Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.059
|
čitano: 12.584.782
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Tu si dobio TU od mene.

LG napravi jako dobar mob i onda napravi s*anje sa tim ažuriranjem, a ne vidim što je tu tako užasno teško.

Svi dual core + 512MB rama mobiteli bi trebali imati Kit Kat, zato jer Kit Kat nije "donio" ništa previše što se estetike, jednostavnosti i sl. nego se nekako približio iOS-u (ali starijem, ne iOS 7) u smislu da je hardverski manje zahtjevni i optimiziraniji.

14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Zato stalno ponavljam da je Nexus najbolji Android uređaj jer ovo što oni rade s tim sučeljima stvarno graniči s gluposti. Touchwiz je laggavo smeće i nitko ga ne bi trebao koristit jer od hardwareski moćnog uređaja kao što je SGS4 napravi laggavo smeće vrijedno 1000 kn. 

Android 4.3, a 4.4 pogotovo je stvarno dobar OS i nema više lagga kao prije, pogotovo na dobrom hardwareu ala onaj na Nexus 5. 

Why so serious?
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
{#}{#}{#}

S4 overclocka svoj procesor (i grafu ja mislim, stvarno nisam siguran) na više taktove.

P.S fulao si score na S4 za 9000 LOL

I ne, niti jedan od navedenih mobitela nema toliko SOT, S4 ima nekih 5h max dok G2 ima nekih 7h max, ovisno što se radi.

Ne overclockira, vec samo u benchmarcima dostize deklariranih 1,9Ghz, dok u normalnom radu ni priblizno toliko, ali to je slucaj sa svima(inace bi baterije jos brze krepavale)... 

I da, moj score sa S4 je 30000 sa svim iskljucenim aplikacijama, a sa svime ukljucenim standardno vrti 28000+... Da nisam na poslu, tocno bi ti odvrtio benchmark, al uostalom imas google,pa googlaj ;)

Sto se on screen vremena tice,meni je bilo max 5h,48min i nest sekundi kod S4... Na G2 je standard 10h, a teoretski može i 12h(ako nista ne prckas po ekranu)... Opet to ja nisam izmislio i isto imas na googleu...

14 godina
Deawood kaže...

Znatno je, vjeruj mi. LG G2 je dokazano smartphone sa najboljom baterijom i niti jedan mobitel nema niti približno dobru bateriju (pogotovo S4, zato jer svi oni njegovi beskorisni senzori troše toliko baterije da SOT ne traje više od 1-1.5h)

Samsung ima loš softver, odnosno loše je optimizirani.

NHF, ali kamera na G2 je bolja nego na S4, jednostavno je tako. Oštrija slika i prirodnije boje su svakako 1+.

AMOLED mi je s*anje zato jer su boje previše (neznam kako da se izrazim) saturirane, tj. jako su jake.

S4 overclocka svoj procesor (i grafu ja mislim, stvarno nisam siguran) na više taktove.

Dosta si gluposti rekao u ovom postu. Kakvih 1-1.5h SOT-a na S4, to su ciste gluposti, 4-5h je normalno.

LG i Sony nisu nista puno bolji po pitanju samog software od Smasung, barem meni osobno, zastajkivanja sam vidio u svima. Jedino mi se HTC-ov Sense stvarno svidio. A po pitanju azuriranja softwarea su svi losi jer kitkat je izasao prije par mjeseci i jos ga ni jedan nema, a dugorocno ipak mislim da cu Samsung imati najdulju podrsku.

Zatim, kamere su im podjednake, pogledao sam dosta testova i svi kazu da su izjednaceni i nema neke razlike.

To da je AMOLED sranje je subjektivno misljenje, ja ga isto bas ne volim, ali nebi rekao da je sranje.Inace G2 po meni ima losiji ekran od S4 jer je LG htio da IPS ekran izgleda kao AMOLED.

I zadnje, prakticki svi proizvodaci stavljaju da procesor radi na maksimumu u benchmarcima i tu nema razlike izmedu Sonya, LG-a, Samsunga, HTC-a... Jedino Nexusi ne "varaju".

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
14 godina
odjavljen

pozdrav svima,zanima me ima li gdje uzeti polovni note3 i kolika bi otprilike bila cjena za taj model?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ne overclockira, vec samo u benchmarcima dostize deklariranih 1,9Ghz, dok u normalnom radu ni priblizno toliko, ali to je slucaj sa svima(inace bi baterije jos brze krepavale)... 

I da, moj score sa S4 je 30000 sa svim iskljucenim aplikacijama, a sa svime ukljucenim standardno vrti 28000+... Da nisam na poslu, tocno bi ti odvrtio benchmark, al uostalom imas google,pa googlaj ;)

Sto se on screen vremena tice,meni je bilo max 5h,48min i nest sekundi kod S4... Na G2 je standard 10h, a teoretski može i 12h(ako nista ne prckas po ekranu)... Opet to ja nisam izmislio i isto imas na googleu...

http://blog.laptopmag.com/samsung-galaxy-s-4-benchmarked-serious-power-dim-display/galaxy-s-4-antutu-1

http://lmgtfy.com/?q=https%3A%2F%2Fwww.google.hr%2Fsearch%3Fq%3Dsamsung%2Bgalaxy%2Bs4%2Boverclocking%2Bbenchmark%26ie%3Dutf-8%26oe%3Dutf-8%26rls%3Dorg.mozilla%3Aen-US%3Aofficial%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Dfflb%26gws_rd%3Dcr%26ei%3DuK_jUonABKWLyAPJqoCQBQ

14 godina
Deawood kaže...

http://blog.laptopmag.com/samsung-galaxy-s-4-benchmarked-serious-power-dim-display/galaxy-s-4-antutu-1

http://lmgtfy.com/?q=https%3A%2F%2Fwww.google.hr%2Fsearch%3Fq%3Dsamsung%2Bgalaxy%2Bs4%2Boverclocking%2Bbenchmark%26ie%3Dutf-8%26oe%3Dutf-8%26rls%3Dorg.mozilla%3Aen-US%3Aofficial%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Dfflb%26gws_rd%3Dcr%26ei%3DuK_jUonABKWLyAPJqoCQBQ

Dobro ti je rekao, on se ne overclockira, vec se dize takt svim jezgrama na maksimalnih i deklariranih 1,9ghz u slucaju Galaxya, samo sto u stvarnim radnjama nikada ne radi tako.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
14 godina
odjavljen

Kamera na LG G2 je bolja samo radi jedne stavke, OIS, imat će bolje fotke u manje osvijetljenim prostorima

0 0 hvala 0
14 godina
Nitro233 kaže...

pozdrav svima,zanima me ima li gdje uzeti polovni note3 i kolika bi otprilike bila cjena za taj model?

Njuskalo. A cijene variraju ovisno o starosti, stanju...

11 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Kamera na LG G2 je bolja samo radi jedne stavke, OIS, imat će bolje fotke u manje osvijetljenim prostorima

Kao prvo, OIS(opticka stabilizacija slike), nema nikakve veze sa kvalitetom slike u losim uvijetima osvijetljenja.. A kao drugo, od OIS-a imas vise koristi u snimanju videa(kada snimas u pokretu), nego u slikanju... Stovise OIS  zna zasmetat autofokusu, pa tu i tamo napravi vise stete nego koristi, kad su slike u pitanju... Za kvalitetu slike u mraku je bitna velicina senzora, a trenutno je za mrak najbolji F/2.0 koji je na HTC-u one... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 14:02 (Gunnyyyyyyy).
14 godina
odjavljen
gamer34 kaže...
Nitro233 kaže...

mozes preporuciti nekog prodavaca da je provjeren posto ima prevara?

17 godina
MatijaZG kaže...
Gunny...S3 mozda ide a mozda i ne...pogledaj kako su obecali 4.2.2 za S2 a na kraju je ostao na 4.1.2. Pogledaj sto je bilo sa S3 na 4.3. Software je bolji...nije ni tesko napraviti nesto bolje od touchwiza. Razlika je mala, ali zato nije mala optimizacija softwarea, kao sto lag na S4 takodjer nije sitnica. Nije mi jasno sto ce mu vise od 16GB na mobitelu...slike zauzimaju u prosjeku 2MB. Ja ih prebacujem svako malo na laptop. Jedino ako zeli imati hrpu igrica, ali onda neka si uzme PSP.

Ne igram igrice na mobitelima. :) Zadnja dva mobitela su mi bili iphone sa 16GB i na oba sam nakrcao aplikacija i multimedije tako da mi je ostalo oko 2GB, i onda kreneš razmišljati da li ćeš nešto slikati ili nećeš, snimati video i sl. Ovih 48GB ukupno bi trebalo biti dovoljno.

17 godina
Cordas kaže...

Zato stalno ponavljam da je Nexus najbolji Android uređaj jer ovo što oni rade s tim sučeljima stvarno graniči s gluposti. Touchwiz je laggavo smeće i nitko ga ne bi trebao koristit jer od hardwareski moćnog uređaja kao što je SGS4 napravi laggavo smeće vrijedno 1000 kn. 

Android 4.3, a 4.4 pogotovo je stvarno dobar OS i nema više lagga kao prije, pogotovo na dobrom hardwareu ala onaj na Nexus 5. 

Pa barem sučelje nije problem promijeniti. Staviš nova launcher i to je to. Iako mi je ovo prvi android phone i totalni sam noob što se tiče androida, to sam skužio već danas, drugi dan korištenja. :)

13 godina
neaktivan
Gunnyyyyyyy kaže...
MARKOZD15 kaže...

Kao prvo, OIS(opticka stabilizacija slike), nema nikakve veze sa kvalitetom slike u losim uvijetima osvijetljenja.. A kao drugo, od OIS-a imas vise koristi u snimanju videa(kada snimas u pokretu), nego u slikanju... Stovise OIS  zna zasmetat autofokusu, pa tu i tamo napravi vise stete nego koristi, kad su slike u pitanju... Za kvalitetu slike u mraku je bitna velicina senzora, a trenutno je za mrak najbolji F/2.0 koji je na HTC-u one... 

Osnove fotografiranja kazu da mirnija ruka (ois) pomaze u duljoj ekspoziciji i manjoj ISO vrijednosti..

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
14 godina
odjavljen
gamer34 kaže...

Dosta si gluposti rekao u ovom postu. Kakvih 1-1.5h SOT-a na S4, to su ciste gluposti, 4-5h je normalno.

LG i Sony nisu nista puno bolji po pitanju samog software od Smasung, barem meni osobno, zastajkivanja sam vidio u svima. Jedino mi se HTC-ov Sense stvarno svidio. A po pitanju azuriranja softwarea su svi losi jer kitkat je izasao prije par mjeseci i jos ga ni jedan nema, a dugorocno ipak mislim da cu Samsung imati najdulju podrsku.

Daj malo bolje pročitaj, imaš nekih problema sa čitanjem ili, NHF?

Napisao sam sa svim njegovim onim beskorisnim senzorima.

Ne slažem se, kad kupiš Samsung mobitel dobiš sve one beskorisne Samsung gluposti i da Samsung mobiteli poprilično "štekaju", u prošlu Srijedu sam u ruci na nekih 15 minuta imao Note II (koji je novi i koristi ga starija osoba od ~45god pa nema ničega gore) i jednostavno lagga, što da kažem kad lagga :&

Samsung je no1 kod ažuriranja i tu nema rasprave, ali najbolji (kao i što cijeli svijet zna) je LG Nexus tj. Google.

12 godina

cim vas vise citam to mi se teze odluciti.  mislio sam uzet note 3 a vidim da se pljuj po tom touchwizu a i isao sam ga isprobati u jedan centar i mobite trokira halo pa moj 8x ne trza pa ima 3 puta slabije performanse a imam samo gigu slobodno na njemu. inace mi cura ima s4 i on super radi ali cura ni nije nei hardcorde korisnik. ima jednu igricu rijecalicu i svega par aplikacija

znam da ne zelim LG g2 ni nexus a pogotovo ne sonya xz ili z1.

0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
Gunnyyyyyyy kaže...

Ima ima, očito nemaš nekog fotografskog iskustva

Za veličinu senzora se isto slažem

14 godina
Sil kaže...
Cordas kaže...

Pa barem sučelje nije problem promijeniti. Staviš nova launcher i to je to. Iako mi je ovo prvi android phone i totalni sam noob što se tiče androida, to sam skužio već danas, drugi dan korištenja. :)

Sučelje koje Samsung ili LG nabace je puno više od toga što ti launcherom promijeniš. To ćeš shvatiti kad jednom probaš čisti Android.

Why so serious?
14 godina
odjavljen
omomomomoomm kaže...

znam da ne zelim LG g2 ni nexus a pogotovo ne sonya xz ili z1.

Navedi jedan dobar razlog.

Znaći možeš kupiti bolji mobitel od S4, a neželiš kupiti ništa drugo samo zato jer je Samsung. Isto tako si možeš i iPhone uzeti.

Jedini razlog koji vidim da neželiš kupiti LG G2 ili Nexus 5 je materijal izrade (u ćemu te i razumijem), a kod Sony XZ i XZ1 ne vidim problem osim ekrana (relativno, meni ne smeta, nekome smeta).

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 14:30 (Deawood).
14 godina
Deawood kaže...
gamer34 kaže...

Daj malo bolje pročitaj, imaš nekih problema sa čitanjem ili, NHF?

Napisao sam sa svim njegovim onim beskorisnim senzorima.

Ni sa svim senzorima nije tako los, vec je onda prije oko 4-4.5h. Nije ni samsung tako glup da izbaci prakticki neupotrebljiv mobitel jer 1h SOTa je neupotrebljivo.

12 godina

imam predrasude jbga znam zaostal sam i seljak:) ti pretpostavljam imas nexusa posto ga tak hvalis? kakav je napisi ukratko malo nesto

vidim o recenzijama da je to dobar telefon ali neznam.

EDIT sony nezelim jer imam losa iskustva s njihovim mobitelima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 14:35 (omomomomoomm).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
gamer34 kaže...

Ni sa svim senzorima nije tako los, vec je onda prije oko 4-4.5h. Nije ni samsung tako glup da izbaci prakticki neupotrebljiv mobitel jer 1h SOTa je neupotrebljivo.

Pa koliko ja znam iz "svojeg iskustva" (pod navodnicima zato jer ga nisam dugo koristio) i po reviewovima baterija traje duplo kraće (pretjerao sam sa 1h, ali 2.5-3h koliko je nekakva normala) sa onim senzorom za oči i onim "letenjem iznad ekrana".

@omomomomoomm- ja nemam Nexusa. Moj main mobitel je Sony Xperia Z, tablet je iPad 4 i zamjenski mobitel Nokia Lumia 520 i time sam sebe proglašavam najneutralnije mogućim čovjekom.

Sony Xperia Z je jako dobar mobitel, ali nekim ljudima smeta što ekran nema IPS matricu ili nije AMOLED (a meni ne, da mi smeta nebih ga kupio) i što je veliki.

iPad 4 je solidan tablet sa vrhunskom baterijom i osobno nebih niti jedan drugi tablet (niti Air).

A Nokia Lumia 520 je jako jeftini mobitel koji radi začuđujuće glatko i do nekih 1500 (pa i više, ovisno dali je novo ili rabljeno) je defitnivno no1.

Nexus je vrhunski uređaj i niti jedan mobitel neće dobivati toliko apdejtova (i toliko brzo) kao on.

Tko želi mobitel do 4.3" (znaći manji mobiteli) neka uzme iPhone 5(C/S)-iOS ili Sony Xperia Z1 Compact-android.

Tko želi mobitel do 5.3" neka uzme LG G2/Nexus 5 za mobitel plastične izrade, ali vrhunski overall ili Sony Xperiu Z1 za mobitel kvalitetnije izrade i "premium" osjećaja te sa IP certifikatima.

5.3+ je najbolji Note 3 ili u slučaju većeg ekrana i bolje izrade Sony Xperia Z ultra.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 11:03 (Deawood).
11 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Osnove fotografiranja kazu da mirnija ruka (ois) pomaze u duljoj ekspoziciji i manjoj ISO vrijednosti..

Naravno da je OSI bolji od digitalije, ali zna se desit da autofokus bude brzi od OIS-a i na kraju slika ne ispadne onako kako je zamisljena... A u losem osvijetljenju OIS ne igra veliku ulogu, jer uzalud OIS,ako je senzor malen i jednostavno ne lovi dovoljnu kolicinu svijetla... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 14:42 (Gunnyyyyyyy).
14 godina

naravno da OIS igra veliku ulogu u low light

http://conversations.nokia.com/2013/09/25/how-nokia-lumia-optical-image-stabilisation-is-revolutionising-imaging/

isto tako, i sam procesor ima bitnu ulogu kod kvalitete slike

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Deawood kaže...

Znatno je, vjeruj mi. LG G2 je dokazano smartphone sa najboljom baterijom i niti jedan mobitel nema niti približno dobru bateriju (pogotovo S4, zato jer svi oni njegovi beskorisni senzori troše toliko baterije da SOT ne traje više od 1-1.5h)

{#} Frend mi ima S4, nisi ni blizu u pravu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 16:56 (lllnuclearlll).
12 godina
Za slike pri slabom svjetlu ima svoju ulogu BSI (backside illumination senzor), broj leca kojima raspolaze senzor, OIS kao sto je tocno obrazlozio Echo, i velicina senzora znaci f. Ako se ne varam , jedini mobiteli koji imaju f/2.0 su Lumia 925 i HTC One. Lumia 1020 je na f/2.4. Postoji onaj dodatak od Sonya, DSC-QX100 koji raspolaze sa f/1.8.
SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
13 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
Za slike pri slabom svjetlu ima svoju ulogu BSI (backside illumination senzor), broj leca kojima raspolaze senzor, OIS kao sto je tocno obrazlozio Echo, i velicina senzora znaci f. Ako se ne varam , jedini mobiteli koji imaju f/2.0 su Lumia 925 i HTC One. Lumia 1020 je na f/2.4. Postoji onaj dodatak od Sonya, DSC-QX100 koji raspolaze sa f/1.8.

To f/2.0 je oznaka aparature, a ima uz 925 i One, još i Xperia Z1, Oppo R1, Huawei Ascend Mate 2, navodno i Asusovi Zenphoneovi dolaze s tom aparaturom. Veća aparatura, više svjetla dolazi na senzor..

Senzori se označavaju po dijagonali u inčima ako se ne varam. Tako većina danas ima neku 1/3", što je veći senzor, to generalno bolje.

Da se ne pravim sad pametan, pročitajte malo i proučite neke osnove..

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
14 godina
odjavljen
Nitro233 kaže...
gamer34 kaže...
Nitro233 kaže...

itko?

14 godina
Nitro233 kaže...
Nitro233 kaže...
gamer34 kaže...
Nitro233 kaže...

itko?

Kupuj od ljudi koji su mobitel uzeli na pretplatu i imaju racun i garanciju od nekog operatera, a prepordavaca se kloni.

13 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...
itko?

Evo tu pročitaj, složio sam to za sve koji ne znaju (odnosno nemaju iskustva) kako kupovati na njuškalu. Ako se držiš savjeta koje sam naveo, sve bi trebalo biti sasvim uredu ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 18:23 (EchoOne).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice