Tool-u odaberem da mi flasha DarkyROM, on se restartira, na brzinu nešto odvrti i upali mi se Lite'ning ROM i tako mi i piše. 
NEMA DarkyROM-a.

Što bi bilo? 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 11:42 (sudy_freak).
14 godina
protjeran
sudy_freak kaže...

Moj fail. {#} nisam vidio da mi je SD-kartica pod drugim imenom.

Ali imam drugi problem.

Kada u DarkyROM2 Tool-u odaberem da mi flasha DarkyROM, on se restartira, na brzinu nešto odvrti i upali mi se Lite'ning ROM i tako mi i piše. 
NEMA DarkyROM-a.

Što bi bilo? 

Neka greška.. Stisni u darkyrom2 tool da uđe u recovery mod, pa tamo stisni install zip from sd card pa nek onda instalira..

Možda ti se krivo skinuo ROM ako ni to ne radi :S

15 godina

Nema pomoći.

Gdje mogu naći original firmware i kernel?
Idem im u T-Centar mame spominjati.

Ili novi mobitel ili nek' mi ga vrate na stanje prije servisa. 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Zahtjevaj novi mobitel jer reci da ti je prijatelj tako imao i da mu je mobitel već 3. put na servisu ili nešto slično, i ako dođeš drugi put na servis sa istim problemom da ćeš im spominjat mame u eksplicitnim pozicijama xD

Bar bi ja tako napravio hh :)

Najozbiljnije, tražio bi novi mobitel. Reci sramota da u mjesec dana koliko ga imaš da ti je 2 tjedna na servisu ;)

Imaš na xda službene kernele i romove.. Iskreno nisam nikad vraćao na staro, ali znam da tamo ima, vjerojatno u sticky temama ;)

16 godina
neaktivan

Kupio mobitel jučer , stvarno je zvjerka , nemam nikakvih primjedbi na njega.

Ali imam na slušalice , stvarno uber katastrofa od slušalica , mogli su na takakv mobitel stavit nešto bolje , bar onakve kakve se dobiju s Omniom.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
explorer 4 kaže...

Ali imam na slušalice , stvarno uber katastrofa od slušalica , mogli su na takakv mobitel stavit nešto bolje , bar onakve kakve se dobiju s Omniom.

A ja sam dobio više manje iste ko i na Omniji :S

http://st.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-i9100-galaxy-s-ii/review/phone/gsmarena_029.jpg

http://redleh360.files.wordpress.com/2010/12/pic6.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 15:13 (qube).
16 godina
neaktivan

Evo jedan koristan video "tips&tricks" za SGS2 https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FjLe5_zTik8

2 0 hvala 3
16 godina
neaktivan

Kako ući u CWM recovery, koja je kombinacija tipki?

Vol Up + Home + Power

-------------------------------------------------------------------

Yeah baby!

Flashao sam Oxygen! AOSP FTW!

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 16:29 (Šef).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Može li mi tko pomoći, molim vas?

Tražio sam org. kernele i firmware, no bezuspješno.

Može mi netko preporučiti koji da koristim? Da mi bude, baš kao org?
Hvala {#} 

16 godina
neaktivan
qube kaže...
explorer 4 kaže...

A ja sam dobio više manje iste ko i na Omniji :S

http://st.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-i9100-galaxy-s-ii/review/phone/gsmarena_029.jpg

http://redleh360.files.wordpress.com/2010/12/pic6.jpg

Nisu iste , Omnijine su bolje.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
14 godina
protjeran

Da sam znao, ostavio bi si Omnijine :P

Fora mi ovaj video gore, tips n tricks.. Nisam znao ovo za video da se može (i ove zombije al neš ti xD), uvijek sam se pitao zašto to nema, a nisam nikad probo hehe :)

Ovo ostalo sam više manje sve znao.. Ima još pokoja kombinacija, zaboravio sam točno..

17 godina
odjavljen
Šef kaže...

Kako ući u CWM recovery, koja je kombinacija tipki?

Vol Up + Home + Power

-------------------------------------------------------------------

Yeah baby!

Flashao sam Oxygen! AOSP FTW!

Jel valja čemu?

16 godina
neaktivan
Meni AOSP valja, ne volim one crckarije od Samsunga, HTC-a,... i ljepsi mi je, a i teme se lako promijene
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice