Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.597.008
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
skank666 kaže...

ne radite reboot onda... meni je uspjelo onako kako sam vam napisao , ne znam zasto, ne znam kako ali evo jos radi... wi-fi ,data paketi ON i nemam problema.

sto se tice rama. izgleda da ste me prokleli... jutros opet isao provjerit potrosnju kad ono 64mb... LOL ali meni to ne smeta.. mob i dalje klizi a nigdje jos nisam primjetio da mu fali snage :/

kako kod da bilo, ovaj launcher za sada ostaje... dok slucajno ne rebootam mob

s oproštenjem j.... mob koji ne smiješ rebootat. Čekam drugo rješenje

17 godina
odjavljen

istina, a nis onda prije reboota ugasit wi-fi i data pakete i to bi trebalo biti to.. valjda

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
neaktivan
Isprobao jos prije beta verziju i radila savrseno.... Radi i ova... Nista nisam gasii.... Samo instalirao i gotovo...
17 godina
odjavljen

hm... resetirao mobitel i sve opet radi kao i prije... cak i sisanje rama se vratilo na cca 5-6mb :/

metoda "aktivacije" ista kao i sto sam bio nekima napisao u pp, opet :/

da me je8es ja ne znam u cemu je fora... 

bed je sto ga home switcher for froyo "ne prepoznaje" pa kad lupis home button onda loada defaultni launcher... i jedini nacin da se opet pokrene spb shell je kroz ponovnu instalaciju... :/

idem probat druge home switchere

edit : ni jedan ga ne prepoznaje.. :/ ovo je sranje jer slucajno lupis home tipku ode sve u p.m. iako je stavljena kvacica da spb bude defaultni launcher jednostavno ne slusa....

edit 2 : wi fi je bio upaljen dok sam ga pokrenuo, pa da se ponovim : napisao mi da nisu nasli u marketu podatke o mojoj kupnji i ponudili mi da odem tamo i kupim, ja naravno kliknuo purchase a ovaj opet veli : jok, nema toga na marketu! i jedini odgovor tj jednina opcija za kliknuti je bila OK - naravno lupim ok zatvori market i spb shell se uredno vrti... : /

ne kuzim zasto to kod vas ne pali i zasto se "odjednom" (meni nakon par dana) toliko poveca  potrosnja rama.. nije da me to zabrinjava ali me cisto zanima.... mozda neki bug u launcheru ili memory leak ili koji vec pimpek...

lijepi pozdrav

edit 800 : 8rda3+ 

jel tebi neki home switcher pronalazi spb shell uredno.. tj jel svaki puta kad lupis home tipku jel ti uvijek nudi i spb shell kao launcher... meni ga samo prvi puta prikaze na popisu launchera

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 13:41 (skank666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Radi on i meni kad uradim to ali kad lupim home tamo ga vise nema.
:)
17 godina
odjavljen

e to je i meni a zasto ne znam... :/ super mi je app ali ipak malo previse kosta.

17 godina
odjavljen

uspio sam postignut da mi kad lupim home tipku ne izlazi iz launchera, nije neko rjesenje ali pali. dakle, instalirao sam launcher pro i nakon njega spb shell. kod prvog pokretanja sam lupio kvacicu da spb bude defalutni launcher i onda se on pokrenuo.. kad se ovaj podigao opet sam lupio home tipku i ovaj puta mi je ponudio dal da digne launcher pro ili onaj defaultni a spb shella nigdje na vidiku :/

nis, lupio cancel i vratio se u spb.. za sada jedini nacin koji znam a da ne izlazi iz shella. ako tko ima volje nek proba. je da je je8eda ali valjda ce nesto bolje naletit.. ili bar neki popust

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da i meni je isto nestao sa defalut nakon sto sam ga rebootao, citamo okolo i vidim da je jedino rjesenje "droidWall" ali onda ti se on uopce ne spaja na net. pa mi je to bez veze jel ne mozes napravid update one slike flckr i vrijeme. ja mislim probat izbrisat "Home Sitcher for" ili ga smrsznut sa titaniumom tako da mi nema sta ponudit osim sell. pa javim dali sam uspio

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

ne moj ni pokusavat. probao sam ja i bez home switchera i pusiona

15 godina
neaktivan

Novi verzija dark core kernel vani
http://www.darkyrom.com/community/index.php?threads/kernel-dark-core-1-1.2055/
339 RAM, Voodoo sound 7, no screen artifacts, some CWM mount updates

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 16:57 (Blade3).

0 0 hvala 4
15 godina

Jel zna neko neki widget za imenik da izgleda kao onaj  Buddies Now na Samsungu Wave što ima Bada os? Ono da skrolaš kontakte i prikazuje sliku.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
civicar kaže...

Zakljucak

Nakon inicijalne konfiguracije telefona, nisam previse prckao. Ono, dao si dva dana, sve "formatirao",instalirao, vratio sve postavke i appove gore, i to je to. Krenuo izrabljivat telefon.

Postupno opadanje kvalitete koristenja telefona neznam kako objasniti, znaci od appova nisam nista dodavao, skidao.Gomilaju se jedino podaci: slike, dokumenti, mailovi, smsovi...

Zasto su se problemi s vremenom poceli javljati i produbljivati, nemam pojma.

Znam da ekipa mijenja te custom romove ko carape ( i sam sam takav, samo s backup telefonom ) pa ne ocekujem nikakav feedback. :)

Mozda sam jedini s ovakvim problemima, ali meni dovoljni da moram ponovno flesnut telefon na cisto, i probat nesto drugo...

Eh ni ja nisam dugo bio na forumu, i sad čitam malo... Da darky je već na 9.5.... Ja sam se maknuo sa 9.3... Sad sam dulje vrijeme na Serendipity ROM-u i prilično sam zadovoljan. Prilično čist, malen i brz ROM, na JS7. I do sad nikakvih problema. ZSJPG modem, Speedmod k13D sve na ext2, bez loopa... Do sada nikakvih problema, bez laga... Baš ono, OK. I nekanim se micat dok momci ne izbace nešto na Gingeru. Dečki su maklisve što se maknut da. Nema Samsung apps, SMS klijent je AOSP.... Naravno sve se da stavit. Preporučljivo je prvo staviti  JS7 na čisto sa hard resetom. Eh, ne reklamiram... SGS je čudna životinja, na jednom je jedno a na drugom, drugo dobro... Ali ja sam zadovoljan s ovim ROM-om. 

15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ljudi, ovaj fix je prava stvar, zbriso sam sve one, gps aids, faster fix... i samo ovo stavio i bomba. Probo danas, nebo oblačno, izgleda ko mrak vani a on me našo drito, ni metar nije fulo, također me pratio na bajsu bez beda. Kad sam ušo u tramvaj malo je lošiji (usporen) al i dalje je puno bolje nego prije pod vedrim nebom. Darky 9.5 + dark core 1.1 + JPY modem (iz JS5 firmwarea)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2011 17:36 (Blade3).
17 godina
Blade3 kaže...

Ljudi, ovaj fix je prava stvar, zbriso sam sve one, gps aids, faster fix... i samo ovo stavio i bomba. Probo danas, nebo oblačno, izgleda ko mrak vani a on me našo drito, ni metar nije fulo, također me pratio na bajsu bez beda. Kad sam ušo u tramvaj malo je lošiji (usporen) al i dalje je puno bolje nego prije pod vedrim nebom. Darky 9.5 + dark core 1.1 + JPY modem (iz JS5 firmwarea)

A nisi na Dark core 1.2{#}

I certainly hope Tim Cook is more reasonable
15 godina
neaktivan

Zanima me je li moguće ovaj fix, koji se čini vrlo zanimljivim, primijeniti u stock verzijama (T mobile) ili samo u rootanim izvedenicama tipa Darky. Ako je moguće, kako da iskopiram file gps.config u system/etc. Probao sam i s root explorerom, ali mi ne da. U stvari u uputama piše da se file iskopira na internu sd karticu i folder system/etc. Ja na sd kartici nemam ništa, već u memoriji uređaja. Čekirao sam sve u "permisssion" u RE prije kopiranja, ali mi ne da zalijepiti file u traženi folder. {#}error the folder is read only. Ono s moutanjem ne kužim, ali i to sam označio, ali nula bodova.

Kako, kako?????????  error the folder is read only

15 godina
neaktivan
Pincek kaže...

Zanima me je li moguće ovaj fix, koji se čini vrlo zanimljivim, primijeniti u stock verzijama (T mobile) ili samo u rootanim izvedenicama tipa Darky. Ako je moguće, kako da iskopiram file gps.config u system/etc. Probao sam i s root explorerom, ali mi ne da. U stvari u uputama piše da se file iskopira na internu sd karticu i folder system/etc. Ja na sd kartici nemam ništa, već u memoriji uređaja. Čekirao sam sve u "permisssion" u RE prije kopiranja, ali mi ne da zalijepiti file u traženi folder. {#}error the folder is read only. Ono s moutanjem ne kužim, ali i to sam označio, ali nula bodova.

Kako, kako?????????  error the folder is read only

Pa da bi koristio root explorer mob. ti mora bit rootan, normalno. Kad uđeš sa njim vidjet češ sve system/etc   onda stisneš u root exploreru (mount R/W) - read/ write i zaljepiš taj file koji si bio stavio na unutarnju sd karticu.

14 godina
neaktivan

trebala bi mi pomoć, naime s obzirom da sam se zeznuo i kliknuo vraćanje tvorničkih postavki, a nisam prije toga makao lagfix, sada kada ga idem opet staviti ne dozvoljava mi jer piše da je u sistemu već instaliran. Imao sam ryan za OCLF, i sada opet idem s njim i to mi javlja. Naime mob je sada na quadrantu 1200, a bio je 1700 i jednostavno ne dozvoljava u programu ni maknuti lagfix ni ponovno ga staviti šta napraviti

edit: STVAR je u tome što govori da je instaliran i da ima u sebi playlogos1 file i kad ga probam izbrisati ništa ne napravi ni astrofile manager ni super manager dal zna tko s čime bi i kako mogao obrisati taj file

EDIT: RJEŠENO, zaboravio u super manageru uključiti R/W opciju

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 17:42 (brane_og).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
novi problem, riješio sam prošli, al zasrao sam, zbrikao s telefon, al uspio sam ga upaliti iz recovery moda sa wipe/factory data reset, al sad je mob upaljen i u njemu ne postoji pola opcija, nema marketa, kad stisnem tipku za isključivanje postoji opcija samo isključivanje, nema ih one 4 kao inače.

nemam pojma šta sam napravio ni kako riješiti problem, ima tko kakav savjet

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Flashaj rom i to je to
15 godina
neaktivan

Meni se dogodila slična stvar sa 2.2 stock rom-om, također nisam imao pola opcija uključujući market, na kraju sam stavio darky's v9.2 extreme edition po uputama sa ovog topica jer mi točno govore šta trebam napraviti (Nije mi se dalo tražiti po netu stock rom-ove i načine flashanja jer sam bio preživčan). Ugl sad imam darky's v9.2 extreme edition sa voodoo lagfixom. Quadrant je slabiji nego prije (bio je 1900, sad je 1450) al ono, ok je mob, ne šteka, zadovoljan sam. A Market možeš skinut sa applaneta (ne mogu provjerit za sigurno jer mi applanet neš šteka)

15 godina
neaktivan
Darky 9.5, dark core 1.2, wipe instalacija. Na prvi pogled jako lepo, korištenje vizualno ok, ali lagovi, kojekakvi kratki “blockovi“, baterija uzas, unatoč kalibraciji, itd.... Rom los! Ima ko kakvu preporuku za jos poneki zanimljiv rom?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jos je ziv mit o kalibraciji baterije? ;)

:)
15 godina
neaktivan
A i to kaj velis
17 godina
neaktivan
tvrtkoq kaže...
Darky 9.5, dark core 1.2, wipe instalacija. Na prvi pogled jako lepo, korištenje vizualno ok, ali lagovi, kojekakvi kratki “blockovi“, baterija uzas, unatoč kalibraciji, itd.... Rom los! Ima ko kakvu preporuku za jos poneki zanimljiv rom?

Sa Stock 2.3.3 baterija mi traje i do 3 dana uz samo pozive, poruke i wifi...A na Darkyu ne preko 1 dan bez koristenja... Nakon 2.3.3 vise se ne vracam na 2.2.1...

14 godina
neaktivan
@dodge jel ti radi sve na 2.3.3 ili? jesi primjetio kakve nedostatke, i koliko ti je quadrant na njemu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kak da se vratim na stock rom nakon svih tih silnih darkya???please link.thx
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
brane_og kaže...
@dodge jel ti radi sve na 2.3.3 ili? jesi primjetio kakve nedostatke, i koliko ti je quadrant na njemu

Sve radi na JVK-u... Nedostataka apsolutno nema...

Quadrant je od 1600 pa do 1800 sa custom kernelom.... a bez njega je 1050

17 godina
neaktivan
jura kaže...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1011901

izvoli...tu ti sve pise

14 godina
neaktivan
jura kaže...

ne znam dal se varam, al šta ne bi trebalo samo flashati normalno ponovno novi rom unutra i to je to.

evo upute za 2.2.1

http://androidadvices.com/update-samsung-galaxy-s-gt-i9000-to-froyo-xxjpy-2-2-1/

i za 2.3.3 gingerbread, imaš odmah i linkove dolje za root i CWM instalirati

http://www.dkszone.net/install-android-2.3.3-gingerbread-samsung-galaxy-s-i9000-leaked-rom

na ovoj drugoj stranici isto imaš objašnjeno kako rootat 2.2.1, i staviti speedmod kernel i CWM( al s obzirom da si stavljao već i darky i sve bit će da imaš iskustva), ja ću baš probati staviti 2.3.3. sutra, sada ne stignem, a i baterija mi je prazna

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice