Nexus 5

poruka: 2.783
|
čitano: 475.808
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Nexus 5
FuzzyBrain kaže...
@Mitch, ukoliko se ne varam ti si koristio iPhone 5? Vidim da svi hvale Nexus pa me zanima netko tko je koristio oba moba da mi potvrdi da na Nexusu nema laga. Najvjerojatnije bi prodao 5icu i presao na Android, ali samsung, sony i ostala bagra ne dolaze u obzir. Najbotnije mi je da mob radi out of the boc bez stekanja, zastajkivanja itd. Ako je tako najvjerojatnije bi uzeo Nexusa.

Nisam presao sa iP 5, ali sam imao iP 4. Uglavnom nakon iPhone-a sam kupio S3 i imao sam ga oko pola godine, ugl. nisam bio previse zadovoljan jer jednostavno to nije bilo to nakon iPhonea.

Prodo sam S3 i kupio Nexus i imam ga vec 2,3 dana. Uglavnom za sad nema primjedbi, vrtim stock ROM sa custom kernelom (uvijek volim izvuci maksimum, mada vjerujem da u slucaju Nexus-a to nije ni potrebno).

Danas sam ga ujutro skinuo s punjaca, trenutno je na 51% s tim da je preko 2 i pol sata bio upaljen ekran i imam cirka pol sata razgovora. Stoga baterija je po meni vrlo dobra.

User experience je odlican, puno bolji nego na S3-u, lijepo i jednosavno sucelje, sve kaj stisnem otvori odmah. Uglavnom ono sto je iPhone u iOS-u to je Nexus u Androidu, jednostavno receno.

http://isvijet.com.hr
15 godina
odjavljen
FuzzyBrain kaže...
Hvala. Ma najvise me j**e to sta kad god pitam nekog kolegu koji koristi android svi kazu "stavim custom rom, ovo, ono, vamo-tamo" i sve leti. Ja nemam vremena (a bome ni volje) da se sa time zamaram. Znaci, picim po stock postavkama i ocekujem da sve radi kak treba. I iPhone sam jailbrejko pa vratio nazad nakon par dana... J***s razne animacije i cool fičure, meni treba stabilnost.

Sve ce ti na stocku letiti!!

*Sony Xperia Z1 Compact*
14 godina
Potvrdujem, vozim stock vec preko 5 mjeseci i leti.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
17 godina
Stock brutala, najbolje ti je na njega instalirat samo Xposed framework, ima brutalnih opcija koje ne nudi ni jedan OS.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
15 godina
FuzzyBrain kaže...
Hvala. Ma najvise me j**e to sta kad god pitam nekog kolegu koji koristi android svi kazu "stavim custom rom, ovo, ono, vamo-tamo" i sve leti. Ja nemam vremena (a bome ni volje) da se sa time zamaram. Znaci, picim po stock postavkama i ocekujem da sve radi kak treba. I iPhone sam jailbrejko pa vratio nazad nakon par dana... J***s razne animacije i cool fičure, meni treba stabilnost.

Custom ROM je potpuno izborno ali bar obaviti root se definitivno isplati. Neznam za iPhone, ali što se Nexusa tiće, uz dobar tutorial to je nekoliko minuta posla. Glavni razlog zašto ja rootam je da mogu stavit bolji kernel za bateriju, a dodatni fičri koji dođu preko xposeda (pod uvjetom da se ne koristi ART runtime) su samo bonus. 

Sebi sam zaljepio Franco kernel kad sam rootao i preporodio se od onda. Gurnem 4,5-5h SOT-a bez problema na 3g i bez GPS-a dok sam na stock kernelu imao cirka 3h SOT-a

17 godina
odjavljen
Cito sam jucer po netu da xposed tj. moduli mogu uzrokovati battery drain, jel to istina za one koji ih koriste?
14 godina
neaktivan
Nexus 5

Pitanje za oe koji su naručivali s mobicity.co.uk... koji se punjač dobije, odnosno za koje tržište?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dobijes punjac za UK, ali posalju u paketu i konverter neki cudnog oblika (taman da ne pase ni u jednu uticnicu) za nasu mrezu.

Jel stavljao tko na svoj N5 color profile, stavio sam i razlika je nebo i zemlja. :)
14 godina
Edge kaže...
Dobijes punjac za UK, ali posalju u paketu i konverter neki cudnog oblika (taman da ne pase ni u jednu uticnicu) za nasu mrezu.

Jel stavljao tko na svoj N5 color profile, stavio sam i razlika je nebo i zemlja. :)

Sto je to color profile?

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
17 godina
Nexus 5

Jel to s coolor profilima radi samo sa franco kernelom?

Konkretno, mislim na Nexus Display Control aplikaciju je li radi s ostalim kernelima, ,npr. elementalX ?

mag.inf
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2014 16:42 (bugi.kc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Edge kaže...
Cito sam jucer po netu da xposed tj. moduli mogu uzrokovati battery drain, jel to istina za one koji ih koriste?

Ovisi kako koji moduli. Stvari tipa double tap to wake ili neke stvari koje su konstantno aktivne troše bateteriju, ali opet u manjoj količini nego što bi neka zasebna aplikacija trošila jer su xposed moduli integrirani u operacijski sustav.

osobno koristim samo GravityBox (kompilacija kojekakvih funkcija koje se obično nađu u hrpi drugih zasebnih modula), Hide Apps, LED Control i povremeno kad mi se spredne Unicon (app za mijenjanje icon packova bez korištenja zasebnog launchera). Ni jedan od tih nema nikakvog opterećenja na bateriju ili je totalno zanemariv.

gamer34 kaže...
Edge kaže...

Sto je to color profile?

Profil po kojem se automatski kalibrira odnos boja na zaslonu

bugi.kc kaže...

Jel to s coolor profilima radi samo sa franco kernelom?

Konkretno, mislim na Nexus Display Control aplikaciju je li radi s ostalim kernelima, ,št. elementalX ?

Ne znam za tu aplikaciju, ali franco kernel ima izbornik za biranje predefiniranih profila u svojoj FKU aplikaciji. Ako postoji ta standalone aplikacija za kalibraciju boja, onda custom kerneli ne bi trebali imati nikakvog utjecaja na nju ..ja mislim

17 godina
Nexus 5

Da, i ja mislim da bi trebalo raditi na ostalim kernelima. U opisu aplikacije stoji samo da je potreban custom kernel, pa valjda svi oni imaju tu mogućnost.
Stavio sam sad svejedno franco kernel da i njega malo probam nakon elemntalX-a.

mag.inf
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nexus 5

Za color profile imam sluzbeni aplikaciju od franco-a (imam i franco kernel, ne znam jel radi s drugim kernelima) koju mozete skinuti ovdje.

Morate imati root.

Color profile skidajte tu.

Preporuka je da skinete Son_Of_Sammy_V4, bas se vidi jasna promijena. Color profil se makne nakon sto napravite reset moba, pa morate opet stavljat profil no to je 10 sec posla. Nekad restartam cisto da se divim razlici izmedju defaulta i navedenog color profila. Bez toga mi je ekran sad skroz cudan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2014 19:57 (Edge).

0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
Edge kaže...

Za color profile imam sluzbeni aplikaciju od franco-a (imam i franco kernel, ne znam jel radi s drugim kernelima) koju mozete skinuti ovdje.

Morate imati root.

Color profile skidajte tu.

Preporuka je da skinete Son_Of_Sammy_V4, bas se vidi jasna promijena. Color profil se makne nakon sto restartate, pa morate opet stavljat. Nekad restartam cisto da se divim razlici izmedju defaulta i navedenog color profila. Bez toga mi je ekran sad skroz cudan.

Znali došao je gamma correction na N5? E viš nisam to znao, ali super, odlična stvar, samo nemojte pretjerat jer ćete zeznut prikaz bijele i pozadinsko osvjetljenje :)

Da vas pitam, kada imate custom kernel, radi li vam OTA update? tj može li povući fixeve i sl?

*Sony Xperia Z1 Compact*
15 godina
Nexus 5

Na mobicityu gledam cijenu sa VAT ili bez? Znam da sam prije čitao u ovoj temi da su obračunavali bez toga pa nisam siguran jeli to još vrijedi?

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 0:45 (antimadridista).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Trebalo bi jos uvijek vrijedit bez VAT-a.
17 godina
Nexus 5

Ekipa stavite si Piereligio true rgb v2 color profile, rame uz rame sa M8 i G2...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

0 0 hvala 0
17 godina
Ne mogu vam opisat haha koja brutalna razlika, pa ne znam da li sam koristio bolji ekran (sto se tice boja, bijele boje i pozadinskog/game).

BTW jel vrti itko SlimKat? Meni je malo dosadio MIUI, dok ne izade v6 zelim se vratit na PIE jer mi je vrlo bitan ovaj donji dio ekrana kojeg uzima ogromni nav bar u MIUIu.
17 godina
Nexus 5

Konstantno vrtim Slimkat weekly buildove i prezadovoljan sam

0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
Mitch kaže...

Ekipa stavite si Piereligio true rgb v2 color profile, rame uz rame sa M8 i G2...

Možeš li ičim uslikat before i after? Čisto da vidim razliku jer sam zainteresiran za kupnju N5

*Sony Xperia Z1 Compact*
15 godina
neaktivan

Svakako ću morat probat, nadam se da nisu prezasićene boje.

15 godina
Mitch kaže...

Iskreno, ne vidim baš nikakvu razliku između v2 i v6.6 {#}

MARKOZD15 kaže...
Mitch kaže...

Možeš li ičim uslikat before i after? Čisto da vidim razliku jer sam zainteresiran za kupnju N5

Ne možeš to vidjeti preko screenshota. To se odnosi na kalibraciju boja koju display odašilje. Screenshot će uvjek imati izvorne boje. To ti u svakom slučaju ne bi trebao biti odlučni faktor što se kupnje N5 tiče. Ni stock kalibracija nije toliko loša s obzirom na vrstu ekrana

17 godina
MARKOZD15 kaže...
Mitch kaže...

Nazalost to nije moguce jer fotoaparat izmijeni boju sam odnosno neutralizira pa izgleda identično.

Razlika je vrlo očita inače, probat ću preko dana možda uslikat.

15 godina
Nexus 5

Nisam ni razmišljao o slikanju ekrana sa drugim aparatom. Dete kreten -_-

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Nexus 5

Tko je rekao za screenshot ista? :P

Pitao sam ga da uslika nečim, ako može naravno 

*Sony Xperia Z1 Compact*

1 0 hvala 0
17 godina
MARKOZD15 kaže...

Tko je rekao za screenshot ista? :P

Pitao sam ga da uslika nečim, ako može naravno 

Hm, inače jesam fotograf, ali stvarno ne znam kako bi se ovo moglo izvesti, koja god blenda ili kolko god smanjim ekspoziciju uvijek ispadaju identično.

17 godina
odjavljen
Nexus 5

Na bateriji 1dan 10h , 1h i nesto sitno poziva, i nesto vise od 4 i pol sata screen on-a, po meni zadovoljavajuce.

Jedina mana na mobu je mikrofon, jedan kolega mi je reko da me tu i tamo slabije cuje, uglavnom citao sam malo na xda i drugi imaju te simptome, kad se iskljuci microphone cancellation onda me drugi cuju puno bolje, ali zato vise nije kvaliteta na nivou. Uglavnom softverska greska, nadam se da ce 4.4.3 to ispraviti.

0 0 hvala 0
17 godina
Hm, meni je kompletno druga mana, kad ukopcam slusalice a koristim mikrofon od mobitela, onda se slabo cuje.

Inace za svaku pohvalu, pogotovo mali zvucnik u razgovorima.
15 godina
odjavljen
Mitch kaže...

Hm, inače jesam fotograf, ali stvarno ne znam kako bi se ovo moglo izvesti, koja god blenda ili kolko god smanjim ekspoziciju uvijek ispadaju identično.

Ma nema veze, zainteresiran sam za kupnju N5, ali me brine kamera i baterija :/

*Sony Xperia Z1 Compact*
17 godina
Kamera te definitivno nema sta brinut, a ni baterija sa ElementalX.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice