"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.523
|
čitano: 7.051.736
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Note 4x ali onda global 3/32

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Deutsch kaže...

Zeznuo si nest, Linkao si Vernee Active a stavio videozapis Doogee V seriju koja još nije u prodaji. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.1.2018 9:18 (Markić7).
18 godina
Deutsch kaže...

note 4x , 50 kn vise, ali mislim da se razlika isplati..

Zašto ne Redmi 4X već Note 4X?

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
Ag008 kaže...
Deutsch kaže...

Zbog štedljivijeg, a jačeg procesora i grafike. Sve u svemu da uzmete i koristite oba uređaja vidjeli bi da note 4x radi bar za klasu bolje i brzinom je bliži top modelima, a redmi 4x nažalost ipak tako ne radi. Korisnici s manjim potrebama vjerojatno neće primjetiti neku veliku razliku.

Pucaaaajjjj :)
10 godina
neaktivan
Markić7 kaže...
Deutsch kaže...

Zeznuo si nest, Linkao si Vernee Active a stavio videozapis Doogee V seriju koja još nije u prodaji. 

linkao sam vernee active i stavio link za yt od doogee v :)

bNeo kaže...
Ag008 kaže...
Deutsch kaže...

Zbog štedljivijeg, a jačeg procesora i grafike. Sve u svemu da uzmete i koristite oba uređaja vidjeli bi da note 4x radi bar za klasu bolje i brzinom je bliži top modelima, a redmi 4x nažalost ipak tako ne radi. Korisnici s manjim potrebama vjerojatno neće primjetiti neku veliku razliku.

Tako je.

http://www.leagoo.com/leagoo-s9-global-discussion/

Sve ide u smjeru iphonea x, mozda sam ja zaostao, ali nikako mi se to ne svidja

15 godina
neaktivan
Ag008 kaže...
Deutsch kaže...

Sležem se, imam u obitelji oba, za sitnu nadoplatu se isplati jer nije samo razlika u veličini ekrana već u performansama. Punica ima R4X i njoj je OK jer ne koristi ništa osim telefoniranja i malo Vibera/WA, baterija joj traje cca 3 dana, ali ako nije ključna veličina, definitivno RN4X...

12 godina
neaktivan

Ovo je Oukitel U18

Dobio je zub po uzoru na iphone X,i mogu reći da izgleda užasno. jako jako ružno i odbojno sa tim zubom. Nekako mi se čini da je zub još gori nego na iphoneu. 

Procjenite sami. 

17 godina
@Markić7. Meni ovo više izgleda kao izgubljeni zub,a ne dobiveni.😊
12 godina
neaktivan
zzz kaže...
@Markić7. Meni ovo više izgleda kao izgubljeni zub,a ne dobiveni.😊

Sad kad pogledam opet, vidim da na dnu ima mesa, pa se pitam koja je svrha imati gore zub ??? Na iphoneu je zub razlogom da ase uguraju kamere koje ne mogu nigdje drugdje jer je na svim stranama kraj ruba.

Mislim da je bolje uzet neki MIX model koji ima senzore smešteno na dnu nego da se uništi ekran na ovakav način. Kako je tek gledati videozapise ??? užasno. 

18 godina
neaktivan
To je zlatni zub koji ispunjava želju: želim imati iphone x ali nemam para za njega.
15 godina

Doma imamo 2 Xiaomi mobitela (Redmi Note 3 Snapdragon) i sada trebam uzeti još jedan za ženu.
Uvjet je da ima HR jezik, da je dučan u HR i da je cijena do 1500kn
Vidim da se najčešće spominje kao preporuka Redmi Note 4x, ali izgleda da nema HR (https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-note-4x-dual-32gb-lte-black-eng-meni.html)
Redmin Note 4 Pro ima HR (https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-note-4x-dual-32gb-lte-black-eng-meni.html)
Ima li neke velike razlike između ta dva modela? Imate neku drugu preporuko od Xiaomi uređaja?
Mislim da se spominjalo da je preporuka da se uzima Snapdragon? Da li to još vrijedi?
Trebali još na nešto paziti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisu neke drastične razlike, ali Note 4 ima i B20 frekvenciju ako ti to znači što u životu te Global ROM (za razliku od ovih Note 4X u Neutrinu, imali su prije i 4X Global s HR, koliko se sjećam). Uzmi slobodno RN4 tu ili si naruči izvana jačeg RN4X Snapdragona 4/64 GB Global s HR, mislim da je oko 1.200 kn...

10 godina
neaktivan

Samo uzmi snapdragon. Note 4x/4 treba imat hrvatski na global romu, reci ovima u neutrinu da ti stave global rom ako ti ne znas.

15 godina
neaktivan

Prodavali su Global ROM verziju odvojeno, a gubiš garanciju kod njih ako prčkaš po ROMu... 

12 godina
neaktivan

Bio danas u harvey norman i covjek mi je preporucio xiaomi mobitel i kaze da ih jako malo dolazi na poravak i da su stvarno kvalitetni mobiteli,na kraju sam uzeo nokiu 6 i nadam se da se necu razocarat.

Moje pitanje je,koja je razlika izmedu xiaomi baterije 5000mah i nokia 6 3000mah.Sto tih 2000mah znaci u praksi tj. dali ce trajati npr. 4 sata duze nego ova od 3000mah

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nema tu jednostavnog odgovora, ovisi puno o modelu, chipu i u kojem je procesu izrađen tj. koliko guta energije, optiizacije ROM-a itd. Npr. moj stari mob s 3000 mah je gurao 5-6 h screen-on-timea, sad s 5300 mah dobijem 11-14 h SoT, na Lineage OS-u i 18-20 h što je 4 dana bez punjenja, nebo i zemlja razlika. 

14 godina

Naručio sam prek Mi Global Store-a Redmi 5 plus 16.12. Kako je u to vrijeme (ne znam kak je sad) global rom bio samo kineski, ponudili su da stave developer rom gore što sam prihvatio. Mob je za starog, a on je malo alergičan kad se petlja po nečem novom tako da mi je ovom ispala bezbolnija opcija.

25.12. dobijem poruku od sellera da je mob poslan i dali su mi tracking kod. Ubacim ga na DHL-ovu stranicu i dobijem slijedeće :"Shipment information received GATWICK - UK 07:30". Problem je što se od 25.12. ništa nije pomaklo. To je jedina informacija što stoji na DHL-ovom trackeru. Poslao sam već dvije poruke selleru, ali ne odgovara. Kako do kraja onog roka ima još 5 dana, već sam lagano zabrinut jer koliko vidim ovdje po iskustvima mobiteli dolaze u roku tjedan dana, a u mom slučaju se već skoro 3 tjedna ne zna gdje paket.

Trebam savjet što da dalje napravim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Jos uvijek imas buyer protection? 

Negdje bi trebalo biti extend buyer protection i/ili kontaktiraj aliexpress negdje i samo odaberes tu narudzbu i oni kontaktiraju sellera. 

12 godina
Grozni_Zabac kaže...

Naručio sam prek Mi Global Store-a Redmi 5 plus 16.12. Kako je u to vrijeme (ne znam kak je sad) global rom bio samo kineski, ponudili su da stave developer rom gore što sam prihvatio. Mob je za starog, a on je malo alergičan kad se petlja po nečem novom tako da mi je ovom ispala bezbolnija opcija.

25.12. dobijem poruku od sellera da je mob poslan i dali su mi tracking kod. Ubacim ga na DHL-ovu stranicu i dobijem slijedeće :"Shipment information received GATWICK - UK 07:30". Problem je što se od 25.12. ništa nije pomaklo. To je jedina informacija što stoji na DHL-ovom trackeru. Poslao sam već dvije poruke selleru, ali ne odgovara. Kako do kraja onog roka ima još 5 dana, već sam lagano zabrinut jer koliko vidim ovdje po iskustvima mobiteli dolaze u roku tjedan dana, a u mom slučaju se već skoro 3 tjedna ne zna gdje paket.

Trebam savjet što da dalje napravim.

Pogledaj si u poruke trebao bi dobiti dva tracking broja, jedan iz kine do UK, a drugi je ovaj koji imas, iz UK do tebe doma na kojem se ne vidi put iz kine gdje se mob trenutno nalazi

Ukoliko ti nije stigao taj prvi broj, pitaj za njega i obavezno zatrazi produzenje buyer protectiona dok cekas.

14 godina
Deutsch kaže...

Jos uvijek imas buyer protection? 

Negdje bi trebalo biti extend buyer protection i/ili kontaktiraj aliexpress negdje i samo odaberes tu narudzbu i oni kontaktiraju sellera. 

Buyer protection traje još 5 dana. Za svaki slučaj, zatražio sam da se produži.

jaZey kaže...
Grozni_Zabac kaže...
...

Pogledaj si u poruke trebao bi dobiti dva tracking broja, jedan iz kine do UK, a drugi je ovaj koji imas, iz UK do tebe doma na kojem se ne vidi put iz kine gdje se mob trenutno nalazi

Ukoliko ti nije stigao taj prvi broj, pitaj za njega i obavezno zatrazi produzenje buyer protectiona dok cekas.

Dobio sam samo tracking broj za DHL, drugog broja nema. Poslao sam im poruke 6.1. i jučer, pa bude pričekao do sutra pa ću poslat još jednu. Sve više razmišljam da otvorim disupte i tražim refund.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.1.2018 22:03 (Grozni_Zabac).
14 godina
neaktivan
Otvaraj dispute i trazi refund istog momenta,do jutra ce ti se sigurno javiti.Obavezno im naglasi da im je usluga ispod svakog nivoa i da toliko dugo odgovaranje na poruke ne toleriras.Vidi sto ce ti poniditi,vrlo vjerovatno ce ti odgovoriti da su bili nekakvi "radovi" na stranici pa nisu mogli odgovarati.Imao sam slicnu situaciju kada sam narucivao MIX-a i potpuno su me ignorirali do otvaranja disputea.Cak sam imao i situaciju da mi je u pon dosao telefon nakon skoro 25 dana,a oni jos nisu sluzbeno odgovorili na dispute,na sto imaju rok od 4 dana ili aliexpress direktno odlucuje u tvoju korist.Meni su odgovorili na poruke ali sluzbeno na dispute nisu odgovorili.Moralnost (glupost) mi nije dozvolila da uzmem mob i novce nazad pa sam zatvorio dispute...i sada mi je zao jer vidim da je sve vise i vise ljudi ogorceno sa njihovim nacinom rada zadnja dva mjeseca.Potpuno ignoriraju kupce.
Nakon toga sam im jos par upita poslao ,nikad odgovorili a imao sam ozbiljne namjere naruciti od njih jer imaju "dug" prema meni.Na kraju uzeo od goldwaya.Iako su mi u pocetku bili izvrsni,brzi u slanju i komunikaciji...sada su KRIMINALNI!
U tvom slucaju najvjerovatniji problem je da ga nisu imali u stocku
Xiaomi kolekcija- http://en.miui.com/thread-506495-1-1.html
13 godina
igy kaže...
To je zlatni zub koji ispunjava želju: želim imati iphone x ali nemam para za njega.

10 godina
@floki26 kaže:

"Na kraju uzeo od goldwaya.Iako su mi u pocetku bili izvrsni,brzi u slanju i komunikaciji...sada su KRIMINALNI!"

Jel to ide Xiaomi global shopu ili Goldway-u ?
14 godina
neaktivan
To ide Mi global store,vratio sam se kupovini sa goldwaya nakon zadnje dvije kupovine na mi global koje su trajale skoro cijelu vjecnost.Do sada sam kombinirao kupovine zbog ,povremeno,lijepe razlike u cijeni.A sada cu rade dati par dolara vise i uzimati od goldwaya jer Mi global je postao doslovno KRIMINALAN u ova dva segmenta.
10 godina
Hvala, dobro je znati za ubuduće.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozz,

naručio bih si redmi 5 plus sa Hong Kong Goldwaya, ak sam dobro skužio samo odaberem DHL shipping i trebalo bi doći bez carine i pdv-a? Pitam jel sjećam se da je prije nekog vremena ukinuto customs free sa tog shopa....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Slobodno naruci,tax free je ponovno aktivan.Izaberes DHL obavezno.Jedino postoji mogucnost da ces malo duze cekati na slanje jer je novi model i pitanje je kako su u stocku sa njime.Javi se na PM za detalje
17 godina

pazi da je DHL 26 USD! ima neki od 19 i kusur USD, ali taj nije tax/PDV free

EDIT: na tom linku je u redu DHL, tj. taj je tax free

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 22:11 (dado314).

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Ja sam naručio 8.1. na MI store redmi 5 plus još mi nisu poslali poruku niti je poslan paket.

Prije sam kontaktirao Goldway i napisali su mi da od njih vise DHL nije siguran kao tax free.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice