Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.465
|
čitano: 12.924.694
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Korny1603987 kaže...

Da li je moguće naručiti Motorolu -Moto G- u Hrvatsku?

Da, sa Computeruniverse, 169€ (1288kn), a na Amazon.UK je 154£(1174kn), 114kn razlike.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2013 15:35 (Deawood).
16 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav!

Koji biste smartphone odabrali?

Alcatel mi je ljepši i "na papiru" ima bolju bateriju, ali čini mi se da je Huawei ipak bolje opremljen.

Ako je netko isprobao oba, molim da napiše dojmove.

Hvala! :)

http://www.phonearena.com/phones/compare/Alcatel-One-Touch-Idol,Huawei-Ascend-P1/phones/7627,6823

2 Alcatel OneTouch Idol 6030X
14 Huawei Ascend P1

0 0 hvala 0
13 godina
Daphne Black kaže...

Pozdrav!

Koji biste smartphone odabrali?

Alcatel mi je ljepši i "na papiru" ima bolju bateriju, ali čini mi se da je Huawei ipak bolje opremljen.

Ako je netko isprobao oba, molim da napiše dojmove.

Hvala! :)

http://www.phonearena.com/phones/compare/Alcatel-One-Touch-Idol,Huawei-Ascend-P1/phones/7627,6823

Huawei bez razmisljanja. Telefon ima bolji blic, kameru (1080p), vise memorije, jaci CPU....

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina

Pozdrav.

Imam ponudu da kupim LG T385 star 9 mjeseci, za 400 kuna.

Gledam na gsm-areni, ima samo 64 MB RAM-a (ili sam nešto krivo skontao). Ne vidim koji OS ima, valjda Android... Jel to vrijedi 400 kn?

Iako, smartphone mi uopće ne treba, koristim 7 godina star SE K750i i pitam se jel ima smisla kupiti taj LG?

Hvala. {#}

Nisam ja ništa prčk'o.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Spiridon kaže...

Pozdrav.

Imam ponudu da kupim LG T385 star 9 mjeseci, za 400 kuna.

Gledam na gsm-areni, ima samo 64 MB RAM-a (ili sam nešto krivo skontao). Ne vidim koji OS ima, valjda Android... Jel to vrijedi 400 kn?

Iako, smartphone mi uopće ne treba, koristim 7 godina star SE K750i i pitam se jel ima smisla kupiti taj LG?

Hvala. {#}

Ne vrijedi 40kn, a kamoli 400

16 godina
moderator

Naravno da ne vrijedi, novi je 450kn u dućanu. A ionako ne vrijedi 400 kn jer se za to može uzet bolji mobitel.

Nema to android gore, to je obični mobitel, nije smartphone.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina
neaktivan

Koji mobitel preporucujete putem pretplate? T mobile sam za sad al sam voljan i mijenjat. Do 150kn mijesecno. I solidan uredaj.

0 0 hvala 0
17 godina

Tarifa L 165kn mjesečno, Galaxy S4 cijena 3.698kn

Galaxy S4 cijena u slobodnoj prodaji ista takva ili niža. Pa sad računaj jel se isplati išta uzeti u tim njihovim bijesnim pretplatama, da za 165kn mjesečno ne dobiješ apsolutno nikakav popust na uređaj je sramotno i jadno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 0:11 (lllnuclearlll).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Nebih nikada uzeo tako nesto, rade uzet na novi Nexus 5 ili G2 s njuske za tu lovu i fino uzet vip non stop+ i za 35kn prvih godinu dana imat beskonacno prema vipu, beskonacno sms, 100 prema drugima i 2gb interneta i to BEZ ugovora.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
15 godina

Trebam preporuku nekog moba za cca 1500kn. Trgovina ili njiškalo svejedno. Trenutno sam na Galaxy S-u i lagano mi je već dosadio.

Gledo sam malo šta bi se moglo nabaviti u tom cjenovnom rangu pa su mi za oko apeli ovi modeli: Galaxy S II, Alcatel One Touch Idol, Gigabyte maya m1v2, LG optimus 4x...

Nekako mi se tu najviše LG sviđa, može se za oko 1500kn nabaviti na njuškalu.

Jel ima nešta drugo da mi je promaklo?

BF Nick: Xtream_Switch
14 godina
Switch kaže...

Trebam preporuku nekog moba za cca 1500kn. Trgovina ili njiškalo svejedno. Trenutno sam na Galaxy S-u i lagano mi je već dosadio.

Gledo sam malo šta bi se moglo nabaviti u tom cjenovnom rangu pa su mi za oko apeli ovi modeli: Galaxy S II, Alcatel One Touch Idol, Gigabyte maya m1v2, LG optimus 4x...

Nekako mi se tu najviše LG sviđa, može se za oko 1500kn nabaviti na njuškalu.

Jel ima nešta drugo da mi je promaklo?

Ja bi ti preporucio Moto G s Amazona.uk. Dode oko 1300kn sto je unutar tvog budzeta i jos je nov a ne polovni.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
15 godina
odjavljen

Također preporučam Moto G

0 0 hvala 0
17 godina

Jel Amazon daje kakvu garanciju?

Ne znam koliko je pametno uzeti uređaj za 1500kn bez ikakvog jamstva...

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 20:19 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
lllnuclearlll kaže...

Da, to i mene zanima...

A i ne bih se zezao s tim, uzeo bih nešta ovdje lokalno.

BF Nick: Xtream_Switch
14 godina

rabljeno ili novo? ako je rabljeno, gledaj lumiju 920 ili galaxy s3

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Decki,moze pomoc oko odabira mobitela..znaci imam na raspolaganju 3 moba..
Xperia Z - 900kn

Samsung Galaxy Mega 6.3 I9205 -  1000kn

Samsung Galaxy note 2 LTE - 700kn

ako mozete kratko rec zasto koji..hvala

2 Xperia z
1 Mega
7 Note 2 LTE
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
tonix8 kaže...

Xperia Z - 900kn

Ja bi to sveo na to dali zelis mobitel ili phablet? Ako zelis phablet uzmi Note, u protivnom Xperiu Z. Ovu Megu bih odmah izbacio jer to jendostavno nije mboitel i jako je nespretna za koristenje i ako se kojim slucajem odlucis za nju definitivno ju odi prvo isprobat u neki vip ili t mobile centar.

14 godina
lllnuclearlll kaže...

Switch kaže...
lllnuclearlll kaže...

Da, to i mene zanima...

A i ne bih se zezao s tim, uzeo bih nešta ovdje lokalno.

Navodno imas garanciju godinu dana, ali u slucaju kvara trebao bih slat nazad sto je malo komplicirano. 

13 godina
neaktivan

da,da..i meni je favorit xperia od ova 3..kod note-a je basbas velik ekran,je i kod xperie,al podnosljivo je..a cijena je razumna..

inace,''ogromni'' popusti uz tarife su u vipu..npr ja cu uzet sve neograniceno preko hr,sms i net neogranico,prvu god. 130kn,drugu 200kn,a npr. xperiu bi 900kn platio..po meni isplatljivo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
tonix8 kaže...

Xperia Z - 900kn

Ako ti je bitna kamera preskoči Xperiu Z, ima loše slike pri slabijem osvjetljenju, stari HTC Desire, cak i Xperia U/P/S imaju daleko bolje slike

Što se tiče moba Xperia Z je odlična, uskoro je nadogradnja na 4.3, kroz tjedan dana, a u novoj godini na Kitkat 

14 godina
tonix8 kaže...

da,da..i meni je favorit xperia od ova 3..kod note-a je basbas velik ekran,je i kod xperie,al podnosljivo je..a cijena je razumna..

inace,''ogromni'' popusti uz tarife su u vipu..npr ja cu uzet sve neograniceno preko hr,sms i net neogranico,prvu god. 130kn,drugu 200kn,a npr. xperiu bi 900kn platio..po meni isplatljivo..

Iskreno da sam na tvom mjestu rade bih uzeo Xperiu Z novu nekoristenu s njuskala za oko 2500kn i onda uzeo tarifu na bonove koju placas 34.5kn prvu i 69kn drugu godinu a imas beskonacno prema vipu, 100min prema drugima, beskonacno sms i 2gb interneta i to bez ugovora. Kada uzimas pretplatu vezan si ugovorom i uvijek ce ti racuni bit veci od tih navedenih cijena jer ce se nakupit uspostave poziva, pa za radijsku frekvenciju...

MARKOZD15 kaže...

Ako ti je bitna kamera preskoči Xperiu Z, ima loše slike pri slabijem osvjetljenju, stari HTC Desire, cak i Xperia U/P/S imaju daleko bolje slike

Jesi ti puko??? Desire, Xperia U i P da imaju daleko bolje slike od XZ??? Jedino se Xperia S moze usporedit i to niti nema bolje slike vec podjednake.

12 godina

Xperia S i Z su tu negdje sto se slika tice...ako se ne varam, Z je ipak bio malo bolji...Xperia U daje solidne slike, ali se ne moze usporediti sa starijom bracom...P je u sjeni Xperie S...

Ja bi isao na Xperiu Z...bio mi je drag kao mobitel, ali nemoj me puno uzimati u obzir...oduvjek sam bio Sony fan, iako trenutno koristim Nokiu koja me je odusevila nakon svih Andorida koje sam koristio. 

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Govorim o slikama u low-light situacijama koje su na Xperii Z katastrofa, imam ju, imao sam XS, Desire, GS3 i jos miljun mobova i XZ ima najlošije.

Al zato na dobro osvjetljenim prostorima ima najbolje

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kad ste već na xperiama kakva je xperia L??

Po testovima stoji dobro a trenutno se može nabaviti za cca 1650kn. Ista cijena ko s3 mini a veći i bolji.

Mnogi od vas preporučuju Moto G.Mobitel je prejak još s tom povoljnom cijenom preko amazona.Ali ako ga netko ima,zanima me dali je kamera stvarno tako loša ko što po recenzijama pišu?

Preko amazona sam naletio i na samsung s2 plus.Vrlo dobro je ocijenjen a ima i dobru kameru cijena sa dostavom 1770 kn.

0 Sony Xperia L
12 Moto G
2 Samsung S2 plus

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nije mi toliko bitna kamera,al svejedno hvala vam..Xperiu cu najvjerovatnije uzeti. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
S2 plus je smece samo takvo, lagga i steka i pri jednostavno radnjama. Xperia L je solidna, tako negdje malo bolja od s3 mini. Moto g je stvarni odlican uredaj, ali ako ti je kamera bitna nije bas odlicna kupnja, ali zapravo ni jedan mobitel te cijene nema odlicnu kameru.
13 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
S2 plus je smece samo takvo, lagga i steka i pri jednostavno radnjama. Xperia L je solidna, tako negdje malo bolja od s3 mini. Moto g je stvarni odlican uredaj, ali ako ti je kamera bitna nije bas odlicna kupnja, ali zapravo ni jedan mobitel te cijene nema odlicnu kameru.

Na kojim to operacijama s2 plus lagga? Sad koristim njega i nema nikakvih laggova...tek kad ostavim po 20 otvorenih aplikacija onda zna stucnut...kamera mi je predobra kao i ekran.

15 godina
odjavljen

S2 sam imao, S2+ nisam al nebi trebao bit puno losiji, koliko vidim nema Gorilla glass i ima slabiju grafu (drugaciji cip), slobodno mogu reci da je S2 dan danas vrhunski uređaj

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav, imam 2 opcije preko njuškala za otprilike iste pare pa me zanima što je pametnije/bolje/isplativije!

3 Huawei Ascend P1
10 LG Optimus 4X
DV
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
vranac91 kaže...

Pozdrav, imam 2 opcije preko njuškala za otprilike iste pare pa me zanima što je pametnije/bolje/isplativije!

Pa naravno da LG Optimus 4X, bolji je u svakom mogućem aspektu, jedino što je P1 laganiji i manji (dolje ću objasniti).

Ekran: P1: Super AMOLED 540 x 960 pixels, 4.3 inches (~256 ppi pixel density), zato jer je manji ekran odmah je i laganiji od 4X.

4X: 720 x 1280 pixels, 4.7 inches (~312 ppi pixel density)

SD kartica:P1: do 32GB.

4X: do 64GB.

Interna memorija: P1: 1GB RAM, 2.3GB prostora za korisnika

4X: 1GB RAM, 12GB prostora za korisnika

Android OS: P1: 4.0, ICS

4X: 4.1, JB

CPU: P1: Dual Core, 1.5 GHz, Cortex-A9

4X: Quad Core, 1.5 GHz, Cortex-A9

Baterija: P1: Non-removable 1670mAh

4X: 2150mAh

E-mail:
Lozinka: