Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.066
|
čitano: 12.597.583
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
EchoOne kaže...
MatijaZG kaže...
Lumia 900 je star uredjaj, baziran na WP7, koji vise nece dobiti nadogradnje niti biti podrzan od strane Microsofta. Okrenuli su se potpuno na WP8. Lumia 900 je sama po sebi odlican mob, ali ga je vrijeme pregazilo. Desire 500 je prilicno mlad, zgodnog izgleda i pristupacne cijene. Po mojem misljenju, Desire bi lakse prodao. Ja koji koristim Lumiu 925, i ovozavam WP8, bih prije uzeo sebi Desire nego tu staru Lumiu. Sada, ne znam koliko su ljudi upuceni u to da je ta Lumia "mrtva", ali Android se poprilicno puno lakse prodaje. Za kraj, Lumia je daleko jaci uredjaj, ali kao sto sam rekao, Microsoft je napustio te stare uredjaje.

Lumia daleko jaci uredjaj? Na cemu si ti?

{#} Nemoj sve tako povrsno citati. Ok, malo sam pretjerao...nisam trebao reci "daleko", ali pogledaj usporedbu http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4578&idPhone2=5623

To sto je HTC cetvero-jezgreni, to nista ne znaci. Isprobao sam taj Desire u ducanu, znaci prazan bez dodatnih aplikacija i trzanje se osjeti u skoro svakom pokretu, dok Lumia sa tim jednojezgrenim i dalje ostaje fluidna. O kameri ne zelim niti raspravljati, i takodjer i o opcoj kvaliteti. Ekran Amoled je po meni ipak bolji od tft-a (to si uvijek spominjao kad je Samsung bio u pitanju). Kad koristis Lumiu, imas osjecaj da koristis stariji top uredjaj Nokie, sto i je, a HTC je obicni entry-level. Opet bi ja izabrao HTC i pomocu XDA sredio barem da taj Sense ne trza.

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
14 godina
odjavljen
Pomoć pri odabiru mobitela

Pretjeruješ, taj HTC ne trza "na svakom pokretu".

Ne postoji mobitel koji "ne trza", čisto da razjasnimo to.

0 0 hvala 0
12 godina
Deawood kaže...

Pretjeruješ, taj HTC ne trza "na svakom pokretu".

Ne postoji mobitel koji "ne trza", čisto da razjasnimo to.

Trza kao moja stara Xperia U. Za ovu drugu tvrdju cu ti reci samo ovo: probaj jedan high-end WP8, ili iPhone 5S {#}

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
14 godina
odjavljen
MatijaZG kaže...

Trza kao moja stara Xperia U. Za ovu drugu tvrdju cu ti reci samo ovo: probaj jedan high-end WP8, ili iPhone 5S {#}

iPhone 5S trza, slobodno tu uvjeravaj sebe da 5S ne trza, ali on trza isto tako trza i iPad 4 i Air (kod kojih nije neka razlika, a ja imam iPad 4).

Isto tako je i sa bilo kojim WP8 uređajem i sa bilo kojim iOS, android uređajem.

Samo što kod WP8 (neovisno o modelu, i npr. Nokia Lumia 520 radi jako jako glatko) i iOS to nije u takvoj mjeri kao kod nekih androida.

13 godina
neaktivan

Ma generalno se slazem, al apsurdno je pricat da je uopce jaca kad je slabija i to za dosta. Sad kako rade ne znam jer nisam probao, al cisto tehnicki govorim

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
12 godina
EchoOne kaže...

Ma generalno se slazem, al apsurdno je pricat da je uopce jaca kad je slabija i to za dosta. Sad kako rade ne znam jer nisam probao, al cisto tehnicki govorim

HTC je na papiru jaci i tu nema dvojbe, a vecina osoba i to gleda, tako da je HTC bolji izbor.

12 godina

Nabrojite mi top 5 trenutnih mobitela na trzistu.

0 4 hvala 0
13 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

Nabrojite mi top 5 trenutnih mobitela na trzistu.

Top 5 najjeftinijih? Najskupljih? Najvecih? Najmanjih? Androida? WP? iOS? S najboljim kamerama? Najboljeg dizajna? Najjaceg procesora ili SoCa mozda? S najvise RAMa? Top omjera ulozeno/dobiveno?

Znas li sto trazis uopce? Ili trazis bas mobitele, a ne smartphone? Ulaze li phableti u igru?

Neki vrh vrhova po snazi u Androida su ovi sa Snapdragonom 800, od kojih svaki ima nesto svoje. Tako bi rekao i za jedini model WP da je top (ovaj sa S800). iPhone 5s je najjaci smartphone na iOSu..

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 11:06 (EchoOne).
12 godina

Top pet telefona uopce na sve tri platforme iako me wp8 trenutno me ne zanima mozda se predomislim

vazno mi je da mobitel radi fluidno bez trzaja sad imam 8x htc i taj ne trza. Bajvaznije mi je da ima full hd ekran i da je brz. Kamera me ne pere bas ali da ima solidne slike a to ima svaki smaftphone. Bilo bi dovro da ima i dobru bateriju.

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

Top pet telefona uopce na sve tri platforme iako me wp8 trenutno me ne zanima mozda se predomislim

vazno mi je da mobitel radi fluidno bez trzaja sad imam 8x htc i taj ne trza. Bajvaznije mi je da ima full hd ekran i da je brz. Kamera me ne pere bas ali da ima solidne slike a to ima svaki smaftphone. Bilo bi dovro da ima i dobru bateriju.

Kazem, ovi sa Snapdragonom 800 su ti vrh, znaci Note3, G2, Nexus5, Z1 i Lumia 1520. iPhone 5s je prica za sebe, radi perfektno, al ima malu bateriju.

Osobno sam na G2, a isprobao sam sve osim Lumie i G2 ti mogu preporucit.

Ukoliko ti nije prevelik, Note3 je po meni bolji uredjaj, al potrebna je doza kompromisa zbog njegove velicine. Isto vrijedi i za Lumiu koja je btw jos veca.

Ako se palis na staklo i aluminij, Z1 je tvoj izbor.

Tjt

17 godina
omomomomoomm kaže...

Note 3 ili LG G2

12 godina
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 12:25 (MatijaZG).
Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina

neznam vidjet cu. Idem pogledat note 3 jos jednom. Ak mi opet nebu pasal uzel bum 5s ili bum pocekal iphone6 ili sgs5 nije mi tak strasno hitno. Zelio bi sad promjenit mob radi zasicenja sa trenutnim ali ako treba pocekat cu jos par mjeseci.

0 0 hvala 0
12 godina
omomomomoomm kaže...

neznam vidjet cu. Idem pogledat note 3 jos jednom. Ak mi opet nebu pasal uzel bum 5s ili bum pocekal iphone6 ili sgs5 nije mi tak strasno hitno. Zelio bi sad promjenit mob radi zasicenja sa trenutnim ali ako treba pocekat cu jos par mjeseci.

Nikad nemoj kupovati mobitel cim izadje. Cijena je naravno najvisa a proizvodjaci trebaju rijesiti "djece bolesti". Znaci za mj ili dva, kad cijena padne i pojave se updateovi koji pokrpaju propuste.

14 godina
odjavljen
omomomomoomm kaže...

A zašto ne LG G2? Ako ti je Note 3 preveliki onda je LG G2 no1 (naravno ako ti ne smeta ta loša plastika (plastika je plastika), a ako smeta onda nešto drugo).

13 godina
neaktivan
Deawood kaže...
omomomomoomm kaže...

A zašto ne LG G2? Ako ti je Note 3 preveliki onda je LG G2 no1 (naravno ako ti ne smeta ta loša plastika (plastika je plastika), a ako smeta onda nešto drugo).

Ma kakva losa plastika, pa nije to igracka. To je polikarbonatna plastika, izuzetno zahvalna za odrzavanje.

14 godina
odjavljen

Plastika je plastika bila ona sa svemirskog broda ili iz kineske igračke još uvijek je plastika i znak da se baš nisu potrudili kod izrade mobitela.

Da su stavili metalni rub i onda plexiglass bilo bi dobro, ali ovako...

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 15:21 (Deawood).

0 8 hvala 0
14 godina

Pozdrav ekipa!

Mala pomoć molim vas. Produljujem ugovor s VIP-om i mogu kupiti slijedeće u istoj tarifi:

Iphone 5s 16gb  2700kn

LG G2 16bg 1600kn

Trenutno imam S3 i dosta mi je androida i vratio bih se možda na IOS. 

E sad moje je pitanje je li stvarno kretenski dat 1100 kn više za Iphone?

Jer ova ponuda za LG je zacuđujuće dobra za VIP.

Hvala!

17 godina
zvone07 kaže...

Pozdrav ekipa!

Mala pomoć molim vas. Produljujem ugovor s VIP-om i mogu kupiti slijedeće u istoj tarifi:

Iphone 5s 16gb  2700kn

LG G2 16bg 1600kn

Hvala!

Zavisi što ti je bitnije, makar ne mogu reći jednu stvar koja je na iP5S bolja nego na G2. Jedino što G2 nema fingerprint, i iPhone je bolje izrađen... Ak baš želiš na iOS onda nema dileme...

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 16:49 (lllnuclearlll).
14 godina
odjavljen
zvone07 kaže...

Pozdrav ekipa!

Iphone 5s 16gb  2700kn

LG G2 16bg 1600kn

Hvala!

Da!

13 godina
neaktivan

Bas kao sto je kolega rekao.

Jedino ako bas zelis iOS onda odi na 5s, mada je stvarno kretenski dat tolku razliku novca samo za to.

15 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Plastika je plastika bila ona sa svemirskog broda ili iz kineske igračke još uvijek je plastika i znak da se baš nisu potrudili kod izrade mobitela.

Da su stavili metalni rub i onda plexiglass bilo bi dobro, ali ovako...

znaci ako netko stavi plastiku na svemirski brod, nije se potrudio {#}

najbolje da stave oni aluminij s iphonea koji dode ostecen u kutiji

da te manje zaboli kad padne prvi put

kako vam se da vise pisat gluposti o plastici i aluminiju...

13 godina

znaci pisao sam ranije o alcatelu one touch idol, s tarifom bi me dosao cca 1500 kuna, dal se isplati uzet kakav malo bolji rabljeni za te novce ili da uzmem to?

0 0 hvala 0
12 godina
Deawood kaže...
zvone07 kaže...

Pozdrav ekipa!

Iphone 5s 16gb  2700kn

LG G2 16bg 1600kn

Hvala!

Da!

{#} Kakav odgovor, sve si obrazlozio...iPhone 5S je premium uredjaj, meni se osobno svidja i ako se covjeku takodjer svidja iPhone kao mobitel, i ako mu tih 1100kn ne mjenjaju zivot, ne znam zasto si ne bi priustio tako nesto. Covjek je mozda nezahtjevni korisnik koji voli imati nesto kvalitetno izradjeno, ne preveliko, jednostavno za koristiti...

Ja sam godinu dana svaki mj mjenjao mobitel, i to sve Android high end uredjaji, mjenjao ROMove i zabavljao se tim stvarima. Kad sam kupio iPhone 5, bio sam sasvim zadovoljan neko vrijeme. Jedino mi je ekran bio mali, pa sam presao na Lumiu 925.

14 godina
odjavljen
MatijaZG kaže...

{#} Kakav odgovor, sve si obrazlozio...iPhone 5S je premium uredjaj, meni se osobno svidja i ako se covjeku takodjer svidja iPhone kao mobitel, i ako mu tih 1100kn ne mjenjaju zivot, ne znam zasto si ne bi priustio tako nesto. Covjek je mozda nezahtjevni korisnik koji voli imati nesto kvalitetno izradjeno, ne preveliko, jednostavno za koristiti...

Ja sam godinu dana svaki mj mjenjao mobitel, i to sve Android high end uredjaji, mjenjao ROMove i zabavljao se tim stvarima. Kad sam kupio iPhone 5, bio sam sasvim zadovoljan neko vrijeme. Jedino mi je ekran bio mali, pa sam presao na Lumiu 925.

Ako je obični korisnik onda mu je LG G2 još bolji od iPhone 5S.

S obzirom da "obični" korisnici žele da im baterija jako dugo traje i kvalitetnu kameru.

14 godina
odjavljen

Što smatrate pod time običan korisnik?

Meni npr najbolje paše Android i ekran od 4,5'' ili preko, a npr nekome drugom paše iOS i ekran od 4'' itd. Neka čovjek proba oba u nekom centru i vidi koji mu je bolji 

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...

Što smatrate pod time običan korisnik?

Meni npr najbolje paše Android i ekran od 4,5'' ili preko, a npr nekome drugom paše iOS i ekran od 4'' itd. Neka čovjek proba oba u nekom centru i vidi koji mu je bolji 

Zapravo "običan korisnik" ne postoji zato sam i ja stavio gore pod "".

Po nekoj logici to je korisnik koji mobitel koristi za razgovor, surfanje, igranje i SMSanje. A ne vidim što drugi "napredniji" korisnici rade s mobitelom? 

16 godina
neaktivan
VAŽNO! Trebam informaciju da li je nakon ulaska Hrvatske u EU i za Apple elektroniku počeo vrijediti onaj propis o obaveznih 2 godine garancije unutar EU, pa ako netko zna neka se izjasni po tom pitanju. HVALA!
“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
16 godina
neaktivan
VAŽNO! Trebam informaciju da li je nakon ulaska Hrvatske u EU i za Apple elektroniku počeo vrijediti onaj propis o obaveznih 2 godine garancije unutar EU, pa ako netko zna neka se izjasni po tom pitanju. HVALA!
“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
17 godina
The Man kaže...

Taj propis teoretski ne postoji kao takav. To je direktiva EU koje se neki drže neki ne, i ne možeš se žalit...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice