Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.607.362
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
i_rambo_plache kaže...
parizer kaže...

Stavi stock rom pomocu Odina. Imas puno primjera na netu (kao i originalnih romova).

Mislim da je cak na ovoj temi bilo postavljeno pitanje koji ROM je dolazio sa mobom tako da znas na koji vratiti. Na onom linku imas sve...

Onda ravno na servis...

Problem je što ne mogu spojiti mob s kompom (ne vidi ga u My Computeru). Na mobu treba stisnuti gumb na ekranu da se spoji. Čak i da nekako to uspijem napraviti (pošto mislim da touch opcije nisu riknule), treba u settingsima uključiti USB debugging, a toliko dobro ipak ne poznajem mob da bi naslijepo mogao to napraviti.

Koristio sam SGS Unlock tak da sam backupao i spremio stare podatke na kompu, samo da ga mogu spojit...

P.S. - ispravi me ako griješim, ali ovo što si ti poslao su samo različite verzije firmwarea. Ja još uvijek imam originalni firmware, samo što sam ga otključao da ne moram biti na T-mobileu.

EDIT: mislim da ću ići ovak na blef na servis. Ak skuže, još ću se malo poispitati kako staviti stare podatke pa onda opet, ak ne skuže, super!

Instaliraj samo drivere za mob. na komp. i stavi mob u download mod (volume down+home+power  mobi ti za to mora biti ugašen). Postavi sve opcije u odinu i spoji mob. sa kompom kad ti bude pisalo na mobu. downloading.
Sačekaj da ti u odinu piše added i stisni start. Znači nemoraš ništa stiskati po ekranu. Samo  su ti fizičke tipke potrebne.

Možda ti ovo pomogne. Imaš tu i video kako se stavlja mob u download mod.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 10:02 (amater_2).
17 godina
neaktivan

Uradio sam to kako ste mi savjetovali i evo napokon sad radi internet i van kuće. Nije bitno ali, još nešto mi nije jasno ako neko zna objasniti. Sad mi na vrhu ekrana se pojavljuju naizmjenično (čas jedna čas druga) male ikonice  3G i H    http://ultraphoto.org/viewer.php?file=pu2h1zld623fjrpavm.jpg  šta mu to znači.

Druga stvar me još zanima, kad sam u kući želio bi se spajati preko mog routera (zbog veče brzine) a kad sam vani preko T-mobile.

Kako da se prebacujem sa jedne mreže na drugu prema potrebi. Nebi htio da nešto opet userem pa da izgubim T-mobile vezu

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 12:09 (magistar).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

3G je brži nego H, ako se ne varam.

Tako da kad si na 3G-u imaš brži net :).

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zdravo.

Jel ko probao 2.3.4. verziju?

I zanima me kako to da sa razlicitim ROM-ovima dolaze razliciti rezultati benchmarka, npr na ovom 2.3.4. budu rezultati i po 2200 dok je na mom Darky-u 1500.

Nije mi jasno sta mu to uradi da su rezultati toliko razliciti i utice li to na vijek mobitela?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Razlika je u tome što je u 2.3.4 napokon oslobođena sva snaga humingbird procesora... Ne uthece na vijek mobitela.... I da ... 2.3.4 je najbolji rom do sada...

Ja sam ga clockao na 1.2 ghz... Podesio voltaze i sad na quadrantu dobijem 2700+ rezultate.... A i opcenitom mob leti, baterija traje ko blesava ... Zbog bolje iskoristivosti procesora...
15 godina
neaktivan
8rda3+ kaže...
Razlika je u tome što je u 2.3.4 napokon oslobođena sva snaga humingbird procesora... Ne uthece na vijek mobitela.... I da ... 2.3.4 je najbolji rom do sada...

Ja sam ga clockao na 1.2 ghz... Podesio voltaze i sad na quadrantu dobijem 2700+ rezultate.... A i opcenitom mob leti, baterija traje ko blesava ... Zbog bolje iskoristivosti procesora...

sljedeci darky ce bit baziran na 2.3.4?

17 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

Instaliraj samo drivere za mob. na komp. i stavi mob u download mod (volume down+home+power  mobi ti za to mora biti ugašen). Postavi sve opcije u odinu i spoji mob. sa kompom kad ti bude pisalo na mobu. downloading.
Sačekaj da ti u odinu piše added i stisni start. Znači nemoraš ništa stiskati po ekranu. Samo  su ti fizičke tipke potrebne.

Možda ti ovo pomogne. Imaš tu i video kako se stavlja mob u download mod.

Shvaćam sve ovo, ali ja nisam mijenjao originalni firmware (ROM ili kako se već to zove), ja sam samo otključao mobitel pomoću SGS unlocka.

Uglavnom, odnio sam otključan mob u T-com pa ću vidjet kako će se stvar razvijati. Prema jamstvenom listu, smiju se instalirati samo aplikacije ovlaštene za Samsung. Pošto je app skinut sa Android Marketa, a Android Market je službeni market Android OS-a, koji je ovlašteni Samsungov OS, onda mislim da ne bi trebalo biti problema s garancijom. Ak se vode za tom da se krši garancija, onda se na mob ne bi smjelo skidati ništa s Android Marketa, što je nonsens. Ionak oštećenje ekrana 100% nije nastalo zbog tog appa

Hvala svima na odgovorima!

When my time comes, I want to be buried face down. So that anyone who doesn't like me, can kiss my ass.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 15:27 (i_rambo_plache).
15 godina
neaktivan
8rda3+ kaže...

Aj daj mi link di to piše...nije da ne vjerujem...nego mi dosadno na poslu :)

Idemo u stečaj...živio Technomax {#}

P.S. 

otvorio sam novu temu o Google Nexusu, pa bacite i tamo koji komentar.

iPhone je jedna velika prevara...koja je uspjela !!!
14 godina
neaktivan

Stavio sam 2.3.4. odlican je.

Jedino mi malo fale oni standardni Wallpaperi i razliciti fontovi, ali valjda ih nadjem na marketu.

Cini mi se da je i baterija puno bolja, rezultat benchmarka uz voodoo lag fix je 2020.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Rade li ikom ad-hoc mreže na nekom GB romu (može i stock GB)?

To je jedini razlog zašto sam na froyi još.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dkc kaže...

3G je brži nego H, ako se ne varam.

Tako da kad si na 3G-u imaš brži net :).

Varas se,obrnuto je :)

Kad imas oznaku H (HSDPA),to znaci da si trenutno na najbrzem mobilnom internetu,tako da je super dok gore pise H :)

HSDPA je "poboljsani" 3G

14 godina
neaktivan
Dal mi tu napokon netko može odgovorit ili nešto pametno predložiti jer sada već 3.put pišem ovo i neopisivo mi je bitno,a nigdje nikog da da neko savjet..Naime,nakon što su mi dali drugi mob(novi) jer je prijašnji bio 3 puta na servisu u Europatrade i nisu naravno napravili ništa pa mi je t com dao novi mob,isto Samsung galaxy s i9000 koji ima isti problem..
Kod poziva čujem u slušalicu kako titra, šum kao da lovi signal i to je prisutno kod razgovora, ali samo unutra u kući,na poslu dok se vani kristalno čuje kod poziva.Dal možda ostala tehnologija ometa signal ili je to možda softwareski,kako riješit tak problem?Možda sa rootanjem telefona jer to nisam nikad radio ili nečim drugim...
Nadam se da će netko konačno nešto odgovoriti jer ovo je stvarno frustrirajuće!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A hebi ga DKC, kažeš mi da si bija u Chipoteke i da ima kabel TV-out po cijeni od 70 kn.
Ja jutros bija gori i kažu mi da nema taj kabel za Galaxy I9000 S nego samo za Iphone.
Ako je ovo tema za Galaxy I9000 S ja san mislija da mi ti govoriš o tome kabelu za taj mobitel.
Obiša san cili Split ali nigdi toga kabela, jeli moguče da ga se ne more nigdi nabavit u Splitu

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2011 10:28 (magistar).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DexusOne kaže...
Dal mi tu napokon netko može odgovorit ili nešto pametno predložiti jer sada već 3.put pišem ovo i neopisivo mi je bitno,a nigdje nikog da da neko savjet..Naime,nakon što su mi dali drugi mob(novi) jer je prijašnji bio 3 puta na servisu u Europatrade i nisu naravno napravili ništa pa mi je t com dao novi mob,isto Samsung galaxy s i9000 koji ima isti problem..
Kod poziva čujem u slušalicu kako titra, šum kao da lovi signal i to je prisutno kod razgovora, ali samo unutra u kući,na poslu dok se vani kristalno čuje kod poziva.Dal možda ostala tehnologija ometa signal ili je to možda softwareski,kako riješit tak problem?Možda sa rootanjem telefona jer to nisam nikad radio ili nečim drugim...
Nadam se da će netko konačno nešto odgovoriti jer ovo je stvarno frustrirajuće!!!

Meni to ne zvuči kao problem s mobitelom. Prije mi se čini da je smetnja rezultat slabog signala.

When my time comes, I want to be buried face down. So that anyone who doesn't like me, can kiss my ass.
16 godina
magistar kaže...

A hebi ga DKC, kažeš mi da si bija u Chipoteke i da ima kabel TV-out po cijeni od 70 kn.
Ja jutros bija gori i kažu mi da nema taj kabel za Galaxy I9000 S nego samo za Iphone.
Ako je ovo tema za Galaxy I9000 S ja san mislija da mi ti govoriš o tome kabelu za taj mobitel.
Obiša san cili Split ali nigdi toga kabela, jeli moguče da ga se ne more nigdi nabavit u Splitu

Kupi kabel za nokiu. On ti odgovara.

Mislim da se zove nokia RCA kabel ili tako nešto....

17 godina
neaktivan
magistar kaže...

Ma kabel je kabel, nebi tribalo bit veze za koji je mob. Ako hoćeš baš Samsungov orginal kabel onda na amazon ili ebay jer ne znan di ima drukčiji kod nas.

Ja sam mislio taj uzet, ali negdi piše da nekom radi nekom neradi.

I na kraju uvik imaš njuškalo:

http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/oem-samsung-3.5mm-to-rca-tv-out-cable-oglas-3011752

amater_2 kaže...
magistar kaže...

Kupi kabel za nokiu. On ti odgovara.

Mislim da se zove nokia RCA kabel ili tako nešto....

Di ga ima uzet? Gleda sam tamo u topela i nemaju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2011 10:44 (Dkc).
14 godina
neaktivan
u ponudi imam 2 telefona tj moj drug :) htc hd7 i galaxy s? Sto da uzme? Stim sto bi na htc instalirao android...

0 0 hvala 0
16 godina

Evo na njuškalu je 85kn.

Ali je ovo za samsung a ne za nokiu mada je to ista stvar.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2011 10:55 (amater_2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Je DKC u pravu se i meni se pari da oni u chipoteke nemaju veze šta prodaju, jer ako sam mu ja reka daj mi kabel Tv-out on mi ga je triba dat a ne mudrijat, to ti nije za Samsung nego za Iphone itd..

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2011 11:08 (papefromsplit).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
papefromsplit kaže...

Je DKC u pravu se i meni se pari da oni u chipoteke nemaju veze šta prodaju, jer ako sam mu ja reka daj mi kabel Tv-out on mi ga je triba dat a ne mudrijat, to ti nije za Samsung nego za Iphone itd..

Ja kad sam iša reka sam mu kakvi mi kabel triba, na jedom kraju 3.5mm, a na drugom ona 3 za TV. On mi ga je pokaza, a sad ne znam točno jel taj određeni radi za SGS, ali vjerujem da bi triba.

16 godina

Ako je ovakav onda radi 100%

E kolika je cijena tog kabela u chipoteci.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2011 11:30 (amater_2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

Ako je ovakav onda radi 100%

E kolika je cijena tog kabela u chipoteci.

Košta 70 i nešto sitno, ima te portove.

17 godina
neaktivan

Iman jedan drugi problem (ako neko more pomoč), iman brata i sestru u Australia i USA. Iden sutra na otok u vikendicu sa ovin mobitelon i tija bi in prikazat njihovu didovinu priko kamere od mobitela. Znači da in ja prikazujen video sa mobitela na njihov comp.
I vidin na market android da ima softver za to koji se zove "Vtok - Google VideoChat" i piše da se njime može ostvariti video chat između android mobitela i PC-a.
instalira san ga na mobitel, pokrenija ga na mobitelu i vidin brata na spisku da je online. kliknem na njegovo ime i odaberen voice call. Nakon toga piše calling i tako stoji non stop.
  Istovremeno brat čeka poziv ali nikakav poziv mu ne dolazi več 5 min. Proba san ponovo 10 puta ali uvik isto  
Ima li koji drugi softver sa kojin bi moga uspostavit video chat sa moga mobitela na bratov comp

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2011 12:30 (magistar).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Evo sc quadranta na 2.3.4 criscelo v71 s semaphore 1.20 kernelom sa 1.2ghz overclockom...

http://db.tt/f37QJu5
15 godina
neaktivan
Koji rom koristis? Neki samsung romovi ne podrzavaju to...
15 godina
neaktivan

Ficeto JVP, stock brzina, lagfix enabled

Nije lose s obzirom na sve :)

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
http://db.tt/KOSDIIx

Evo...stavio na min i max 1200mhz... Da vidim punu brzinu moba ...leti ko blesav...
15 godina
neaktivan
Athilon kaže...

Ako je Optimus 2X u VIP-u 3500kn(cijena samog uređaja) a u tarifi bez limita 200 1700kn ... onda SGS2 ne bi smio biti vise od 4500kn odnosno 2700kn. Po mom misljenju trebao bi biti i manje jer realno nije bolji od optimusa 2x za 1000kn.

LOOOOL{#} da nije bolji od optimusa 2x za 1000 kuna...jesi ti puko {#}

1GB ram memorije, 1,2GHz procesori dual core, bolji ekran...neću dalje. {#}

iPhone je jedna velika prevara...koja je uspjela !!!
14 godina
neaktivan

Svakako je smetnja ,al zanima me kak je to moguće na mobu koji vrijedi oko 4000 kn i kak to riješiti? Btw.na nijednom mobu do sad mi se nije ništa slično dogodilo ne računam onog 1. galaxy-a kojeg sam vratio u t-com i dobio novi...

Dal netko ima sličan problem???

17 godina
neaktivan
DexusOne kaže...

Svakako je smetnja ,al zanima me kak je to moguće na mobu koji vrijedi oko 4000 kn i kak to riješiti? Btw.na nijednom mobu do sad mi se nije ništa slično dogodilo ne računam onog 1. galaxy-a kojeg sam vratio u t-com i dobio novi...

Dal netko ima sličan problem???

Sumnjam da išta možeš napraviti osim promijeniti operatera.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice