Samsung Galaxy S IV - Rasprava

poruka: 3.531
|
čitano: 864.377
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

@ thabigic, kolko inače imaš screen on time?

Pošto je teško da imaš 8h..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sto se tice grijanja nisam primjetio nesto posebno.. ne igram pretjerano igre di koju

a prosjek mi je oko 4-5h on screen kroz 2 dana

a sad sam ga morao koristit vise i dobio 6-8 u 1 danu hmmmm

jos sam sinoc pola sata uspio istisnut od onih 5% :D wifi on i face.. tak da je bilo 8h30min

a stock vip od 16gb bio je neki update al ne sjecam se vise kad i njega sam stavio ostalo nista nisam dirao

lp

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. http://db.tt/0iXs5Cx
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Samsung Galaxy S IV - Rasprava
sudy_freak kaže...

Još testiranja Galaxya S4 i njegove izdržljivosti.

ispricavam se, bez ikakvih provokacija- nebi bilo lose da se utvrdi. ovaj test je radio samsung?
14 godina
difre kaže...
sudy_freak kaže...

Još testiranja Galaxya S4 i njegove izdržljivosti.

ispricavam se, bez ikakvih provokacija- nebi bilo lose da se utvrdi. ovaj test je radio samsung?

Da.

14 godina
protjeran

pa nije mu baš nešto vjerodostojan link u tom slučaju. koliko vidim, rezultati drop testova na youtube se uvelike razlikuju od onoga što nam sugerira ekipa iz samsunga. jednostavno ukucaj u YT frazu 'galaxy s4 drop test' i vidjet ćeš o čemu pričam

https://www.youtube.com/results?search_query=galaxy+s4+drop+test&oq=galaxy+s4+drop+test&gs_l=youtube.3..35i39j0l9.1079.4929.0.5311.12.11.0.1.1.1.823.2935.0j5j4j0j1j0j1.11.0...0.0...1ac.1.11.youtube.yX13pD7qw1w

3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Molim vas sutra kupujem uredjaj bune me neke stvari. Ima li razlika izmedju bijelog i crnog osim u boji?? Vidim da se pojavljuju modeli i9505 i model i9500.... nisam pametan :-/ Koji se prodaju kod operatera ako netko mozda zna.... jer sutra bi treba podici u tele2! Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
16 godina
tommek10 kaže...
Molim vas sutra kupujem uredjaj bune me neke stvari. Ima li razlika izmedju bijelog i crnog osim u boji?? Vidim da se pojavljuju modeli i9505 i model i9500.... nisam pametan :-/ Koji se prodaju kod operatera ako netko mozda zna.... jer sutra bi treba podici u tele2! Unaprijed hvala

Kupit ćeš i9505 i boja nema veze

15 godina
neaktivan

Da meni se isto cini cudno, dobijem oko 3 i pol sata max screen on.

Cak bih rekao da mi je na S3 bila bolja baterija, hmmmm.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
BMK kaže...

Da meni se isto cini cudno, dobijem oko 3 i pol sata max screen on.

Cak bih rekao da mi je na S3 bila bolja baterija, hmmmm.

Ak imaš novi S4 pričekaj da sjedne sve na svoje mjesto, tj da se baterija sredi...

Stavil sam stock firmware(flešal prek odina) MEA pa bumo vidli kak se nosi s baterijom...

Kolko vidim po mom S4 a i čitajući, dost bateriju draina, bilo custom bilo stock rom...

Stavil sam greenify pa bumo vidli..  Imal sam screen on oko 3.40h, a na bateriji je bil 5h tj 49%, znam da nije najbolji pokazatelj, al da sam nastavil tak do kraja, izvukel bi prek 6h screen on time, praktički bez gašenja ekrana i odlaska u sleep mode...

Recimo dok sam imal (s tim da taj LG ima Tegru 3 koja ima problema sa wakelockom) LGX4HD prek noći mi je znal 1% pojest, a na S4, 7-8%... 

Uglavnom treba dost vremena proć da se to sve posloži tj da se vidi koji ROM najbolje odgovora tj troši najmanje baterije.. Mada je JB poznat po tom da više troši bateriju neg ICS..

Eventualno rješenje bi bilo uzet jaču bateriju zerolemon 3000mAh, koja samo kaj nije došla, a razlika bi trebala bit vidljiva.

Ekipa već fura one od 7500mAh, al to je već cigla u džepu, po meni overkill, tak da bi ova od 3000 bila bog bogova standardnih dimenzija..

Dal bu opće postojala za S4 oriđiđi baterija većeg kapaciteta?

Jučer sam imal mali incident s mobom, pošto sam imal CWM gore, u sistemu sam izbrisal folder sa backupom, otišel u recovery i napravil novi backup, podignem mob, kad ono uđe na desk i restart, i tak 4-5 puta se restarta; izvadim bateriju opet ista priča, na 1-2sec uđe na desktop i restart (već sam mislil sad bu sranja)..

Ok, skinem novi firmware MEA stock, flešam prek odina, i opet ista priča, već me panika počela lovit, uđem u recovery stock naravno, počistim sve kaj je trebalo i format napravil, uđem u sistem, i napokon prodelalo bez greške..

Kaje bilo, sam bog zna, vjerojatno sam ja nekaj zmrdal možda dok sam brisal folder sa CWM backup, i opet radil novi...

Uglavnom radi opet sve ok..

Gruntam dal opet da CWM il TWRP stavim, i frknut gore Omegu, al neda mi se zafrkavat opet s tim..

Imal sam Wanam ROM i Adam kernel, osim fluidnosti nisam baš primjetil neku značajniju uštedu na bateriji, mada se nisam dugo (imal sam ga svega par sati) zadržaval na njemu..

Tak da sad imam stock rom i mob je rootan, dat ću mu fore par dana, pa bumo vidli kak bu baterija izdržala.. A i ponuda custom romova nije bogzna kaj, pošto je mob tek došel, AOSP tj CM10.1 to je možda vrijedno za isprobat..

U globalu, S4 ima dobru bateriju, kolko gledam obično je prosjek screen on 4.5-6h, po meni i više neg dobro..

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2013 14:09 (zvonac).
15 godina

Dajte molim vas neke prijedloge (bez roota i custom roma) da nadjem problem, on screen time mi je između 2.5-3 sata dnevno, a na stock romu vidim da ljudi uredno imaju 4+ h?

neznam kaj da radim....

18 godina
Qudek kaže...

Dajte molim vas neke prijedloge (bez roota i custom roma) da nadjem problem, on screen time mi je između 2.5-3 sata dnevno, a na stock romu vidim da ljudi uredno imaju 4+ h?

neznam kaj da radim....

A gle u najmanju ruku bi ga trebalo rootat, pošto ima tolko gluposti stavljeno da je to katastrofa, i onda te aplikacije zamrznut s programom TB, dobil bi na boljoj autonomiji..

A mislim čak da za BBS app treba bit rootan mob, onda možeš točno vidit kaj ti troši bateriju..

15 godina
neaktivan

A imam ga barem 2tj vec, tak da cudno mi je to sve nekako da budem iskren.

Dosta odlazi pa cak i kad nista ne radim, ne znam zasto ali eto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

A gle probaj se igrat s kernelima i romovima, pa buš videl, rootaj i makni sav bloatware..

Stavil sam custom rom Omega 5.0, sad bumo vidli trajanje baterije...

Napomena za one kaj vole flešat, ak bute flešali firmware EMA pripazite kod mjenjaja wallpapera na lock screenu, nakon restarta sistem se neće podić, tu niš ne pomaže osim odlaska u recovery i napravit wipe-clear cache i factory reset..

Ak vam se dogodi da se nakon podizanja sistema OS restarta u nedogled, znate kaj vam je činit{#}

S tim problemom nisam jedini na xda forumu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma neda mi se gubit vrijeme na to, hebes mob ako ne radi kak treba out-of-box.

Bit ce jos nekih updateova pa cemo vidit, nije zurba, ali za sada sve odlicno, no baterija nije nesto posebno.

I opet zna mi widget nestat tu i tam, neki redraw, tu i tamo lag, mislim, za mob takvog kalibra, jako glupo.

Iako mi je prvi dan masno trajala, sad nekako manje :D.

I bio sam stavio onaj zadnji update ali njemacki je rom, ne znam kakve to veze ima ali eto, tj ne bi trebalo biti, ali cekam neki drugi da probam.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2013 19:59 (BMK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
BMK kaže...

hebes mob ako ne radi kak treba out-of-box.

To i ja velim...

Jedan LG X4HD radi fluidnije koji je daleko slabiji, nego S4...

Da ga nisu nakrcali glupostima i da nema šitni TW to bi već bila druga pjesma...

Al za sve postoji alternativa{#}

A gle lako ti staviš custom recovery napraviš backup i šaltaš romove, ak ti ne paše vratiš se na onaj koji je najbolji...

15 godina
neaktivan

Neda mi se j s tim :D.

Ako ce me nervirat uzet cu ili One ili One X, One X mi je radio super fluidno i prezadovoljan sam s njim, za pola para ovog.

Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bok, molio bih vas pomoć, kupio sam S4 koji je predviđen za Tele 2 mrežu a koristim Vip. Na S4 imam rom AP: I9505XXUAMDM, CP:I9505XXUAMDM, CSCI9505OXXAMDB. Želio bih sve promjeniti na Vipnetov ROM koji ima puno manji lag. ROM bih skinuo sa Sammobile. Ono što ne znam da li moram rutati mob. da bih to napravio ili mogu jednostavno preko odina fleshati rom bez routanja?

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Gdje je kraj ? http://mob.hr/samsung-ce-uskoro-lansirati-prvi-lte-advanced-smartfon-jos-jedan-galaxy-s4/

Kako je krenulo s4 active  i zoom ce dobiti verziju  LTE mega, normalan i mini xD

Btw Josip tek sad vidim i ja razliku , opcenito kad bi imao mobitele iz tele2 uvijek bi imali nekakvih problema jel to zato jer su slobodni uredaji? imao sam s4 od tele 2 napocetku imao je uzasan lag i pregrijavao se , dok sad iz vipa je sve normalno bez ikakve zamjerke , tko zna sta tele2 radi s mobitelima glavno da imaju gregora koji ima i ovce i novce.

Na raspolaganju imam par Htc One-a , dolaze iz Vipa i traze nove vlasnike , Split i okolica prednost.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 14:02 (razbijac).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ja cekam da izadje S4 advanced mini GT pro turbo injection 16V. Onda kupujem sigurno.
17 godina
neaktivan

Bok, moj s4 grije se isto kao što se je ranije grijao S3 iz Vipa :-) Meni je problem lag, stalan i u svim aplikacijama.... Jednostavno nisam siguran da li ga treba rutati ili ne... Mijenjam li instalacijom novog roma: AP: I9505XXUAMDM, CP:I9505XXUAMDM, CSCI9505OXXAMD. Može li mi netko odgovoriti u dvije tri rečenice?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Rootaj, sa Titaniumom pobrisi ili "zamrzni" sve aplikacije, geste, điđe-miđe koje ne koristis. Također "zamrzni" kompletni TW i stavi neki launcher umjesto njega. Aplikacije koje laggaju također "zamrzni" i zamijeni alternativama sa Playa.

Na zalost, ali to je jedini nacin, jer je svaki firm zatrpan istim glupostima i lagga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

Rootaj, sa Titaniumom pobrisi ili "zamrzni" sve aplikacije, geste, điđe-miđe koje ne koristis. Također "zamrzni" kompletni TW i stavi neki launcher umjesto njega. Aplikacije koje laggaju također "zamrzni" i zamijeni alternativama sa Playa.

Na zalost, ali to je jedini nacin, jer je svaki firm zatrpan istim glupostima i lagga.

Ili jednostavnije stavi odmah CM 10.1 ili neki drugi AOSP Rom koji nema tih gluposti od samsunga i radi besprijekorno.

14 godina
protjeran

Istina, ali ako hoce OTG ili s vremenom koristiti neke gluposti od TW-a, app samo odmrzne, a ovak treba wipe i mjenjati rom.

Ja osobno bi odma lupil AOKG jer S4 i onak nema FM zbog cega sam na S3 trenutno na sammy Omegi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ima prijedloga za case do nekih 100kn.... na s3 sam imao od proizvodjača proporta pokazala se skroz ok.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li imate prijedlog stabilnog custom rom-a? Da li je cm 10 stabilan? Ima li netko iskustva? Meni ovaj lag na s4 ide toliko na zivce da bih ga najradije prodao...

0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mene zaniman oni koji ga imaju ,koja je baterija došla s njime , meni piše CELL MADE IN KOREA,ASSEMBLED IN VIETNAM

a zamjenska s ebay-a, CELL MADE IN KOREA,ASSEMBLED IN CHINA {#}

4 CELL MADE IN KOREA,VIETNAM
2 CELL MADE IN KOREA,CHINA
[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Danijel_os_cro][img]http://g.bf3stats.com/pc/H4pfi0Bs/Danijel_os_cro.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
JOSIP.B kaže...

Da li imate prijedlog stabilnog custom rom-a? Da li je cm 10 stabilan? Ima li netko iskustva? Meni ovaj lag na s4 ide toliko na zivce da bih ga najradije prodao...

Omega 5.0 odličan rom, drain baterije je minimalan od 23h do drugo jutro do 9.30, pojelo je bateriju 5%, zanemarivo, jakko jako odlično (na stock romu mi je znalo pojest bateriju u sleepu skoro 20% u manje od 8h)... Izdržal bi prek dva dana na bateriji, naravno screen on time ne bi bil prek 3h, očekivano..

Uglavnom topla preporuka..    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2253528

A imaš i ovaj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2323577

Samo kaj je zajebancija s tim tj procedura, najbolje bi ti bilo stavit stock ROM,  flešat custom recovery i bubnut ovaj rom gore, navodno je odličan, bloatware je maknut... S tim romom mi se nije dalo zafrkavat, wifi mi nije delal, a nije mi se pak dalo skidat stock rom, pa onda ovaj nakeljit..

Problem je kod custom romova, kaj ne radi wifi na nekima.. Onda se mora stavit stock rom (wifi mora raditi) i tek onda custom rom.. Al to bu rješeno bilo uskoro..

Uglavnom zasad je favorit Omega rom..

Mada ni wanamlite nije loš...

I za svaki slučaj instalirat greenfy, i vozi...

Stavil Nova launcher, tak da sam TW izbrisal...

EDIT: A možete i ovu skriptu instalirat...   http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2307355&page=4

Mada meni niš ne znači kad je na Omegi praktički večina smeća maknuto..

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 21:10 (zvonac).
17 godina
neaktivan

Omega je vjerojatno fluidan rom, nema problema sa lagom?

0 0 hvala 0
16 godina
Sa ovim sgs4 posla ko sa yugom 45
Potpis!
Moj PC  
9 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Ezio kaže...
Sa ovim sgs4 posla ko sa yugom 45

Neki se kunu da je Yugo 45 najbolji auto ikad...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice