Samsung Galaxy S IV - Rasprava

poruka: 3.531
|
čitano: 826.970
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

LP. 

Da vas pitam. Ako stavim novi stock prek odina s neke druge regije dal bu to knox pamtil? I dal se stavlja isto ko i na s3.? 

I dal je ko isprobao, koji radi najbolje, s koje regije? Npr za s3 regija NEE radi puno bolje od stocka kojeg je tele2 stavio. 

Treba frend. Ja imam s3 pa da vas pitam kak to ide. hvala. 

0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav svima,

evo imam par pitanja posto ne znam sta vise napravit, a internet mi je jako bitan zbog posla. Danas sam stavio update na svom mobitelu, sa 4.3 na 4.4.2. i nakon toga vise mi data network ne radi. Tj ja ga mogu ukljucit i iskljucit ali jednostavno se ne spaja. Pol sata nakon sta se napravio update se i uspio spojit na doslovno sekundu nakon toga prekinuo i vise ne radi. Probao sam ga resetirati, tj napravio sam factory reset, ali nije pomoglo i dalje ne radi. Na bon bonu sam, i trenutna verzija na mobitelu je I9505XXUFNC4. Ima li tko ideju sta bi moglo biti? 

Hvala

P.S. Evo proradilo je nekako, ali sad se dogada jedna druga stvar. Znaci pod Mobile Networks-Network mode sam prebacio na WCDMA/GSM i nakon toga je proradilo. Radi normalno cijelo vrijeme, nakon toga sam probao vratit na LTE/WCDMA/GSM i radi, spojen bude. Prvo bud H+ pa 3G pa se to malo mijenja i nakon toga se spoji na 4G i veza samo pukne, signala ima ali ne spaja se na net vise nikako. Opet vratim na WCDMA/GSM i radi. E sad stvarno ne znam sta bi vise moglo biti. Zasto kad se spoji na 4G krepa veza i ne moze se vise spojit?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 19:00 (telefon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S IV - Rasprava
telefon kaže...

Pozdrav svima,

evo imam par pitanja posto ne znam sta vise napravit, a internet mi je jako bitan zbog posla. Danas sam stavio update na svom mobitelu, sa 4.3 na 4.4.2. i nakon toga vise mi data network ne radi. Tj ja ga mogu ukljucit i iskljucit ali jednostavno se ne spaja. Pol sata nakon sta se napravio update se i uspio spojit na doslovno sekundu nakon toga prekinuo i vise ne radi. Probao sam ga resetirati, tj napravio sam factory reset, ali nije pomoglo i dalje ne radi. Na bon bonu sam, i trenutna verzija na mobitelu je I9505XXUFNC4. Ima li tko ideju sta bi moglo biti? 

Hvala

P.S. Evo proradilo je nekako, ali sad se dogada jedna druga stvar. Znaci pod Mobile Networks-Network mode sam prebacio na WCDMA/GSM i nakon toga je proradilo. Radi normalno cijelo vrijeme, nakon toga sam probao vratit na LTE/WCDMA/GSM i radi, spojen bude. Prvo bud H+ pa 3G pa se to malo mijenja i nakon toga se spoji na 4G i veza samo pukne, signala ima ali ne spaja se na net vise nikako. Opet vratim na WCDMA/GSM i radi. E sad stvarno ne znam sta bi vise moglo biti. Zasto kad se spoji na 4G krepa veza i ne moze se vise spojit?

Bok, napravi ovo ( ako si na simpi ) i uzivaj.

Imam mali problemcic, uredaj radi jos brze i fluidnije ali iz nekog razloga screenshot-ovi u galeriji su mi mutni. Kad ih prebacim na komp ili na drugi mob savrseno su ostri. Takoder sve druge slike u galeriji su ok. Kao da te screenshot-ove ne zeli izostrit. Imate li neki savjet/rjesenje sto bi moglo bit? Prije je sve radilo super tako da je problem software-ske prirode. :D

14 godina
QuidZz kaže...

Upravo mi skida update 155.15mb, ima netko link na release notes?

EDIT: Radi se o onom update-u za Kids mode i KNOX 2.0. 

EDIT 2:

Instalirao sam, uredaj se cini fluidniji. KNOX mi ne treba kao ni Kids mode ( odmah sam ga disable-ao ). Manje UI promjene, takoder sucelje kamere je nesto drugacije. Vidjet cu kroz par dana kakva je baterija. Takoder nema vise GPS ikone, sad pise location. 

Daj molim te reci koji ti je sad baseband gore? Ja sam na XXUFNC4 i isto mi nudi taj update od 155 mb.

14 godina
neaktivan
1samek kaže...
QuidZz kaže...

EDIT 2:

Instalirao sam, uredaj se cini fluidniji. KNOX mi ne treba kao ni Kids mode ( odmah sam ga disable-ao ). Manje UI promjene, takoder sucelje kamere je nesto drugacije. Vidjet cu kroz par dana kakva je baterija. Takoder nema vise GPS ikone, sad pise location. 

Daj molim te reci koji ti je sad baseband gore? Ja sam na XXUFNC4 i isto mi nudi taj update od 155 mb.

XXUGNF1.

14 godina

Stavio sam zadnji update preko OTA. Ne primjećujem neke bitne razlike, ovak na prvu.

Za one koji imaju Towelroot, u SuperUseru uključiti onaj "Survival mode", ugasiti SU, update (OTA) bi trebao odraditi svoje i onda nakon updatea samo ugasiti Survival i uključiti SU... radi bez greške.

Moj PC  
0 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

trebam pomoć

želim kupiti novi mobitel i dvoumim se između htc desire 86 i samsunga galaxya s3 pa ako tko ima kakav savjet nek mi odgovori

0 4 hvala 0
17 godina
moderator
zekoslav5 kaže...

trebam pomoć

želim kupiti novi mobitel i dvoumim se između htc desire 86 i samsunga galaxya s3 pa ako tko ima kakav savjet nek mi odgovori

javi se u ovu temu:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/pomoc-odabiru-mobitela/101079.aspx

...
11 godina
QuidZz kaže...

EDIT 2:

Ja sam instalirao taj update preko KIES-a.

i ono što mi se počelo događati je konstantno zagrijavanje u području oko stražnje kamere i gornjem dijelu ekrana, te nakon toga i konstantnog restarta telefona.

To mi se događalo još na androidu 4.2.2. a na 4.3 i prvim verzijama 4.4 je zagrijavanje nestalo.

Napravio sam hard reset no nije pomoglo pa sam vratio na raniju verziju kitkat-a (i9505XXUFNB9) preko odina.

Da li se tebi događa to zagrijavanje telefona?

14 godina
neaktivan
marsovac zemaljski kaže...
QuidZz kaže...

EDIT 2:

i ono što mi se počelo događati je konstantno zagrijavanje u području oko stražnje kamere i gornjem dijelu ekrana, te nakon toga i konstantnog restarta telefona.

To mi se događalo još na androidu 4.2.2. a na 4.3 i prvim verzijama 4.4 je zagrijavanje nestalo.

Napravio sam hard reset no nije pomoglo pa sam vratio na raniju verziju kitkat-a (i9505XXUFNB9) preko odina.

Gornji dio ekrana se zagrije kad dugo igram npr. Asphalt 8. Osim bug-a sa screenshotom ( zamucen je u galeriji ali kad posaljem nekog sve je ok ) mob radi savrseno ( kucam od drvo ). Nikad mi se nije resetirao. 

11 godina
QuidZz kaže...
QuidZz kaže...

EDIT 2:

Gornji dio ekrana se zagrije kad dugo igram npr. Asphalt 8. Osim bug-a sa screenshotom ( zamucen je u galeriji ali kad posaljem nekog sve je ok ) mob radi savrseno ( kucam od drvo ). Nikad mi se nije resetirao. 

Onda je to vjerojatno do mog telefona

Nego koliko ti traje baterija na tom telefonu?

Najviše mislim na screen-on time jer kod mene jedva da dođe do 4 sata nakon korištenja od dan, dan i pol.

I da li ti u bateriji Android OS i android sustav koriste preko 20-30% baterije?

13 godina
neaktivan
Imao sam Galaxy s4 i u dan i pol korištenja dobio bih oko 3.5 sata upaljenog ekrana. Pet sati upaljenog ekrana sam uspio dobiti jedino ako sam surfao u komadu od 100 posto do isključenja mobitela
14 godina
neaktivan

Onda je to vjerojatno do mog telefona

Nego koliko ti traje baterija na tom telefonu?

Najviše mislim na screen-on time jer kod mene jedva da dođe do 4 sata nakon korištenja od dan, dan i pol.

I da li ti u bateriji Android OS i android sustav koriste preko 20-30% baterije?

Oko 3.5h SOT heavy use ( uvijek max brightness, 4G non stop ukljucen, fb messenger, whatsapp itd. ). Kad igram Asphalt 8 bez prestanka ( wifi ukljucen zbog multiplayera ) izdrzi cca 3h. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 15:12 (QuidZz).
13 godina
neaktivan

Ja moram reći da već neko vrijeme koristim Phoenix i da sam stvarno oduševljen, brzina, baterija itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ekipa pitanjce jedno, na mojem mobu, nočas kako sam spavao mobitel u ruci vjerovatno bio i tako sam uza zid s njime i nastade (slika) interesira me dali mi na to može jamstvo kako pomoći? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Ekipa pitanjce jedno, na mojem mobu, nočas kako sam spavao mobitel u ruci vjerovatno bio i tako sam uza zid s njime i nastade (slika) interesira me dali mi na to može jamstvo kako pomoći? 

sorry ali LOL!

14 godina
neaktivan

Pozzz, prije par dana sam pokusao staviti Omega ROM v19. Pokusao sam fleshovati modem kako i pise u uputama za instalaciju i vjerovatno zbog toga mi se izgubio IMEI. Cini mi se da je neko na prosloj stranici takodjer imao isti problem, al nista nije napisano kako je rijesen. BTW prije nego sto sam sve to poceo raditi napravio sam preko TWRP-a backup EFS-a. Napravio je 3 fajla (efs.ext4.win, efs.ext4.win.md5 i recovery.log). Kad u TWRP odem na restore i odaberem folder koji je napravio backup on izbaci da je restore succesful ali i dalje nemam imei kad upalim telefon i ukucam *#06# na omega romu stoji /1 a na CM11 samo 0. Takodjer ne radi mi ni zvuk {#}

The future is Fusion - AMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Traži odštetu od tog što ti je prodao gel masku! {#}

http://deridownload.comze.com/
15 godina

Riješio sam problem sa svojim ogrebanim, 

e sad sljedeća stvar frend mi ima Galaxy gt-i9505g google edition i na njemu nije original software od T-Mobilea, naravno uređaj nije kupljen u Hrv nego u Njem, i danas sam ja skinuo sam samomobila od tmobila firmware i gore stavio preko odina i sve je prošlo kako treba, sustav se je podigao ali stalno iskaće poruka proces android.process.acore greška dali zna tko o čemu se radi?

0 0 hvala 0
16 godina

Google edition je hardverski isti kao obicni s4 al je sistemska particija drugacija,nije ista,pogledaj si to na netu i mislim da obicni software neide na GE pa moguce da je do toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
skrba kaže...

Google edition je hardverski isti kao obicni s4 al je sistemska particija drugacija,nije ista,pogledaj si to na netu i mislim da obicni software neide na GE pa moguce da je do toga.

Da tako je, napravio sam full restart svega, podigao sistem i sada je sve kako treba software radi, ali se baterija dosta brzo prazni a sve je poisključeno osim WI-FI-a, i ako nešto radim na njemu grije se u gornjem dijelu 

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 22:09 (ERROR1911).
16 godina

Koji si sad stavio software?za koji mob?

Grijanje je normalno ako nije pretjerano.

poiskljuci sve kaj ne treba pa ces vidjeti nakon par punjenja,trebalo bi se normalizirati dok sve sjedne na svoje mjesto,cache mem.

Ako nebude bolje probaj reset i nakraju drugi software ak to ne upali.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
skrba kaže...

Koji si sad stavio software?za koji mob?

Grijanje je normalno ako nije pretjerano.

poiskljuci sve kaj ne treba pa ces vidjeti nakon par punjenja,trebalo bi se normalizirati dok sve sjedne na svoje mjesto,cache mem.

Ako nebude bolje probaj reset i nakraju drugi software ak to ne upali.

http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=29580

Ovaj software sam stavio, a nije toliko pretjerano oko cca 34-36'C ono staklo se malo ugrije

budem ga testirao par dana pa budem vidio. 

EDIT: Dali je taj software uredu ili da stavim od Tele2? Evo ga drugo punjenje danas i stvar ista, pri običnom dopisivanju na Facebook temp je oko 35, po meni i nije bas normalno. 

Dali da probam preko recovery-a nešto(wipe data/factory reset, wipe cache partition)?

Pošto je tvornički uređaj root-an, sad dok sam mu ja stavio ovaj sustav, možda je procesor ostao na većem taktu raditi pa se grije. 

Jer dok je uređaj u fazi mirovanja ne grije se, nego dok nešto radim na njemu onda se počne. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 11:24 (ERROR1911).
15 godina

Pozdrav,  search funkcija mi ne radi vec 2 dana pa da pitam napokon.  Zanima me kako otkljucati mob na sve mreze, ali bez gubitka garancije.  Gledao sam preko one opcije kad se ukuca kod(*"0011") ali meni ne radi jer mi treba baseband ME2.  Dali cu izgubiti garanciju ako preko odina stavim taj baseband?  Ako hocu, zanima me dali je itko kupovao kod za otkljucati i gdje je najjeftiniji? 

Zelenoidne aritmetičke metamorfoze zelenog konja u jednadžbi zelenojeda s travom zelenom

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

pozdrav, s4 mi se puni 6-8 h do 100 posto, nosio sam ga na servis i zamjenili su mi bateriju i opet se punio 6 sati, drugi put kad sam ga nosio zamjenili su usb prikljucak i opet se puni 6-8 sati ? da li je netko ima slican problem ili ? ako ga ne mogu popraviti onda bih trebao dobiti novi ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lukan kaže...

pozdrav, s4 mi se puni 6-8 h do 100 posto, nosio sam ga na servis i zamjenili su mi bateriju i opet se punio 6 sati, drugi put kad sam ga nosio zamjenili su usb prikljucak i opet se puni 6-8 sati ? da li je netko ima slican problem ili ? ako ga ne mogu popraviti onda bih trebao dobiti novi ?

Da nije do punjača?

I naravno da novi trebaš dobit ako ne mogu uklonit kvar...

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic
16 godina
neaktivan
EchoOne kaže...
lukan kaže...

Da nije do punjača?

I naravno da novi trebaš dobit ako ne mogu uklonit kvar...

Naravno da mu je do punjača.

http://deridownload.comze.com/
15 godina

Dali zna tko riješenje za gore navedeni problem? 

Primijetio sam da se to baterija grije, i jako brzo se napuni a ne izdrži 5h sa jednim punjenjem. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 21:25 (ERROR1911).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Molim za pomoc ako neko zna, kako se otkljucati na samsungu s4 Knox sigurnosni pretinac?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ljudi pomagajte . s4 i9505 - verzija 4.4.2 . problem sa autorotacijom -. imo neko taj problem zna kak rijesit - bil bi zahvalan

ja,ja i samo ja
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice