Nexus 5

poruka: 2.783
|
čitano: 475.799
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Nexus 5
SlimKat je brzi/bolji nego Stock + Xposed moduli

Ja vozim SlimKat Stable 7 i ElementalX 1.00

najbolje sta sam probao u vise od pola godine...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
11 godina
Mitch kaže...
SlimKat je brzi/bolji nego Stock + Xposed moduli

Ja vozim SlimKat Stable 7 i ElementalX 1.00

najbolje sta sam probao u vise od pola godine...

Slimkat je super, jedini razlog zašto sam ga maknuo je taj što još nisu teme ubacili u rom, a volim ga i vizualno pimpat.

Taman isao probat miui al mi nesto faila instalacija u twrp...

17 godina
Nexus 5

Probaj updateat TWRP, ja sam isto vozio MIUI zbog dizajna ali onda mi je dosadio nakon 5 mj.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

0 0 hvala 0
14 godina
Nexus 5

Sitgla Xperia Z2. Sad ćemo vidjeti u sljedećih tjedan dana, ako bude bolja od Nexusa ostaje kod mene, ako ne- ide u prodaju. 

Inače, prvi dojam na Z2 je- ni toplo ni hladno. Dizajn mi se nikako ne sviđa, previše je prostora ispod i iznad ekrana. Nekako mi je teško držat mobitel, ali najviše se to primjeti kad nakon Z2 uzmem N5, osjećaj je- wow. 

Tek sad vidim koliko je dobro izrađen N5. 

Z2 dosta brz, nema štekanja, ali da je savršeno fluidan kao što su neki govorili- nije. Očito je da ti nisu probali N5.

Kamera u low-light i night uvjetima je nažalost jako loša. Razočarao sam se strašno sinoć kad sam pokušavao opaliti par slika. Usudio bih se reći da je u low-light uvjetima na N5 bolja kamera. 

Imao sam i jučer i G3 kod sebe, razvalio je oba u low light uvjetima. Isto tako G3 mi je najljepši od ta tri mobitela, ali mi se ništa posebno kod njega ne sviđa.

http://autotoni.hr/
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 8:14 (Cordas).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Nexus 5

Kad spojim N5 s autom putem AUX kabela zvuk je dosta slab, ima li kakav boost mod?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cordas kaže...

Sitgla Xperia Z2. Sad ćemo vidjeti u sljedećih tjedan dana, ako bude bolja od Nexusa ostaje kod mene, ako ne- ide u prodaju. 

Inače, prvi dojam na Z2 je- ni toplo ni hladno. Dizajn mi se nikako ne sviđa, previše je prostora ispod i iznad ekrana. Nekako mi je teško držat mobitel, ali najviše se to primjeti kad nakon Z2 uzmem N5, osjećaj je- wow. 

Z2 dosta brz, nema štekanja, ali da je savršeno fluidan kao što su neki govorili- nije. Očito je da ti nisu probali N5.

Kamera u low-light i night uvjetima je nažalost jako loša. Razočarao sam se strašno sinoć kad sam pokušavao opaliti par slika. Usudio bih se reći da je u low-light uvjetima na N5 bolja kamera. 

Imao sam i jučer i G3 kod sebe, razvalio je oba u low light uvjetima. Isto tako G3 mi je najljepši od ta tri mobitela, ali mi se ništa posebno kod njega ne sviđa.

OT:

Mene pak Z2 privlači najviše radi monstruozne baterije i eventualno fotića...

Čak Z2 ima veću bateriju neg je deklarirana (oko 100-150mAh)

Uglavnom sa Z2 nema straha po pitanju baterije..

N5 pak je brutalno brz, fluidan i lagfree..

A android L još podiže ljestvicu gore tak da bu definitvno bil najjači android po pitanju performansi..

Ak sljedeći Nexus ne ubaci veću bateriju onda će bit bye bye nexus, većina smartfona dolazi sa 2900-3000mAh sa 5" tj počinju primjenjivat tu praksu..

Jučer na poslu, SOT je bil oko 2.20min, 25%,  oko 8h on battery, brajtnes na 30tak %, jest da sam cijelo vrijeme surfal na 3G s tim da je signal mreže bil odličan, praktički bez varijacija tj konstantan; uglavnom loše..

14 godina
zvonac kaže...

OT:

Čak Z2 ima veću bateriju neg je deklarirana (oko 100-150mAh)

Uglavnom sa Z2 nema straha po pitanju baterije..

N5 pak je brutalno brz, fluidan i lagfree..

A android L još podiže ljestvicu gore tak da bu definitvno bil najjači android po pitanju performansi..

Ak sljedeći Nexus ne ubaci veću bateriju onda će bit bye bye nexus, većina smartfona dolazi sa 2900-3000mAh sa 5" tj počinju primjenjivat tu praksu..

Jučer na poslu, SOT je bil oko 2.20min, 25%,  oko 8h on battery, brajtnes na 30tak %, jest da sam cijelo vrijeme surfal na 3G s tim da je signal mreže bil odličan, praktički bez varijacija tj konstantan; uglavnom loše..

Kamera nije ništa posebno, pogotovo ako po mraku slikaš, užas su slike. Preko dana su dobre, ali nije to niša posebno. 
Jedino kvaliteta videa je fenomenalna, ali opet, zvuk je dosta loš.
Što se baterije tiče, tu nemam riječi. Fenomenalna je.

N5 mi se više sviđa, ali uz Z2 sam dobio NC slušalice, dock charger i smartband narukvicu, to mi se zapravo najviše i s viđa kod Z2. 

14 godina
Po meni jedina prednost na Z2 je baterija koja je stvarno predobra, al iskreno meni osobno to nije dosta da se maknem s Nexusa. Cisto sumnjam da bi mi bez problema Z2 izdrzala puna 2 dana tako da bi ju opet morao punitsvaki dan, a tako moram i Nexus pa mi je zapravo svejedno.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
17 godina
gamer34 kaže...
Po meni jedina prednost na Z2 je baterija koja je stvarno predobra, al iskreno meni osobno to nije dosta da se maknem s Nexusa. Cisto sumnjam da bi mi bez problema Z2 izdrzala puna 2 dana tako da bi ju opet morao punitsvaki dan, a tako moram i Nexus pa mi je zapravo svejedno.

OT:

Gle, Z2 ima daleko veću autonomiju, skoro pa 1000mAh veći kapacitet s nezamjetnom većim displayem uz njegove power save opcije...

Tak da i nije baš svejedno..

Ak kuriš N5 agresivno, teško da dobiješ 4h SOTa, zapravo bliže 3h, dok na Z2 je to daleko veća brojka..

Z2 bez frke izdrži 2-2.5 dana na bateriji uz 5 h SOTa, probaj to na N5, možeš, al ak ga ne koristiš..

Dok recimo sa Z2 ak ga kuriš izvučeš prek 7h samo više, za N5 je to znanstvena fantastika..

3g surfanje ubije N5 taj čas, i to za manje od 3h SOTa, prije oko 2.30h...

Mislim ok, svaki smartfon ubije surfanje prek 3g al opet tu dolazi do izražaja veliki kapacitet baterije..

Jedan Lenovo S860 stavlja bateriju od 4000mAh na ekran veličine 5.3"

Vrijeme je da se nadolazeći Nexus ugleda na konkurenciju, po tom pitanju..

14 godina
Ja sam sad na moru i uopce nemam wifi pa sam samo na 3g i svejedno dobivam po 3:30h SOT tako da ja nemam nekih primjedbi, izdrzi mi cijeli dan. A i za Z2 stvarno sumnjam da bi mi izdrzala bas puna 2 dana, al nisam probao pa ne mogu ni sa sigurnoscu znat.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
17 godina
Nexus 5

Nema z2 toliko ako je gora od G2...

Meni je na g2 drzao 5h sot na 4G i 36h standby

Sve ovisi kako koristis telefon, cim bih imao dulju bateriju automatski bih ga i vise koristio tako da meni nijedan telefon ne izdrzi vise od 1 dana

1 0 hvala 0
11 godina
zvonac kaže...
Cordas kaže...

OT:

Mene upravo zbog fotica Z2 odbija jer radi smece video i fotke...mislim nekome to moze biti dobro, ali kada vidim kako izgleda video na G3 ili S5 onda mi se Z2 ne svidja.

13 godina
neaktivan
Nexus 5

Moze li mi netko objasniti kako da na nexusu slozim da se otkljucava kao i lg g2(knock knock)? 

0 0 hvala 0
17 godina
Nexus 5

Flashaj elemental x kernel....imas i touch control app ako ne zelis flashat a imas root.

ElementalX ima najjace opcije, swipe up/left/down/right, onda ima i da zavibrira kad se upali ekran tim nacinom, imas double tap (mozes odabrat donju polovicu ili citavu povrsinu) i tak...imas i sweep2sleep da kad povuces preko nav bara da se ugasi ekran

Plus, elementalx je mozda najbolje balansiran kernel....

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nexus 5

Jer zna netko di ima za kupit kakva dobra folija za ekran?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nexus 5

Trenutno mi je na 2 i 40 h screen on-a, 10 min glasovnih poziva, ravno 24h standby-a i na 51% baterije. Iznenadio sam se kad sam vidio, uglavnom surfanje preko data, wifi-a, i igranje sudoku-a i slicnog.

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
14 godina
Nexus 5

Ovaj Z2 je obična banana u odnosu na N5...

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Nexus 5

Evo mene napokon na hrvatskom tlu, fino drzi baterija citav put...

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nexus 5

Dajte preporuku za neke sluske do 15$.

0 0 hvala 0
14 godina
Ja sam si uzeo Sennheiser MX375 za oko 120kn i dosta sam zadovoljan. Vjerojatno ih na ebayu mozes nac i za 15$.
16 godina
Edge kaže...

Trenutno mi je na 2 i 40 h screen on-a, 10 min glasovnih poziva, ravno 24h standby-a i na 51% baterije. Iznenadio sam se kad sam vidio, uglavnom surfanje preko data, wifi-a, i igranje sudoku-a i slicnog.

kaj koristis? koji rom i to? kolko ti je star mob? 

17 godina
Cordas kaže...

Ovaj Z2 je obična banana u odnosu na N5...

Npr?

17 godina
odjavljen
Blade18 kaže...

kaj koristis? koji rom i to? kolko ti je star mob? 

Nis posebno, stock 4.4.2 jer mi se neda radit update + franco kernel, s tim da sam spustio frekvenciju na 2.0 GHz i input touch boost sa 1,7 na 900 MHz, u koristenju nema apsolutno nikakve razlike. I imam jos gravitybox.

Star je oko 4 mj.

13 godina
neaktivan
Nexus 5

Zanima me ona aplikacija knockr..e sad nije mi jasno jer je ekran stalno upaljen ili mi se to cini?

0 0 hvala 0
17 godina
Edge kaže...

Dajte preporuku za neke sluske do 15$.

Philips 3590....najbolje ispod 250 kn

17 godina
Nexus 5

Jel ovo skin ili?

Mnogo mi se dopada:D

Nego bilo je govora da N6 navodno nece dolazit sa snapdragon procom, neg bi stavili od Mediatek..

Ne zvuci mi bas najbolje to...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Da to je skin, cini mi se od Slickwrapsa.
17 godina
zvonac kaže...

Jel ovo skin ili?

Nego bilo je govora da N6 navodno nece dolazit sa snapdragon procom, neg bi stavili od Mediatek..

Nema sanse da ce ic Mediatek...

Vjerojatno ce bit najnovija Tegra

11 godina
Mitch kaže...
zvonac kaže...

Jel ovo skin ili?

Nema sanse da ce ic Mediatek...

Vjerojatno ce bit najnovija Tegra

Ne volim tegru još od one x, uzasni su sa updateom drivera za novija inačice androida. 

14 godina
Ja se isto nadam da nece Tegru, a jos manje Mediatek. Neka se drze Snapdragona, s razlogom ih svi vazniji proizvodaci koriste u svojim flagshipima.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice