Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.496
|
čitano: 12.996.136
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
marionezi82 kaže...

A sad pomoc za odabir mobitela za mene:

htc One S (s4) ili Samsung Galaxy Ace 2? Hvala.

One S, ne samo da je bolji od Ace 2, nego briše pod s njime u svakom segmentu.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
14 godina
neaktivan
marionezi82 kaže...

A sad pomoc za odabir mobitela za mene:

htc One S (s4) ili Samsung Galaxy Ace 2? Hvala.

Uopće ne znam kako si ta 2 dobio za usporedbu :)

One S je bar klasu bolji.

+ veći ekran, veći ppi

+ više rama, više interne

+ jači cpu, jači gpu

+ jača kamera

+ veća baterija (mada je neizmjenjiva)

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/
14 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

0 0 hvala 0
15 godina
brico2 kaže...

Evo još jednog padobranca {#}

Može pomoć oko odabira mobitela do 1000-1200kn? Namjeravao sam prako njuškala nešta uzeti, a stvarno ne znam od kud krenuti{#}

14 godina
Ziga kaže...
kizve kaže...

pozdrav,vjerojatno uzimam novi mobitel pa me zanima vaše mišljenje između galaxy s3 i iphone 5?hvala

http://www.gsmarena.com/iphone_5_vs_galaxy_s_iii-review-837.php

S3 naspram jabuke 5

- Veći ekran

- Gorilla glass 2

- Bolja baterija

- Izmjenjiva baterija

- Jača slušalica

- Quad Core procesor

- Micro SD slot

- Flash

- I naravno Android je...

-Veci ekran nije nuzno prednost, ja sam presao s ip5 na sgs3 i iskreno iskustvo s velikim ekran meni nije nista bolje, ali mi ga je dosta teze koristiti jer ga moram koprcat po ruci da bih dosao do kuteva ekrana i cudno mi je dok stoji u dzepu.

-Gorilla glass nista ne znaci, i dalje se grebe, to su samo marketinske fore, znam iz iskustva. A ip5 je i dalje kralj drop testova.

-Baterija nije uopce bolje, stovise gora je. Mojim koristenjem ip5 bi mi bez problema izdrzao cijeli dan do spavanja sa 15% nekad i vise dok mi sgs3 uz cak i manje koristenja crkne i po 2 sata ranije.

-Ne znam na koju ti mislis slusalicu da je glasnija, ali na ip5 je i zvucnika za razgovore i glavni zvucnik i slusalice(headset) glasniji nego na sgs3. Osim tog meni osobno one slusalice od samsunga nikako ne pasu u uho ali dobro to je osobna stvar.

-Quad core nista ne znaci jer je andorid i dalje sporiji i stekaviji i losije optimiziran(i os i appovi, pogledaj videe koje sam napravio)

-Istina ip5 nema micro sd, ali ima 2gb vise interne memorijem ali ja tako i tako ne znam bas puno ljudi koji iskoriste 16gb prostora osim onih koji mobitel vise koriste kao konzolu za igrice.

-Flash? Sto je to? Ne mogu shvatit sto ce nekom flash na mobu, da vidi vise reklama i da je surfanje sporije?

-Ovo je potpuna osobna stvar, meni je ios i dalje drazi jer je brzi i manje stekav i opcenito mi je nekako prakticniji, istina malo je dosadan ali meni osobno je i dalje funkcionalniji za moje potrebe.

Ako se mene pita, najbolje bi bilo da covjek ode u neki vip ili t centar te isproba oba mobitel i uzme ono sto njemu pase bolje jer mi to ne mozemo znat. Takoder neke stvari koje ljudi hvale njemu ne moraju nuzno paat, npr. svi hvale amoled ekran a meni se on gadi i zivcira me s tim svojim bojama, ne najbolji kutovima gledanja i strasno losom vidljivosti na suncu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 22:46 (gamer34).
14 godina
gamer34 kaže...

-Veci ekran nije nuzno prednost, ja sam presao s ip5 na sgs3 i iskreno iskustvo s velikim ekran meni nije nista bolje, ali mi ga je dosta teze koristiti jer ga moram koprcat po ruci da bih dosao do kuteva ekrana i cudno mi je dok stoji u dzepu.

-Gorilla glass nista ne znaci, i dalje se grebe, to su samo marketinske fore, znam iz iskustva. A ip5 je i dalje kralj drop testova.

-Baterija nije uopce bolje, stovise gora je. Mojim koristenjem ip5 bi mi bez problema izdrzao cijeli dan do spavanja sa 15% nekad i vise dok mi sgs3 uz cak i manje koristenja crkne i po 2 sata ranije.

-Ne znam na koju ti mislis slusalicu da je glasnija, ali na ip5 je i zvucnika za razgovore i glavni zvucnik i slusalice(headset) glasniji nego na sgs3. Osim tog meni osobno one slusalice od samsunga nikako ne pasu u uho ali dobro to je osobna stvar.

-Quad core nista ne znaci jer je andorid i dalje sporiji i stekaviji i losije optimiziran(i os i appovi, pogledaj videe koje sam napravio)

-Istina ip5 nema micro sd, ali ima 2gb vise interne memorijem ali ja tako i tako ne znam bas puno ljudi koji iskoriste 16gb prostora osim onih koji mobitel vise koriste kao konzolu za igrice.

-Flash? Sto je to? Ne mogu shvatit sto ce nekom flash na mobu, da vidi vise reklama i da je surfanje sporije?

-Ovo je potpuna osobna stvar, meni je ios i dalje drazi jer je brzi i manje stekav i opcenito mi je nekako prakticniji, istina malo je dosadan ali meni osobno je i dalje funkcionalniji za moje potrebe.

Sve sto ti kazes vise-manje stoji, dosta dobar post. 
Samo se s ovim boldanim ne slazem. Npr imas u pregledniku opciju da blokira sve flasheve i da hoces pokrenuti samo onaj na koji stisnes. To odlicno dode ako npr citam 24sata i npr ima neki video, mogu ga fino pogledati kao i na kompu. (Ako mislimo na isti flash)

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 22:35 (dinos3).
14 godina
dinos3 kaže...
gamer34 kaže...

Sve sto ti kazes vise-manje stoji, dosta dobar post. 
Samo se s ovim boldanim ne slazem. Npr imas u pregledniku opciju da blokira sve flasheve i da hoces pokrenuti samo onaj na koji stisnes. To odlicno dode ako npr citam 24sata i npr ima neki video, mogu ga fino pogledati kao i na kompu. (Ako mislimo na isti flash)

To na dekstopu stoji, ali ja u zadnje vrijeme sve vise stranica koje gledam na mobitelu su prilagodene za mobitele i flash jednostavno nije potreban. A i ako idem na neku stranicu koja nije prilagodena za mob obicno jedino za sto je potreban flash su reklame koje ionako ne zelim gledat.

15 godina

flash na jelly beanu? jedino ako instaliras neku apk s interneta inace sluzbeno vise ne vrijedi

najbolje da isprobas oba mobitela i vidis koji ti vise pase

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovako još nisam kupio Prestigio 4055 ali sad imam nedoumicu između njega i huawei ascend g300..Pa ako mi tko može dat svoje mišljenje o oba dva modela.. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 23:40 (Horatio_Hornblower).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imam priliku zamjeniti svoj Galaxy S2 za Xperiu S, zamjeniti?

12 Da
9 Ne
13 godina
protjeran
dinos3 kaže...

Sve ovisi u kakvom je stanju tvoj SGS2 i ta XS. Kakvo je stanje sa garancijom? Imao sam Xperiu SL i nisam se dobro nasao. Na papiru izgleda odlican uredjaj, i u pocetku takodjer daje dobar dojam, ali vec nakon mj dana budes razmisljao kako ga se rijesiti. Ostani na S2...Najavili su Android 4.2.2. XS bude stala na 4.1.2. Nemoj da te pixeli kamere navuku. Nije nista posebno. Uz to uredjaj je osjetno deblji i tezi od S2.

SE T200-Siemens C45-Nokia 3200-LG U8180-LG U880-Nokia 6120c-Nokia 3120c-Nokia C3-01-Galaxy Fit-Xperia U-Xperia SL-SGS3 LTE
14 godina
Matijasever kaže...
dinos3 kaže...

Sve ovisi u kakvom je stanju tvoj SGS2 i ta XS. Kakvo je stanje sa garancijom? Imao sam Xperiu SL i nisam se dobro nasao. Na papiru izgleda odlican uredjaj, i u pocetku takodjer daje dobar dojam, ali vec nakon mj dana budes razmisljao kako ga se rijesiti. Ostani na S2...Najavili su Android 4.2.2. XS bude stala na 4.1.2. Nemoj da te pixeli kamere navuku. Nije nista posebno. Uz to uredjaj je osjetno deblji i tezi od S2.

Sve to stoji.

Ali ja bi vjerovatno isao na neki custom ROM, tako da mi to vise manje nije bitno.

A i privlaci me i HDMI spavajanje bez MHLa ako se ne varam. I noviji je i gustoca piksela.

13 godina
domac5 kaže...

flash na jelly beanu? jedino ako instaliras neku apk s interneta inace sluzbeno vise ne vrijedi

Na Samsungu ne radi, ali na HTC-u itekako radi bez ikakvih modifikacija. Za ostale androide nemam informaciju.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
13 godina
dinos3 kaže...
Matijasever kaže...
dinos3 kaže...

Sve to stoji.

Ali ja bi vjerovatno isao na neki custom ROM, tako da mi to vise manje nije bitno.

A i privlaci me i HDMI spavajanje bez MHLa ako se ne varam. I noviji je i gustoca piksela.

Moj savjet je da mijenjaš.

JB na Xperiama radi puno puno bolje nego štekavi ICS, a to za update se ne bih baš kladio da će biti kako Matija kaže. Uostalom, upravo je on prije mjesec dana hvalio taj isti mobitel na sva zvona.

EDIT: Sorry za dupli post, moderatori, možete ih spojiti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 1:29 (assassin.st).
14 godina
assassin.st kaže...
domac5 kaže...

Na Samsungu ne radi, ali na HTC-u itekako radi bez ikakvih modifikacija. Za ostale androide nemam informaciju.

Domac je u pravu, Adobe flash playera vise nema na google playu. Ali ga se moze instalirati iz nekih drugih izvora na bilo koji Android smartphone i radi bez problema. Meni na S2 radi normalno.

assassin.st kaže...
dinos3 kaže...
Matijasever kaže...
dinos3 kaže...

Sve to stoji.

JB na Xperiama radi puno puno bolje nego štekavi ICS, a to za update se ne bih baš kladio da će biti kako Matija kaže. Uostalom, upravo je on prije mjesec dana hvalio taj isti mobitel na sva zvona.

Oke, glasuj ;)

13 godina

Nema više updateova preko Google Playa, ali neki proizvođači ga i dalje stavljaju u svoje uređaje. Tako npr. S4 nema flash, a HTC One ima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 1:42 (assassin.st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Xperia T 

HTC one X

HTC one S

Xperia S

Samsung galaxy s3 mini

koji od ovih 5 odabrati i zašto, trebam mob sa nešto dugotrajnijom i jačom baterijom, namijenjen surfanju i igranju igara.. hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Figo kaže...

Xperia T 

HTC one X

HTC one S

Xperia S

Samsung galaxy s3 mini

koji od ovih 5 odabrati i zašto, trebam mob sa nešto dugotrajnijom i jačom baterijom, namijenjen surfanju i igranju igara.. hvala

niti jedan od ovih nema sad bog zna kakvu bateriju, ali defitivno se ovdje uzima one x :)

15 godina

Probat ću još jednom... koji mob uzeti do 1000-1200 kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sumpor kaže...
Figo kaže...

Xperia T 

HTC one X

HTC one S

Xperia S

Samsung galaxy s3 mini

niti jedan od ovih nema sad bog zna kakvu bateriju, ali defitivno se ovdje uzima one x :)

Evo anketa, ali jasno je da je One X pobjednik.

1 Xperia S
5 Xperia T
1 One S
13 One X
1 Galaxy S3 mini
14 godina
neaktivan
brico2 kaže...

Probat ću još jednom... koji mob uzeti do 1000-1200 kn?

A koji možeš uzeti za to pa samo neke slabije kao Ace2, Zte , Alcatel ,Lg 2x, Iphone 3 možda Prestigio i tako ako ideš na slobodnu kupovinu i to možda polovne , a ako ideš na pretplatu kod operatera već imaš veći izbor ali i ugovornu obavezu.

Napiši konkretno novi ili polovni, kod operatera ili oglasnika pa će ti netko i preporučiti nešto u toj cijeni.

http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/samsung-galaxy-oglas-8198778

http://www.njuskalo.hr/lg-ostali/lg-p-990-optimus-2x-oglas-8162139

http://www.njuskalo.hr/sony-ericsson-ostali/sony-ericsson-xperia-arc-otkljucan-oglas-7937505

http://www.njuskalo.hr/sony-ericsson-ostali/sony-xperia-st25i-bijela-dual-core-garancija-dostava-oglas-6009644

Ako još možeš naći Samsung S2 za te novce ili Htc Sensation ili Htc Evo 3D.

Poželjno je stisnuti HVALA
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 11:26 (Fero).
15 godina

mislio sam uzet nešta novo preko njuškala ali mislim da ću uzet t-mobile tarifu za mlade pa ću onda kupit nešta uz pretplatu.

13 godina

@Eho, zato što imam ta dva za istu cijenu. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 15:10 (marionezi82).
14 godina
neaktivan

Evo i mene nazad nakon mjesec dana :)

Kolega prelazi sa starog Sony-a na tipke na touch. Pa mu je potrebana pomoc u vezi 3-4 mobitela za koje nije siguran.

Uzima u Tele2 na pretplatu i ima limit za ova 3-4 modela koja cu navesti:

1. HTC One x, 16gb, crni model- Kod njega mu se sve sviđa ali nije siguran radi ekrana, jer je dosta modela imalo problema sa prelijevom boja ?

2. Samsung Galaxy s3- Kod ovog modela je primjetio da na nekim se modelima kod kolega zapecu ikone na ekranu, kada se stavi na bijelu pozadinu, ostanu zapecene ikone sa pocetnog zaslona..

3. LG 4x optimus-....

4. Ako imate Vi jos za navesti neki drugi uređaj, slobodno napisite...Samo nemojte, S4, HTC One i slicne, jer nema toliko za takav uređaj...Znaci, samo nesto u klasi ova 3 iznad...

Hvala

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Karlovac_047 kaže...

Zanemariv broj korisnika je imao nezadovoljstva sa prelijevanjem boja kod hox-a i burn in-om kod s3-ice. Nemože pogriješit sa oba, nek uzme koji mu je lijepši, tolika je razlika među ta dva. Doduše neloša prednost S3-ice je micro sd slot i removable battery.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
neaktivan

Htc one x ili LG optimus 4x 

moze i neki drugi do 2000 kn ako je naravno bolji

0 0 hvala 0
14 godina
assassin.st kaže...
dinos3 kaže...
Matijasever kaže...
dinos3 kaže...

Sve to stoji.

Isto tako gledam sad na Xperii S da ljudi jedva imaju 3h on screen ako i toliko. To mi je jako slabo.

16 godina

Pozdrav, 

odlucio sam kupiti rabljeni mobitel do 1500kn,

naletio sam na s2, s3 mini, s advance, xperia p, galaxy nexus.

Sad me zanima koji mi je od tih mobitela najbolje uzeti, a ako ima jos koji za tu cijenu bolji preporucite.

Po mom misljenju tu je S2 najbolji. 

Hvala.

:D
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 20:41 (CroNk3r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Eto da se i ja ubacim. Treba mi neki mobitel do 1500 kn, može i sa njuškala polovni samo da ima garanciju. Tu mi je nekako najbolji SGS2, šta vi mislite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

Pozdrav, 

odlucio sam kupiti rabljeni mobitel do 1500kn,

naletio sam na s2, s3 mini, s advance, xperia p, galaxy nexus.

Sad me zanima koji mi je od tih mobitela najbolje uzeti, a ako ima jos koji za tu cijenu bolji preporucite.

Po mom misljenju tu je S2 najbolji. 

Hvala.

kolsdj kaže...

Eto da se i ja ubacim. Treba mi neki mobitel do 1500 kn, može i sa njuškala polovni samo da ima garanciju. Tu mi je nekako najbolji SGS2, šta vi mislite?

Obojica, ako ga možete za te pare nabavit, Galaxy Nexus bez ikakve dvojbe ;)

Zamjena za njega je S2, malo slabiji, ali i dalje odličan.

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice