obriso sam i cashe od glazbenog playera nakon sto sam obriso sliku ali slika je opet ostala :(
Jesi isključio ono da ti automatski downloda artove ?
obriso sam i cashe od glazbenog playera nakon sto sam obriso sliku ali slika je opet ostala :(
Jesi isključio ono da ti automatski downloda artove ?
di se to može iskljuciti ?
Nisam moga izdržati pa san na kraju ipak popustija i stavija 4.3.
Ono što sam primjetija do sada je da na tipkovnici štekaju naša slova. Npr. kada trebam slovo "š" nakon dužeg pritiska na slovo "S" se otvori meni gdje je između ostalih i slovo "Š" i kada ga odaberem taj menu ostaje (a trebao bi se automatski zatvoriti) i onda moram stisnuti negdi sa strane da se taj menu makne i tek onda nastaviti sa tipkanjem. Nisam primjetio do sada da netko ima takav problem. Ali riješit ću to sa nekim drugim keyboardom sa google playa.
Ostalo je više manje ok, baterija mi čak duže traje nego prije.
Žao mi je što nema opcije da se smanji cijeli zaslon za korištenje sa jednom rukom i ta mi mogućnost nekako najviše fali od ovih đinđa minđa sa SGN3, i isto tako su mogli ipak staviti s-pen mogućnosti sa SGN3.
Poznata boljka sporosti otvaranja imenika je malo ubrzana ali ipak mislim da to može i mora bolje. Kad mi je zaključan zaslon onda u vrhu stoji ikona od glasovnog pretraživanja a kada potegnem zavjesu doli onda nestane.
Dakle ima par minornih bugova (do sada) ali nadam se nekom patchu od Samsunga. 
I ja imam neki osjećaj da mi baterija drži dulje...igrao sam se dobrih 2-3 sata i pocuclalo mi je cirka 20-30% baterije a prije je išlo i po 40% ili više....dakle nisam jedini...
Moji postovi od ranije na kojima sam bio popljuvan rjesavaju probleme tj bugove u 4.3 updateu.
Yep it's stupid but it's the only way to go! Did a wipe/clean install yesterday, installed all apps manually (no recovery) and my battery consumption dropped below 1%/hour.
Only things I don't like with this update are the colors of the screen and a little lag from time to time but this may settle.
Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
I sam sam napravio istu stvar i sve je puno bolje.
Baterija traje duze, puno manje bugova rusenja i lagova.
Isto tako kroz 4-5 dana baterija se stabilizira.
Moji postovi od ranije na kojima sam bio popljuvan rjesavaju probleme tj bugove u 4.3 updateu.
Yep it's stupid but it's the only way to go! Did a wipe/clean install yesterday, installed all apps manually (no recovery) and my battery consumption dropped below 1%/hour.
Only things I don't like with this update are the colors of the screen and a little lag from time to time but this may settle.
Popljuvan si radi drugih stvari u tvom postu, a ne radi factory reseta.
Ako netko ima probleme nakon updejta, onda da factory resetu, ali ako nemaš to je najgluplji savjet u svemiru nekome da napravi factory reset prije OTA updejta.
Ja sam updejtao bez reseta i nemam apsolutno nikakvih bugova, problema, ni ničega takvog, a baterija mi je kako treba od prve sekunde nakon updejta. I da, isto mi se čini da dulje traje.
"Prije instaliranja sluzbenog 4.3 maknuti sd karticu. Deinstalirati sve aplikacije i obrisati sve datoteke.
Formatirati uredaj i vratiti na tvornicke postavke.
Nakon toga instalirati 4.3 i ponovo skinuti aplikacije sa google playa.
Nakon toga ugasiti uredaj. Izvaditi bateriju na par sekundi te ga ponovno pokrenuti.
Nakon boota ostaviti ga par minuta i onda poceti sa koristenjem"
Ja bih prije rekao da si popljuvan zbog nekih drugih stvari a ne ove dvije koje si naveo u postu :) I najbitnije od svega što si rekao je ovo da se treba pustiti 4-5 dana ili ciklusa da se malo to dođe k sebi. To je prvo i osnovno što će ti napisati u bilo kojoj temi da xda za bilo koji ROM :)
Ove boldane stvari su...Kao sto je jedan kolega gore vec u par navrata spominjao besmislice..
Ako vec nesto ne radi onda iz recoverya, wipe napraviti(stock recovery jel..) .
Update/upgrade ne bi trebala biti tortura, trebalo bi raditi samo od sebe sve. Ali eto :)
I najbitnije od svega što si rekao je ovo da se treba pustiti 4-5 dana ili ciklusa da se malo to dođe k sebi. To je prvo i osnovno što će ti napisati u bilo kojoj temi da xda za bilo koji ROM :)
Da, ali to je savjet zbog toga što prvih par dana klikaš po mobu i konfiguriraš ga svako malo nešt, pa ne možeš objektivno zaključiti o trajanju baterije.
A ne zato što baterija mora "doći na svoje mjesto", to su gluposti. Ne postoji nikakav tehnički razlog koji bi taj savjet opravdao osim malo većeg korištenja moba nakon updejta (flashanja drugog ROMa pogotovo), a to bi valjda svakom s imalo mozga u glavi trebalo biti jasno i bez savjeta :-)
Ove boldane stvari su...Kao sto je jedan kolega gore vec u par navrata spominjao besmislice..
Ako vec nesto ne radi onda iz recoverya, wipe napraviti(stock recovery jel..) .
Update/upgrade ne bi trebala biti tortura, trebalo bi raditi samo od sebe sve. Ali eto :)
Pa to su stvari koje je Akira napisao i zbog kojih je popljuvan, jer po njegovom postu gore mi se činilo da nije baš skužio zbog čega je došlo do onakve prepirke između njega i bitange pa da mu pamćenje osvježim :D
Sve mi je jasno. Ali ako stavljam 700mb novog firmwarea onda cu sigurno izbrisati stari prije novog.
Jer staviti novi pa onda micati aplikacije i ostalo... nekako mislim da se to sve zbrka i ostane podataka sa starog firmwarea koji mogu stvarati probleme.
A recovery nakon instalacije je tu samo da se ponovo ucita novi firmware bez ikakvih aplikacija i postavki.
Meni se pokazalo kao najbolji korak napraviti upravo to sto sam napisao.
Bio official room ili custom oboje su novi firmware i treba ih instalirati ma cisti stock sistem.
N xda sam procitao sve moguce jos davne godine kada sam flashao galaxy ace i svaki put sam imao neki problem ako nisam napravio recovery ili ako sam povukao podatke sa backupa.
Sve u svemu necu ulaziti ponovo u ovo. Netko ce se sloziti samnom, netko nece.
Samo sam htjeo podjeliti iskustvo i logiku koja kod mene rjesava probleme.
Procitajte sve na xda linku i vidjet cete kako recovery i nanovo instaliranje aplikacija rjesava sve probleme.
Isto tako pise da je nekoliko njih imalo problem sa baterijom sve dok je nisu potpuno ispraznili izvadili vratili i do kraja napunili dok je uredaj ugasen.
Ali ok, svatko ima svoje misljenje.
Da ali netreba brisat jednu po jednu aplikaciju, jer se iz recoverija na full wipe briše sve i ništa se više ne ostavlja. Vadit bateriju van?? Glupost.
I naravno da je kod updejta preporučeno napravit sve na novo, odnosno full wipe.
Nije uvjet ali je dobro, i to se zna.
Također nije uvjet da će sve raditi kako je zamišljeno nakon upgrejda bez wipe-a i to je realnost, jer neki imaju koji problem neki ne.
I to je sva mudrost, tako da od svih vas nitko nije 100% u pravu.
ja
Danas mi stigao službeni update na 4.3 zrakoplovnim načinom. Mob kupljen u teletu2 tvornički otključan na sve mreže.
dal ise može negdje skinuti 4.3 verzija i instalirati preko rootanog moba?
Sve mi je jasno. Ali ako stavljam 700mb novog firmwarea onda cu sigurno izbrisati stari prije novog.
Jer staviti novi pa onda micati aplikacije i ostalo... nekako mislim da se to sve zbrka i ostane podataka sa starog firmwarea koji mogu stvarati probleme.
A recovery nakon instalacije je tu samo da se ponovo ucita novi firmware bez ikakvih aplikacija i postavki.
Meni se pokazalo kao najbolji korak napraviti upravo to sto sam napisao.
Bio official room ili custom oboje su novi firmware i treba ih instalirati ma cisti stock sistem.
N xda sam procitao sve moguce jos davne godine kada sam flashao galaxy ace i svaki put sam imao neki problem ako nisam napravio recovery ili ako sam povukao podatke sa backupa.
Sve u svemu necu ulaziti ponovo u ovo. Netko ce se sloziti samnom, netko nece.
Samo sam htjeo podjeliti iskustvo i logiku koja kod mene rjesava probleme.
Procitajte sve na xda linku i vidjet cete kako recovery i nanovo instaliranje aplikacija rjesava sve probleme.
Isto tako pise da je nekoliko njih imalo problem sa baterijom sve dok je nisu potpuno ispraznili izvadili vratili i do kraja napunili dok je uredaj ugasen.
Ali ok, svatko ima svoje misljenje.
Ma nije uopće bilo riječ o tome da li treba instalirati na cisti sistem, ali zašto micati sve aplikacije ručno kad factory reset brise sve ?
Pucaaaajjjj :)
Dobro došao u temu i da te posluži dugo dugo...
Zadar živi vječno!
pozz
Dakle imam pitance. kao skoro novopečeni vlasnik note II nabavio bih si neku masku za mobitel. čist tolko da ne bude "gol" ko od korejca rođen. gledao sam preko ebaya otterbox commuter koji košta od 20- 35$ pa me zanima vaša preporuka u tom cjenovnom ranku.
Da li vama radi ovaj "pametni pokret" u smislu da vam pokazuje propuštene pozive, poruke i bateriju? Meni za propuštene pozive i bateriju radi ali poruke su uvijek 0. Jel i vama tako? Ovo mi je drugi za redom Note 2 i na onom prije je bilo isto tako kad sam stavio indijski rom, ovaj je updatan preko kiesa.
pozz
Dakle imam pitance. kao skoro novopečeni vlasnik note II nabavio bih si neku masku za mobitel. čist tolko da ne bude "gol" ko od korejca rođen. gledao sam preko ebaya otterbox commuter koji košta od 20- 35$ pa me zanima vaša preporuka u tom cjenovnom ranku.
Pazi kakvu ćeš kupiti da ti radi NFC kroz nju.
Ja inače mrzim sve te maske, to mi je katastrofa. Da je proizvođač tako htio stavio bi masku sam ;-)
Da li vama radi ovaj "pametni pokret" u smislu da vam pokazuje propuštene pozive, poruke i bateriju? Meni za propuštene pozive i bateriju radi ali poruke su uvijek 0. Jel i vama tako? Ovo mi je drugi za redom Note 2 i na onom prije je bilo isto tako kad sam stavio indijski rom, ovaj je updatan preko kiesa.
Pa to je zato jer te nitko nevoli pa ti nesalje poruke. 
Neznam, kod mene prikazuje sve normalno.
Probaj factory reset.
Masku original samsung flip cover sa NFCom i miran si. Ja imam istu. Cuva i cisti ekran a zamjenjuje straznji poklopac i mobitel je normalne velicine. Jako kvalitetna. Samo nemoj kupiti neku fake kinesku.
Mene zanima dali ima negdje u zg kupiti dock za punjenje baterije sa dodatnom baterijom originalni?
Nigdje ga vise nemogu naci.
Znate šta nije ovaj 4.3 update ni toliko loš, brzo sam se naviknuo na te novitete i sve radi kako spada...
Ali ram usage mi doslovno uvijek iznad 1gb što je ono too much...
A da ne govorim o tome kako sam disejblao dosta standardnih aplikacija koje dolaze s tim updejtom uključujući chaton, chrome, dropbox, gamehub, google play magazine & games & music, hangouts, hp print service, samsung account, samsung apps, samsung link, yahoo finance & news...
Tako da loše...
Čak bi se odrekao i s pena samo da ram usage nije tolko velik...izgleda da cu uskoro na neki lagani custom rom.
Nije mi jasno zašto vas muči RAM usage, svaka aplikacija koja je zauzela ram biti će brža i program će se prije aktivirati, ako vam ne treba ta aplikacija deaktivirajte ju ili deinstalirajte, a opet ako vam je i zauzeti 1,2 GB rama od 2 GB mob će i dalje savršeno glatko radit tako da drobite gluposti. Koga briga koliko rama je zauzeto ako mob radi glatko. Imam isto Andrid 4.3 od Tele 2 na Note II i mob radi savršeno dobro, te mi čak i baterija radi jednako dobro ili čak i bolje nego na Androidu 4.1.2. Samsungu svaka čast na dobro obavljenom poslu samo što smo morali jako dugo čekati na taj update, ali se isplatilo, a po meni najbitniji update sa Androidom 4.3 je App2Sd mogućnost.
LP
Pogledaj i ovdje sta je sve "safe to remove". Sto vrijedi za s3, vrijedi i za note2.
ako nisi rootan ne mozes bas sve freezati. Neke ce moci disablati.
Meni je RAM 650-750mb. Makni KNOX ako ti je instaliran.
Ako nije instaliran onda napravi factory reset jer i meni je smanjio RAM sa 1.09 na 700mb.
I ja sam navikao na 4.3, sad mi je bolji nego 4.1.2 i baterija traje duze.
Nemam nikakvih bugova niti crasha.
Recovery sve rjesava.
Nije mi jasno zašto vas muči RAM usage, svaka aplikacija koja je zauzela ram biti će brža i program će se prije aktivirati, ako vam ne treba ta aplikacija deaktivirajte ju ili deinstalirajte, a opet ako vam je i zauzeti 1,2 GB rama od 2 GB mob će i dalje savršeno glatko radit tako da drobite gluposti. Koga briga koliko rama je zauzeto ako mob radi glatko. Imam isto Andrid 4.3 od Tele 2 na Note II i mob radi savršeno dobro, te mi čak i baterija radi jednako dobro ili čak i bolje nego na Androidu 4.1.2. Samsungu svaka čast na dobro obavljenom poslu samo što smo morali jako dugo čekati na taj update, ali se isplatilo, a po meni najbitniji update sa Androidom 4.3 je App2Sd mogućnost.
LP
Pa zato jer ako mi radi sa strane facebook, pretraživač sa nekoliko tabova i youtube i ne očistim ram cleanerm to se u većim igrama osjeti...
I naravno da je 1gb puno, jbt tolko windows sedmica guta po defaultu, a da ne pričam kako je xp gutao samo cirka 300mb.
Znam da nije za usporedbu, ali samo kažem...
Pa zato jer ako mi radi sa strane facebook, pretraživač sa nekoliko tabova i youtube i ne očistim ram cleanerm to se u većim igrama osjeti...
I naravno da je 1gb puno, jbt tolko windows sedmica guta po defaultu, a da ne pričam kako je xp gutao samo cirka 300mb.
Znam da nije za usporedbu, ali samo kažem...
Pa onda instaliraj Clean Master aplikaciju sa GooglePlay-a koja je besplatna i daj si widget za ram na jedan od screenova pa si pritiskom na jedno dugme čisti RAM. Kratko i jednostavno.
LP
Imali li netko iskustva sa Tigra Rom , korisnici kažu da je jedan on najstabilnijih i najbržih romova
ili sa 4.4.2 CyanogenMod11 , kolko sam vidio na YT sve lijepo glatko radi ali jedini veci problem je što ekran više nije 267 DPI ,nego je sada samo 210 DPI
Može neka preporuka roma :)
Pozdrav.