Samsung Galaxy Note II!

poruka: 2.160
|
čitano: 493.908
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Samsung Galaxy Note II!
zzz kaže...
nanek kaže...

Može li neko preporuciti neki dobar custom ROM, a da nije Dr. Ketan ?

Testirao sam više custom romova i sa niti jednim nisam bio zadovoljan.

Ili se ruše ili kemera zajebav... ,sve je to puno bugova.

Moj ti je savjet ostani na stock.

I ja ti savjetujem isto, note serija je posebna po s penu čija značajke izgubiš jer ih custom romovi u pravilu ne podržavaju. 

jaska jaska jaskaja
12 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Nexus i Slim Bean romovi su odlicni. A bugova najcesce ima zbog lose instalacije i nepotpuno obrisanih cachea i dalvika.

Ako imas bug onda ponovo napravi  wipe cijelog uredaja i bugovi ce nestati.

Isprobano sa S3. Note jos nisam rootao.

I nespremaj podatke tako da ih novi rom sam vrati nego sve aplikacije ponovno skini i instaliraj jer neke nerade dobro jer su povukle podatke sa sta starog softwarea.

Nekada treba raditi wipe i vracanje na tvornicke postavke 3-4 puta da bi rom poceo raditi potpuno stabilno.

Imas 4.3 rom sa svim postavkama kao i note3 ali bez knoxa. Potrazi ga jer ni on nema bugove jer je na originalnoj platformi. Dakle air pen sa svim funkcijama kao i note 3 kao i sve ostale sitnice.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2504016

I Don't Give A Damn
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 3:57 (Akira).

3 0 hvala 2
14 godina
Samsung Galaxy Note II!

Probat ću ovaj ditto note 3. Hvala na preporuci. Inace sam imao Dr Ketan i sve mi je radilo...od Note 3 S pen feautersa do nove kamere i svih novih widgeta. Malo mi je dosadio i htio bi probati nešto novo. Od kad sam imao Samsung Galaxy S, koristim custom romove i nikad nikakvih problema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2013 17:36 (nanek).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
nanek kaže...

Probat ću ovaj ditto note 3. Hvala na preporuci. Inace sam imao Dr Ketan i sve mi je radilo...od Note 3 S pen feautersa do nove kamere i svih novih widgeta. Malo mi je dosadio i htio bi probati nešto novo. Od kad sam imao Samsung Galaxy S, koristim custom romove i nikad nikakvih problema.

Malo ti je dosadio? :-)

14 godina
Samsung Galaxy Note II!

Da, možda bi mi tvoj "custom rom" bolje sjeo.

Flashao sam DN3 i za sada nije loše. Evo nekoliko screenshotova

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2013 19:42 (nanek).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel netko uspio rootat Stock 4.1.2 sa Philz recovery ?? Meni nikako da boota u recovery, uvijek mi se normalno boota :(

Samsung Galaxy Note II :)
12 godina
neaktivan
kaže...

Da, možda bi mi tvoj "custom rom" bolje sjeo.

Flashao sam DN3 i za sada nije loše. Evo nekoliko screenshotova

Super ;)

Samo ako se pokaze koji bug nemoj odustati od roma. Daj mu par dana vremena, ponovi brisanje cache i dalvik cachea. Obrisi app cache koja ti bude stvarala problem.

Ljudi prebrzo odustanu od custom roma bez da pokusaju osnovne stvari i onda pljuju po romovima koji u biti dobro rade.

Ruku na srce i samsungovi originalni firmware imaju bugova, sve se moze popraviti uz malo truda i citanja.

Pa i kad nam s windowsima nesto steka pokusavamo sve da ih popravimo a ako neuspije popravak onda radimo clean instal. Nekada i par puta.

E pa tako bi trebali i sa romovima. Dati im priliku a ne odmah odustati.

Eto samo moje misljenje ali smatram da nisam jedini koji tako razmislja. Nadite si rom koji vam je super i ispeglajte ga sami i pratite nove update i rjesenja za moguce probleme. 

Sretno s flashanjem ;)

Evo video kako izgleda DN3 (Ditto Note 3)  rom na note 2 N7100 sa svim funkcijama kao note 3 ali bez KNOXa

I Don't Give A Damn
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 4:15 (Akira).
12 godina
neaktivan
goranbm kaže...

Jel netko uspio rootat Stock 4.1.2 sa Philz recovery ?? Meni nikako da boota u recovery, uvijek mi se normalno boota :(

Ponovo instaliraj Philz sve dok neproradi.

Vidi u postavkama dali je ukljucen pristup recovery-u.

Ako nece ni tako onda uđi na starinski nacin... vol up-home-power ;)

Probaj nekoliko puta. I meni jer 4 puta radio probleme ali na kraju sam bio tvrdoglaviji i proradio je.

EDIT: Uskoro ce doci official update 4.3 i kod nas.

I za one koji nebudu zadovoljni mogu ga rootati i instalirati DN3.

Postupak rootanja 4.3 MK4 na linku dole.

DN3 link u postu gore.

Sretno :)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2540761

Ili...

Originally Posted by vickyvc 

(ALSO WORKS ON ALL 4.3 AND ON N7105)

1. dwnld and flash philz_touch_5.15.0-n7100.tar from odin for pda button.(flashing zip in recovery didnt work for me)

- Off device, use 3 finger to boot into Download mode "Vol down + Home + Power", press Vol up to continue. Click Start in Odin.

2. Download DrKetan_MultiTool_AdvanceV5.zip and copy to internal sdcard

- Off device, use 3 finger "Vol UP + Home + Power", to boot into Philz Touch 5

When the N7105 welcome screen appears, release (holding it will keep it permanently restarting, don’t scare yourself)

- 3. After getting inside recovery (in philz touch), flash DrKetan_MultiTool_AdvanceV5 and proceed to "aroma file manager". Step by Step instructions below.

“Install Zip”, press Enter key on the touchscreen to proceed in (4th key)

“Choose Zip from sdcard”

Scroll using Vol key to the DrKetan_MultiTool_AdvanceV5.zip

“Yes…. Install DrKetan_MultiTool_AdvanceV5.zip”

Click Next Next Next.... after the above installs .

4. Choose the 2nd option , AROMA File Manager (1st option is the option to root it) go to system/app in aroma and find and rename all the knox.apk files to knox.apk.bak (in short add ".bak") and dont touch files tat have .odex names (for ex. KNOX.odex)

Additional Note: There’s 2 files that needs to be changed: KNOXStore.apk and KNOXstub.apk. Press and hold on the file, choose the top green option “Rename”, add a .bak behind.

5. Save and exit aroma and reboot first.

- I didn’t reboot… since I don’t know what button to press to even reboot…..

Went into “Proceed with Multitool”, Root Device”, “Inject Busybox to Device” Last option choose “Do Not Change”, Skip Backup utility”, then for each of the screen, skip, next, skip, next, skip next, until “Run Now”

6. go to recovery again and flash the multitool and proceed and inject root and busybox and reboot.

7. Don’t open SU yet! Go to play store and update (or install) SU. Open it, follow the instructions (to install normal settings), then it recommends to reboot. Reboot then.

Now u have a fully rooted and good to go......... 

link to download philz_touch_5.15.0-n7100.tar.md5 http://d-h.st/users/philz_touch/?fld_id=16053#files

link to download DrKetan_MultiTool_AdvanceV5.zip https://hotfile.com/dl/252516978/847...nceV5.zip.html

I Don't Give A Damn
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 5:06 (Akira).
16 godina
neaktivan
Evo i mene na DN3... prvo sto sam primjetio da je osjetno se povecala potrosnja RAM-a .. valjda zbog ovih Note 3 znacajki.. drugo kod instalacije ROM-a sam odabrao koje stavke zelim da se instaliraju a on je ipak instalirao i neke koje nisam htio i nisam oznacio....
14 godina
protjeran
Samsung Galaxy Note II!

Baš danas palim svoj stari Galaxy mini i gledam potrošnju rama, mob ždere 120mb, a note 2 uvijek cirka kod mene barem 800mb :D

To je zbilja too much, a iskreno onu olovku ni ne koristim više, pa mi nije jasno na što ždere tolke mb.

Bokte da staviš cijele Windowse XP na njega manje bi trošilo. Užas.

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Meni je na stock 4.1.2 bilo uvijek od 800 do 1000 free. Sad na ovom ROM-u mi je max 500 free. Hehe.
12 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Upravo ono sto sam napisao 2 posta iznad. :(

To je veci uzas nego sto ti zauzima previse rama. 

Ponovi brisanje svih datoteka i ponovo instaliraj rom sa interne memorije.

I makni sd karticu kod instaliranje te nemoj vratiti stare aplikacije nego napravi clean instal.

I Don't Give A Damn

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Baterija na 4.3 do 15% je dosla za 3h on screen time-a.{#}

Toliko sam cekao update i sad mi sjebe bateriju... F U Samsung.{#}

Life is a pretty cheezy game, but at least it has good graphics.
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Prije instaliranja sluzbenog 4.3 maknuti sd karticu. Deinstalirati sve aplikacije i obrisati sve datoteke.

Formatirati uredaj i vratiti na tvornicke postavke.

Nakon toga instalirati 4.3 i ponovo skinuti aplikacije sa google playa.

Nakon toga ugasiti uredaj. Izvaditi bateriju na par sekundi te ga ponovno pokrenuti.

Nakon boota ostaviti ga par minuta i onda poceti sa koristenjem.

Prvih nekoliko dana potpuno isprazniti bateriju i puniti ju do kraja dok je mobitel ugasen kako bi iskoristili potpuni kapacitet i tako azurirali podatke o potrosnji.

Nakon 4-5 dana sve ce doci na svoje mjesto.

Sa ovim postupkom cete imati najbolje rezultate.

Lp.

I Don't Give A Damn

2 6 hvala 0
17 godina
Akira kaže...

Prije instaliranja sluzbenog 4.3 maknuti sd karticu. Deinstalirati sve aplikacije i obrisati sve datoteke.

Nakon toga ugasiti uredaj. Izvaditi bateriju na par sekundi te ga ponovno pokrenuti.

Prvih nekoliko dana potpuno isprazniti bateriju i puniti ju do kraja dok je mobitel ugasen kako bi iskoristili potpuni kapacitet i tako azurirali podatke o potrosnji.

Lp.

Šta ti briješ čovječe? Ovo je kao savjet iz 24sata.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2013 11:17 (Bitanga).
12 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
Akira kaže...

Lp.

Šta ti briješ čovječe? Ovo je kao savjet iz 24sata.

Educiraj se malo.

Ni windowse nestavljas jedan na drugi nego radis clean instal. Cista logika. 

Ali upoznat sam sa razmisljanjem na forumu. Fali educiranih ljudi.

Lp.

I Don't Give A Damn
17 godina
Akira kaže...

Educiraj se malo.

Ni windowse nestavljas jedan na drugi nego radis clean instal. Cista logika. 

Ali upoznat sam sa razmisljanjem na forumu. Fali educiranih ljudi.

Lp.

Ma daj, jel?

Windows 7 sam upgradeao na Windows 8, a Windows 8 na Windows 8.1.

Radi savršeno i bez ikakvih problema (i na službenom laptopu i na privatnom računalu). Educiraj se ti malo. Čista logika je da ne mislim reinstaliravati i konfigurirati stotine aplikacija koje imam na službenom računalu i koje mi trebaju za posao odmah.

A ove gluposti sa vađenjem baterije na par sekundi neću ni komentirati.

BTW, zašto deinstaliraš sve aplikacije ako svejedno nakon toga vraćaš na tvorničke postavke? Ne misliš da je to malo pre-retardirano? Koliko ti treba vremena da deinstaliraš sve aplikacije?

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 1:42 (Bitanga).
12 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Nema potrebe sa tobom raspravljati.

Ti radi na svoj nacin a ja cu na svoj.

Lp.

I Don't Give A Damn
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 3:00 (Akira).

1 1 hvala 0
17 godina
Akira kaže...

Nema potrebe sa tobom raspravljati.

Ti radi na svoj nacin a ja cu na svoj.

Lp.

Pa slobodno radi ti na svoj način, al to i dalje ne znači da on ima ikakvog smisla :-P

16 godina
neaktivan

Ajde se vi lijepo prebacite na privatne poruke pa si objasnite što i kako treba i tko je educiran tko ne. Savjet, bio dobar ili loš, vjerujem da je bio dobronamjeran, ali mi nije jasno zašto uvijek netko dobije potrebu da popljuje nešto takvo. :(

17 godina
Samsung Galaxy Note II!

na dr ketanu 6.1. baterija zadnje punjenje..pa koga zanima...ja zadovoljan...

MuWu
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
goranbm kaže...

Ajde se vi lijepo prebacite na privatne poruke pa si objasnite što i kako treba i tko je educiran tko ne. Savjet, bio dobar ili loš, vjerujem da je bio dobronamjeran, ali mi nije jasno zašto uvijek netko dobije potrebu da popljuje nešto takvo. :(

Zato što onda 10 godina poslije i dalje ljudi pričaju o tim pametnim savjetima, pa tako i danas kad kupiš novi mobitel i dalje možeš čuti savjete tipa "prvo napuni bateriju do kraja pa tek onda koristi uređaj, pusti da se baterija formira". Što nema nikakvog smisla sa današnjim Li-Ion baterijama.

Može biti savjet dobronamjeran, al ja inzistiram na argumentaciji, a ne slijepom ponavljanju ko papagaj što si negdje nešto jednom čuo ili pročitao :-P

Njegov savjet je ok jedino kaj se tiče factory reseta i brisanja SD kartice (onom kome to dolazi u obzir, a vjerojatno nikome). Ostalo je skroz nebitno.

A i ovo isto nema nekog smisla osim u posebnim slučajevima nekompatibilnosti nekih aplikacija s novom verzijom Androida (a to je rijetkost ako koristiš najpopularnije aplikacije).

Eto, ja bih s time završio ovo.

15 godina
neaktivan

Puno puno bolje nego ja sa službenim updateom.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
shadowplay kaže...

Puno puno bolje nego ja sa službenim updateom.

ma ketan radi super... savjetujem te da probas ako te zanima flashanje i to sve... 

MuWu
12 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Bitanga

Kad dobijes pristup recoveryu (nakon roota) tamo ti stoji battery log ili battery cache ili battery stats.

Ovisi o uredaju i verziji.

Sve dok postoji sistemski zapis baterije i potrosnje potrebno je napraviti ono sto sam napisao sa punjenjem.

Isto tako vadenje baterije je potrebno jer dok je baterija u uredaju on je pod naponom i nije potpuno ostao bez struje dakle nije potpuno ugasen.

Savjet je dobronamjeran, logican i dolazi iz godina iskustva razvojnih inzinjera i servisera.

A sad dali ces ti to smatrati logicnim ili ne, to je tvoja stvar.

Neki ljudi ipak znaju o cemu se radi.

Evo i ovdje pise zasto je vazno isprazniti i napuniti bateriju do kraja.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2256038

E sa ovim ja zavrsavam.

I Don't Give A Damn
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 17:41 (Akira).

2 1 hvala 0
17 godina
Akira kaže...

Evo i ovdje pise zasto je vazno isprazniti i napuniti bateriju do kraja.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2256038

E sa ovim ja zavrsavam.

Ček pa u tom tvom linku piše ovo:

It really doesn’t help at all. It is not aware of the % of battery you have used or have left. It is not aware of any charging procedure other than when Android tells it to wipe itself due to a full charge. It is not linked to the actual battery in any way. All it does is store information on how long element x was in state y. Thinking that battery stats are linked to the battery performance in any way is a massive misconception

Conclusion

Wiping battery stats will not help you with your battery life in ANY way. If anyone tells you to do this, please be aware it is pointless. They may say “It can’t harm anything”, and they would be right – unless you think it’s necessary and you decide that you must root in order to do this. Charging the phone close to full will wipe battery stats. No root method is ever required. It is a waste of time and a wild goose chase.

Wiping these stats cannot help rule out, identify or resolve any symptoms pertaining to your battery life.

Čak imaš i citat Googleovog Android developera koji tvrdi isto.

Sad ja ne kužim što ti pokušavaš reći, al mi se čini ono što mi se i u početku činilo, da pričaš o nekoj urbanoj legendi. Svatko normalan puni bateriju do kraja, barem jednom dnevno ili svaki drugi dan, znači, pointless savjet, koji uopće ne utječe na performanse baterije, nego samo na reset statistike.

Čini mi se da nisi ni pročitao tekst, a samim time i cijela tvoja misija dobronamjernog savjetovanja pada u vodu, i kao što sam i u početku rekao, ne samo da nije pohvalna nego je i širenje raznih zabluda ;-)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 23:04 (Bitanga).
12 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Ja nisam nigdje ni rekao da produzuje bateriju.

Ti ocito necitas sto ja napisem.

Rekao sam da je treba isprazniti i napuniti do kraja da se azurira.

I da nakon instalacije se izvadi da bi se dobio potpuno friski boot.

Tako da sve sto si ti do sada napisao pada u vodu.

I nevidim sta dobivas sa tim? Rekao sam ti. Ti radi po svome ako ti neodgovara ono sto sam napisao.

A sad... oladi ba jarane "Bitango".

Nekomentiraj nesto o cemu ocito nemas pojma.

Lp.

I Don't Give A Damn
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 6:25 (Akira).

1 1 hvala 0
17 godina
Akira kaže...

Ja nisam nigdje ni rekao da produzuje bateriju.

Ti ocito necitas sto ja napisem.

Rekao sam da je treba isprazniti i napuniti do kraja da se azurira.

I da nakon instalacije se izvadi da bi se dobio potpuno friski boot.

Tako da sve sto si ti do sada napisao pada u vodu.

I nevidim sta dobivas sa tim? Rekao sam ti. Ti radi po svome ako ti neodgovara ono sto sam napisao.

A sad... oladi ba jarane "Bitango".

Nekomentiraj nesto o cemu ocito nemas pojma.

Lp.

Ajde dečko, neću više raspravljati s tobom. Izgubio si kredibilitet.

Ti samo i dalje živi u uvjerenju da nešto razumiješ. Ako tako čitaš i druge tekstove...

Znači, napisao si ovo:

Da se mora potpuno isprazniti baterija i napuniti DO KRAJA dok je mobitel UGAŠEN (WTF?!?), kako bi iskoristili potpuni kapacitet. ŠTO JE LAŽ.

Onda si linkao link koji pobija tvoju tvrdnju i govori da to nema nikakve veze sa baterijom i postotkom baterije, nego samo sa STATISTIKOM u battery usage i to od zadnjeg punjenja.

A o ovom dolaženju na svoje mjesto nakon 4-5 dana ne bih ni počinjao.

Al da, imaš pravo, ja sam budala u cijeloj toj raspravi.

Očito, pošto pokušavam raspravljati s tobom.

Molim te samo, nemoj više dijeliti savjete!

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 10:23 (Bitanga).
16 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

ode i ova godina, a mi ne dobišmo službeni android 4.3 za hrvatsku {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Ma ti nerazumijes ni ono sto procitas. {#}

Azurirati podatke o bateriji da se iskoristi cijeli kapacitet jer sistem pamti trajanje punjenja i potrosnju i ako nije azuriran daje krive podatke o postotku napunjenosti baterije.

Puniti ga ugasenog bez potrosaca da se ravnomjerno napuni na novom firmwareu.

Napravio sam flash na samsungu vise puta nego sto ti mozes izbrojati. A nadam se da znas brojati barem do 100, da neispadne da nemam iskustva. {#}

Lp.

I Don't Give A Damn

0 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice