Može li se Nexus 5 naručiti iz SAD-a, a da radi na HR mreže?
Naravno, ako kupiš otključani uređaj.
Može li se Nexus 5 naručiti iz SAD-a, a da radi na HR mreže?
Naravno, ako kupiš otključani uređaj.
Super. Samo sam taj mob čekao.
Onih 350-400$ je taman, kod nas će biti oko 4000kn, a to mi je previše.
Super. Samo sam taj mob čekao.
Onih 350-400$ je taman, kod nas će biti oko 4000kn, a to mi je previše.
Ljudi kako vi mislite nabaviti ovaj telefon. Jedino je rjesenje iz US, al ja nemam nikoga tamo...
Zašto jedino rješenje?
Imaš Njemačku i Italiju
Zašto jedino rješenje?
Imaš Njemačku i Italiju
Iz istog razloga koji je naveo kolega iznad, previse mi je 400€
Čisto da se pohvalim, N5 naručen u Francuskoj ali jedini problem mi je to što idem tamo tek za Božić pa mi je dugo čekat
imam problem sa svojim N4.. jucer mi se malo prolio sok po njemu i sada zvučnik radi ali ne radi haha...znači dok me neko zove i dok mi stužu obavijesti sve normalno radi kao da nije ništa bilo...ali u aplikacijama nema zvuka , niti na youtube nemogu muziku slusati preko zvucnika, a kada spojim slušalice radi, niti u meniu ne reagira na glasnići zvuk od aplikacija a sve ostalo radi...nadam se da nisam sjebo zvučnik nego da je do softwarea, napravio sam factory reset
Jesam jedini kojem je 4.4 gadniji od 4.3? Ili je to možda jer nema još pravog PA porta pa su on-screen tipke PUNO prevelike, ekran je ispran jer nema ni Franco kernela sa color controlom, google search bar se ne može pomaknuti sa homescreena i svaki put se animira ono "say ok google", ikone su neke lijepe, neke baš gadne u app draweru je gužva (5x5), titanium backup mi ne radi, a backup je provjereno na kartici, dialer ima nepotreban još jedan klik da se dođe do samog dialera kad ga se otvara...
Najviše od svega mi smetaju te prevelike tipke, pa onda ide red dockanih ikonica, pa onda još centimetar zauzet indikatorom stranice na kojoj se nalazim, pa sa gornje strane taj google bar i na kraju ostane jedva pola ekrana za iskoristiti sa sadržajem. Recimo u Google Keep-u kojeg često koristim vidim 2 reda manje nego na prošlom setupu sa PA sa smanjenim tipkama i bez g searcha.
Itko? Malo sam razočaran...
edit: ekrani se automatski miču kad su prazni, ne mogu se dodati ručno novi nego moraš widget dodavat na pun ekran pa se pojavi novi... Sam ekran za odabir widgeta/wallpapera i to (long press) je gadan? :(
Ovoliko puno promjena u samom sustavu nije bilo još od kad je izašao ICS
meni se ovako po slikama kit kat jako sviđa, ali još nisam flashao ovaj PA port, mislim da ni neću...
Pričekat ću službeni rom pa ću onda komentirat
Jesam jedini kojem je 4.4 gadniji od 4.3? Ili je to možda jer nema još pravog PA porta pa su on-screen tipke PUNO prevelike, ekran je ispran jer nema ni Franco kernela sa color controlom, google search bar se ne može pomaknuti sa homescreena i svaki put se animira ono "say ok google", ikone su neke lijepe, neke baš gadne u app draweru je gužva (5x5), titanium backup mi ne radi, a backup je provjereno na kartici, dialer ima nepotreban još jedan klik da se dođe do samog dialera kad ga se otvara...
Najviše od svega mi smetaju te prevelike tipke, pa onda ide red dockanih ikonica, pa onda još centimetar zauzet indikatorom stranice na kojoj se nalazim, pa sa gornje strane taj google bar i na kraju ostane jedva pola ekrana za iskoristiti sa sadržajem. Recimo u Google Keep-u kojeg često koristim vidim 2 reda manje nego na prošlom setupu sa PA sa smanjenim tipkama i bez g searcha.
Itko? Malo sam razočaran...
edit: ekrani se automatski miču kad su prazni, ne mogu se dodati ručno novi nego moraš widget dodavat na pun ekran pa se pojavi novi... Sam ekran za odabir widgeta/wallpapera i to (long press) je gadan? :(
Slažem se u potpunosti sa svim boldanim, a ovo zadnje mi ide najviše na živce. Prevelika glupost je to da ne možeš dodavat homescreenove Čim izađe update za Nova launcher (da nav i status bar budu transparentni), vraćam se na njega.
A što se tiče Titanium Backupa, kod mene radi bez problema. Samo sam flashao SuperSU 1.65
Praksa je bila isti dan ili dan poslije, ovo je prvi puta da se na update čeka par dana (pritom ne mislim na OTA update, to je znalo trajat i par tjedana :D ).
Inače HTC je najavio da bi njihov developerski One trebao dobiti update u roku 15 dana od izdavanja, jebo Google ako mi ne dobimo prije
Slažem se u potpunosti sa svim boldanim, a ovo zadnje mi ide najviše na živce. Prevelika glupost je to da ne možeš dodavat homescreenove Čim izađe update za Nova launcher (da nav i status bar budu transparentni), vraćam se na njega.
A što se tiče Titanium Backupa, kod mene radi bez problema. Samo sam flashao SuperSU 1.65
Titanium backup je izgleda bio corrupted, šteta. Znači nema problema ni kod mene sa 4.4 što se toga tiče. Inače, iskoristio sam ovu pauzu da probam miui v5, pa se vidimo na 4.4 kad izađe nešto kvalitetnije :)
oće li više taj kitkat?
probao sam ovaj novi launcher jer sam mislio da ću dobiti i transparent notification i navigation bar al ćorak. Plus probao sam ga malo koristiti, meni to ništa ne valja. Nakon 10 minuta sam ga obrisao
Ako je to istina, onda je to losa "reklama" za Nexus 5 i svaki sljedeci Nexus. Kao sto si i rekao, Nexus se kupuje radi buducih nadogradnji...
Mislim da mi taj Store nećemo dobiti još minimalno 5 godina.
Pogledajte samo ostale zemlje koje nemaju to: Austrija, Švicarska, Belgija, cijela Skandinavija...
Gdje smo mi od njih!
Slažem se za ovo sa CMom. Mislio sam se prebaciti na stock kad izađe kitkat da se riješim custom romova, al ovi rade pi**arije.
Mislim da je vrijeme za isprobat paranoid
Paranoid nije napravio 4.4 jer, očito, nema pravog n4 builda. A maknili su 4.3 buildove sa xda i svoje stranice iz meni nepoznatih razloga. Ostaje nabavljati 3.99 RC2 verziju sa nekih mutnih linkova kao što sam ja, pa nisam imao mreže nigdje...
Ja sam flashao taj port, čisto da probam i tako mi stoji već tjedan dana, ne da mi se sad ponovo radit factory reset
Iskreno ne radi onako glatko kao PA 4.3, dogodi se ponekad lag ali N5 port je u pitanju. Jedino što me stvarno oduševilo je baterija, stalno imam oko 4h i 30 min, a neki dan sam imao i preko 5h (ovisno o tome što radim, naravno).
Evo SS od danas, bez igranja igrica, WiFi cijelo vrijeme i malo fejs, G+ i većinom WhatsApp
Svaki 4.4 rom koji je objavljen za Nexus 4 koristi 4.3 binaries (stare neoptimizirane drivere).
Pozdrav kolege Nexusčari. Prošli tjedan sam kupio N4 u Njemačkoj i odmah sam primjetio da imam onaj vidljivi pattern na ekranu koji se spominjao nekoliko stranica ranije i da mi zvučnik od slušalice krči/zuji dok uređaj miruje. Zvao sam LG Hrvatska i oni su me uputili na MESC Mobis gdje su mi rekli da donesem uređaj da se vidi šta je točno. Sad me zanima ima li netko iskustva s njima, kakva im je usluga?
Moj novi ima taj pattern jedva vidljiv, na ugašenom ekranu, a primjetil sam ga i na lg TV-u. To je tak. Eksterni zvučnik i nije baš jak, i to je tak. Ja prezadovoljan sa svojim bez obzira na to. 2200 kN novi 16gb.