Medjuspremnik

poruka: 5
|
čitano: 1.060
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 mjeseci
Medjuspremnik

Vise puta mi se dogodilo da slucajno neki tekst "kopiram u medjuspremnik". Ne mogu naci gdje se to pohranjuje, nije galerija, ne znam gdje ti tekstovi odu?

0 0 hvala 0
16 mjeseci
Medjuspremnik

Tony, Diablo, ali ja govorim o mobitelima.... Slucajno duze zadrzim text i automatski pise "kopirano u medjuspremnik".

Android

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2025 16:01 (Vanda22).

0 0 hvala 0
12 godina
Medjuspremnik

drži se u privremenoj memoriji uređaja, a pristup istoj ovisi o uređaju i\ili tipkovnici koju koristi

https://www.howtogeek.com/692835/how-to-access-your-clipboard-on-android/

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2025 16:05 (60nine).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Re: Medjuspremnik
Vanda22 kaže...

Vise puta mi se dogodilo da slucajno neki tekst "kopiram u medjuspremnik". Ne mogu naci gdje se to pohranjuje, nije galerija, ne znam gdje ti tekstovi odu?

-međuspremnik, .. je dio-oblik-pojava.. privremene radne memorije, gdje se neki privremeni podatak privremeno spremi.. klasično u proceduri copy..... paste, s točkicama koji su pauza-odgoda-razmak vremenski...

-nije to neko mjesto, kao galerija.. folder-path.. nego je to temp, %temp%.. sys-temp radno 'smeće'.. negdje u ram-u.. odnosno ovisi kako koji os s time barata, koliko resursa ima na raspolaganju itd. pa prema tome i optimizacije-algoritme kad će što-koliko-gdje držati.. i poruka koja se pojavi nakon nekog vremena (neaktivnosti) .. može značiti da je optimizacijski manager uređaja prebacio to iz tog dijela rama u neki drugi dio zaključivši da je za sad nepotreban, ali nije odbačen-obrisan, nego recimo premješten na neki sporedni dio, kao parking, ili sporedni kolosjek vlaka na stanici-pruzi.. da bi oslobodio za promet važnijim-potrebnijim-bržim.. skrenut na recimo parking.. :)

-a taj parking ne mora biti ram, može biti storage flash emm ili sd.. i tad će ponovni dohvati biti sporiji, jer je ram brži, odnosno algoritam se o tome brine kao što se šef stanice brine gdje su mu vlakovi.. ili se ne brine :) pa se i to zagubi.. no pošto je to u biti privremena kopija tad neke posebne štete nema, jer izvor-original je i dalje tamo gdje je bio.. osim ako je u međuvremenu npr obrisan :)

-to je normalno, kopiran sadržaj (koji može biti bilo što, digitalni podatak, text, video, slika..) je u memoriji a na neko konkretno mjesto će biti pastean-zaljepljen, kad izvršiš tu naredbu zaljepi-paste.. i tad će biti na toj lokaciji-objektu-stazi-folderu.. gdje se trenutno nalaziš, tj to je generičko pravilo i u pravilu se kao mjesto 'gdje' odnosi na trenutno ono vidljivo-u-fokusu kad stisneš paste.. i tad ako si u galeriji, bit će upravo u galeriji..

+ne miješati s automatikom kao 'sortiranje' gdje neka app brine gdje će što držati, pa u galeriji drži slike, u music-glazbu, u doc dokumente... npr komunikacijski soft kao whatsup bi mogao tako skladištiti, ono što u njemu radiš-snimaš-kopiraš.. jer ne može file-podatak biti snimljen u neku app na ekranu ili sličice-pixele te app koja se vidi, uvjek je to na neki storage-medij-path.. kao trajna memorija, gdje podatak ostaje i nakon gašenja-isključivanja.. a u ramu je dok računalo radi, pa se to i naziva radna memorija.. u ramu se izvršavaju aplikacije, nešto što radi.. koristi se za kompletan rad računala-čipa neovisno kako uređaj nazovemo, dok se storage koristi za trajno, kad uređaj ne radi, kad je isključen.. bez te trjane memorije bi bio prazan kao ram.. itd. no sve to je memorija u širem smislu, dok rama u pravilu ima manje nego storagea, u pravilu je brži, skuplji itd.. a pošto ga koriste sve app i os u radu, manager-optimizator mora brinuti o potrošnji-zauzeću ali i oslobađanju .. pa iz takvog razloga muvne podatak ako zaključi da je možda trenutno nepotreban.. a da ga samo 'obriše' (ne iz izvora-originala-storagea nego samo u ram-u, u oznaci copy-prije-pastea..) tad kad stisneš paste ništa se ne dogodi, jer nema početnog info-izvora ono što se želi kopirati, pa tad moraš ponoviti postupak copy-paste recimo brže.. :) a ako je sad muvnut u trajnu memoriju, tad kad stisneš paste.. uz par sekundi zastoja jer sad mora ponovo uzeti iz sporije memorije i učitati u ram.. eto onog čarobnog paste-kopije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice