Nexus 5

poruka: 2.783
|
čitano: 475.557
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Nexus 5
problemsahardom kaže...

dali postoji razliak izmedu europske i americke verzije?

Da, LTE ne radi u drugim područjima... Američki radi u americi, Internacionalni radi svud drugdje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 22:27 (lllnuclearlll).
13 godina
problemsahardom kaže...

dali postoji razliak izmedu europske i americke verzije?

Da. razlika je u frekvencijskim opsezima za LTE. Americki je poprilicno ogranicen u tom pogledu, dok EU verzija pokriva vise toga (iako ne i North America spektre).

Edit - nisam vidio da je odgovor vec dan

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 22:34 (kerum).
17 godina
zvonac kaže...
Mitch kaže...

Stavi zadnji franco kernel i zadnji Purity.

Preporod, i nađi si Franco Updater i downclockaj proc na 1.5-1.7, i undervoltaj sve za -75 mV.

Nema nikakve razlike u fluidnosti, niti brzini, a taj njegov app ima i mogućnost da digne clock samo u određenim aplikacijama.

I to je to, ja dobivam 4h i 30 min SOT sa heavy usage (HSDPA+ uvijek, WIFI uvijek, GPS + WiFi location uvijek, 70-100% brightness, društvene mreže stalno).

Kak ti se baterija ponaša u deep sleepu?

stock vs custom deep sleep?

r30 Franco je najbolji u deep sleepu daleko.

No ja imam problem jer koristim Touch Control, pa mi deep sleep ništa ne znači.

Napravio clean flash sa Purity (ovaj 4.1 release daleko najbolji rom šta ima) i stavio r30.

Danas 5h i 10 min SOT na 30% brightness, uz to 13h standby (3G/WiFi uvijek).

Meni više nego dosta jer imam bežične punjače svugdje (u autu, na stolu, i USB doma)

Ali stvarno ekipa probajte Purity, koristim na svim uređajima, daleko najčišći ROM sa vjerojatno najviše funkcija.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
14 godina
Mitch kaže...

Meni više nego dosta jer imam bežične punjače svugdje (u autu, na stolu, i USB doma)

Se smije znat koje punjace? Bas si razsmiljam da uzmem jedan, ali bih jos htio malo cut koliko to produljuje punjenje te dali moze ugrozit zivot some baterije posto se cesce puni?

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
13 godina
neaktivan
Nexus 5

Danas se od cure Nexus 5 samo ugasio sam od sebe i neće više da se upali :( Baterija je bila puna. Probali smo sve kombinacije power tipka + volume down, power + volume up, pa samo power 15 sec, 30sec, 60sec i na punjaču i bez njega i ne dešava se ništa. Kad ga spojim na komp prepozna ga i instalira onako kao driver ali to je to. Jel ima tko još kakav savijet, prije nego ga stavim da stoji na punjaču do jutra pa šta bude?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RiBoy kaže...

Danas se od cure Nexus 5 samo ugasio sam od sebe i neće više da se upali :( Baterija je bila puna. Probali smo sve kombinacije power tipka + volume down, power + volume up, pa samo power 15 sec, 30sec, 60sec i na punjaču i bez njega i ne dešava se ništa. Kad ga spojim na komp prepozna ga i instalira onako kao driver ali to je to. Jel ima tko još kakav savijet, prije nego ga stavim da stoji na punjaču do jutra pa šta bude?

Nosi na servis, šta drugo da ti velim...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 23:03 (lllnuclearlll).
17 godina
gamer34 kaže...
Mitch kaže...

Se smije znat koje punjace? Bas si razsmiljam da uzmem jedan, ali bih jos htio malo cut koliko to produljuje punjenje te dali moze ugrozit zivot some baterije posto se cesce puni?

Mozda, ali u roku od 2 godine sigurno 100% ne.

Koristim Nokia DT900, najbolji, bolji od originala.

Iako original ima magnet u sebi pa ga mozes zakeljit kako god oces i stajat ce, no Nokia se manje grije i drzi ga na 100% normalno, i mrvicu sporije puni sto je vjerojatno i bolje.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
14 godina
Mitch kaže...
gamer34 kaže...
Mitch kaže...

Mozda, ali u roku od 2 godine sigurno 100% ne.

Koristim Nokia DT900, najbolji, bolji od originala.

Iako original ima magnet u sebi pa ga mozes zakeljit kako god oces i stajat ce, no Nokia se manje grije i drzi ga na 100% normalno, i mrvicu sporije puni sto je vjerojatno i bolje.

Koliko otprilike treba od 0 do 100%? I gdje si ga nabavio?

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
13 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
RiBoy kaže...

Ah to je sad malo komplicirano jer je mob iz US. Tko je službeni serviser u HR? I dal priznaju garanciju iako je Američki?? 

Iako se još nadamo da ako ga do jutra pustimo na punjaču da će se nekim čudom upaliti...

14 godina
RiBoy kaže...
lllnuclearlll kaže...
RiBoy kaže...

Ah to je sad malo komplicirano jer je mob iz US. Tko je službeni serviser u HR? I dal priznaju garanciju iako je Američki?? 

Iako se još nadamo da ako ga do jutra pustimo na punjaču da će se nekim čudom upaliti...

Imas agram i jos jedan mislim na jankomiru. Inace provjeri iza na kutiji sto pise za koje drzave je mob namjenjen.

14 godina
neaktivan

lte je 4g? kolka je tocno razlika izmedu 3g i lte? i dali prihvacaju garanciju u hrvatskoj za americke s obzirom da je namjenjeno za rad u americi?

14 godina
problemsahardom kaže...

lte je 4g? kolka je tocno razlika izmedu 3g i lte? i dali prihvacaju garanciju u hrvatskoj za americke s obzirom da je namjenjeno za rad u americi?

Razlika je poprilicno velika. A za garanciju bi trebao sam provjerit.

17 godina
Nexus 5

Garancija se prihvaća samo za uređaje kupljene u Europi.

0 0 hvala 0
17 godina
Nexus 5

Kad smo već kod garancije. Dali neki proizvođač mobitela ima pravu internacionalnu garanciju?

Kao recimo HP čiji laptop možeš odnjet u bilo koji službeni servis na svijetu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Kad smo već kod garancije. Dali neki proizvođač mobitela ima pravu internacionalnu garanciju?

Kao recimo HP čiji laptop možeš odnjet u bilo koji službeni servis na svijetu.

i phone

14 godina
Nexus 5

Ja ne znam dali se meni baterija degradirala ili sta, ali u zadnje vrijeme mi se baterija jako brzo trosi. Eto naprimjer sad ga skinuo prije sat i pol i samo surfao na wifiu i spusio 35%!? Meni se to ne cini normalno. Inace ekran drzim na dosta niskoj svjetlini. Ima tko kakvu ideju? Dali je moguce da se nesto dogodilo jer sam ga u zadnje vrijeme stvarno puno koristio jer nisam imao kompjuter?

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 3:38 (gamer34).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gamer34 kaže...

Ja ne znam dali se meni baterija degradirala ili sta, ali u zadnje vrijeme mi se baterija jako brzo trosi. Eto naprimjer sad ga skinuo prije sat i pol i samo surfao na wifiu i spusio 35%!? Meni se to ne cini normalno. Inace ekran drzim na dosta niskoj svjetlini. Ima tko kakvu ideju? Dali je moguce da se nesto dogodilo jer sam ga u zadnje vrijeme stvarno puno koristio jer nisam imao kompjuter?

Nije moguce zbog ovog zadnjeg, ali ti Chrome jede 30ak% ukupnog vremena na bateriji i vjerojatno ne dopušta da uđeš u deep sleep.

Ja sam sad rješio svoje probleme, napravio factory reset.

Stavio gore zadnji Purity i Franco r31 (danas izasao jos bolji od r30).

Undervoltao za -50mV tako da mi bude 1V na 2.26GHz umjesto 1.05V i ocito znacajna razlika, oko 15% vise mi ostane u standbyu.

Evo sada 3h na bateriji, samo 40min SOT, ali cijelo vrijeme je bio Play Music upaljen kao i HSDPA+, GPS i WiFi, pa imam 85% baterije i meni je to sasvim u redu, više se ne bojim da će me iznevjerit navečer.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 11:35 (Mitch).
14 godina
Mitch kaže...
gamer34 kaže...

Nije moguce zbog ovog zadnjeg, ali ti Chrome jede 30ak% ukupnog vremena na bateriji i vjerojatno ne dopušta da uđeš u deep sleep.

Ja sam sad rješio svoje probleme, napravio factory reset.

Stavio gore zadnji Purity i Franco r31 (danas izasao jos bolji od r30).

Undervoltao za -50mV tako da mi bude 1V na 2.26GHz umjesto 1.05V i ocito znacajna razlika, oko 15% vise mi ostane u standbyu.

Evo sada 3h na bateriji, samo 40min SOT, ali cijelo vrijeme je bio Play Music upaljen kao i HSDPA+, GPS i WiFi, pa imam 85% baterije i meni je to sasvim u redu, više se ne bojim da će me iznevjerit navečer.

Al vidis da pise za chrome keep awake 44s, a to je da ne dopusta deep sleep ako se ne varam. A nista, danas cu onda morat factory reset, pa se nadam da ce to pomoc jer mi se fakat neda stavljat nesto custom (ciitaj: ne znam {#}).

17 godina
Nexus 5

Vozim Uniti ROM i linaro kernel i mogu reć da je drain u deep sleepu odličan 16h25m na 98%, mob nisam puno koristil radi posla..

Al zasad prezadovoljan sam s ovim romom..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zvonac kaže...

Vozim Uniti ROM i linaro kernel i mogu reć da je drain u deep sleepu odličan 16h25m na 98%, mob nisam puno koristil radi posla..

Al zasad prezadovoljan sam s ovim romom..

I ti prema drainu u sleepu gledaš kakav je rom. O čovječe.

Tolko mijenjaš romove da se mob ne stigne ni oporavit od prethodnog. 

17 godina
gamer34 kaže...

Posve normalno mi izgleda.

17 godina
stiffler kaže...

I ti prema drainu u sleepu gledaš kakav je rom. O čovječe.

Tolko mijenjaš romove da se mob ne stigne ni oporavit od prethodnog. 

Ma u startu vec vidim jel dobar il nije, trazim koji mi je najbolji, a gle, imal sam jos par romova di zdere bateriju ko lud..

CM mi je najjaci rom od svih i najbrzi, al voli popit brzo bateriju, nadam se da bu to uskoro resili..

Kaj cu, ovaj nexus5 te bas tera na isprobavanje i kemijanje s romovima{#}

14 godina
Ima li koja dobra dusa koja bi mi sutra preko skypa detaljno objasnila kako instalirat custom rom i franco kernel? Ako ima neka mi se javi na pp.
17 godina
gamer34 kaže...
Ima li koja dobra dusa koja bi mi sutra preko skypa detaljno objasnila kako instalirat custom rom i franco kernel? Ako ima neka mi se javi na pp.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2507905

17 godina
gamer34 kaže...

Wugs Toolkit. Sve je na jedan klik prilično jednostavno

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2517778

14 godina
zvonac kaže...
gamer34 kaže...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2507905

Evo sad sam malo preletio to, ali imam jedno pitanje, dali ja trebam spremat nesto za slucaj da se zelim vratit na stock, tipa stock rom ili nesto?

stiffler kaže...
gamer34 kaže...

Wugs Toolkit. Sve je na jedan klik prilično jednostavno

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2517778

Ovo mi se cini kao odlicna stvar, ali mislim da cu ipak rade sljediti onaj guide jer bi ipak htio nauciti kako se to sve radi.

17 godina
gamer34 kaže...

Znači prva stvar - unlockanje bootloadera.

Znači ovaj korak BRIŠE SVE sa cijelog uređaja (format cijele memorije, čak i /sdcard particije), zato sam lijepo napomenuo kad je izašao da to odmah napravite jer ne postoji mogućnost backupa jer on zahtjeva root, a root unlockani BL.

Isključiš mobitel.

Stisneš power button + volume down, spojiš s usb-om (instaliraj drivere prvo, ali mislim da bi trebao sam ako imaš internet na PCu)

Nabaviš Android SDK ili samo ADB http://d-h.st/08w

Pokreneš command prompt i radiš "cd" sve dok ne dođe shell u tu mapu, ili jednostavno u toj mapi na prazan prostor stisneš SHIFT + desni klik i "Open command window here"

Zatim upišeš fastboot devices

Trebao bi se izlistat jedan uređaj sa kodom sastrane

Zatim fastboot oem unlock

(na mobitelu sa vol up/down nađeš Yes i power button da potvrdiš)

To je to, zatim fastboot reboot.

Ok, sad ide RECOVERY.

Skineš zadnji twrp http://techerrata.com/browse/twrp2/hammerhead 

kao i http://download.chainfire.eu/370/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v1.80.zip

Staviš ih folder gdje si skinuo adb i gdje imaš otvoren cmd.

Opet spojiš mobitel, u bootloader modu (volume down i power kad je izgasen)

i napišeš u cmd

fastboot flash recovery *točno_ime_fajla_kojeg_si_skinuo*.img (bez zvjezdica naravno)

I kad vidiš u cmd da je gotovo, onda samo sa volume up/down na mobitelu nađeš reboot bootloader i stisneš.

Zatim kad se pokrene (mob je i dalje spojen) stisneš sa volume gumbima Recovery Mode. 

Trebao bi se pokrenut TWRP i (ako se radi o novim verzijama) mislim da će ponudit da instalira SuperSU (superuser za ROOT).

Ako ne, idemo dalje, ostaviš ga u recoveryu dok je spojen na pc.

Onaj supersu zip, isto staviš u adb folder, a u cmd upišeš

adb push *ime_supersu_zipa*.zip" /sdcard

I u recoveryu odeš na Install, nađeš taj zip, stisneš na njega i swipe to flash.

To je to, možeš rebootat.

I tako se flashaju zipovi (samo što ih moraš prebacit prije, ali to možeš i dok je mob u normalnom stanju, ili skineš direktno na mob), ne mora biti kontakta s PC-em.

Samo znaj, da kad flashas razlicite ROM-ove, onda ideš na Wipe -> Data i Cache i Dalvik Cache.

Kad flashas update za rom Wipe (moraš odabrat advanced mislim, jer inače nudi ovaj česti) -> kvačica na Cache i Dalvik Cache (ovdje ne moraš backupat aplikacije jer će ostat, ali zato moraš uvijek flashat prvo ROM pa gapps (i možda kernel ako stavljaš neki drugi))

Kad flashas kernel samo Wipe cache i dalvik.

Preporuka je da staviš Purity i Franco (zadnji)

LP

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 0:19 (Mitch).
17 godina
Nexus 5

Izašao Paranoid http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2603881

Sad napokon možemo reć da N5 ima kompletnu podršku svih većih/jačih romova.

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nexus 5

Nabavio sam 32 GB black u GB, kak je sad s garancijom i servisom? U kojim ducanima vrijedi garancija u hr?

0 0 hvala 0
17 godina
BKVSTAR kaže...

Nabavio sam 32 GB black u GB, kak je sad s garancijom i servisom? U kojim ducanima vrijedi garancija u hr?

Procitaj u uputstvima sta si dobio uz mobitel.

Meni je uz jednoga iz USA stigla garancija od 12mj koja ne vrijedi u HR, a uz drugi je stigla garancija od 24mj ali takoder ne vrijedi u HR.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice