Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.391
|
čitano: 12.895.570
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
ocean77 kaže...
millennial kaže...
ocean77 kaže...
aplikacije je lakse prilagoditi nekoliko uredjaja nego šumi Androida

kolega ti stvarno misliš da mi developeri prilagođavamo aplikacije "šumi Androida"? pa radi se za određeni Android API level. i iskreno napraviti app za Android i objaviti je jedno 5x praktičnije i jednostavnije nego za Apple uređaje. da ne govorim da za Android možeš razvijati sa bilo kojeg OSa i da je dev account besplatan, dok za iOS moraš imati njihov uređaj i plaćati godišnju pretplatu, a pretplatu plaćaš i ako nećeš ništa objaviti već imaš već objavljene aplikacije. što ti je perpetuum mobile. 

Kako god, mnoge aplikacije, pogotovo one koje rade posao i donose novac su ili razvijene za iOS i rade kako treba ili ih nema na Androidu.

Isto tako sam naisao na nekoliko aplikacija koje su bile perfektne na iOS a na Androidu toliko lose da sam ih deinstalirao nakon par minuta.

Mene uopce ne zanima pozadina price i na cemu vi to radite, placate li nesto ili ne...kao krajnji korisnik samo me zanima jel stvar radi ili ne a razlika ima.

nema to previše logike s obzirom da Android drži oko 75% tržišta, a iOS svega 25%. SAD 58% iOS vs 42% Android, s tim da je Android u porastu, pa je Q2 2025 završio sa 50% - 50% omjerom.

U EU je omjer oko 65% Android - 35% iOS.

Ukratko, onaj tko ne razvija aplikacije za Android ili su one daleko lošije nego verzija za iOS sam sebi puca u nogu.

13 mjeseci
Sony je sve lošiji i nikom nije jasno zašto Japanci još forsiraju , ali zadnjih deset godina da je bio pristupačniji definitivno bi imao više kupaca.

Osim aux izlaza , bilo je tu privlačnih stvari , taj oblik , izdužena dimenzija ekrana , kao i brand, ma bio je barem nešto drugačiji od konkurencije i more copy/paste mobitela.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
6 godina
ocean77 kaže...

Meni je iPhone ok, prvih par dana su neke stvari cudne ali kada se sve podesi jako je lijepo koristiti iPhone.

Ono sto cijenim je kamera koja je realna, aplikacije za kameru su vrhunske i ima nekih odlicnih koje su na Androidu ili losije ili nepostojece.

Vecinom sam na Androidu ali nemam problem da odem ponekad i na iPhone...cak stovise, sto sam stariji sve vise naginjem manje egzibicijama a vise stabilnosti da ne setam toliko i isprobavam, pocelo me zamarati i ici na zivce.

Stabilnosti? Imao si neki android koji je nestabilan? Jesi ti jedan od onih koji je koristio neki jeftini android i onda si presao na preskupi iphone jer je brzi i stabilniji? Kupi upola jeftiniji android pa ces vidjeti kako to leti. A o toj nestabilnosti o kojoj pricas ja nisam iskusio vjerovatno nikad ali unazad puno godina sigurno ne i iskreno nemam pojma o cemu pricas....niti znam ikoga ko jest....

Sta isprobavas? Sta znaci realna kamera?Malo se bavim i fotografijom i iskreno ne znam na sta mislis. 

17 godina
Sirotanovic kaže...
Sony je sve lošiji i nikom nije jasno zašto Japanci još forsiraju , ali zadnjih deset godina da je bio pristupačniji definitivno bi imao više kupaca.

Osim aux izlaza , bilo je tu privlačnih stvari , taj oblik , izdužena dimenzija ekrana , kao i brand, ma bio je barem nešto drugačiji od konkurencije i more copy/paste mobitela.

Izduženi ekrani su najveći minus, a ne plus.

I sad se, kad izvadim svoj stari MI MAX 3 iz ladice, divim kako su telefoni sa 18:9 omjerom displeja bili bolji u odnosu na ove 20+:9 koje danas imamo.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:50 (Widowmaker).
11 godina
Posmatrač kaže...
ocean77 kaže...

Meni je iPhone ok, prvih par dana su neke stvari cudne ali kada se sve podesi jako je lijepo koristiti iPhone.

Ono sto cijenim je kamera koja je realna, aplikacije za kameru su vrhunske i ima nekih odlicnih koje su na Androidu ili losije ili nepostojece.

Vecinom sam na Androidu ali nemam problem da odem ponekad i na iPhone...cak stovise, sto sam stariji sve vise naginjem manje egzibicijama a vise stabilnosti da ne setam toliko i isprobavam, pocelo me zamarati i ici na zivce.

Stabilnosti? Imao si neki android koji je nestabilan? Jesi ti jedan od onih koji je koristio neki jeftini android i onda si presao na preskupi iphone jer je brzi i stabilniji? Kupi upola jeftiniji android pa ces vidjeti kako to leti. A o toj nestabilnosti o kojoj pricas ja nisam iskusio vjerovatno nikad ali unazad puno godina sigurno ne i iskreno nemam pojma o cemu pricas....niti znam ikoga ko jest....

Sta isprobavas? Sta znaci realna kamera?Malo se bavim i fotografijom i iskreno ne znam na sta mislis. 

Nabrojat cu ti sto sam imao zadnjih godinu dana pa sam procijeni...

Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi 15 Ultra

VIVO X200 Ultra

Samsung Galaxy S25 Ultra

Xiaomi 13

Samsung Galaxy Fold 5

Samsung Galaxy Fold 6

iPhone 16 PRO Max

Uhvatio si se jedne rijeci...stabilnosti a da pri tome nisam mislio na stabilnost sustava vec moje osobne stabilnosti da ne setam i ne mijenjam toliko.

Kod Androida je to tako, vuce te na isprobavanje svega i svacega i svakom nesto fali.

iPhone je dobro izbalansiran bez nekih izrazenih mana.

Netko ce mu zamjeriti sporo punjenje, a kad sam imao 16 PRO Max punjac mi tokom dana nije ni trebao.

Poanta je da nisam hater ni iPhonea kao ni Androida i da mogu zivjeti sa oba...nisam tako iskljuciv kao vi.

6 godina
ocean77 kaže...
Posmatrač kaže...
ocean77 kaže...

Nabrojat cu ti sto sam imao zadnjih godinu dana pa sam procijeni...

Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi 15 Ultra

VIVO X200 Ultra

Samsung Galaxy S25 Ultra

Xiaomi 13

Samsung Galaxy Fold 5

Samsung Galaxy Fold 6

iPhone 16 PRO Max

Uhvatio si se jedne rijeci...stabilnosti a da pri tome nisam mislio na stabilnost sustava vec moje osobne stabilnosti da ne setam i ne mijenjam toliko.

Kod Androida je to tako, vuce te na isprobavanje svega i svacega i svakom nesto fali.

iPhone je dobro izbalansiran bez nekih izrazenih mana.

Netko ce mu zamjeriti sporo punjenje, a kad sam imao 16 PRO Max punjac mi tokom dana nije ni trebao.

Poanta je da nisam hater ni iPhonea kao ni Androida i da mogu zivjeti sa oba...nisam tako iskljuciv kao vi.

a ok. Sorry. iphone je za to odlican jer nemas u sta promijenuti. Prodaju isti telefon godinama....

17 godina
Samo tipkovnica mi je deal breaker na iPhone. Nema hrvatski swype to type. Gboard je daleko od verzije koja je na Androidu.

Clipboard history - pretpostavljam da se moraš pretplatiti za tako nešto da imaš na iPhone. Ne znam kakva je sad trenutno situacija sa novim OS.

Ne znam da li su napokon omogućili custom ringtone za pojedine kontakte?

T9 na tipkovnici za telefon? Znam da nije bilo prije.

Također, imaju li podjelu prozora ili manje prozore? Korisno za kalkulator kad trebaš nešto na brzinu izračunati.

Backup na Google Photos pretpostavljam da još ne radi u pozadini već moraš imati aplikaciju uključenu i vidljivu?

Također, većina Google aplikacija, uključujući Maps je bila zaključana na 60 Hz na Pro modelima.

I tako... Ovo mi prvo pada na pamet. Ona toga još...
17 mjeseci
Sil kaže...

Ja bi samo dodao, na iphonu nema instalacije apk fajlova, što znači da automatski otpada hrpa toga.

Recimo, ne mogu živjeti bez youtube revanced, ne samo zato što nema reklama nego je 100x bolji app od originalnog youtuba.

A da ne pričam o hrpi odličnih open source appova preko f-droida...

5 tjedana
SharkZ kaže...
Sil kaže...

Ja bi samo dodao, na iphonu nema instalacije apk fajlova, što znači da automatski otpada hrpa toga.

Recimo, ne mogu živjeti bez youtube revanced, ne samo zato što nema reklama nego je 100x bolji app od originalnog youtuba.

A da ne pričam o hrpi odličnih open source appova preko f-droida...

Ovo je apsolutno najveći dealbraker za mene kod Iphonea uz ostale stvari koje mi idu na zivce.

16 godina
Samo što Google od Androida 17 planira uskratiti instaliranje vanjskih apk osim ako nisu od provjerenih develeopera. I Google se sve više zatvara.
Čak se spominje da kineski brandovi razmatraju odbacivanje Androida i razvoj vlastitog OS-a baziranog na AOSP-u ili prelazak na Harmony OS, ali to su još uvijek glasine.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
HarmonyOS je budućnost. Do kraja ove godine bi trebao postat globalan. Kad je huawei poceo razvoj HOSa vec tad se pričalo da su kineski proizvođači spremni prijeći na novi OS.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice