Nokia 6230i Eksplodirala baterija usred punjenja?

poruka: 50
|
čitano: 18.554
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Nokia 6230i Eksplodirala baterija usred punjenja??

Pisalo se je da je bilo problema s određenim Nokijinim baterijima tipa BL-5C koja je na 6230i baterije za koje se zna da ima gresku te su je vjerojatno i u Mobisu zamijenili, dok je na N80 BL-5B valjani tip baterijete te vjerojatno ti iz tog razloga nisu htijeli zamjeniti.

hcsc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nokia 6230i Eksplodirala baterija usred punjen
HCSC kaže...

Pisalo se je da je bilo problema s određenim Nokijinim baterijima tipa BL-5C koja je na 6230i baterije za koje se zna da ima gresku te su je vjerojatno i u Mobisu zamijenili, dok je na N80 BL-5B valjani tip baterijete te vjerojatno ti iz tog razloga nisu htijeli zamjeniti.

Tako je... baterije su se mjenjale samo one koje su imale oznaku BL-5C...
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2008 1:21 (danygirl).
17 godina
neaktivan

eeeh da... ako pogledate datum mog zadnjeg posta, vidjet ćete da je prošlo 6 mj...

isto toliko je trebalo da prođe garancija nove baterije koju sam kupio (okay za 120kn neću čupat kosu), ali eto isti problem!!

Počela se napuhavat isto ko i ona koja se toliko napuhala da poklopac nisam mogao zatvorit... eee sad il ja jednostavno nemam sreće ili.... ja jednostavno nemam sreće....

dobro, poznato je da je baterija od n80 u onoj stvari, al da nemože izdržat ni godinu dana? wtf

jel moguče da se sve to dešava od mog pretjeranog korištenja?

jer kod mene mobiteli stvarno plaču! npr n80 je kod mene u radnom stanju pa sigurno 7-8 sati na dan bez prekida, nekad i više...

i na punjenju je je bar 2-3 puta dnevno! jel moguče da od tog baterija dobiva po repu?

Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2009 13:03 (24v).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Je li sve bilo original?

17 godina
neaktivan
iWeb kaže...

Je li sve bilo original?

100%
kupljeno u Vipu!!! 
Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
17 godina
protjeran
danygirl kaže...

jedan dio...

imala si velike srece hvala bogu......ja imam nokiu N95 pocet cu se cuvat.....
17 godina

hm.... sad neznam to što veliš, što se tiče tvoje N80 i napuhavanje baterije, koliko dugo puniš mobitel dok se ne napuni cca.2h ili pustiš duže (preko noći) možda je u tome problem.

ili je možda do mobitela problem, odnosno njegovog hardware-skog dijela.... možda prvo probaj s updatom softa.

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
24v kaže...

eeeh da... ako pogledate datum mog zadnjeg posta, vidjet ćete da je prošlo 6 mj...

isto toliko je trebalo da prođe garancija nove baterije koju sam kupio (okay za 120kn neću čupat kosu), ali eto isti problem!!

Počela se napuhavat isto ko i ona koja se toliko napuhala da poklopac nisam mogao zatvorit... eee sad il ja jednostavno nemam sreće ili.... ja jednostavno nemam sreće....

dobro, poznato je da je baterija od n80 u onoj stvari, al da nemože izdržat ni godinu dana? wtf

jer kod mene mobiteli stvarno plaču! npr n80 je kod mene u radnom stanju pa sigurno 7-8 sati na dan bez prekida, nekad i više...

i na punjenju je je bar 2-3 puta dnevno! jel moguče da od tog baterija dobiva po repu?

Ma pisi Nokiji i trazi kompletno novi mobitel, ako ne dobijes, tuzi ih

I obavezno posalji slike u 24 sata, Index.hr, Net.hr, Metro... dobit ces 1000-2000 kn za slike
17 godina
protjeran
24v kaže...

vjerojatno ti od pretjeranog punjenja se to desava......
17 godina
neaktivan
zokiN kaže...
  huh jeee pa moram je napunit... kako drukčije? lol
17 godina
protjeran
24v kaže...
zokiN kaže...
 puni samo pazi da ne izgoris i ti i mob.....hehehee
17 godina
neaktivan

Ta baterija kad je eksplodirala negdje ko mala atomska bomba!

Neodlučan

add me xfire >>> razvaljot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zokiN kaže...
24v kaže...
zokiN kaže...
  puni samo pazi da ne izgoris i ti i mob.....hehehee
  huh heeeeh da se to desi, onda bi mi Nokia d.o.o. dala novu N96 plus osigurala i mene i moju djecu doživotno lol
17 godina
neaktivan

ja sam mogla ostat nakaza đoživotno da mi je baterija izletila na lice! Viče

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Evo nečega što bi tebe i sve druge moglo šokirati, ako nisi znao Nokia je jedan od proizvođača koji se često klonira tj. Kinezi se dočepaju shema i dijelova za mob te sastavljaju svoje mobove tj. "Nokie" i podvaljuju ih pod originalne. Da sam na tvom mjestu zavirio bih ispod baterije ( u ležište baterije) i pogledao naljepnicu. Ako ima natpis Nokia onda je sve u redu , a ako je tamo naka čudna oznaka sa natpisom xili huang (primjer) onda imaš klona. Uživaj!

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2009 20:36 (vexx5555).
17 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Evo nečega što bi tebe i  sve druge moglo šokirati, ako nisi znao Nokia je jedan od proizvođača koji se često klonira tj. Kinezi se dočepaju shema i dijelova za mob te sastavljaju svoje mobove tj. "Nokie" i podvaljuju ih pod originalne. Da sam na tvom mjestu zavirio bih ispod baterije ( u ležište baterije) i pogledao naljepnicu. Ako ima natpis Nokia onda je sve u redu  , a ako je tamo naka čudna oznaka sa  natpisom xili huang (primjer) onda imaš klona. Uživaj!

original je bila i prva i druga baterija..ogrebana zaštita i provjereno na netu!! mogu i kodove poslat pa provjeri osobno!

btw dany nebrini neće tebi takvo što...Namigiva 
17 godina
neaktivan

vraga nece...moglo je :P :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
danygirl kaže...

vraga nece...moglo je :P :)

dany  moglo je i nije, nije isto lol neće tebe, neće grom u koprive lol
btw ošla i ova druga baterijaMršti se nije explodirala al eto ne izdrži ni sat i pol bez punjenja i to u stand by....eghhhh
nađem u burzi cijelu N80 za 600kn i lik mi pred nosom otme grrrrrrr

jel možda neko zna kakva je baterija od N96???
manje više ne vjerujem reklamama, pa pitam nekog ko se možda sam uvjerio??? 
16 godina
neaktivan

litij ionske baterije mogu eksplodirat ako se previše pune

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MaterAos kaže...

litij ionske baterije mogu eksplodirat ako se previše pune

Rizik je kao kod ostalih baterija (samo ako ima gresku ili ostecenje ili naravno ako stavis u pecnicu itd.)! Ja sam znao sporedni mobitel ostaviti po 3 dana na punjacu i nista!

Ako nisi primjetio kada se napuni baterija, punjac se ohladi - znaci baterija je pod naponom ali se ne pohranjuje vise struje u nju!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2009 1:32 (Luka).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice