- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Niđe. Prošla baka s kolačima. Lijepo ti je pisalo, ekupi.hr, Diners, pa Mastercard...
Centar Tehnike 180 eur.
Centar Tehnike 180 eur.
I ostali... Ali više ne po 166. Za 180 eura može razmisliti i uzeti Edge 60 koji se sada kupuje 1+1 kod nekih telekoma. Unutra je Mediatek 7300 i ima jednu kameru više od Fusiona. Ali mislim da je cijela priča o dobrom mobitelu za 166 eura bila presudna za ovakav interes.
Ima na njuškalu Edge 60 novi za 170e, Zagreb. Bit će toga sad kad Ht nudi 1+1...
Hahahah, na temelju čega si to zaključio?
Imao neku?
Imao neku?
Pa to govorim od kad su se pojavile na tržištu. Samo kaj su tada svi kenjali iste stvari kak su super ko si ti ovo ono i te brije danas je situacija malo drugačija, kad su iskusili. Ipak dolazi na moje. Drugo nema više agresivnog marketiskog hypea koji je svaki infuenser radio pa je malo Motorola pala u zaborav. Drugo kad se svaki drugi model prodaje 1+1 onda znaš koliko je sati i koliko trazena i dobra da se nudi za đabe. Dobra roba se gotvo sama prodaje. Dobra na papiru. Općenito slaba autonomija, slabe kamere i slab software/podrska su sinonimi za motorolu te općenito slaba kvaliteta. Zato je i cijena takva. Mislim to za 160 eura nije nista spesl cijena kad je drugdje 10-20 eura skuplje.
A između ostalog vidiš da svi to kupuju za ladicu ili za staru majku ....
Nisam bio fan Motorole, sad kad sam probao Fusion 50 za 166 eur, itekako jesam.
Sw, autonomija, sve je top.
Slagao se ti samnom ili ne...
Ovo ti govorim kao korisnik iP16 Pro Max, Poco X7 Pro i Fusiona 50, istovremeno.
Ali svejedno pitaš gdje se može kupiti za siću (za današnje pojmove).
Naravno da je super jer od ta 3 njega koristis najmanje (ladica) pa je onda i autonomija super.
Da ga koristis kao primarni telefon pola godine/godinu onda bi imao nekaj pametno za rec ovak pametujes a jos ni ne znaš kaj si kupil.
Pa zanima me ... kaj se to ne smije znat il kaj? Pratim trzite mobitela pa me zanimaju i cijene. Kaj si mislio da cu plakat za njom ili kaj? Ne treba mi mobitel za ladicu ...
Imao neku?
Pa to govorim od kad su se pojavile na tržištu. Samo kaj su tada svi kenjali iste stvari kak su super ko si ti ovo ono i te brije danas je situacija malo drugačija, kad su iskusili. Ipak dolazi na moje. Drugo nema više agresivnog marketiskog hypea koji je svaki infuenser radio pa je malo Motorola pala u zaborav. Drugo kad se svaki drugi model prodaje 1+1 onda znaš koliko je sati i koliko trazena i dobra da se nudi za đabe. Dobra roba se gotvo sama prodaje. Dobra na papiru. Općenito slaba autonomija, slabe kamere i slab software/podrska su sinonimi za motorolu te općenito slaba kvaliteta. Zato je i cijena takva. Mislim to za 160 eura nije nista spesl cijena kad je drugdje 10-20 eura skuplje.
A između ostalog vidiš da svi to kupuju za ladicu ili za staru majku ....
Na sreću, na tržištu u svakom trenutku postoji na desetke modela, a globalno na stotine modela. Od razvikanih top modela do super skromnih mobitela. Pa se i takvi prodaju, kao što se vidi iz svjetskih statistika (Samsung A16 5G je četvrti, A06 peti, a A16 4G sedmi po redu globalno, a tu je i skromni Redmi 14C). Sve ostalo je prdac u vjetar pojedinaca koji maltretiraju sve oko sebe u komentarima (GSM Arena, Reddit i drugdje). Sve znaju, nikome ne daju do riječi i općenito dave detaljima koji nikoga ne zanimaju. Kao što ne radim dramu oko čarapa koje kupujem, a ne kupujem baš svako smeće, tako ne radim dramu oko mobitela. I sada imam mobitel na koji bi se mnogi popišali, a meni radi već 2 godine besprijekorno za aktivnosti koje mi trebaju, a ne za nečiji benchmark i mjerenje tko piša dalje.
Svi se reklamiraju agresivno, pa se i govno proda i to onima koji se puste kondicionirati reklamama, plaćenim recenzijama i kojima firme igraju na kartu njihove taštine. Ljudska psiha je veliko igralište na kojem majstori izvode paseve, felšaju loptu i pucaju znalački u kut gola. A ekipa se zadužuje, ne bi li svima pokazala da oni imaju baš taj model. U mojoj glavi takvi štosevi su prolazili u osnovnoj školi kada smo slinili na aute, motore, hifi linije koje nismo mogli imati. Da sada idem sliniti za mobitelom, lupao bih si sam šamare od jutra do mraka.
Akcija traje do 31.10. Netko prodaje za 166, netko za 188, treći za 199, a ostali skuplje. I u ovih mjesec dana će nešto prodati.
Čekam da mi ga dostave, pa ću ga koristiti. Za 166 eura ima nešto više od mog sadašnjeg mobitela koji, kao što sam napisao, radi gotovo besprijekorno 2 godine. Nije top model, ali nitko to niti ne zna kada ih nazovem, pošaljem im poruku, a bogme ni ne analiziraju fotke. Slikamo se ponekad grupno u kafiću, pošaljem im fotke i nitko ne soli pamet ni o čemu. Netko ima Xiaomija, netko Iphone, netko Samsunga i svi pijuckamo oko stola i uživamo. I nitko ništa ne pita niti soli pamet. Kao što to ne radi o stolicama na kojima sjedimo u kafiću. To rade jedino oni kojima nešto fali u životu, pa vole s*at drugima o svemu.
EDIT: evo i službene grafike. Gdje ti je tvoj ljubljeni Honor? Nema ga nigdje.
Zato ti znaš sve :)))
Imam premium, midrange, low to midrange...
Baš mi je ona, low to midrange klasa sada daily mob, pišem s nje...
Tako da, znam što govorim a sad adio...jer vidim inače po postovima da si razuman i nekonfliktan 😂
Naravno da je super jer od ta 3 njega koristis najmanje (ladica) pa je onda i autonomija super.
Da ga koristis kao primarni telefon pola godine/godinu onda bi imao nekaj pametno za rec ovak pametujes a jos ni ne znaš kaj si kupil.
A kaj bi imao reći / napisati nakon tih godinu dana? Evo, ja koristim Xiaomija donje srednje klase ili tu negdje 2 godine i nemam većih primjedbi. Malo sam se namučio s notifikacijama zbog agresivnog gašenja aplikacija i štednje baterije koja je uključena po defaultu. Kamera nekada zna biti djelić sekunde sporija, ali su važnije uspomene i ljudi na fotkama od toga da u djeliću sekunde uhvatim Maju Šuput kako se negdje ljubi sa Šimom ili kako se novi ljubavnik već zove.
Daj si nađi hobi, curu, ženu, momka... Živi malo.
Pa zanima me ... kaj se to ne smije znat il kaj? Pratim trzite mobitela pa me zanimaju i cijene. Kaj si mislio da cu plakat za njom ili kaj? Ne treba mi mobitel za ladicu ...
Sve ti je napisano na prethodnoj stranici. Čitat znaš ili ti mama još uvijek čita pred spavanje?
bla bla bla cim ste se vi dotakli mene i mojih preferencija vidi se da nemate kaj pisat o tom jadu od motorole. Meni treba jedan dobar phone a ne 5 ladicara. Motorola ce uvijek ostat tu di je, zadnja takav joj je i trzisni udio. A vi jedan drugog tjesite.
Koliko vidim motorola i honor imaju jednak market share u eu, nesto ispod 5% tako da su relativno usporedivi.
A 1+1 akcije koliko vidim ima samo honor da se rjese onog 400 smart shrota.
Honor 400 smart i Motorola edge 50 fusion su ista cijena,
a honor za tu lovu daje TFT LCD zaslon, dok motorola daje P-OLED i to znatno bolje zastite i rezolucije.
Takodjer honor daje 4/128 kobinaciju za tu lovu, motorola 8/256
Nismo se dotakli tebe. Mi smo raspravljali među sobom kako smo za sitan novac pronašli solidan mobitel koji može poslužiti za sve što nekom može zatrebati u normalnom životu. Iz toga isključujem hohštaplere, mamine i tatine sinove, krimose i još neke. Jer oni moraju imati najskuplje i najnovije i doslovno demonstriraju FOMO (fear of missing out) ako nemaju najnovije i sindrom manje vrijednosti koju kompenziraju kićerajem. Ako malo prošetaš Zagrebom, a ja jesam i to najužim centrom, vidjet ćeš da obični ljudi imaju prilično stare mobitele, koje ćeš prepoznati po izgledu kamera i njihovom smještaju na stražnjoj strani mobitela. Kao i debelim bezelima, teardrop mjestu za prednju kameru i sl.
Ja sam zadovoljan jeftinijim mobitelima. Ako se nađe neki skuplji mobitel po iznimno povoljnoj cijeni, razmislit ću o njemu. Do tada čekam naručenu Motorolu i koristim Xiaomija.
Od tebe, naravno, očekujem da kupiš Honor Magic 8 ili Magic 8 Pro i to najjači i najskuplji. Molim, napisao si da tražiš dobar mobitel. Evo ti preporuke. Jedino nije za 166 eura.
Ne znam ja od kuda vadiš ti te podatke ali Honor ima 4% udijela u EU dok Motorola 2.44%. S time da je Honor puno kasnije ušao s punom snagom na EU tržište od Motorole. A da ne pricam o tome kako Honor ima rapidni rast udijela od 20% u prosjeku dok Motorola zadrzava isti udio.
Koliko vidim motorola i honor imaju jednak market share u eu, nesto ispod 5% tako da su relativno usporedivi.
A 1+1 akcije koliko vidim ima samo honor da se rjese onog 400 smart shrota.
Honor 400 smart i Motorola edge 50 fusion su ista cijena,
a honor za tu lovu daje TFT LCD zaslon, dok motorola daje P-OLED i to znatno bolje zastite i rezolucije.
Takodjer honor daje 4/128 kobinaciju za tu lovu, motorola 8/256
1+1 imaju HT i A1 s Motorolama
https://www.hrvatskitelekom.hr/mobitel-na-pretplatu/motorola-edge-60-blue-motorola-edge-60-blue
Čudi me da ih nema više po oglasima.
To s 4% si pokupio s mob.hr (i to za Hrvatsku, a ne za EU). https://mob.hr/analiza-trzista-pametnih-telefona-u-hrvatskoj
Tamo piše i "U odnosu na neke druge europske zemlje, vidljiv je slab udio Motorole, koja je na našem tržištu prisutna s ograničenim brojem modela".
Bogme, ako se danas pogleda, Motorola ima hrpu modela na hrvatskom tržištu. Ima više modela od Honora.
Nismo se dotakli tebe. Mi smo raspravljali među sobom kako smo za sitan novac pronašli solidan mobitel koji može poslužiti za sve što nekom može zatrebati u normalnom životu. Iz toga isključujem hohštaplere, mamine i tatine sinove, krimose i još neke. Jer oni moraju imati najskuplje i najnovije i doslovno demonstriraju FOMO (fear of missing out) ako nemaju najnovije i sindrom manje vrijednosti koju kompenziraju kićerajem. Ako malo prošetaš Zagrebom, a ja jesam i to najužim centrom, vidjet ćeš da obični ljudi imaju prilično stare mobitele, koje ćeš prepoznati po izgledu kamera i njihovom smještaju na stražnjoj strani mobitela. Kao i debelim bezelima, teardrop mjestu za prednju kameru i sl.
Ja sam zadovoljan jeftinijim mobitelima. Ako se nađe neki skuplji mobitel po iznimno povoljnoj cijeni, razmislit ću o njemu. Do tada čekam naručenu Motorolu i koristim Xiaomija.
Od tebe, naravno, očekujem da kupiš Honor Magic 8 ili Magic 8 Pro i to najjači i najskuplji. Molim, napisao si da tražiš dobar mobitel. Evo ti preporuke. Jedino nije za 166 eura.
Dobro ti si zadovoljan šrotom i ok nitko to ne spori. Ne znam kakve veze ima moj zivot i setnja zagebom sa Motorolinm neuspjehom na trzistu. Ako mene pitas prije cu kupit Huawei bez google servisa nego motorolu. Imam top mobitel pa mi trenutno ne treba, ako ce mi trebat to ce biti isključivo flagship makar i godinu stariji model nego midranger. I nece bit motorola, motorola je za poštu i sl. kome treba mobitel eto cisto da se mogu nekome javit. Kao što ste i sami potvrdili za ladicu ili staru majku. Tak da ne znam cemu velicanje.
Vidiš kako znaš nabrojat Honorove uspjesne modele ali od Motoorele ne znas ni jedan jer se kod nas uopce ne prodaju. Jedino sto se prodaje jer Razer al to je prica za ameriku.
To s 4% si pokupio s mob.hr (i to za Hrvatsku, a ne za EU). https://mob.hr/analiza-trzista-pametnih-telefona-u-hrvatskoj
Tamo piše i "U odnosu na neke druge europske zemlje, vidljiv je slab udio Motorole, koja je na našem tržištu prisutna s ograničenim brojem modela".
Bogme, ako se danas pogleda, Motorola ima hrpu modela na hrvatskom tržištu. Ima više modela od Honora.
Nisam nista pokupio, znam istrazivat po internetu ili pitata AI
📊 Market Share in Europe (2025)
Honor~4% Growing rapidly, with 20% year-over-year growth
Honor is currently outperforming Motorola in terms of market share and growth momentum.
Honor is one of the fastest-growing brands in Europe, alongside Google Pixel.
Motorola has shown resilience and surprising strength in certain segments, but its overall share remains modest
Dobro ti si zadovoljan šrotom i ok nitko to ne spori. Ne znam kakve veze ima moj zivot i setnja zagebom sa Motorolinm neuspjehom na trzistu. Ako mene pitas prije cu kupit Huawei bez google servisa nego motorolu. Imam top mobitel pa mi trenutno ne treba, ako ce mi trebat to ce biti isključivo flagship makar i godinu stariji model nego midranger. I nece bit motorola, motorola je za poštu i sl. kome treba mobitel eto cisto da se mogu nekome javit. Kao što ste i sami potvrdili za ladicu ili staru majku. Tak da ne znam cemu velicanje.
Vidiš kako znaš nabrojat Honorove uspjesne modele ali od Motoorele ne znas ni jedan jer se kod nas uopce ne prodaju. Jedino sto se prodaje jer Razer al to je prica za ameriku.
Upleo si se u raspravu drugih ljudi i kada ti se nije odmah dala informacija gdje postoji Edge 50 Fusion za 166 eura, počeo si pljuvati po tom mobitelu. Poput djeteta. I nastavljaš pljuvati.
Non stop preporučuješ Honorove mobitele. Radiš li za distributera? Jer nitko nije tako zagrižen za malo poznatu marku kod nas, kao onaj koji radi i traži bonus na poslu.
Sve ostalo je stvarno glupost: "I nece bit motorola, motorola je za poštu i sl. kome treba mobitel eto cisto da se mogu nekome javit. Kao što ste i sami potvrdili za ladicu ili staru majku.". Ja nisam ništa potvrdio. Meni će biti daily driver, jer ima podršku za e-sim koja će mi uskoro zatrebati. Zato ga i uzimam jer za 166 eura nudi jako puno, u usporedbi s mobitelima koji se nude po sličnoj cijeni. I zašto bi provjera e-maila i pozivi bili fuj?
"Imam top mobitel pa mi trenutno ne treba, ako ce mi trebat to ce biti isključivo flagship makar i godinu stariji model nego midranger." Koji top mobitel imaš? Što ti točno radiš s tim top mobitelom? Gukni, golube. Nekako mi se čini da opet nećeš napisati ništa konkretno.
"Vidiš kako znaš nabrojat Honorove uspjesne modele ali od Motoorele ne znas ni jedan jer se kod nas uopce ne prodaju" - pun si predrasuda kao Frankfurt migranata. Od Motorole znam jako puno, jer ih gledam već neko vrijeme jer je Xiaomi sfušao prvo Redmi 13, a onda i Redmi 14 seriju. Tu je eventualno 14T u oglasniku. 15T je debelo preskup za moj pojam. U prvom mjesecu na tržištu cijena mu je dosta pala. Čisto sumnjam da je itko mislio kupiti 15T i 15T pro za 700 i 900 eura koliko je isprva traženo.
Honor is currently outperforming Motorola in terms of market share and growth momentum.
Motorola has shown resilience and surprising strength in certain segments, but its overall share remains modest
Pitati AI? LOL. To je inače jako pametno.
Neka Honor ima veći udio na tržištu. Neću ga kupiti. Niti znam živu osobu koja ima Honorov mobitel.
Upleo si se u raspravu drugih ljudi i kada ti se nije odmah dala informacija gdje postoji Edge 50 Fusion za 166 eura, počeo si pljuvati po tom mobitelu. Poput djeteta. I nastavljaš pljuvati.
Non stop preporučuješ Honorove mobitele. Radiš li za distributera? Jer nitko nije tako zagrižen za malo poznatu marku kod nas, kao onaj koji radi i traži bonus na poslu.
Sve ostalo je stvarno glupost: "I nece bit motorola, motorola je za poštu i sl. kome treba mobitel eto cisto da se mogu nekome javit. Kao što ste i sami potvrdili za ladicu ili staru majku.". Ja nisam ništa potvrdio. Meni će biti daily driver, jer ima podršku za e-sim koja će mi uskoro zatrebati. Zato ga i uzimam jer za 166 eura nudi jako puno, u usporedbi s mobitelima koji se nude po sličnoj cijeni. I zašto bi provjera e-maila i pozivi bili fuj?
"Imam top mobitel pa mi trenutno ne treba, ako ce mi trebat to ce biti isključivo flagship makar i godinu stariji model nego midranger." Koji top mobitel imaš? Što ti točno radiš s tim top mobitelom? Gukni, golube. Nekako mi se čini da opet nećeš napisati ništa konkretno.
"Vidiš kako znaš nabrojat Honorove uspjesne modele ali od Motoorele ne znas ni jedan jer se kod nas uopce ne prodaju" - pun si predrasuda kao Frankfurt migranata. Od Motorole znam jako puno, jer ih gledam već neko vrijeme jer je Xiaomi sfušao prvo Redmi 13, a onda i Redmi 14 seriju. Tu je eventualno 14T u oglasniku. 15T je debelo preskup za moj pojam. U prvom mjesecu na tržištu cijena mu je dosta pala. Čisto sumnjam da je itko mislio kupiti 15T i 15T pro za 700 i 900 eura koliko je isprva traženo.
Non-stop? Ne znam di to. Čovjek je spomenuo usporedbu sa Honor pa sam se ja nadovezao. A ti ne znas kaj bi srao pa si zajahao i drobis takve budalastine da mi se uopce ne cita a kamo li raspravljat. Pa da to su mi rodaci iz kine, krvna veza ne.
Da pun sam predrasuda imas kaj protiv? Inace motorola i takvi jeftinjaci prolaze u Indiji di je slabija kupovna moć. Al i tam su nula jer bija Realme i BBK. Tak da nema nekih obecavajuci vijesti za motorolu osim vas šacicu privremenih fanova.
Ono kaj je vasa predrasuda je da hvalite takve srot mobitele jer su jeftini i malo tko ih od vas zaista koristi, pišete hvalospjeve i nemate pojma kak to radi na duze staze. To me podsjeca na recenzente Huawei telefona koji seru kak sve super radi sa googleom a nitko od njh ne koristi taj telefon duze od 10 dana. Svi koriste Samsunge a kenjaju od Huaweiu. Tak i vi o tim srotovima kaj se ciste lageri. Imas takvih modela koliko hoces i vani i kod nas a to kaj kupujete samo zato kaj jeftino za ladicu jer ti niti ne treba to je druga strana poremacaja zvana hoardersi.
Neka Honor ima veći udio na tržištu. Neću ga kupiti. Niti znam živu osobu koja ima Honorov mobitel.
Pametnije nego tebe. Jako je ostalima bitno kaj bi ti. Kao što rekoh Honorovi modeli se prodaju sami od sebe jer su dobri ne trebas im ti.
Non-stop? Ne znam di to. Čovjek je spomenuo usporedbu sa Honor pa sam se ja nadovezao. A ti ne znas kaj bi srao pa si zajahao i drobis takve budalastine da mi se uopce ne cita a kamo li raspravljat. Pa da to su mi rodaci iz kine, krvna veza ne.
Da pun sam predrasuda imas kaj protiv? Inace motorola i takvi jeftinjaci prolaze u Indiji di je slabija kupovna moć. Al i tam su nula jer bija Realme i BBK. Tak da nema nekih obecavajuci vijesti za motorolu osim vas šacicu privremenih fanova.
Ono kaj je vasa predrasuda je da hvalite takve srot mobitele jer su jeftini i malo tko ih od vas zaista koristi, pišete hvalospjeve i nemate pojma kak to radi na duze staze. To me podsjeca na recenzente Huawei telefona koji seru kak sve super radi sa googleom a nitko od njh ne koristi taj telefon duze od 10 dana. Svi koriste Samsunge a kenjaju od Huaweiu. Tak i vi o tim srotovima kaj se ciste lageri. Imas takvih modela koliko hoces i vani i kod nas a to kaj kupujete samo zato kaj jeftino za ladicu jer ti niti ne treba to je druga strana poremacaja zvana hoardersi.
Pametnije nego tebe. Jako je ostalima bitno kaj bi ti. Kao što rekoh Honorovi modeli se prodaju sami od sebe jer su dobri ne trebas im ti.
Bože, kako si naporan.
I opet nisi napisao koji ti to top model mobitela imaš i što konkretno radiš s njim. Uporno izbjegavaš najbitnije i doslovno pišeš laži i gluposti. Kakva ladica? Ako ti pišem da će mi to biti daily driver, o kakvoj ti ladici pišeš? Šrot? Nitko ga nije proglasio šrotom osim tebe. Pogledaj barem neke recenzije na internetu. Nitko ga ne štedi, ali ga nitko nije proglasio šrotom.
Indija: https://www.bajajfinserv.in/insights/best-selling-phones-in-india
https://gs.statcounter.com/vendor-market-share/mobile/india
Gdje ti je tu Honor?
Za Honor se slabo zna u Hrvatskoj i ti si doslovno jedini koji već dugo tu spominješ Honor na svako pitanje - a što da kupim. Honor, pa Honor. A pitaš gdje se može kupiti Edge 50 Fusion za 166 eura. Da, nimalo sumnjivo. :-D
I, onda, za koju firmu radiš, a koja prodaje mobitele?
Imao sam 2godine Edge 40 i bio mi je savrsen, a onda sam uzeo Magic 6 Pro samo zato što mi se ponudio brutalan deal, inače bih i dalje koristio prvi. Svađate se bezveze.
Imao sam 2godine Edge 40 i bio mi je savrsen, a onda sam uzeo Magic 6 Pro samo zato što mi se ponudio brutalan deal, inače bih i dalje koristio prvi. Svađate se bezveze.
Brutalni deal mi je važan za ove jeftinije mobitele. Skupi mobitel jednostavno ne želim kupiti prije no što ga sam isprobam. Recenzije svakako pomažu, samo ih je dosta neiskrenih, koje hvale proizvod koji to ne zaslužuje. Pa tek nakon x mjeseci od nekih korisnika koji su iskreni saznaš što zapravo ne valja na tom mobitelu. Današnji mobiteli su čudo tehnike, u odnosu na nekadašnje. Ali ih se previše hvali zbog prodaje, a puno njih to nikako nisu zaslužili. Pa čemu dati 1000+ eura i popušiti, jer recenzenti uljepšavaju stvarnost, a kada ti mobitel dođe u ruku, sam spoznaš što je od toga istina. I što nakon toga? Dati ga u oglasnik, lagati kupcima i nadati se da će naletjeti netko kome mana tog mobitela nije bitna i koji ga želi kupiti iz oglasnika, a ne u trgovini?