Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.454
|
čitano: 12.915.989
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
maks0806 kaže...

Pa nisam imao problema s xiaomijem, ali sam imao sa LG-em G3 i riješili to. Imao i sa flexpm 2 i to riješili. 

A kinezi, nisu ništa gori od huaweija, nije to neka lijeva tvrtka kao Cubot, Ulefone, Zopo, Vernee i sličan šljam. Imaju male marže po prodanom uređaju, zato su cijene kakve jesu-povoljne

Pa Huawei je isto Kinez i u mom slučaju se pokazao kao boljim.

Imao sam tri Xiaomia i moram priznat da su me sva tri u nekim ruku razočarala.

Doduše, ovo može bit samo moj slučaj, ali svejedno ne govorim ništa prrotiv.

Na Mi5 sam imao onih poznatih display problema, a ako dobro pamtim/pamtite, navedeni je dolazio u tri varijante displaya i bilo je pitanje sreće.

Ja sam očito pogodio onaj najlošiji, iako je IMHO takav način prodaje bzv.

Na A2 sam imao problema sa Wifi prijemom signala.

Tamo gdje se na A2 skroz ugasio, sa Mate 10 PRO sam i dalje bez greške koristio Wifi, doduše nešto slabijeg signala, ali nisam imao pretjeranih problema.

A na Poco F1 nisam zadovoljan ispeglanošću samog OS-a.

Već sam u temi spomenuo, živcira me brzo skrolanje gore dolje (web browser, app menu...), gdje se točno vidi nekavalitetna optimiziranost u odnosu na skuplje uređaje.

A sad me popljujte.......

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2018 7:06 (zabranjeniples).
8 godina
zabranjeniples kaže...

A na Poco F1 nisam zadovoljan ispeglanošću samog OS-a.

Već sam u temi spomenuo, živcira me brzo skrolanje gore dolje (web browser, app menu...), gdje se točno vidi nekavalitetna optimiziranost u odnosu na skuplje uređaje.

A sad me popljujte.......

Zašto bi te itko normalan pljuvao za argumentirano mišljenje?

A što se Poca tiče, dobro pa je slaba optimizacija najveći problem uređaja, ništa što dobar software update ne može riješiti :)

16 godina
robogo kaže...

Zašto bi te itko normalan pljuvao za argumentirano mišljenje?

A što se Poca tiče, dobro pa je slaba optimizacija najveći problem uređaja, ništa što dobar software update ne može riješiti :)

Ovo za pljuvanje, to je više onako u šali.

A ovo za sređivanje navedenih problema, dok se ne srede, ja se držim svoga.

Kažem, osbno me Xiaomi uređaji nisu baš uveselili, govorim o out of the box nakon svih ponuđenih ažuriranja.

Huawei je isto kinez, ali se meni pokazao kao izrazito kvalitetan i dosta dobro sređen kinez.

A vjerovatno i to donosi dio te razlike u cijeni.

8 godina
neaktivan
arsenall kaže...

LG G6 ili Huawei P20 Lite ili Samsung S8??

Molim pomoc, 3 g druzenja sa Lg g3 je očito došlo kraju jer se počeo sam od sebe restartirat ( ni promjena batt ne pomaže). A super mi je bio...

Uglavnom, mob mi treba za surfanje i telefoniranje, igre i slikanje mi nije bitno. Bitno da je fluidan. 

Koji bi mi preporučili od ova 3?

Hvala na savjetima

galaxy s8 definitivno, ali on bi takoder trebao bit dosta skuplji od ta dva navedena modela. Pogledaj malo cijene uz tvoju preplatu proslogodisnjih flagship modela i izaberi bilo koji je najjeftiniji jer su svi strojevi

edit. Ja mislim da bi ti htc u11 dao najbolji omjer ulozeno-dobiveno preko preplate na tele2. Čini se dosta jeftiniji preko preplate u odnosu na galaxy s8, lg g6, huawei p10 plus...

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2018 11:54 (Mambinjo).
12 godina

Dvoumim se između pocoa, honora 10 i nokie 7 plus. Veliki plus mi je za honora što je 1cm kraći od ova dva, ali nema fingerprint odozada nego naprijed što mi je minus jer sam se navikao stavit prst iza. Kamera mi nije bitna. Sad ne znam koji ima bolju podršku i software.

3 Huawei Honor 10
6 Xiaomi Pocophone F1
3 Nokia 7 plus
1 nešto četvrto
12 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav ekipa

Planiram uzet novi mob ali ne mogu se odlučit.

Prosječni sam korisnik nikakvi instagrami selfie.Youtube i portali i skoro pa najvise za igrice.

Bio sam zapeo za Note 9 ali iz gore navedenih razloga ne znam koliko mi takav mobitel potreban.

Razmišljam o s8 ili plus modelu ili kakvom Apple mobu.

Tretno sam na G3  

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Uzmi Pocophone. Em je jeftin, em ima najjači trenutno raspoloživi hardver sa dodatnim hlađenjem, i veliku bateriju da te progura kroz gamerski dan :D

Hearthstone: Maks0806#2960
7 godina
neaktivan

Mambinjo, hvala na savjetu.

Samsung s8 je cak jeftiniji nego Lg g6 na pretplatu tako da 90% da cu s8. Kupit futrolu za njega i eventualno osigurat ekran i valjda ce biti dobar, nadam se

arsenall
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2018 15:00 (arsenall).
13 godina

Odudara totalno od tvojih kriterija. Već u startu je štekav uređaj i baterija uz srednje korištenje ne izdrži dan u pravilu. Tvoj izbor doduše

15 godina
odjavljen
maks0806 kaže...

Odudara totalno od tvojih kriterija. Već u startu je štekav uređaj i baterija uz srednje korištenje ne izdrži dan u pravilu. Tvoj izbor doduše

Ali bolji od G6 i P20 Lite u svakom slucaju

17 godina

Pozdrav!

Molim za pomoć oko izbora moba. Dvoumim se između 2 moba (najpovoljnije mi ispadne preko pretplate)

Izbor pao na Samsung S8 ili Huawei P20.

Bitne stavke su mi kamera i baterija, ostalo mi i nije baš bitno. Ima li netko iskustva iz prve ruke s oba uređaja?

2 Samsung S8
10 Huawei P20
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Rekao je da uzima u Tele 2 na pretplatu pa nije usko određen izbor na ta tri. Od ta tri naravno da je najbolji, ali ima boljih za njegove kriterije :)

15 godina
odjavljen
maks0806 kaže...

Rekao je da uzima u Tele 2 na pretplatu pa nije usko određen izbor na ta tri. Od ta tri naravno da je najbolji, ali ima boljih za njegove kriterije :)

HTC U11 je u Tele2 jeftin i na preplatu i samo kao uredaj trenutno. Imam ga sada privremeno i stvarno uredaj nema greske (izuzev manjka 3.5mm jacka). Baterija mu je brutalna, pogotovo nakon prelaska sa S9+. Stavio sam GCam mod i kamera mu je al pari sa Pixelovom.

15 godina
neaktivan

Preporuka za mobitel do 2200kn, moze iz vana ili od tu, mobitel ce uglavnom sluzit za whatsapp, surfanje, youtube i pokoju igru..uglavnom sta mogu dobiti najbolje za te novce. Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Nemaš ti pojma o mobitelima. Tebi je xiaomi ispravo mozak. Htc u11 je definitivno bolji mobitel od pocophonea i galaxy s8 naravno. Nije sve u procesoru.

Kao što sam rekao htc u11 ti je najbolji izbor jer je uz preplatu dosta jeftiniji od galaxy s8, ali neces falit ni sa galaxy s8

8 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Xiaomi je definitivno bolji value kad se uzima izvan preplate i uzimas na bonove mobitel. Jer je galaxy s8 i dalje preko 3000 kuna u slobodnoj prodaji, dok je htc u11 oko 3000?

Međutim ako može uzet htc u11 i pocophone za istu cijenu pa htc u11 unistava pocophone u svakom aspektu

14 godina
Mambinjo kaže...

Xiaomi je definitivno bolji value kad se uzima izvan preplate i uzimas na bonove mobitel. Jer je galaxy s8 i dalje preko 3000 kuna u slobodnoj prodaji, dok je htc u11 oko 3000?

Međutim ako može uzet htc u11 i pocophone za istu cijenu pa htc u11 unistava pocophone u svakom aspektu

klik

Ja i ovo vidim kao jako dobru opciju pored U11.

Poco nije toliko lošiji koliko pričaš, i to ne u svemu, vjerujem da će rješiti problem streamova u HD-u kroz softver, pa tako i još neke stvari.

SD 845 sa 6GB radne memorije jede sve trenutno osim Appleova Bionica i Kirina 980 ako je vjerovati, koji je trenutno nešto najbolje i najbrže po leakovima, Huaweiev čipset.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2018 18:16 (zoharbizo).
14 godina

Ovaj U11 se cini kao stvarno odlicna opcija u Tele2, ali jel to netko ovdje zaista uzeo? Da nije neka greska jer ja kad gledam mobitele na njihovom webu, U11 ne rangira dobro po cijeni, tj. ako ide po od manje do vece cijene, U11 je iznad nekih skupljih mobitela makar stvarno pise 2700kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mambinjo kaže...
maks0806 kaže...

Svakom?

Bolji procesor i više rama, 3.5mm jack i 25% veća baterija? Relevantan dizajn i mali bezeli?

Godinu dana noviji, sa duljom podrškom od kompanije koja je u usponu, naspram godinu dana starog uređaja kompanije u padu.

Ne kažem da nema U11 svojih pluseva, ali uništavanje u svakom aspektu? Ajde prouči malo prije kakanja :)

Btw nisam ih našao u Tele 2 centrima, a nije webshop ekskluziva?

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2018 19:51 (maks0806).
7 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitel

S8 vs Htc U11 ima nesto veći ekran, meni osobno i bolji dizajn (manje bitno) a i prije ovoga Lg g3 sam imao Samsung modele i bio zadovoljan.S8 na preplatu je 25 kn skuplji od u11-preživit cu, nije neka razlika Gledajte, ja kao prosječan korisnik koji veliku vecinu vremena mob koristi za surfanje nijedan mob neću upogoniti do krajnjih granica. Čak mi je i žao ovog lg G3 jer me 3 godine super služio i dan danas ima,za moje potrebe, ok perfomanse. Tako da vjerujem da ce mi S8 bit avion.

Neka mi izdrži 2 g. ja zadovoljan. 

Također, imam i Samsung tablet i zadovoljan skroz. Iako vjerujem da su i Huawei, Xiaomi i ostali kvalitetni, nekako sam skloniji tradicionalnim markama..

arsenall
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2018 20:31 (arsenall).

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Dvoumim se između 2 mobitela pa bih volio da me riješite muka 

• Xiaomi Redmi NOTE 5 ili
  • Xiaomi MI A2 Lite

Hvala

0 0 hvala 0
    8 godina

A što trebaš/tražiš od moba?

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    14 godina
    I ja dvojim između ta dva.Lite mi je ipak kompaktniji i ljepši unatoč zubu ali ima slabiji čip.Note mi nekako ima dosta mesa oko ekrana.Sve više pikiram na Mi 6X,ima Snapdragon 660 bojli izgled.Cijena mu je tu negdje malčice skuplji od Note-a a unatoč istom hardweru jeftiniji od Mi A2.Jedino što ga nema nešto u ponudi na domaćem tržištu...
    O Matijeviću jesi li pri piću?!Kud će boca nego da se joca.
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    17 godina

Pozdrav!

Evo da javim da sam na kraju ipak uzeo HTC U11 u Tele2, vuklo me na  Huawei P20 ali ipak cijena HTC-a je ipak prevagnula.

Ali i jedan drugi detalj, a to je 16:9 zaslon kod HTC-a za razliku od S8 i P20 koji imaju te izdužene ekrane koji su u biti dosta manji, kad uzmeš oba moba u ruke jedan pored drugog tek onda shvatiš razliku. Da sam išao na S8 drfinitivno bi morao ići na S8+ varijantu ili kod Huaweia P20 pro a to mi je ipak bilo previše novaca.

BTW HTC U11 imate u City Centru One West , i još uz njega dobijete neki odron NOA mob za 1kn !!! Tako da je to stvarno nenadmašna ponuda.

Moj PC  
    2 0 hvala 0
    14 godina
    U Instaru je Xiaomi Mi Mix 2 za 2750kn. I to je odličan izbor do 3000kn pogotovo jer imaš bezeless ekran bez notcha, iznimna kvaliteta izrade i brzina na razini flagshipa. Sad je Pocophone u trendu, ali nije ni ovaj za ignorirati.
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    15 godina
    neaktivan

Oce mi spicit carinu ako narucim mob preko gearbesta? Xiaomi Mi A2 Lite je 180$

aka carrycopter

0 0 hvala 0
    9 godina
    neaktivan

POz,dvoumim se izmedju Redmi note 5,P smarta i Honora 7x.

Znaci volim da vidim i antutu ali mi treba i dobra bat. i da pravi dobre fotke ..

Opisak prsta ,Dobar ekran ...

Ima li nesto bolje za oko 200 eura ?Ekran najmanje 5.5 + inca .

Sad koristim S Note 3 i sve je ok ali nema naravno opisak prsta ,face unlock i sl , :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2018 7:08 (goust78).
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    15 godina
    neaktivan

Koji izabrati izmedju xiaomi mi 8 i poco f1?

0 0 hvala 0
    8 godina
    neaktivan
    zuper kaže...
    U Instaru je Xiaomi Mi Mix 2 za 2750kn. I to je odličan izbor do 3000kn pogotovo jer imaš bezeless ekran bez notcha, iznimna kvaliteta izrade i brzina na razini flagshipa. Sad je Pocophone u trendu, ali nije ni ovaj za ignorirati.

Mi mix 2 se ne moze usporediti sa htcom budimo realni. Moze imat bezeless ekran, ali i dalje je ljepsi ekran na htcu. Htc ima bolju i prednju i zadnju kameru, a i cisci softwer je po meni na htcu

8 godina
    neaktivan
    goust78 kaže...

POz,dvoumim se izmedju Redmi note 5,P smarta i Honora 7x.

Znaci volim da vidim i antutu ali mi treba i dobra bat. i da pravi dobre fotke ..

Opisak prsta ,Dobar ekran ...

Ima li nesto bolje za oko 200 eura ?Ekran najmanje 5.5 + inca .

Sad koristim S Note 3 i sve je ok ali nema naravno opisak prsta ,face unlock i sl , :)

Znaci ili kupi redmi note 5 

ili ovo

https://www.alzashop.com/asus-zenfone-max-pro-zb602kl-black-d5442362.htm?o=2

E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice