Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.058
|
čitano: 12.582.029
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Edge kaže...

Kaj nije punjenje ionak regulirano nekim chipom u mobu, i da ne ovisi o punjacu?

Nije da se kuzim u elektroniku, ali par puta sam ta procito negdje ak se ne varam.

Generalno gledano punjač nije punjač, nego samo ispravljač struje...

Punjač baterije se nalazi u samom mobitelu/bateriji i da, regulira sam punjenje, ali puni strujom koja mu je dana, zato postoji ispravljač. Za veće baterije koriste se i jače struje da bi se skratilo vrijeme punjenja na neku prihvatljivu razinu, no što je jača struja više se uništava sama baterija.

Moj G2 (3000 mAh) se recimo puni na 1.8A, a na nižim strujama se jednostavno puni predugo...

Probaj napuniti neki mobitel s manjom baterijom takvim jačim punjačem, pa ćeš primjetiti koliko će se jače zagrijati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 13:25 (lllnuclearlll).
13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Joj ja ne bi nikad uzeo android s manje od 2 gb rama. Fora spirit za 900kn ali taj 1gb samo je loše. Zenphone sa 2gb sam 1100 novi platio, stvarnobse isplati parsto kn dati za tih 1gb više

Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina

ovisi koliko si zahtjevan korisnik, meni osobno je spirit lijepsi od zenfona sa tankim bezelima, da ne govorim od zenfone 2 koji je preglomazan mob

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7160&idPhone2=7052

14 godina
odjavljen

Da, punjač samo smanjuje propusnost amperaže, voltaže ili čega već, ali mob ima isto tako ispravljač u sebi koji dopušta koliko će struje ući u njega i može punjač biti 5A, ali mobitel neće dopustiti toliko. Toliko koliko dopušta toliko je okej, a često je punjač slabiji nego što mobitel dopušta (iPhone 6, ogromna razlika između dopuštenih 1.5A i 0.8A na mobitelu ako se ne varam). 

Sad koliko je ovo točno, neznam. Struja i ja si nismo baš u potpunosti na ti. Znam da se Z3C poprilično brže puni s punjačem od HTC One M8, a grije se koliko i s originalnim punjačem. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

0 0 hvala 0
13 godina
maks0806 kaže...

Joj ja ne bi nikad uzeo android s manje od 2 gb rama. Fora spirit za 900kn ali taj 1gb samo je loše. Zenphone sa 2gb sam 1100 novi platio, stvarnobse isplati parsto kn dati za tih 1gb više

Samo to nije 938 kn za sprint, nego jos dobijes (ili netko drugi u mom slucaju) jos i 600 kn na simpa racun. A taman te novce dobije ako uplati 50 kn mjesecno, a gle cuda, taman toliko mu treba za Prejaku opciju. Ovako ja uzmem mob, netko drugi iz familije dobije novce da ne mora kupovat jos dodatne bonove za uspostave poziva i slicno. Jos kupujem bonove online, i tu dobijem 10 % i to mi je taman dosta. Dakle mob me kosta 350 kn. Sve drugo mi je puno preskupo.

12 godina

ja sam isto na prejakoj tarifi, znaci te bonus kune dobivas iskljucivo ako ukljucis onu sim karticu koja je dosla u pakiranju sa mobitelom?

ja sam mislio da se moze nekako prebaciti na postojece brojeve...

17 godina
odjavljen
F10EXX kaže...
maks0806 kaže...

Samo to nije 938 kn za sprint, nego jos dobijes (ili netko drugi u mom slucaju) jos i 600 kn na simpa racun. A taman te novce dobije ako uplati 50 kn mjesecno, a gle cuda, taman toliko mu treba za Prejaku opciju. Ovako ja uzmem mob, netko drugi iz familije dobije novce da ne mora kupovat jos dodatne bonove za uspostave poziva i slicno. Jos kupujem bonove online, i tu dobijem 10 % i to mi je taman dosta. Dakle mob me kosta 350 kn. Sve drugo mi je puno preskupo.

938 kn + 50 * 12 = 1538 kn ,tolko te kosta mob + usluga :D.

To kaj Simpa na reklami kaze da placas 350 je marketinski trik da svoju podsvjest opravdavas da si proso brutalno jeftino, ali ista stvar.

Uglavnom ponuda je dobra, dapace odlicna, solidan mob + prejaka (s prakticki besplatnom uspostavom) opravdava cijenu.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
13 godina
roby27 kaže...

ja sam isto na prejakoj tarifi, znaci te bonus kune dobivas iskljucivo ako ukljucis onu sim karticu koja je dosla u pakiranju sa mobitelom?

ja sam mislio da se moze nekako prebaciti na postojece brojeve...

Ne, mozes tu 'pogodnost' prebaciti na postojeci broj. Samo mora biti registriran na isto ime, iako se ne sjecam da sam to radio zadnji put, al tako mi je danas rekla zena na chatu t-mobilea. Vec sam tako nesto prebacio curi za neki mobitel sto smo kupili za donaciju nekom djecjem domu.

13 godina
Edge kaže...
F10EXX kaže...
maks0806 kaže...

938 kn + 50 * 12 = 1538 kn ,tolko te kosta mob + usluga :D.

To kaj Simpa na reklami kaze da placas 350 je marketinski trik da svoju podsvjest opravdavas da si proso brutalno jeftino, ali ista stvar.

Uglavnom ponuda je dobra, dapace odlicna, solidan mob + prejaka (s prakticki besplatnom uspostavom) opravdava cijenu.

Pa prosao sam brutalno jeftino jer cu tih 600 kn dobiti nazad. Jest da je kroz 2 godine, a moram ih dati sad, ali ak vec placamo 50 kn mjesecno za drugi broj, imao taj mob ili ne, zasto onda ne iskoristiti to. Tih 50 kn nikako nije dodatni trosak i to uopce ne gledam. Jest da se ovako poklopilo, nece svima, al mene on stvarno dodje 350 kn cca. 

13 godina
roby27 kaže...

ovisi koliko si zahtjevan korisnik, meni osobno je spirit lijepsi od zenfona sa tankim bezelima, da ne govorim od zenfone 2 koji je preglomazan mob

A ljepši je, ali asus je puno bolji mob sveskupa

13 godina
maks0806 kaže...
roby27 kaže...

A ljepši je, ali asus je puno bolji mob sveskupa

LTE? I koja je cijena i gdje?

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 20:09 (F10EXX).
13 godina
roby27 kaže...

Platiti telefon toliko i dobiti 1GB RAM-a?

To samo moze neupucena osoba koja nije trazila pomoc na forumu 

U prevodu, bacanje para.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina

Mobiteli su tu negdje... To ni nisu mobiteli za heavy usere...

LG je 4G telefon, Zen nije... Također LG ima jači procesor i grafiku, pa ti tu taj dodatni gigabajt RAMa pada u vodu jer se mobiteli po performansama izjednače otprilike...

Treba prevrtit Antutu na oba... Ja ću na svom večeras nakon tekme pa javim rezultat... 

No za 938kn je stvarno dobar deal, naravno ne za nekog tko očekuje od telefona ne znam što... I usput LG se isporučuje s lolijem, dok je zen zapeo na 4.4, a noviji telefon...

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 22:32 (lllnuclearlll).
13 godina
neaktivan

Zašto pričate da zenfone nije 4g mobitel? Ako oćeš 4G zen imaš ga sa u snapdragon verziji. Ne shvaćam kako uopće možete reć da je spirit bolji mobitel, kad to nije, ni u jednom segmentu ne dobije zenfone. Jedino izgled, ali to je do osobe...

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
molnyi kaže...

Zašto pričate da zenfone nije 4g mobitel? Ako oćeš 4G zen imaš ga sa u snapdragon verziji. Ne shvaćam kako uopće možete reć da je spirit bolji mobitel, kad to nije, ni u jednom segmentu ne dobije zenfone. Jedino izgled, ali to je do osobe...

iskreno ja sam gledao onaj link... vidim da tih zenphoneova ima more... 

cijena i dobavljivost LTE verzije?

15 godina

sta vam uopce znaci 4g kad ga imate samo u vecim gradovima a i mislim da na t-mobile mrezi nemozes koristit 4g brzinu osim ako si ne kupiš poseban 4g paket megabajta

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Cijena oko 200€ - imaš ga na alzi koliko sam upoznat. Makar po meni, za 4G izdvojit 20€ se ne isplati u ovom slučaju, ali opet je jeftiniji nego LG spirit koji je u slobodnoj prodaji 1700 kuna. Ionako u ovoj banana državi 4G je dosta loš, i mogu na prste ruke izbrojat ljude koje znam da to koriste...
potpisujem što je kolega @domac5 rekao 

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 22:47 (molnyi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Aha, evo ga...

https://www.alzashop.com/asus-zenfone-5-a500kl-8-gigabytes-lte-black-d2413192.htm

200 eura dakle... cjenovni rang ni blizu...

A bome ni ovi bez LTEa nisu 1100kn, nego 1300kn...

Ne razumijem zašto kruške i jabuke uspoređujete, 200 eura naspram 938kn...

Ovdje ne govorim o slobodnoj prodaji, nego cijeni po kojoj smo mi kupili mobitel bez obveza, dakle nije pretplata.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 22:48 (lllnuclearlll).
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Kako ni blizu? Pa jel ti shvaćaš da je ono u tarifi cijena a ovo od zenfona u slobodnoj prodaji? Odi vidi LG Spirit je 1700 kuna u slobodnoj, a na alzi 190€... 
Edit: evo - bonbon drži mobitel u slobodnoj prodaji za 1320 kuna, te se zenfone opet više isplati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 22:51 (molnyi).
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
molnyi kaže...

Kako ni blizu? Pa jel ti shvaćaš da je ono u tarifi cijena a ovo od zenfona u slobodnoj prodaji? Odi vidi LG Spirit je 1700 kuna u slobodnoj, a na alzi 190€... 

Pa dobro jel ti shvaćaš da ovo nije pretplata što sam ja uzeo, nije nikakva tarifa. Mobitel čak neću koristit ni na T-Comu nego na bonbonu... A i imam pravo na otključavanje telefona nakon godine dana (koda ga ne mogu otključat iste sekunde i sam doma)...

btw. Prodajem onaj paket od 598kn il koliko već kuna na računu koji je došao s mobitelom... nije otvaran... ako koga zanima, cijena 100kn 

Uvjete si razgledajte sami na T-Comu jer se meni neda to čitati, pa vidite jel vam se isplati 

Ak to prodam mobitel će me koštati 838kn 

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 23:05 (lllnuclearlll).
14 godina
900-tinjak kn za smartphone sa 720p ips ekranom, solidnim soc-om i lollipopom te još kod našeg operatera je odličan deal. Zenfone je 300 kn skuplji, a i nabavlja se izvana. Ne kažem da je lošiji, ali baš za toliko da je bolji...
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Pa eto, opet si na simpi godinu dana. Neznam, pobrko sam pošto dobiš tih 600 kuna na računu ako svaki mjesec potrošiš 50 kuna, što eto meni je neisplativo. Ja u cijeloj god potrošim 160 kuna... Ma, znam da - ne isplati se na taj zenfone ić, po meni 4g kod nas nije potreban niti funkcionira kako spada... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 22:55 (molnyi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

btw. Spirit ima i NFC, a ja sam tak i tak na bonbon mreži pa mi tak svejedno bio mobitel kodiran ili ne tih godinu dana jer na drugu mrežu nebi ni išao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 22:57 (lllnuclearlll).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

I ja sam na bonbonu :) Kupim si bon od 160 i cijelu god miran. Uključim svaki mj. paket mali razgovori i to je to :)

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...
roby27 kaže...

Platiti telefon toliko i dobiti 1GB RAM-a?

To samo moze neupucena osoba koja nije trazila pomoc na forumu 

U prevodu, bacanje para.

eto bosanac koji je teski asus fanboy ce nama rec neupucenima sto cemo mi kupit  ja zbilja ne vidim nikakvo usporavanje sa 1 GB rama, za moje prohtjeve i zahtjeve sasvim ok. 

17 godina

Antutu 20968 

Vidim po Internetu da Zenfone dobiva nekih 23 000 ako sam u pravu, to i nije neka razlika što se tiče uporabljivosti mobitela, pogotovo za neke nezahtjevne zadaće.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
roby27 kaže...

eto bosanac koji je teski asus fanboy ce nama rec neupucenima sto cemo mi kupit  ja zbilja ne vidim nikakvo usporavanje sa 1 GB rama, za moje prohtjeve i zahtjeve sasvim ok. 

Izvini ali dan kad stavim LG ispred ASUS u bilo cemu, je dan kad ce i Dinamo nesto uraditi u Evropi 

A sad, ti pokreni vise od 2 aplikacije na 1GB modelu, pitacu te kako ti otvara recimo galeriju fotografija. 

1GB je danas MINIMUM i svi preporucuju kupovinu moba sa 2GB memorije (kad je rijec o androidu naravno) jer ako nisi primjetio (a nisi) da apsolutno, bas niko ne vodi racuna o optimizaciji aplikacija, pa kad vidis da jedan raspali facebook povuce 460MB RAM-a, onda ti bude jasno da ces zaobici 1GB modele u sirokom luku.
Ali opet, za tvoje prohtjeve i Nokia 3310 bi bila dovoljna, napravio si gresku sto si se odlucio za smartphone 

lllnuclearlll kaže...

Antutu 20968 

Vidim po Internetu da Zenfone dobiva nekih 23 000 ako sam u pravu, to i nije neka razlika što se tiče uporabljivosti mobitela, pogotovo za neke nezahtjevne zadaće.

24-26k

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 0:16 (chaselol).
17 godina

....

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 0:54 (lllnuclearlll).
17 godina

hehe... osobno koristim LG g2 već godinu i pol, ovog spirita sam kupio za mamu. ona ne ide na fejs, ne igra igrice, niti koristi 5 app odjednom... koristi viber, hangouts, fotoaparat, pozive, gmail i to je to. za njene potrebe i za 938 kn ovaj telefon je odlična stvar. malo sam se igrao s njim i telefon za takve stvari uopće nije loš. brz je, responzivan i fluidan koliko to jedan telefon za manje od tisuću kuna može biti. solidna kamera, ekran i 2 godine jamstva... za tu cijenu, sjekira u med...

Nevezano za ove uređaje, uspoređivat asus i LG u kontekstu mobilnih telefona pokazuje samo koliko si upućen što se mobilne telefonije tiče + tvoj bahati nastup samo mi govore da je ova rasprava za mene završena... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 1:00 (lllnuclearlll).
12 godina
chaselol kaže...
roby27 kaže...

Izvini ali dan kad stavim LG ispred ASUS u bilo cemu, je dan kad ce i Dinamo nesto uraditi u Evropi 

A sad, ti pokreni vise od 2 aplikacije na 1GB modelu, pitacu te kako ti otvara recimo galeriju fotografija. 

1GB je danas MINIMUM i svi preporucuju kupovinu moba sa 2GB memorije (kad je rijec o androidu naravno) jer ako nisi primjetio (a nisi) da apsolutno, bas niko ne vodi racuna o optimizaciji aplikacija, pa kad vidis da jedan raspali facebook povuce 460MB RAM-a, onda ti bude jasno da ces zaobici 1GB modele u sirokom luku.
Ali opet, za tvoje prohtjeve i Nokia 3310 bi bila dovoljna, napravio si gresku sto si se odlucio za smartphone 

lllnuclearlll kaže...

Antutu 20968 

24-26k

Nisam ja napravio nikakvu gresku bez brige jer ja ne čubim na fejsu kao ti izgleda, kupio sam mob koji je dost jeftiniji od zenfona 5 a nista puno losiji, tako da uspoređivati ta dva modela niti ne mozes kada nisu u istom cijenovnom rangu, osim toga kupovao sam na amex tako da valjda ti je sada malo jasnija situacija kupnje kod nas i vani.

I malo manje budi asus fanboy jer nisi objektivan u tom slučaju, taman da asus ima krš od moba ti bi ga uzdizao u nebesa, isto kao i amd naravno. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 1:05 (roby27).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice