Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.058
|
čitano: 12.582.505
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
domac5 kaže...

sta vam uopce znaci 4g kad ga imate samo u vecim gradovima a i mislim da na t-mobile mrezi nemozes koristit 4g brzinu osim ako si ne kupiš poseban 4g paket megabajta

Pa ne bi bas rekao da je samo u vecim gradovima. Ja ga imam u vikendici negdje na pol puta izmedju Karlovca i slovenske granice. Jest da je to 10-12 mbita, sto bi teoretski mogla biit i brzina 3Ga, ali je signal od 3G losiji, pa je na kraju brzina 2-3 Mbita za 3G, a 10-12 za 4G. Sasvim pristojno ubrzanje. I taman mi to ubrzanje daje mogucnost kvalitetnijeg streaminga npr utrka Formule dok sam nedjeljom gore. A bonbon u najvecem paketu za 90 (45) kn ima 4G.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 6:32 (F10EXX).
13 godina
molnyi kaže...

Kako ni blizu? Pa jel ti shvaćaš da je ono u tarifi cijena a ovo od zenfona u slobodnoj prodaji? Odi vidi LG Spirit je 1700 kuna u slobodnoj, a na alzi 190€... 
Edit: evo - bonbon drži mobitel u slobodnoj prodaji za 1320 kuna, te se zenfone opet više isplati.

Nije u tarifi nego na bonove.

13 godina
molnyi kaže...

Pa eto, opet si na simpi godinu dana. Neznam, pobrko sam pošto dobiš tih 600 kuna na računu ako svaki mjesec potrošiš 50 kuna, što eto meni je neisplativo. Ja u cijeloj god potrošim 160 kuna... Ma, znam da - ne isplati se na taj zenfone ić, po meni 4g kod nas nije potreban niti funkcionira kako spada... 

Ali ako te nadoplate das nekome u familiji tko vec koristi prejaku opciju, ima mobitel i iovako placa svaki mjesec 50 kn, onda je prilika odlicna.

14 godina
odjavljen
Pomoć pri odabiru mobitela

Bonbon 4G bogu iza nogu - 20mbit

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

3 0 hvala 0
13 godina
roby27 kaže...

Nisam ja napravio nikakvu gresku bez brige jer ja ne čubim na fejsu kao ti izgleda, kupio sam mob koji je dost jeftiniji od zenfona 5 a nista puno losiji, tako da uspoređivati ta dva modela niti ne mozes kada nisu u istom cijenovnom rangu, osim toga kupovao sam na amex tako da valjda ti je sada malo jasnija situacija kupnje kod nas i vani.

I malo manje budi asus fanboy jer nisi objektivan u tom slučaju, taman da asus ima krš od moba ti bi ga uzdizao u nebesa, isto kao i amd naravno. 

Postajes k'o onaj lik bili jobs, trolas bez razloga. 

Sto sam naveo facebook aplikaciju kao primjer? Zato sto je koristi preko 90% korisnika, visio ti na njoj sat, dva 15 - 20 minuta, nebitno ona je tu i tvoja izjava ne drzi vodu.

Ja multitasking 1GB ram memorije jednostavno nije dovoljno, sta pricas gluposti znas to i sam i sigurno se kajes sto si uzeo mob koji ima "samo" 1gb memorije, daj budi realan, mani se djecije price stvarno 

P.S. zar je pogresno pohvaliti komad hardvera na forumu? Pogotovo kad tako puno nudi, za dosta manje novca od konkurencije, vrhunski nivo stabilnosti sto je skoro pa nemogucno za android? Zar ovo nije forum da podjelimo misljenja? Ko god da se odlucio za zenfone sa foruma prezadovoljan je, jer je telefon za klasu iznad konkurencije u istom cjenovnom rangu po SVEMU!!! Ocigledno si zaboravio sta forum znaci 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 8:23 (chaselol).
13 godina
neaktivan

Ja ne vjerujem da vi tu uzimate u obzir antutu koji nije mjerodavan u ovoj situaciji. Tko god je imao zenfone zna da je to jedan od fluidnijih telefona, mislim da se top brandovi danas čak u nekim situacijama mogu posramit kad jedan ovakav mobitel radi brže i bolje... Stavi taj Spirit pokraj Zenfone-a i počni otvarat aplikacije itd. pa gledaj tko će pobjedit, tko će počet lagat nakon što ih ostaviš 3-4 upaljenim pa kad se ram popuni... Gle, za nekoga tko nije heavy user i tko će tu i tamo otvorit fejs i onaj tko samo piše poruke itd. spirit je dobar mobitel, a za one malo zahtjevnije, nije baš.  Pokušavate izgurat nešto kao best buy, a on to nije.Kao ima 4G, ajde mi molim te reci tko to uopće koristi kad skoro ništa nije pokriveno sa tim kako spada, nikad nebi uzeo 4G mobitel, 3G je dovoljno, ionako u današnje vrijeme svuda ima WiFi tako da to ne igra ključnu ulogu kod izbora.. Tko zna koliko će potrajat ova akcija u simpi? Nitko drugi ga nema ispod 1300 kuna a to je već isti rang kao zenfone. I tko je onda pobjednik? ... 

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 8:52 (molnyi).
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
molnyi kaže...

Ja ne vjerujem da vi tu uzimate u obzir antutu koji nije mjerodavan u ovoj situaciji. Tko god je imao zenfone zna da je to jedan od fluidnijih telefona, mislim da se top brandovi danas čak u nekim situacijama mogu posramit kad jedan ovakav mobitel radi brže i bolje... Stavi taj Spirit pokraj Zenfone-a i počni otvarat aplikacije itd. pa gledaj tko će pobjedit, tko će počet lagat nakon što ih ostaviš 3-4 upaljenim pa kad se ram popuni... Gle, za nekoga tko nije heavy user i tko će tu i tamo otvorit fejs i onaj tko samo piše poruke itd. spirit je dobar mobitel, a za one malo zahtjevnije, nije baš.  Pokušavate izgurat nešto kao best buy, a on to nije.Kao ima 4G, ajde mi molim te reci tko to uopće koristi kad skoro ništa nije pokriveno sa tim kako spada, nikad nebi uzeo 4G mobitel, 3G je dovoljno, ionako u današnje vrijeme svuda ima WiFi tako da to ne igra ključnu ulogu kod izbora.. Tko zna koliko će potrajat ova akcija u simpi? Nitko drugi ga nema ispod 1300 kuna a to je već isti rang kao zenfone. I tko je onda pobjednik? ... 

Postoji jako jako puno use caseova izmedju facebook i poruka i heavy usera koji vrti 5 aplikacija i bitno mu je da su sve aktivne. A ovaj spirit je itekako sposoban za puno vise od facebooka i poruka.

Ja koristim 4G. Intenzivno. Zato sto je dostupan tamo gdje MENI treba. Sta me briga za pokrivenost uokolo. A gle sad, nikad ne bi uzeo mobitel s 2GB rama, 1GB mi je dovoljno.

A onda jos kad se usporedjuje mobitel iz inozemstva, bez rata, s puno kompliciranijom garancijom, VECOM cijenom, s mobitelom koji kosta manje, imas ga odmah, mozes kupit na rate, a za velik broj korisnika koji koriste ili imaju nekog tko koristi prejaku opciju efektivno kosta 350 kn....sto vise reci

Svuda ima WIFI, osim tamo gdje ga nema, a 4G ti omogucava da odrzis slicne perfomanse veze.

Kakve veze ima sto ga nitko drugi nema. Ovi imaju, dostupan je i ocito se prodaje super, jer ga je na par dana nestalo, a nestalo ga je jer je hands down daleko najbolja kupnja za te novce. Zen kosta 50% vise, a mnoge kojima koristi vracanje novaca na racun kosta i 4x vise.

Nema pobjednika, jer to uopce nisu usporedivi uredjaji. Prvenstveno po cijeni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 10:38 (F10EXX).
13 godina
chaselol kaže...

P.S. zar je pogresno pohvaliti komad hardvera na forumu? Pogotovo kad tako puno nudi, za dosta manje novca od konkurencije, vrhunski nivo stabilnosti sto je skoro pa nemogucno za android? Zar ovo nije forum da podjelimo misljenja? Ko god da se odlucio za zenfone sa foruma prezadovoljan je, jer je telefon za klasu iznad konkurencije u istom cjenovnom rangu po SVEMU!!! Ocigledno si zaboravio sta forum znaci 

Super, i zasto ga onda usporedjujemo s telefonom koji nikako nije u istom cjenovnom rangu?

17 godina

O majko mila hebo vas više taj Zenfone...

Za 1500kn kupim praktički novi G2 na njušci, tak da ste se vi koji ste kupili Zenfone za iste pare debelo za*ebali...

A ovaj Spirit je skoro duplo jeftiniji telefon, pa ne vidim svrhu uspordebe (iako nije da se nema šta uspoređivat, pogotovo po toj cijeni).

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 12:00 (lllnuclearlll).
Moj PC  
4 2 hvala 1
14 godina
odjavljen

Baš i ja gledam, zašto uspoređivati mob duplo skuplji od Spirit-a? Spirit je stvarno fin telefon za male novce. Pogotovo za obične korisnike (pod to mislim surfanje, mail, whatsapp i sl). A za 1500kn bi prije uzeo G2 i Z1 nego Zenfone

6 0 hvala 2
13 godina
protjeran

Taj Spirit je za tih 938,00 kn stvarno best buy u tom rangu, a ovi fan boysi asusa samo trolaju, ne obazirite se.

A eno ih u temi o Zenfonu 5 svi kukaju, počeli problemi sa softverom, loool, toliko o tom telefonu.

Budimo realni, kad je Asus pravio mobitele? Dobri su za matične i grafičke ali ove stvari ipak nek ostave proizvođačima s iskustvom i dobrim softverom.

Tako da, ko traži mobitel do 1000 kn nek ne gleda dalje od LG Spirita, a nešto iznad toga se znaju naći i drugi dobri modeli LG-a ili Samsunga.

3 2 hvala 0
10 godina

http://www.njuskalo.hr/htc-one/htc-one-8-sampanj-ko-nov-racun-gar-zagreb-oglas-15505578 Jel mi moze ko prevest ovaj pokusaj opisa uredjaja, sto je "htc obloga mrezasta samo ona koštala 500kn" ?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
el.šef kaže...

http://www.njuskalo.hr/htc-one/htc-one-8-sampanj-ko-nov-racun-gar-zagreb-oglas-15505578 Jel mi moze ko prevest ovaj pokusaj opisa uredjaja, sto je "htc obloga mrezasta samo ona koštala 500kn" ?!

Pa čim pročitam ovakav oglas odustanem od kupnje...

12 godina
neaktivan
el.šef kaže...

Po nazivu oglasa vidis da je netko malo na stranu "seljacine", ne seljaka! Inace to s 500kn jedino moze bit mreza od 16 karatnog zlata 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 23:37 (ivanoman).
14 godina
odjavljen

To je HTC Dot View case. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

1 0 hvala 0
13 godina

Taj dotview kosta 10$ i dreka nevalja

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo uspio san si povecat budzet na 2500kn. Ima koji bolji mob od Lenova p70 za te novce? Oglasnici ne dolaze u obzir.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav ekipa, posto sam ispao iz trenda pracenja mobilnog svijeta, trebala bi mi pomoc pri odabiru mobitela do 1000 kuna.

Mobitel ide prosjecnom korisniku, znaci, FB,Wapp,Viber, gledanje youtubea i te sheme,nikakvo igranje igrica i to. Pa da cujem sto je trenutno "best buy". Nije bitno jel se radi o Androidu ili WP.

Hvala. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
GeneralPag1997 kaže...

Evo uspio san si povecat budzet na 2500kn. Ima koji bolji mob od Lenova p70 za te novce? Oglasnici ne dolaze u obzir.

1+1 sa njihove stranice

@BinHex

LG Spirit

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 19:46 (zuper).
14 godina
zuper kaže...
GeneralPag1997 kaže...

1+1 sa njihove stranice

@BinHex

LG Spirit

Rado bi ja ali nemam karticu da tako uzmem

14 godina

onda zenfone 2

EDIT: a imaš i ovaj gionee sa dobrim specsima za manje para i prema recenziji je sasvim dobar

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 20:35 (zuper).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Zanima me šta treba sve pogledat pri kupnji polovnog lg g2?

0 0 hvala 0
14 godina

Sto vise gledan i trazin to manje i manje znam sto cu kupit. Koji je po vama bolji i imali mozda nesto bolje za 2500kn, a da nije rabljeno. Najvise me brine kod Lenova i Asusa da nece novije verzije androida i koliko vidim Lenovo niti nema subforum na xda dok asusov zjapi prazan. 

6 Asus Zenfone 2 2GB rama
3 Lenovo P70
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

2500 kn je dobar iznos, ali dobar iznos za oglasnik, u ducanu je cijena 1000kn+ veca nego u oglasniku za istu stvar.

Na tvom mjestu bi uzeo G3 (novi), Z2 (cak i Z3)...

Ovak si ogranicen na Zenfone, LG G2, Xiaomi Mi3...

Pitaj nekog jel ti moze narucit online, otvaraju se vrata boljim uredjajima.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 12:18 (Edge).

1 0 hvala 1
15 godina
GeneralPag1997 kaže...

Sto vise gledan i trazin to manje i manje znam sto cu kupit. Koji je po vama bolji i imali mozda nesto bolje za 2500kn, a da nije rabljeno. Najvise me brine kod Lenova i Asusa da nece novije verzije androida i koliko vidim Lenovo niti nema subforum na xda dok asusov zjapi prazan. 

kaj se brines za asus pa tek je nedavno izasao normalno da je xda prazan a asus nece sam tak odjebat zastarjeli mobitel , mozes racunat na bar 2 nove verije androida na njemu

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
14 godina
nick praskaton28 kaže...

pa najbitnije je da dolazi uz račun i garanciju. i da nema oštećenja na sebi

10 godina
neaktivan
zuper kaže...
nick praskaton28 kaže...

pa najbitnije je da dolazi uz račun i garanciju. i da nema oštećenja na sebi

znaci ne kupovat bez garancije?

13 godina

Nikako

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav! Možete li mi neki mobitel preporučiti 1500-1700kn?? Volio bih da ima četverojezgreni procesor,minimalno 1gb rama,minimalno 4.3inha zaslon(tehnologiju bilo koju samo NE TFT!!!!!),i da su dobre kamere 8MP,2MP!

Imali neki dobar Samsung,Sony,ASUS, a može i neki kinez ako je kvalitetan i dobar!!Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 19:23 (CPU).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Redmi Note 4G mozda
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice