kolega ti stvarno misliš da mi developeri prilagođavamo aplikacije "šumi Androida"? pa radi se za određeni Android API level. i iskreno napraviti app za Android i objaviti je jedno 5x praktičnije i jednostavnije nego za Apple uređaje. da ne govorim da za Android možeš razvijati sa bilo kojeg OSa i da je dev account besplatan, dok za iOS moraš imati njihov uređaj i plaćati godišnju pretplatu, a pretplatu plaćaš i ako nećeš ništa objaviti već imaš već objavljene aplikacije. što ti je perpetuum mobile. 
Kako god, mnoge aplikacije, pogotovo one koje rade posao i donose novac su ili razvijene za iOS i rade kako treba ili ih nema na Androidu.
Isto tako sam naisao na nekoliko aplikacija koje su bile perfektne na iOS a na Androidu toliko lose da sam ih deinstalirao nakon par minuta.
Mene uopce ne zanima pozadina price i na cemu vi to radite, placate li nesto ili ne...kao krajnji korisnik samo me zanima jel stvar radi ili ne a razlika ima.
nema to previše logike s obzirom da Android drži oko 75% tržišta, a iOS svega 25%. SAD 58% iOS vs 42% Android, s tim da je Android u porastu, pa je Q2 2025 završio sa 50% - 50% omjerom.
U EU je omjer oko 65% Android - 35% iOS.
Ukratko, onaj tko ne razvija aplikacije za Android ili su one daleko lošije nego verzija za iOS sam sebi puca u nogu.

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS