Prestigio 4500

poruka: 461
|
čitano: 170.898
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Presigio 4500
otporan kaže...

A ako vec kupujem mobitel kineske "no name" tvrtke i riskiram sa nepoznatim brendom, zasto onda nebi kupio ovako nesto:

http://etotalk.com/umi-x1-compass-45-inch-hd720p-326ppi-android-41-dual-sim-dual-core-10ghz-80mp-jelly-bean_p3206.html

Cijena od 170 dolara ili 970kn, a jaci mobitel. Ima vecu rezoluciju i jos neke stvari bolje. Recimo ne znam jeli Prestigio 4500 ima prednju kameru?

Kako malo prije kažeš da si držao mobitel u ruci i da je smeće, a sada odjednom ne znaš jel ima prednju kameru?

Kupnjom Prestigia ne riskiraš jer;

1) Imaš garanciju

2) U ovisnosti od trgovca mogućnost vračanja proizvoda

3) U ovisnosti o načina kupnje, vraćanje proizvoda

Da, Prestigio nije proizvođač, to je svima jasno.

12 godina
neaktivan
Presigio 4500

Nisam obracao pozornost na prednju kameru, vidio sam da ima onaj krug ali nisam znao jeli to kamera ili osvjetljnje i nisam obracao pozornost na to.

Jeli ima prednju kameru? To je nesto sto mi definitivno treba nebi nikako uzeo smartphone bez da ima prednju kameru i da nemogu koristit Skype!

Na sluzbenim stranicama: http://www.prestigio.com/products/Smartphones/MultiPhone/MultiPhone_4500_DUO pise da nema prednje kamere, N/A!

0 0 hvala 0
16 godina

ima prednja kamera

12 godina
neaktivan

Jel ti zao sad sto nisi kupio za 970kn recimo... ovaj mobitel:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=X_BSipgayOE#t=48s

16 godina
Presigio 4500

nije mi zao zbog vec prije navedenih razloga, a najjvazniji je support.

0 0 hvala 0
13 godina
Presigio 4500

Jeli itko probao ovaj mobitel sa samo jednom Tele2 karticom? Radi li mobilni internet, pozivi i poruke sve dobro, bez problema?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Maki2 kaže...

Jeli itko probao ovaj mobitel sa samo jednom Tele2 karticom? Radi li mobilni internet, pozivi i poruke sve dobro, bez problema?

Sve radi

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
16 godina
otporan kaže...

Ma nebi se bas slozio da je 70% mobitela rebrandirana roba. 

Samo još da nadodam. Ja nisam rekao specifično mobitela, nego proizvodi uopće! Velika razlika.

Da nastavim, u prilogu je rezultat Antutu benchmark-a. Usporedba je s SII.

U grafici dosta zaostaje, dok u ostalome vrlo malo. Pomalo očekivano. 

12 godina
neaktivan

Ne razumijem test, usporedio si svoj mobitel sa sgs2 starim 2 godine, i sgs2 je pregazio tvoj mobitel.

Ma to je super ali SGS2 je mobitel star 2 godine. Nemozes usporedivat mobitel star 2 godine sa nekim koji je nedavno izasao van.

Usporedi ga sa SGS3 pa vidi razliku, a i SGS3 vise nije top model i sad za par mjeseci izlazi SGS4.

Al meni te preformanse nisu bitne uopce, meni je samo bitno da sad mozes kupit na kineskom trzistu i narucit i dobit u HR mobitel istih takvih preformansi za ravno 800kn.

Ja imam UMI X1 i radi odlicno bas nikakve probleme nemam :D

A sad 2000kn platit neku podrsku i servis ne zelim. Pazi za 2000kn kupim 2x UMI X1 i jos mi ostane 400kn ha, ha... :)

UMI X1 recimo ima daleko bolju kameru od slika koje sam vidio sa Prestigio 4500.

Mislim da je Prestigio 4500 ok mobitel, ali debelo precjenjen u odnosu na ostale kineske brendove tipa UMI, Zopo, ZTE, NewMan... sto Prestigio ustvari i je nesto od toga :)

A ako zelis neki ono TOP mobitel povoljno onda pogledaj ovog ljepotana:

http://en.meizu.com/products/mx2-product.html

Znas koliko kosta taj Meizu MX2? $400! Sa posiljkom maksimalno $450 sto ti dode 2500kn a mobitel je kako ga zovu, iPhone medu Android mobitelima ha, ha...

Znaci mogao si dodat 500kn na Prestigio i imat mobitel sa 1.6Ghz 4 jezgrenim procesorom, 2GB ram, vrhunsku stvarno vrhunsku kmaru pogledaj si testove po internetu, 16GB interne memorije...

I prekrasan dizajn, totalno modificiran i usminkan Andorid.

Jednostavno smatram da je Prestigio 4500 OK mobitel ali preeeeskup za 2000kn. Ne da smatram znam to! :D

Ono sto me buni je sto svi pricaju da je Prestigio 4500 best buy ikad, a to jednostavno nije tako jer Prestigio nije Samsung ili Nokia pa da moze derat cijene na imenu.

Sad imam Umi X1 koji me je kostao manje od 1000kn sa posiljkom, sad cekam samo MeizuX3 i onda cu za max 3000kn imat mobitel u rangu SGS3-4, a ono neizmjerivo ljepsi jer SGS3 je meni bas ruzan mobitel ha, ha... valjda ce SGS4 bit bolji! :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 12:02 (otporan).
12 godina
neaktivan
Presigio 4500

o cemu ti pricas, pa naravno da je S2 bolji od ovog prestigia, skuplji je 1000 kuna, pa necemo valjda usporedjivat mobitele kak nam se sprdne

mobiteli se usporedjuju po ondosu ulozeno/dobiveno

ako hoces uzmi te kineske, jel ti netko brani da to radis, al ima ljudi kojima je ipak servis i garancija od znacaja i za njih su ovi Prestigio modeli medju best buy

a ti bi jos isao usporedjivat mob od 2000kn sa Galaxy S3 daj me ne nasmijavaj

0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
amati kaže...

a ti bi jos isao usporedjivat mob od 2000kn sa Galaxy S3 daj me ne nasmijavaj

Neee, nisam ja nista usporedivao, ja isto tako kazem da je bzvz usporedivat mobitele koji ne kostaju jednako, i kojima je velika razlika u godini proizvodnje.

Odi na moj post gore i citaj sa razumijevanjem, vidjet ces da sam protiv usporedivanja :)

Mene isto zanima samo ulozeno i dobiveno nista vise...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 12:50 (otporan).
17 godina
Presigio 4500

Dajte molim vas pogledajte u settings -> storage koliko memorije imate na mobu.

Jucer sam zeni kupio PAP4500DUO i umjesto 1GB+4GB memorije kako je u specifikacijama i na kutiji, ima 512MB+2GB.

WTF?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Presigio 4500

Ne, nego ne možeš uspoređivati aktualni top model za cca. 4000-5000kn s mobitelom u srednjoj klasi. Jednostavno nema smisla.

Ko da uspoređuješ uspoređuješ Golf GTI s Ferrari F599.

Možeš ga uspoređivati s mobitelom s istim ili sličnim hardwerom, a SII je pravi kandidat za to.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Presigio 4500

Jeli isprobao netko Skype pozive na tom mobitelu?

Moze li netko samo sam sebe pozvati na Skype recimo sa mobitela pozove neki drugi skype acc na PC-u?

Zanima me kvaliteta prednje kamere, i ima li trzanja ili sve ide glatko?

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
lean&mean kaže...

Moze li netko samo sam sebe pozvati na Skype recimo sa mobitela pozove neki drugi skype acc na PC-u?

Sad sam prijatelja istu stvar pitao, kaze da mu steka kamera prednja poprilicno, da mu slika koju prednja kamera snima jako kasni i zastekava...

Jel moze netko ovo probat?

16 godina
amati kaže...

o cemu ti pricas, pa naravno da je S2 bolji od ovog prestigia, skuplji je 1000 kuna, pa necemo valjda usporedjivat mobitele kak nam se sprdne

mobiteli se usporedjuju po ondosu ulozeno/do

Usporedio sam sa SII jel su hardwerski vrlo slicni, osim u grafici. Htio sam reci kako se prestigio zapravo dobro drzi.

13 godina
neaktivan
Presigio 4500

Zar nema nitko jos tu na forumu da provjeri jesu li podrzani Skype pozivi i kako radi prednja kamera?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
otporan kaže...

Jel ti zao sad sto nisi kupio za 970kn recimo... ovaj mobitel:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=X_BSipgayOE#t=48s

A jesi ti kupio taj mobitel? Jesi li morao platiti porez i carinu kad ti je dosao u Hrvatsku? Koliko sve skupa kosta? A sto ako ti postom dodje neispravan uredjaj, kome se zalis? Koliko ti prosjecno traje baterija? Cisto me interesira, jer gledam sebi dual sim mobitel.

15 godina
neaktivan
otporan kaže...
lean&mean kaže...

Sad sam prijatelja istu stvar pitao, kaze da mu steka kamera prednja poprilicno, da mu slika koju prednja kamera snima jako kasni i zastekava...

Jel moze netko ovo probat?

Možda je njemu štekalo zbog pozadinskih programa,ili zbog slabog interneta. Ali kad si već spomenuo,baš i mene zanima što je s tim. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
12 godina
neaktivan
Presigio 4500

Konačno ne trebam nositi dva mobitela,nego imam sve u jednom,s time da taj jedan nije zato spor i sa malo mogućnosti.
Izrada samog uređaja je čvrsta i po meni klasično elegantna.
Plastika je glossy pa koga smetaju "packe" taj bude morao čistiti češće.
Osim IPS ekrana od 4,5 inča zaštićenog Gorillom, tu je 1 Ghz dvojezgreni procesor koji omogućava brz i fluidan rad uz 1 GB rama, 4 GB memorije + mogućnost sd kartice do 32 GB, baterija koja stvarno izdrži dan i paralelna veza na dva sim-a koja zaista radi bez problema.Tu je još i kamera od 8 MP sa autofokusom i bljeskalicom.
Utori za sim kartice kao i sd su ispod poklopca baterije i vrlo ih je jednostavno staviti u uređaj k tomu sve svuda piše (koja je sim prva koja druga pa nema mjesta zabuni)
U vrijeme mobitela kod kojih nema mogućnosti dodavanja memorije putem sd kartica,nema mogućnosti izmjene baterije (osim u servisu) ovo je meni sasvim kak treba.Bilo je pitanja ima li prednju kameru (ima),ima li led notifikaciju (ima!!!).
Jako me razveselio čisti Android (ICS) bez ikakvih dodatnih "skinova" proizvođača osim Prestigio aplikacije za čitanje knjiga.
U pakiranju mobitel, kožna futrola,slušalice,usb kabel,punjač.

Čitam puno o tome da Prestigio nije omogućio update za PAP 4500. 

To nije točno, vrlo su ažurni sa updateom i ozbiljno shvaćaju kupce (za razliku od npr LG čiji sam update za Optimus 2x dočekao

tek 15.01.2013 )

Evo vijesti:

Android 4.1 Jelly Bean uskoro na MultiPhone PAP4500 & PAP5000 

"Prestigio Hrvatska:

Modeli 4500 i 5000 idu na JB u ožujku... STOP ...provjereno i potvrđeno... STOP .... ugodan vikend... STOP"

Ovaj mobitel sa dvogodišnjim jamstvom i cijenom od 1999,00KN je,po meni, stvarno best buy. 

Ak ima pitanja,na koja znam odgovoriti,rado ću odgovoriti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 0:06 (Pjotr).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Kakav je dodir? Treba li se jako dodirnuti,ili reagira lako? Kakav je dodir u pregledniku interneta? može li mi to netko javiti hitno je. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
turbojc kaže...

Kakav je dodir? Treba li se jako dodirnuti,ili reagira lako? Kakav je dodir u pregledniku interneta? može li mi to netko javiti hitno je. 

Kapacitivni je ekran, dakle, potreban je minimalni dodir da bi se registrirao. Ako si na to mislio. 

12 godina
neaktivan

Touch je trenutan baš kako je Hrastro rekao uz vrlo lagani dodir

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 22:41 (Pjotr).
17 godina
Presigio 4500

Da li netko zna kako rootati PAP4500 DUO i gdje skinuti ADB driver za njega?

Driveri koji su na stranicama proizvodjaca ocito ne pokrivaju sve.

Fali ADB driver koji je potreban kada je u postavkama ukljucen USB debugging.

U Win7 x64 u Device Manageru je trokutic ispred Android Incorpotated GSM Handset i nikako ne mogu naci driver za to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Hvala na brzom odazivu! To mi je jako bitno,hvala. 

Ima jedna stranica,više forum,nego stranica gdje sve piše za rootanje bilo kojeg mobitela,ali se ne mogu sjetiti kako se zove. Hebemu,a danas sam naletio na nju. Ako se sjetim,pošaljem ti pp. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
turbojc kaže...

Ima jedna stranica,više forum,nego stranica gdje sve piše za rootanje bilo kojeg mobitela,ali se ne mogu sjetiti kako se zove. Hebemu,a danas sam naletio na nju. Ako se sjetim,pošaljem ti pp.

Ako nije problem, posalji ovdje link da i ostali imaju.

15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Da,da,to sam i htio.

Nisam siguran,ali možda bi se na ovome nešto moglo naći. 

Prijatelj je par androida rootao preko ovog foruma,i svega. Pa eto,probaj. 

http://www.xda-developers.com/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Presigio 4500

Evo, rijesio sam problem i rootao mob.

Univerzalni ADB driveri:

http://adbdriver.com/downloads/

Za root sam koristio:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1886460 (thread)

http://uploaded.net/file/0fpyh5c5 (zadnja verzija Bin4ry root skripte)

1. spojiti mob na USB i ukljuciti USB debugging

2. instalirati adb drivere

3. pokrenuti skriptu

4. odabrati 1) Normal

5. na mobu odabrati "Restore ..."

6. cekati da se sve zavrsi (2 reboota moba)

Je li uspjelo ili ne, vidjet cete u DOS prozoru skripte.

Napomena:

U skripti mod Normal ne brise vase podatke s moba kad stisnete "Restore ..." iako na prvi pogled izgleda da ce se to desiti ako krenete citati sto sve ostalo pise na ekranu uredjaja u tom trenutku. Samo bez panike!

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 1:14 (passmaslom).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

99% stvari se može rootati sa besplatnom verzijom UnlockRoot:

http://www.unlockroot.com/unlockroot.html

From all the things I lost, I miss my mind the most...
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Ako netko zna gdje bi se mogle nabaviti zaštitne folije,neka javi. Al da su original,ili makar vrlo kvalitetne. :P 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 17:35 (turbojc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice