Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.492
|
čitano: 12.979.616
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Pomoć pri odabiru mobitela

Trebao ćeš platiti PDV ako naručuješ sa Amazon.com, a sa Amazon.de netrebaš ništa plaćati naknadno. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Isplatili se kupovati G2 ili postoji nešto novo za te novce? G2 - novi iz dućana oko 2900 kn?

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
TheMenstalist kaže...

Isplatili se kupovati G2 ili postoji nešto novo za te novce? G2 - novi iz dućana oko 2900 kn?

Na njuskalu se vec G3 moze nac za cca. 3000 kn, od dilera ili ljudi koji su ga kupili na pretplati.

G2 isto bolje kupiti od dilera ili sa mobicity.co.uk di se ne placa PDV.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
12 godina
neaktivan
Edge kaže...
TheMenstalist kaže...

Na njuskalu se vec G3 moze nac za cca. 3000 kn, od dilera ili ljudi koji su ga kupili na pretplati.

G2 isto bolje kupiti od dilera ili sa mobicity.co.uk di se ne placa PDV.

Da, ali račun mi treba. Znači isplati se kupiti G2 ili ima nešto bolje za tih 2800-2900 kn

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
13 godina
neaktivan

Ja mislim da za 2900 nema nista bolje od g2 iz ducana...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zanimatelj kaže...

Ja mislim da za 2900 nema nista bolje od g2 iz ducana...

Mozda G3 u Smartsonu za 2700?

Stize im jos par komada ovaj tjedan kako kazu..

11 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Ima pik na njih. Cijelo vrijeme govori kako se neprestano kvare bla bla, a osobno sam ga imao i sve puno ljudi su ga imali pa se nitko ne žali sa foruma o nekim neobičnim kvarovima i sl.

Moja bivša Z je sad na servisu, da, krepao je mikrofon, samo što je taj mobitel bio poprilično silovan tako da ništ čudno. A i to nije neki "neobični" kvar, događa se na svakom mobitelu.

Nije to nikakav pik. Čitanje iskustava na službenom forumu proizvođača mobitela sigurno nije nikakav loš savjet jer se tamo može saznati puno toga o modelu koji ga zanima. U mojoj poruci nema nikakve zle namjere niti odgovaranja Josipa da ne kupi Sonyjev mobitel. Pametni ljudi se prije kupovine raspitaju, pa zašto Josip ne bi prije toga saznao nešto korisno o mobitelu koji misli kupiti? Daj mi to objasni.

11 godina
neaktivan
josiphilaj kaže...

Sad trenutno imam Xperiu x8 i vecinom sam bio zadovoljan osim sto je to sad vec star mobitel pa prakticki ne mogu nista raditi na njemu, ali hvala na upozorenju procitat cu...a nesto mozda nije u redu s njima ili imate neko lose iskustvo ili nesto drugo?

Pročitaj poruke barem na službenom Sonyjevom forumu.

14 godina
odjavljen

Svaki, ali ama baš svaki mobiteli ima neku "globalnu" grešku, ali ti samo na Sonyevim modelima to napominješ. 

0 1 hvala 0
12 godina
odjavljen

Pozdrav dečki, drug si želi kupiti ZTE Blade Q Maxi, pa me zanima je li ovo dobar mobitel, a ako ne navedite razlog. Hvala unaprijed.

Malware Removal Expert|Security Software Reviewer|PC Geek and Expert|IT Technician|
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Svaki, ali ama baš svaki mobiteli ima neku "globalnu" grešku, ali ti samo na Sonyevim modelima to napominješ. 

Pročitao si sve moje poruke na ovom forumu, pa si 100% siguran u ovom što si napisao?

14 godina
odjavljen

Nisam 100% siguran, ali uvijek pratim ovu temu i vidim kako samo Sonyeve mobitele blatiš. 

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Nisam 100% siguran, ali uvijek pratim ovu temu i vidim kako samo Sonyeve mobitele blatiš. 

Nisi siguran ali mi lijepiš etiketu da blatim. Pa daj onda primjer blaćenja u ovoj temi.

Javio sam se u vezi meni nevjerojatne cijene LG G3 i drugom čovjeku sugerirao da prvo pročita nešto o Sonyjevim mobitelima. Gdje ti vidiš blaćenje?

13 godina

Pa sonijevi mobiteli i zaslužuju blaćenje i to dobrano. xperia z i z1 je već prožvakana tema. z2 je super mob za promjenu sa par manjih mana. I onda dođe ova Z3. Pardon z2s. Ma ni tako to nebi nazvao. Kvragu i sonijeva politika izbacivanja flagshipa svakih 6 mj kad je isti kao predhodni mob... Dobit će update više a identican hardver. FUJ. I neka više povećaju max volume na slusalicama, koliko prigovora su dobili na to i dalje ništa...

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
maks0806 kaže...

Pa sonijevi mobiteli i zaslužuju blaćenje i to dobrano. xperia z i z1 je već prožvakana tema. z2 je super mob za promjenu sa par manjih mana. I onda dođe ova Z3. Pardon z2s. Ma ni tako to nebi nazvao. Kvragu i sonijeva politika izbacivanja flagshipa svakih 6 mj kad je isti kao predhodni mob... Dobit će update više a identican hardver. FUJ. I neka više povećaju max volume na slusalicama, koliko prigovora su dobili na to i dalje ništa...

ako nista bar nece bit tesko portat noviji rom na stariji model s identicnim hardverom...bas gledam da uzmem Xperiu Z velis Z i Z1 prozvakana tema, kaj nes ne valja s mobitelom? osim naravno loseg tft ekrana ali nekako mogu preko toga prijec

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 22:59 (domac5).
15 godina
neaktivan

vrijeme je da ja promjenim svoj htc rhyme

pa me zanima best buy do 2000 kn,da je nov.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
domac5 kaže...

ako nista bar nece bit tesko portat noviji rom na stariji model s identicnim hardverom...bas gledam da uzmem Xperiu Z velis Z i Z1 prozvakana tema, kaj nes ne valja s mobitelom? osim naravno loseg tft ekrana ali nekako mogu preko toga prijec

Sony-eva politika izbacivanja modela svakih 6mj nije za pohvalu, a sto se tice blacenja Sony-a, pusti ljude, svaki mobitel je kompromis, takoi Z, Z1 pa i Z2, kao i M8, S5, G3 i ostatak ekipe, HTC-a kao i Samsunga boli kita jel se tebi svida mob il ne, kao i Sony-a, nema tu razlike, nisu oni Oppo pa da ih zanima misljenje njihovih korisnika

Kao vlasnik Xperie Z1, Nexusa 5 i iP4s, moram ti reci da Z1 nije nista losiji od Nexusa npr, meni je cak i bolji, 4.4.4 update je odlican, sve radi kako spada i nemam niti najmanju zamjerku! Prije sam imao crni Z, pa bijeli, pa Z1 Compact pa Z1 i sad Nexusa (znam, volim mijenjati mobove) i Z na 4.3 update-u je radila savrseno!! Kitkat je los, ali zadnji update je rijesio sve probleme i opet radi odlicno. Z1 Compact mi je na 4.4.2 radila bezprijekorno, kao i sad Z1 na 4.4.4

Ekran dobar kad gledas direkno i njega (na Z1 i Z), kutevi gledanja losi (nije svakome bitno), zvucnik na Z1 je puno bolji nego na Z al nije nista specijalno, folije se lako grebu i tu manama prestaje nabrajanje...

Predivan unikatan dizajn, elegancija, odlicno ispoliran softver (radi visestruko bolje nego S5 ili G3 npr), vodonepropusnost, fantasticna kamera (na Z1 i Z1c, na Z je dobra i nista vise od toga), odlican premium osjecaj u ruci i kvaliteta izrade.. 

A ako cemo nabrajati mane ostalih firmi (HTC, Samsung, LG), mozemo i njih blatiti, ja na svom Nexusu imam katastrofalan backlight bleed i uzasno klimavu power tipku, G3 ima problema sa laggom, text sharpeningom i random restartom, S5 sa burn in ekranima, skripavom plastikom i uzasno sporim suceljem, HTC ima uzasnu kameru za flagship i problema sa ljubicastim tonom u nocnim uvjetima (pogledaj HTC One temu), nemaju ovaj problem svi al dosta njih ima...

Svaki mobitel je kompromis, ja niti ikoga hvalim niti blatim, iznosim svoje iskustvo, imao sam iskrivljenu Z1 compact ali druga nije imala taj problem, jedan iP4s mi je krepao factory resetom, a drugom power tipka ne radi, na S4 mi se dvije baterije napuhale... I dalje ne blatim nijednu firmu jer svaka ima svoje musice, tocnije svaki mobitel je kompromis

Tako da moj savjet je da prije kupnje probas svaki mobitel u tom cjenovnom rangu, da vidis koji ti najvise pase i uzmes ga

14 godina
odjavljen

Ajde neka mi netko objasni po čemu su vam to kutovi vidljivosti toliko bitni. Imam M8, a prije sam imao Z i ne vidim ama baš nikakav razlog zašto toliko cendrate nad tim kutovima vidljivosti. Da se sad vratim na Z bilo bi mi svejedno oko kutova vidljivosti. Više mi se čini da baš nemožete navesti neku konkretnu manu od Z pa takve gluposti van izvlačite. 

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Ajde neka mi netko objasni po čemu su vam to kutovi vidljivosti toliko bitni. Imam M8, a prije sam imao Z i ne vidim ama baš nikakav razlog zašto toliko cendrate nad tim kutovima vidljivosti. Da se sad vratim na Z bilo bi mi svejedno oko kutova vidljivosti. Više mi se čini da baš nemožete navesti neku konkretnu manu od Z pa takve gluposti van izvlačite. 

Ja cu ti rec zasto su meni bitni, pa ti reci sto hoces. Ovaj put govorim o zadnjem zaslonu koji je bio očajan po tom pogledu, a to je Z1.

Uredjaj koji sam platio 3000 kn izgledao je prekrasno, ali nedaj Boze da sam htio nekome pokazati dikoju sliku uslikanu s mobitelom, ili youtube klip.. Ja u sredini vidio bi dobro, a njih dvojica ko kake budale priljube se najcesce meni uz lice jer ne vide jasno sto je na zaslonu. 

Slicna stvar je kad zvoni mob dok stoji na stolu, a ja malo dalje nesto radim. I ja vidim da zvoni al ne mogu vidjet tko je.

Pa i kad sjedim za stolom onaj sat nisam mogo bas razaznat koliko je sati ako pozadina nije bila tocno onaka da se vrijeme vidi.

Ima tu jos hrpu primjera, ovi su mi prvi pali napamet. Srecom, i Sony je shvatio to tako da je cak i Z1 compact imao cist dobar zaslon, a z3 compact kojeg sad imam je vrlo vrlo dobar.

15 godina
odjavljen

Slazem se za kutove gledanja, jako los ekran za flagship, inace meni ne smeta al mnogima ce itekako smetati.. Iako sam ja normalno sve te stvari radio koje si ti gore naveo, s obzirom da Sony uvijek glumi budale, ja sam bio sretnik pa dobio i Z1 i Z sa boljim JDC ekranom koji ima dobre kutove gledanja, da imam Sharp vjerovatno bi ga kalibrirao odmah (vise radi boja nego radi kuteva gledanja).. A Z1c je imao odlican ekran.

Hvala bogu vise da su se uhvatili sa konkurencijom i stavili IPS ekran, sad se zapravo Sony-evim modelima nema sto progovoriti, kako kazem - napokon

Ako ste ljudi kao ja, kojima ne smetaju toliko ti kutevi gledanja, uzmite Z1 i siguran sam da necete pogrijesiti

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Uredjaj koji sam platio 3000 kn izgledao je prekrasno, ali nedaj Boze da sam htio nekome pokazati dikoju sliku uslikanu s mobitelom, ili youtube klip.. Ja u sredini vidio bi dobro, a njih dvojica ko kake budale priljube se najcesce meni uz lice jer ne vide jasno sto je na zaslonu. 

Zato gledajte mobitele sa ekranom kao što ima moja Lumia 630, "IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors" ima stvarno nevjerovatne uglove gledanja, vjerovatno svi IPS LCD ekrani imaju ovako dobre uglove gledanja

Kako vidim Z i Z1 imaju isti tip ekrana,TFT, znači loš ugao gledanja, dok Z2 ima IPS LCD ekran i u tom slucaju najvjerovatnije dobre uglove gledanja

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
14 godina
neaktivan

Mogu potvrdit za Lumiu 630 da unatoč niskoj rezoluciji ima oke zaslon što se kuteva i boja tiče, pa čak i kontrasta. Šteta što nije HD il barem qHD, to je meni osobno bila jedina zamjerka s obzirom na uloženi novac.

Ali da, kod LCD-a neki oblik IPS-a je od 2013 pa nadalje obavezan, pogotovo za flagshipe.

Istina kao što kolega MARKOZD kaže, nekima neće smetati, ali nekima poput mene to je deal-breaker.

13 godina

Nisu samo kutevi gledanja problem,nego nedostatak boja,kontrasta, oleophobic coatinga, gorilla glassa i bezeli kilometar ipo. Z2 napokon stavlja gorillu 3 i oleophobic te ips ekran, te ima 5.2 inca ekran u manjem ili jednakom kucistu ko z1. Z2 da ima bolji i glasniji zvuk na sluškama,  bio bi mi daily driver jer po ničemu ne saka osim po tome, dok je meni to dosta bitno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Na Z1 je kontast 1:15xx (neznam tocnu brojku), a boje su taman iznad standardnog RGB gamuta, tako da ti price o boji ne drze vodu, jedino ako se tebi osobno je svidaju to mogu razumijeti.. A i Z2 i Z1 imaju dragontrail, samo kod Z2 je novije generacije i ima oleophobic coating, a Z1 ima foliju

A za Z2 imas miljune modova za zvucnik i sluske tako da probaj neke (s pretpostavkom da imas root access i custom recovery).. ili pak sam promijeni vrijednosti unutar mixer xml konfiguracije

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 11:28 (MARKOZD15).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Molim preporuku za mobitel:

Bitna mi je fluidnost, ekran, kamera, baterija i da je dual sim. (gotovo sve - best buy)

Ekran max 4.7", jer ne volim velike mobitele (135mm max. visina).

0 0 hvala 0
14 godina
EvilSaint kaže...

Bitna mi je fluidnost, ekran, kamera, baterija i da je dual sim. (gotovo sve - best buy)

Koliko novaca si spreman dati? Njuškalo ili iz trgovine?

12 godina

Koji od ova 2?

13 Nexus 4
3 Moto G
Nothing is true,everything is permitted.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Cordas kaže...
EvilSaint kaže...

Koliko novaca si spreman dati? Njuškalo ili iz trgovine?

Ispričavam se. 1500kn, svejedno od kud.
14 godina
EvilSaint kaže...

Ispričavam se. 1500kn, svejedno od kud.

Nexus 5 bi se mogao ubosti za 1800, best buy po meni. 

Ako ne, Nexus 4, ali ni novi Moto G nije loš izbor.

12 godina

Predložite mi best buy mobitel do 900kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice