Ja imam zenfone 8 i prezadovoljan sam.
Stereo, sd 888, zenui meni odlican, kamera meni fantasticna, ois 120hz amoled display...
Vidim u sancta domenici 3900kn a 256gb 4100.
Po meni odlicna kupnja.
Ja imam zenfone 8 i prezadovoljan sam.
Stereo, sd 888, zenui meni odlican, kamera meni fantasticna, ois 120hz amoled display...
Vidim u sancta domenici 3900kn a 256gb 4100.
Po meni odlicna kupnja.
Meni je ajmo reć kamera najbitnija(posebno za video), ali mi jednostavno nije opravdano ići na preskupe flagship-e radi toga...
Prije se na njuškalu uzimao novi flagship za cijenu današnjeg srednjeg ranga :)
S obzirom da imaš iskustva/pratiš kamere, što bi imalo bolje kamere od S20 FE a da nije pretjerano skuplji?
Pretpostavljam da takvog OnePlus-a ili Huawei-a nema?
Ravni ekran neću ni spominjati u toj priči jer ih je toliko malo...
S Huawei-em nemam iskustva ali baš sam ih gledao kao nekakvu zamjenu za LG, očito odlični uređaji s kojima ljudi i nakon više godina nemaju problema(P30, P40,...) i kamere im se još dobro drže i iako su još tu(zanimljiv mi je P50) kolko tolko su ograničeni radi google-a...
Huawei P40 obicni, ravan ekran, odlican video i jos bolje fotke i sve za cijenu od nekakvih cca 2-2500 Kn.
Kamera mu je bolja nego na FE iako je i FE dobar...imao oba nedavno.
Gledao sam al nema baš novih za tu cijenu...?
Trebao bi produžiti ugovor sa A1, pa me zanima preporuka mobitela ako izuzmemo one elitne modele (iPhone, Google Pixel, Samsung S serija). Ono što mi je svakako bitno jest kvalitetna kamera, više za fotke, manje za video. U obzir bi došli mobiteli sa njihovog webshopa za korisnike na pretplatu (https://www.a1.hr/webshop/mobiteli-na-pretplatu) a također i neki drugi koje bih kupio van A1 webshopa a u cjenovnom rangu do 3000 odnosno do 4000 kuna. Ima li prijedloga? Hvala!
Nažalost, mobitela koji nisu flagship, a imaju baš kvalitetnu kameru jednostavno nema. Jedine iznimke su pixel A serija i iphone mini serija. Eventualno možeš pokušati pronaći s20 fe snapdragon na njuškalu, ali i ta kamera ima svoje mane iako je iznadprosječna.
Vidim da ti se preporuča a52s, ali taj se mobitel realno kupuje zbog svega osim kamere. Primjerena za svoj cjenovni rang, ali ništa više od toga. Ako kupuješ mobitel najviše zbog kamere izbjegavaj midrangere u širokom luku.
Meni je ajmo reć kamera najbitnija(posebno za video), ali mi jednostavno nije opravdano ići na preskupe flagship-e radi toga...
Prije se na njuškalu uzimao novi flagship za cijenu današnjeg srednjeg ranga :)
Na kraju sam uzeo S20 FE 4g ali SD865 verziju za 389eur, još je u kutiji jer ga nakon OneUI 4.0 imam namjeru baciti na tvorničke a to mi se ne da raditi kad sam uređaj već natrpao stvarima i postavkama... a ne žuri mi se jer mi LG V40 još uvijek dobro radi.
S obzirom da imaš iskustva/pratiš kamere, što bi imalo bolje kamere od S20 FE a da nije pretjerano skuplji?
Pretpostavljam da takvog OnePlus-a ili Huawei-a nema?
Ravni ekran neću ni spominjati u toj priči jer ih je toliko malo...
Možda Asus ZenFone 8?
Kompaktan(za današnje pojmove), flagship hardveraj, stereo zvučnici, kamere su ok, Amoled 120Hz, ima 3.5mm ulaz, nema ulaz za mem.kartice, IP67,...
TechSpurt recenzija
Mrwhosetheboss recenzija
I ja sam pustio suzu za starom gardom, posebno LG 😭
Dobra stara vremena, kad se novi flagship uzimao za cca 2000kn...
S Huawei-em nemam iskustva ali baš sam ih gledao kao nekakvu zamjenu za LG, očito odlični uređaji s kojima ljudi i nakon više godina nemaju problema(P30, P40,...) i kamere im se još dobro drže i iako su još tu(zanimljiv mi je P50) kolko tolko su ograničeni radi google-a...
Isključivo p40 s obzirom da želiš dobru kameru s naglaskom na video snimanje, a da nije preskupo. Oneplus nikad nije imao impresivnu kameru i izgleda da je nikada neće ni imati. Sve ostalo je ili skupo ili staro, a nijedan drugi mid i upper midrange nije ništa bolji od s20 fe
Dobro, za video sam čuo da je i FE odličan...
Nez, mislim se možda zadržati FE kad mi je već tu, nije valjda tolika razlika u kvaliteti?
Pa možda u budućnosti uzeti P50 :)
Iako, nez kako će to funkcionirati pošto dolazi s Harmonyem, jel postoji mogućnost google aplikacija na njemu?
Nisam baš to pratio...
Nećeš sigurno pogriješiti sa FE-om. Sve kamere su jako slične i kvalitetom približne s20/20+. Prednja je malo slabašna, ali nije puno bolja bila ni na s20 i plusu. Jedino ćeš se razočarati ako inzistiraš na 4k snimanju, jer tu je iz nekog razloga situacija puno lošija nego na s20 flagshipu. Ako ti 1080p nije problem onda se drži FE-a.
Jel bolje uzet p30 pro ili ici na p40, budget do 2000 kn.. Jos ako bude kakva akcija od huaweija ko u 7.mjesecu zamjene baterija za 150 kn to bi bio win win meni
Po meni je 30 bolji zbog google servisa, ali ti vidi što ti je najbitnije...
Dečki, ima li što bolje od mi 11 u rangu do 3500kn? Gledam cijenu na tradingshenzen, za 6/128 model.
Lega ja sam u istom govnu kao i ti.. Nakon sto sam drugi put razbio ekran na novi t5 , neda mi se opet davat 500-600kn za ukupni popravak s upitnim ekranom..
Krenio ja prije 7 dana gledat mb, Ako ne zelis izvalit 400e+ zaboravi na ista manje od 160mm.
na kraju se nekako stalno vracam poco f3 i sad mi se cini zgodan ovaj poco m4.
Nord2 je isto dobar, al sam cito da su ajme usrali s implementaciom color os tj spajaju oppo os s one plusom.I tu ima nekih bugova..
Ne zelim imat ciglu od mb al ako ne planiras dat vise od 2500kn a imat gorilla glas i fizicki finger scan, you are fckd.
Zanimljivo kako spominjes ugl starije xiaomi mb.. da dok su jos neki qur valjali softwarski..
Dečki, ima li što bolje od mi 11 u rangu do 3500kn? Gledam cijenu na tradingshenzen, za 6/128 model.
Možeš pogledati Oppo Reno 6 Pro+. Učinkovitiji proc koji manje troši i nema problema sa zagrijavanjem, telefoto kamera, kompaktniji, 2 gige RAM-a više...Xiaomi ima veći i bolji ekran sa 120Hz.
Možda vivo IQOO 7, isto prilično dobar izbor, iako ne znam da li je softver u potpunosti prilagođen za naše tržište...Pa recimo Realme GT Master Explorer. Ima toga, malo si provjeri. Teško da ćeš pogriješiti bilo koji da izabereš, ovisi šta ti je bitno kod moba. Mi 11 te novce vrijedi, kao i svi ovi predloženi.
Vidiš, zaboravio sam na master explorer. Oppo reno mi nije bio na kraj pameti jer nemam iskustva s njima. Ovaj iqoo ispada iz igre jer je pretežak. Nije mi žurba, hvala na inputu.
Zanimljivo kako spominjes ugl starije xiaomi mb.. da dok su jos neki qur valjali softwarski..
Redni 9T, ovogodišnji model, ima samo jedan problem - zaboraviš kad si ga zadnji put punio. Mob od cca 1.200,00 kuna - model sa 128 GB ROM-a (novi). I, pazi, softver mu ne radi probleme? MIUI 12.5 je u pitanju.
Redni 9T, ovogodišnji model, ima samo jedan problem - zaboraviš kad si ga zadnji put punio. Mob od cca 1.200,00 kuna - model sa 128 GB ROM-a (novi). I, pazi, softver mu ne radi probleme? MIUI 12.5 je u pitanju.
Jos ja gledam kako sam taj preskocio..
I onda naleti kvaka 22. 4gb rama.
Ispod 6gb neam sanse da cu uzimat..
Ugl il poco m3 il poco m4
Ovo bi moglo biti zanimljivo za ekipu koja traži manje mobitele, koliko sam vidio ovo će biti viša srednja klasa u manjem kućištu za pristojnu cijenu. Naravno ovo su još sve samo glasine. 
Samo da u to stave poštene kamere, od Mi Note 11 nisu imali top kamere u mobu koji nije high-end klasa.
Ovo je jako komplicirano pitanje...
Što koristiš? Koje su ti bitne aplikacije? Što je za tebe frustrirajuće kada koristiš mobitel?
Ne znam ali ja ne bih išao ispod Xiaomi Redmi 9T. OK performanse i ogromna baterija.
Imas realme 6s po njuškalu ispod 1000 kn
Pozz...može neka preporuka za mob do 4-5k kn? Mislio sam uzet S21 preko A1 ali ne želim pretplatu, a za 5k ga nema nigdje.
Trenutno imam Poco F1 i mob je i dalje zvijer osim kamere, pa je vrijeme da prijeđem na nešto novo.
Pa uzmi neki s njuske,sigurno ima zapakiranih sto su ljudi uzeli na pretplatu pa prodaju mob
BBall,Tech,Ink and Familly..all the way....
Ma na rate bih ga uzeo
Ed: gledam Mi 11T i ZenFone8, jesu li ta 2 best buy u tom rangu?
Imas u smartlabu za 5450 s21 obicni na rate i 5090kn za cash
BBall,Tech,Ink and Familly..all the way....
Uzimam novi mobitel i važno mi je da što dulje traje, performanse, display, baterija...tu i tamo okinem koju fotku, ali volio bih da ispadne bolje od trenutnih sa Redmi Note 7.
Što se tiče budućnosti ne znam trebam li vjerovati mediatekovom helio 1200, sd 888 (čini se najlogičniji) ili sd 870. Anketa je ispod pa pomozite. Naravno ako imate na umu neki uređaj do 3300kn, a da sam ga previdio slobodno pišite
Unaprijed hvala.
| 3 | Xiaomi Mi 11i |
|---|---|
| 3 | Oneplus Nord2 |
| 9 | Xiaomi Mi 11T 5G |
| 1 | Poco F3 |
Od navedenih sam imao Mi11i i mogu ga preporuciti.
Nikakvih bugova nisam imao, ekran vrhunski, 120hz u kombinaciji sa S888 cini mob izuzetno fluidnim.
Kamera je OK, nije losa ali nije ni medju najboljima...nekakav prosjek.
Mob se ne grije, sot je cca 5-6 sati sa svime na MAX.
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Uzimam novi mobitel i važno mi je da što dulje traje, performanse, display, baterija...tu i tamo okinem koju fotku, ali volio bih da ispadne bolje od trenutnih sa Redmi Note 7.
Što se tiče budućnosti ne znam trebam li vjerovati mediatekovom helio 1200, sd 888 (čini se najlogičniji) ili sd 870. Anketa je ispod pa pomozite. Naravno ako imate na umu neki uređaj do 3300kn, a da sam ga previdio slobodno pišite
Unaprijed hvala.
SD870 je daleko najbolji. Kod SD888 nije problem samo grijanje, nego i potrošnja. Dovoljno je na gsmareni pročitati nekoliko recenzija i vidjeti da svi imaju dosta krače trajanje baterije. SD 8 Gen1 se navodno isto pregrijava (Motorola X30)...
Kod SD888 problem je duže igranje igara ili snimanje 4k videa, posebno ljeti. Pusti ove kojima mob služi za naslikavanje i Instagram, naravno da u tim uvjetima nem problema. Taj proc je za zahtjevno korištenje lošiji izbor od SD870....
Pozdrav, imam Huawei P30 Pro i razmisljam o promjeni telefona. Moze neka preporuka do 500e ako ima uopce ima telefona koji je vrijedan zamjene? Kamera mi nije prioritet, performanse i baterija su mi bitnije stavke kod izbora.
Samsung s 20 FE 4g, Snapdragon verzija. Možda.
Poco f3?
Xiaomi mi 11t ili mi 11i za malo više.
Realme gt neo 2.
Oneplus Nord 2, mada ne znam koja je priča sa spojem ui-a pa možda bolje zaobići. Oneplus 8t?
Eto, vidi specifikacije malo.
Sve da i imam,otkud mi