za moju verziju ray-a jos nie ni izasa update :) al po svemu sudeci necu ga nis stavljat dok nedodu barem 1 2 updata...i ovako mi je dobar jedino sta se zna ugrijat :D
U svakom slucaju najbolje je se informirat o funkcioniranju, sa druge strane update suli da se poboljsaju performanse mobitela.
Tako da ne vjerujem da ovo softversko rjesenje nije optimizirano za rad na mobitelu.
da li je itko isprobavao custom ics romove za ray
Na xda-developers forumu su vec poceli da isprobavaju, pa bi ti preorucio njih da pratis.
Oni su uvjek prvi u ovim stvarima.Evo linka:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1426912&page=34
ma samo me zanima da li je itko od vas otkljucao bootloader
Naravno. I već nekoliko dana koristim custom Rom. Danas sam isprobao službeni Sonyev 4.0.4 i nije mi baš nešto. Čini mi se da ću se vratiti na JJ'Hybrid rom (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1535971). Nekako sam se počeo navikavati na njega 
jesi placao unlockanje? jer meni pise bootloader unlock:no
Nisam. Meni je bilo bootloader unlock:yes
koja ti je mreza. i ako ga otkljucam da radi n sve mreze ocu moc unlockat bootloader
Tele2. Za to ti nisam siguran
Upravo napravio update ICS-a na svom SE Neo V i redi odlicno, brzi je, npr. radi temple run bez ikakvih smetnji...
Upravo napravio update ICS-a na svom SE Neo V i redi odlicno, brzi je, npr. radi temple run bez ikakvih smetnji...
Misliš na 4.0.3, ili 4.0.4?
4.0.4
ja san stavija ics na raya svoga i radi ko podmazan :) sve za 10
Dodatni je optimiziran ICS android tako da sad bolje radi.
I na netu korisnici ga sad hvale. Uvjek treba sacekati da se softver prilagodi i posle nema problema.
kad ce izaci kakav update za ics?
Koja verzija (build) je u pitanju? Meni je do sada za NeoV ponudio:
- build 4.1.A.0.562
- build 4.1.B.0.431
Jesi li radio update na čisto (wipe) ili si ostavio sve aplikacije pa preko njih radio update? Nekako me mrzi opet gore stavljati preko 100 aplikacija i sve to iznova konfigurirati.
BTW, navodno je ova prva verzija bila dosta zbagirana, pa je već nakon par tjedana izašla "B" verzija.
Kada ce stici za Xperia mini/mini pro?
Jednostavno prikljucis mobitel u komp, skines njegov program s neta ili ako imas cd, otvoris program i stisnes search update, on sve skine sam i optimizira sve aplikacije.
Kada ce stici za Xperia mini/mini pro?
Kako sam vidio neki su vec updejtovali Xperia mini na 4.04, tako da bi trebalo da moze...
Jednostavno prikljucis mobitel u komp, skines njegov program s neta ili ako imas cd, otvoris program i stisnes search update, on sve skine sam i optimizira sve aplikacije.
Evo, baš sam prekjučer digao mob na ICS i ostao po*ran:-(( Zanemarivši eye candy, evo što sam dobio:
- HD720 video snimanje više ne radi?! Tj. radi, ali sa 5-6 dropanih frameova po sekundi... jednom riječju, neupotrebljivo od trzanja:-(
- Opcije foto aparata su okljaštene do boli. Sony je sve to "automatizirao":-(
- Cijeli mobitel je cca 20% sporiji
- Veliki problemi sa kompatibilnošću, pa tako čak ni AngryBirds (zadnja verzija) više neradi:-((
- LED-ica sa desne strane više gotovo da i nema funkciju
Nakon svega sam wipeao cijeli mob & formatirao SD karticu, napravio "repair" tj. ponovio instalaciju ICS-a na čist telefon, nadajući se da će bar neke stvari sjesti na mjesto... moš' mislit:-( Čak sam SD karticu class4 zamijenio za class10, pa stavljao veći/manji kapacitet, međutim, bez učinka.
Moj savjet: bježite od ICS-a (v.4.0.4) za NeoV, bar dok se ne pojavi novi update.
BTW, ako ste se zeznuli kao ja, pa ipak napravili update, evo nekoliko savjeta:
- HD720 video snimanje će daleko manje trzati ako isključite stabilizaciju slike
- izbjegavajte widgete jer će dodatno usporiti mob
Edit:
Ne smijem zaboraviti i jednu dobru stvar ICS-a... napokon je Xperia dobila podršku za BT miša i tastaturu.
Fora je kad se upari BT miš, na ekranu se pojavi mouse pointer i mišom se radi kao touch kontrolama, samo preciznije i naprednije (npr. mouse wheel je dušu dao).
Edit2:
Nakon 2 tjedna korištenja ICS-a na NeoV-u, evo nekih stvari do kojih sam došao, a nekome bi mogle pomoći:
- umjesto defaultnog ICS launchera, postaviti Apex launcher (radi puno fluidnije, ima više mogućnosti i napravljen je samo za ICS uređaje)
- nakon što mi omiljeni MX player više nije vrtio 720 mkv-ove, prešao sam na DICE player (radi puno brže, pa se i 720 video zapisi vrte bez trzanja)
- originalna ICS kamera nije bog zna što, a HD ready (720) video trza. Puno bolji izbor je CameraICS+ koji tu i tamo izgubi koji frame, ali gotovo pa neprimjetno.
- Za Angry Birds su izasli updateovi (Angry Birds, Angry Birds Space, Angry Birds Season) i sad pomenute igre rade na ICS-u. Neke igre nažalost još ne rade...
Sve u svemu, sad je ICS podnošljiv i ne vidi se neka velika razlika u brzini u odnosu na stariju verziju Androida.
Imam problem..
Instalirao sam ICS na Xperiju Ray i nevalja prednja kamera i face unlock..
Riješenja?
I kako da reinstaliram ponovno ICS?
Imam problem..
Instalirao sam ICS na Xperiju Ray i nevalja prednja kamera i face unlock..
Riješenja?
I kako da reinstaliram ponovno ICS?
Idi na PcCompanion i na "repair phone" (software update > repair phone).
Reinstalirat će firmware, ali će ti i obrisati sve podatke, kontakte (...) i programe, pa napravi backup prije reinstalacije.