Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.059
|
čitano: 12.589.191
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
lllnuclearlll kaže...
The Man kaže...
VAŽNO! Trebam informaciju da li je nakon ulaska Hrvatske u EU i za Apple elektroniku počeo vrijediti onaj propis o obaveznih 2 godine garancije unutar EU, pa ako netko zna neka se izjasni po tom pitanju. HVALA!

Taj propis teoretski ne postoji kao takav. To je direktiva EU koje se neki drže neki ne, i ne možeš se žalit...

Koliko je meni pravnik objašnjavao, ta se direktiva mora primjeniti i u Hrvatskoj i imaš se pravo žaliti na nju. Nažalost, to je previše gnjavaže za sada za jednu osobu, no kad bi se udruga potršača time pozabavila, bilo bi nečega. Sad ako netko zna nekoga iz udruge potrošača, nek mu slobodno proslijedi što sam napisao u vezi toga, bit ćemo mu svi zahvalni...

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
16 godina
neaktivan
bullyq14 kaže...

znaci pisao sam ranije o alcatelu one touch idol, s tarifom bi me dosao cca 1500 kuna, dal se isplati uzet kakav malo bolji rabljeni za te novce ili da uzmem to?

Ne znam kakva ti je tarifa, ali za te ga pare mozes naci bez pretplate. Mobitel je jako dobar, kamera je super, baterija traje preko 1 dan uz normalno koristenje. Jedino mi smeta sta se osjeti mali lag pri listanju web stranice.

12 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Odlucio sam se zadzrat cu svoj 8x do 4-5 mjeseca da vidim sto ce biti sa sgs5 23.2 ce bit predstavljen.

al za sad ce bit note 3 ili galaxy s5 kad dode.

note je novi na njuski trenutno 4000kn. Oko 5 mjeseca bi taman trebao biti 3500 soma. S5 ce bit valjda isto 4000-4200kn tolko je bio s4 kad je izasao kupio sam ga curi pa znam.

a do 4-5 mjeseca cu davit ekipu u note 3 temi i citat ju stalno ak im necu biti dosadan. :)

0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan

Razmišljam o novom mobitelu koji bi mi ujedno bio i prvi touchphone, zasad sam još uvijek na Nokiji 6700S.

Zapeo mi je jako za oko Lenovo, i to ovaj model - A766.

700kn ravno bi me došao ukoliko je zaista poštarina besplatna i to - worldwide .

Čini mi se nekako best-buy za tu cijeni, bar od brand name segmenta, nudi Quad Core 1.2 proc, 512 RAM, 4GB ROM, IPS zaslon, podršku za microSD (vjerujem da je micro) 32gb, Android 4.2, 5mpx kameru itd.

Ne znam što Vam se čini, svaki savjet je dobrodošao. Za prvi touch telefon čini mi se odličan izbor, pogotovo za tu lovu i sa hardverske strane.

In the name of tragedy..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
thedream kaže...

Razmišljam o novom mobitelu koji bi mi ujedno bio i prvi touchphone, zasad sam još uvijek na Nokiji 6700S.

700kn ravno bi me došao ukoliko je zaista poštarina besplatna i to - worldwide .

Čini mi se nekako best-buy za tu cijeni, bar od brand name segmenta, nudi Quad Core 1.2 proc, 512 RAM, 4GB ROM, IPS zaslon, podršku za microSD (vjerujem da je micro) 32gb, Android 4.2, 5mpx kameru itd.

Ne znam što Vam se čini, svaki savjet je dobrodošao. Za prvi touch telefon čini mi se odličan izbor, pogotovo za tu lovu i sa hardverske strane.

Ja bih ti osobno preporučio da uzmeš Nokiu Lumiu 520, zato jer radi glađe od tog moba.

16 godina
thedream kaže...

Ko androida ti je bolje ici na 1GB RAM-a+dual core nego quad s 512MB...

Androidu je RAM najvazniji resurs.

:D
12 godina
omomomomoomm kaže...

Odlucio sam se zadzrat cu svoj 8x do 4-5 mjeseca da vidim sto ce biti sa sgs5 23.2 ce bit predstavljen.

al za sad ce bit note 3 ili galaxy s5 kad dode.

note je novi na njuski trenutno 4000kn. Oko 5 mjeseca bi taman trebao biti 3500 soma. S5 ce bit valjda isto 4000-4200kn tolko je bio s4 kad je izasao kupio sam ga curi pa znam.

a do 4-5 mjeseca cu davit ekipu u note 3 temi i citat ju stalno ak im necu biti dosadan. :)

S4 je bio cca 4800 na Njuškalu kada je izašao.

13 godina
DrFriks kaže...
bullyq14 kaže...

znaci pisao sam ranije o alcatelu one touch idol, s tarifom bi me dosao cca 1500 kuna, dal se isplati uzet kakav malo bolji rabljeni za te novce ili da uzmem to?

Ne znam kakva ti je tarifa, ali za te ga pare mozes naci bez pretplate. Mobitel je jako dobar, kamera je super, baterija traje preko 1 dan uz normalno koristenje. Jedino mi smeta sta se osjeti mali lag pri listanju web stranice.

jel bolji model s dvije sim kartice ili onaj s utorom za sd? hvala, inace je tarifa 25 kn na mjesec, pa mi se isplati vise od bonova.

12 godina

Ovisi od koga kupujes ja sam ga curi uzeo za 4000 il 4100 ne sjecam se tocno.

14 godina
neaktivan

za s5 nista prije travnja sigurno..... a tada ce mu biti cijena boli glava. jel kako god izlazi novi S cijena mu je veca i veca. Govorim iz osobnog iskustva jer sam uvijek kupovao pri izlasku od s2,s3,s4 kojeg trenutno posjedujem.

takodjer sam bio u dilemi jel se pojavilo zasićenje, pa cu se prebacit na note3 jel s5 bas nije pametno čekat....

a nijedan drugi uredjaj mi nepada napamet koji moze konkurirati gore navedenim

0 1 hvala 0
12 godina

Kazem vidjet cu kak mi puhne kak bi rekli. I ja sam u velikoj razum mi govori da jos malo pocekam. Zanima me kako ce s5 izgledat. I ja si racunam da ce kod nas doc begdje u 4-5mjesecu

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
thedream kaže...

Uglavnom, nemoj se gledat ispod 1GB Ram-a androide, imaj na umu da na MTK (mediatek) chipsetima, pretežito kinezi, ne radi GPS, tj imat ćeš problema s njim i nemoj se pouzdati na to, sad ovisno dal ga koristiš ili ne..

Također nemoj čuda očekivati ni od kamere, te imat ćeš manjak interne memorije za aplikacije (ako nećeš paziti)

Uglavnom moja preporuka za te novce je Lumia 520 ili pak neki drugi kinez ali sa 1GB (ako ti ne smeta to što ti GPS neće raditi)

15 godina
neaktivan

Pozdrav društvo!

Dvoumim se između dva modela koji su mi na ponudi S4 mini i One mini. Nikako ne mogu odlučiti kojeg da odaberem, da li mi možete pomoći? Hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
tommek10 kaže...

za s5 nista prije travnja sigurno..... a tada ce mu biti cijena boli glava. jel kako god izlazi novi S cijena mu je veca i veca. Govorim iz osobnog iskustva jer sam uvijek kupovao pri izlasku od s2,s3,s4 kojeg trenutno posjedujem.

takodjer sam bio u dilemi jel se pojavilo zasićenje, pa cu se prebacit na note3 jel s5 bas nije pametno čekat....

a nijedan drugi uredjaj mi nepada napamet koji moze konkurirati gore navedenim

LG G2, Sony Xperia Z1 možda? I LG G2 i Sony Xperia Z su bolji od SGS4 i jednaki kao Note 3 (osim ekrana na XZ), a i G2 ima bolju bateriju od svih navedenih pa je to ogromna prednost.
13 godina
neaktivan

Nokia Lumia 520{#}.

Ja sam prezadovoljan mobitelom.Obzirom da  nisam nikad duže koristio android mobitele (osim laganog upoznavanja sa android mobitelima od djece koji uopće nisu loši),ne želim se upuštati u neke usporedbe,ali zaista mi se brzina i jednostavnost sustava kod Windows phonea izuzetno sviđa.Meni draže,jednostavnije i ozbiljnije od android sustava.Stvar ukusa i odabira onog što ti je za mobitel prioritet.

Aplikacije koje normalnom korisniku trebaju su dostupne i u usporedbi npr. sa Applovim istim aplikacijama na Ipodu kojeg imam su brže ,a tri i više puta manjeg gabarita u mb.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 8:33 (Godin).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Note serija je klasa za sebe. Ultimativni android flagship.
“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
14 godina
The Man kaže...
Note serija je klasa za sebe. Ultimativni android flagship.

Kako kome. {#}

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
17 godina

Može jedno brzinsko glasanje. Prelazim sa iphone na android pa me interesira što mislite o ovim modelima.

3 Samsung Galaxy S4
3 HTC One
20 LG G2
1 Sony Z1

0 0 hvala 1
17 godina

Ja bi išao na G2 ili Z1 (prije na G2) {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 15:53 (lllnuclearlll).
14 godina
Sil kaže...

Može jedno brzinsko glasanje. Prelazim sa iphone na android pa me interesira što mislite o ovim modelima.

Nexus 5 {#}

Why so serious?
17 godina
Sil kaže...

Hvala svim na glasovima. Ipak sam odabrao S4. LG G2 nema mogućnost proširenja karticama a dolazi samo sa 16GB (barem ovaj model koji sam gledao), tako da je to bio deal breaker za LG. HTC je ok, ali nekako nisam imao povjerenja u njegove ultrapiksele što se kamere od 4MP tiče. A Sony mi je imao ipak lošiji ekran od S4. Čini mi se da je S4 nekako najzaokruženiji proizvod bez obzira što  nema najbrži proc, najbolji zaslon, zvuk, kućište...

13 godina
neaktivan

Nisi jedini kojemu je memorija dealbraker. Bas ih (LG) ne razumijem, koda nisu mogli staviti pocetnu verziju 32GB kad vec nemaju kartice. Memorija ce ujedno biti i jedini razlog za prelazak na S5 vjerojatno (trenutno imam G2).

Ti si trenutno 4. osoba za koju znam da je zbog memorije radje odabrala S4 umjesto G2.

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
14 godina
odjavljen

LG G2 ima bolju zaslon, ZNATNO bolju bateriju, bolji softwer, bolji hardver i mislim da nedostatak SD kartice i 16GB memorije nije razlog za to da se uzima po svemu lošiji SGS4.

Ako nekome tako jako treba 32GB neka naruči iz Njemačke (možda ima negdje u Sloveniji/Austriji).

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Deawood kaže...

LG G2 ima bolju zaslon, ZNATNO bolju bateriju, bolji softwer, bolji hardver i mislim da nedostatak SD kartice i 16GB memorije nije razlog za to da se uzima po svemu lošiji SGS4.

Ako nekome tako jako treba 32GB neka naruči iz Njemačke (možda ima negdje u Sloveniji/Austriji).

Bolji zaslon da... Bolju bateriju da, ali ne bas znatno... Bolji software, otom potom... Vidit cemo koliko ce dugo LG bacat update... Primjera radi, S3 ide na kit kat,a optimus x4 samo u necijim perverznim snovima.. razlika izmedu snapa 600 i 800 je toliko mala, da ces je primjetit samo po 2000 bodova vise u antutu benchmarku, a u stvarnosti isto sranje, drugo pakovanje... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 12:21 (Gunnyyyyyyy).
13 godina
neaktivan
Deawood kaže...

A ako ga kupuju na njuškalu? Ja sam tražio 32GB G2 skoro 2 tjedna. Nigdje ga nije bilo. Iznazvao sam tobože sve oglase na njuškalu koji su rekli da ga imaju, nijedan ga nije imao. Našao sam ga u par dućana bez EU garancije.

G2 nema bolji zaslon nego u najbolju ruku podjednake kvalitete. Netko voli amoled i duboke crne. Saturizacija boja im je približna, jer su na G2 toliko zasitili boje da se što više približe S4. Imaš na youtubu hrpu videa koji ti to objašnjavaju. Ono što je bolje je to da je zaslon nešto veći (mada opet otpada na one tipke dole nešto prostora).

O boljem softveru se da diskutirati. Iako je na G2 dobar, definitivno ne mogu reći neku veliku razliku zašto bi bio baš bolji. Nije da G2 ima nešto što S4 nema. A i ako pogledamo kako su prošli bivši LG-evi top modeli s nadogradnjama, Samsung je tu puno bolji izbor.

SoC je jedina stvar u kojem je G2 zapravo dosta bolji. Iako to nije toliko vidljivo danas, svakako daje dojam da će sporije ostariti.

Kamere su podjednake, obje vrlo dobre, čak bi rekao da je na G2 nešto malo bolja kad se koji MOD ubaci, ali bez njega nebi baš tako rekao.

Memorija ostaje slaba strana ova 2 mobitela i u sjeni svega što obični korisnik možda i nebi primjetio (razlika u hardveru, kvaliteti kamere, zaslona), ono što uvijek može primjetiti je to da svoju vjernu karticu od 32GB nema kamo umetnuti u G2, a k tome još gore dođe to, da u slučaju instalacije 2-3 igrice od gigu ili dvije (što ovaj uređaj definitivno može pogurati), na raspolaganju mu ostaje cca 6 GB memorije. I onda kad snimi 2 videa po 10 minuta, već je na 4 GB... shvaćaš poantu?

Škrtare na memoriji i to im se obija o glavu. Netko kome ona nije toliko potrebna, ovo ne može shvatit.

12 godina
Gunny...S3 mozda ide a mozda i ne...pogledaj kako su obecali 4.2.2 za S2 a na kraju je ostao na 4.1.2. Pogledaj sto je bilo sa S3 na 4.3. Software je bolji...nije ni tesko napraviti nesto bolje od touchwiza. Razlika je mala, ali zato nije mala optimizacija softwarea, kao sto lag na S4 takodjer nije sitnica. Nije mi jasno sto ce mu vise od 16GB na mobitelu...slike zauzimaju u prosjeku 2MB. Ja ih prebacujem svako malo na laptop. Jedino ako zeli imati hrpu igrica, ali onda neka si uzme PSP.
SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
14 godina
odjavljen

Ja nebi uzeo ni jedan ni drugi, LG G2 nebi uzeo zbog interne memorije, a S4 ima užasan ekran (nemojte me popljuvati, govorim subjektivno), ne sjedaju mi AMOLED ekrani nikako, mrzim zasićene boje..

Ja bi uzeo XZ1

4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
EchoOne kaže...
Deawood kaže...

SoC je jedina stvar u kojem je G2 zapravo dosta bolji. Iako to nije toliko vidljivo danas, svakako daje dojam da će sporije ostarit

Dakle ovako; Sa Z1 sam postigao max score od 33000 u antutu, sa S4 30000... U 3D testu je bila razlika od 5FPS u korist Z1... Sto moze glatko vrtit snap 800,moze i snap 600 i tako ce i ostati...SoC od G2 nije dosta bolji, nego je tek malo bolji... Ono sto je na G2 osijetno bolje od S4 je zaslon..  ne radi boja, vec radi on screen timea na baterji... Kod S4 je to kakvih 6h max, kod G2 se to penje preko 10h...

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 12:53 (Gunnyyyyyyy).
14 godina
odjavljen
Gunnyyyyyyy kaže...

Bolji zaslon da... Bolju bateriju da, ali ne bas znatno... Bolji software, otom potom... Vidit cemo koliko ce dugo LG bacat update... Primjera radi, S3 ide na kit kat,a optimus x4 samo u necijim perverznim snovima.. razlika izmedu snapa 600 i 800 je toliko mala, da ces je primjetit samo po 2000 bodova vise u antutu benchmarku, a u stvarnosti isto sranje, drugo pakovanje... 

Znatno je, vjeruj mi. LG G2 je dokazano smartphone sa najboljom baterijom i niti jedan mobitel nema niti približno dobru bateriju (pogotovo S4, zato jer svi oni njegovi beskorisni senzori troše toliko baterije da SOT ne traje više od 1-1.5h)

EchoOne kaže...

A ako ga kupuju na njuškalu? Ja sam tražio 32GB G2 skoro 2 tjedna. Nigdje ga nije bilo. Iznazvao sam tobože sve oglase na njuškalu koji su rekli da ga imaju, nijedan ga nije imao. Našao sam ga u par dućana bez EU garancije.

G2 nema bolji zaslon nego u najbolju ruku podjednake kvalitete. Netko voli amoled i duboke crne. Saturizacija boja im je približna, jer su na G2 toliko zasitili boje da se što više približe S4. Imaš na youtubu hrpu videa koji ti to objašnjavaju. Ono što je bolje je to da je zaslon nešto veći (mada opet otpada na one tipke dole nešto prostora).

O boljem softveru se da diskutirati. Iako je na G2 dobar, definitivno ne mogu reći neku veliku razliku zašto bi bio baš bolji. Nije da G2 ima nešto što S4 nema. A i ako pogledamo kako su prošli bivši LG-evi top modeli s nadogradnjama, Samsung je tu puno bolji izbor.

SoC je jedina stvar u kojem je G2 zapravo dosta bolji. Iako to nije toliko vidljivo danas, svakako daje dojam da će sporije ostariti.

Kamere su podjednake, obje vrlo dobre, čak bi rekao da je na G2 nešto malo bolja kad se koji MOD ubaci, ali bez njega nebi baš tako rekao.

Memorija ostaje slaba strana ova 2 mobitela i u sjeni svega što obični korisnik možda i nebi primjetio (razlika u hardveru, kvaliteti kamere, zaslona), ono što uvijek može primjetiti je to da svoju vjernu karticu od 32GB nema kamo umetnuti u G2, a k tome još gore dođe to, da u slučaju instalacije 2-3 igrice od gigu ili dvije (što ovaj uređaj definitivno može pogurati), na raspolaganju mu ostaje cca 6 GB memorije. I onda kad snimi 2 videa po 10 minuta, već je na 4 GB... shvaćaš poantu?

Škrtare na memoriji i to im se obija o glavu. Netko kome ona nije toliko potrebna, ovo ne može shvatit.

Ja više volim IPS LCD nego AMOLED, to je subjektivno, zato sam spomenuo.

Samsung ima loš softver, odnosno loše je optimizirani.

NHF, ali kamera na G2 je bolja nego na S4, jednostavno je tako. Oštrija slika i prirodnije boje su svakako 1+.

Meni je i 16GB na XZ previše, još mi je 7GB ostalo (nemam SD karticu).

MatijaZG kaže...
Gunny...S3 mozda ide a mozda i ne...pogledaj kako su obecali 4.2.2 za S2 a na kraju je ostao na 4.1.2. Pogledaj sto je bilo sa S3 na 4.3. Software je bolji...nije ni tesko napraviti nesto bolje od touchwiza. Razlika je mala, ali zato nije mala optimizacija softwarea, kao sto lag na S4 takodjer nije sitnica. Nije mi jasno sto ce mu vise od 16GB na mobitelu...slike zauzimaju u prosjeku 2MB. Ja ih prebacujem svako malo na laptop. Jedino ako zeli imati hrpu igrica, ali onda neka si uzme PSP.

{#}{#} Nemogu se više složiti.

MARKOZD15 kaže...

Ja nebi uzeo ni jedan ni drugi, LG G2 nebi uzeo zbog interne memorije, a S4 ima užasan ekran (nemojte me popljuvati, govorim subjektivno), ne sjedaju mi AMOLED ekrani nikako, mrzim zasićene boje..

Ja bi uzeo XZ1

Čitaš mi misli {#}

AMOLED mi je s*anje zato jer su boje previše (neznam kako da se izrazim) saturirane, tj. jako su jake.

Gunnyyyyyyy kaže...

Dakle ovako; Sa Z1 sam postigao max score od 33000 u antutu, sa S4 30000... U 3D testu je bila razlika od 5FPS u korist Z1... SoC od G2 nije dosta bolji, nego je tek malo bolji... Ono sto je na G2 osijetno bolje od S4 je zaslon..  ne radi boja, vec radi on screen timea na baterji... Kod S4 je to kakvih 6h max, kod G2 se to penje preko 10h...

S4 overclocka svoj procesor (i grafu ja mislim, stvarno nisam siguran) na više taktove.

P.S fulao si score na S4 za 9000 LOL

I ne, niti jedan od navedenih mobitela nema toliko SOT, S4 ima nekih 5h max dok G2 ima nekih 7h max, ovisno što se radi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 13:06 (Deawood).
11 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...

Ja nisam reko da je touchwiz bolji, zapravo su oboje isto sranje... Jedino sto je samsung malo azurniji... Kad je software u pitanju, HTC i Sony ih šišaju svjetlosnim godinama i po brzini i po izgledu...BTW kad si se vec dotako S2, ni X2 nije mrdnuo dalje od ICS-a, a X4 cak nece ni Kit Kat dobit, a ima sve hardwarske predispozicije, da ga dobije... LG je oduvijek bio banana kada su azuriranja u pitanju i to je cinjenica...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice