"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.524
|
čitano: 7.058.077
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
8 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Ivan(4) kaže...
frulex kaže...

Meni ne radi, probao nekoliko verzija, sve se crashaju...

Jesi li na Androidu 7 (Nougat)? Koliko znam, Google Camera ga zahteva (i kod mene na Mi 5S nije radila dok nisam napravio taj update).

birra kaže...

Xiaomi Redmi4x (2gb ram, 16 gb rom)
...

Hvala na iskustvima, moram priznati da sam malo iznenađen, a razmišljam o 4X za mamu. Imam Redmi Note 2, koji je sličan uređaj utoliko što ima 8xA53 procesor izrađen u 28nm, 2GB RAM-a i MIUI 8.x.

Vezano za performanse, mogu reći da radi sasvim ugodno, istina uz nešto viši takt procesora, no telefon zna lepo pokrenuti i barem srednje zahtevne igre, tako da sa osnovnim stvarima kao što je tastatura ni kod tebe ne bi smelo biti problema.

Što se baterije tiče, ona na RN2 ne blista, ali imaš 30% niži takt procesora, manju površinu i rezoluciju ekrana, 33% veći kapacitet baterije i Android 6, dok je kod mene 5, što bi uz isti MIUI trebalo da ti da osetno bolje trajanje baterije.

Kada se dodaju problemi koje si primetio s kamerom, zapitam se da ti nije upao neki felerični primerak. Ne znam šta imaju da kažu ostali vlasnici 4X?

nakon 3 mjeseca moj redmi 4x 3/32 radi apsolutno besprijekorno. tipkovnica nikad ni u ludilu nije zaštekala, igre ne igram niti ću ih ikad igrati jer me to ne zanima, nikad nije i nikad neće, kamera je odlična, barem za moje potrebe, podesio sam je na HD i najoštriju moguću sliku u settings, opalio tucet selfija, poslikao prijatelje, rodbinu pa čak i okinuo par fotki mrtve prirodu (jabuke u košari donio frend nešpricane iz puničinog voćnjaka pa mi udijellio 4-5 kila ) sve su fotke ispale savršeno, neke sam stavio kao profilne slike u phone i viber contacts, slikao kišu sa balkona za wetteronline.de tijekom oblačnog vremena super ispalo, nigdje nikakav odsjaj, itd... update primam svakih 3-4 dana, wi-fi adapter potegne luđaćki skoro 50 mb/sec (imam optiku do 80 mb/sec), bateriju punim jednom tjedno, ali ja manje više sve aktivnosti na netu rješavam preko laptopa, 4x mi služi manje više za čačkanje i upoznavanje svih caka još ih nisam sve otkrio, a noću ga gasim, preko dana mi je u sleep-u, najviše mi se na njemu sviđa google weather app, nema ni jednu reklamu, a žabac je baš simpa, predivan i iznenađujuće precizan.

15 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...
frulex kaže...

Jesi li na Androidu 7 (Nougat)? Koliko znam, Google Camera ga zahteva (i kod mene na Mi 5S nije radila dok nisam napravio taj update).

Da, 7.1.1...

15 godina
neaktivan
felicija kaže...
frulex kaže...
Ivan(4) kaže...

Da li Google Camera radi na SD 625?

Potrebno je ukljućiti Camera2 API da bi Google Camera radila na Xiaomi-u sa Snapdragon625

Dobro, ali za to treba root što znači da će još malo pričekati :)

15 godina
neaktivan
mariclius kaže...
Bi li na tome note 4 bila ok baterija barem naspram ovih 3100 od meizu m2 note.

Trebala bi biti dobra i na RN4, koliko se sjećam 8-10h SoT-a, a kod žene na Redmi 4 ide provjereno bez problema iznad 8 sati ekrana (ne znam jesu li iste baterije u oba), u svakom slučaju će bit bolja od Meizu M2N...

15 godina
neaktivan
birra kaže...

Xiaomi Redmi4x (2gb ram, 16 gb rom)

A sad pitanje, može li ovome svemu biti uzrok njihov MIUI operacijski sustav?
Bih li trebao staviti neki Custom ROM i koji odabrati? Nisam to nikad radio, pa ako može netko tko se razumije u par crtica za nas laike.

Mislim da je kod tebe problem u ROM-u. Koju verziju imaš? Ima punica isti i nikakvih problema, baterija uz umjereno korištenje 3 dana traje, a ažuriranja redovito (barem 2 u zadnjih par mjeseci) stižu. 

8 godina
neaktivan
OS samo jednom s 8.0 na 8.5 stable
12 godina
zzz kaže...

👋

Dali se ovo isplati xiaomi redmi note 4  3/32GB  za oko 228 usd,?

Hvala. 

NE, preskupo

International (B20) verzija sa DHL shippingom (bez naplate PDV-a) za 190 dolara

https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4-Special-Edition-Mobile-Phone-3GB-RAM-32GB-ROM-MTK-Helio-X20/311331_32766122092.html?spm=2114.12010612.0.0.a3e084O4br9L

9 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Hvala svima na odgovorima. 
Malo sam čačkao i mislim da sam koliko toliko uspio riješiti problem baterije. Isključio sam sve pozadinske aplikacije što su se pokretale. Također i notifikacije za dosta appova. Izgleda kao da se baterija otada preporodila. Jedva da se i pomakla crtica od jučer. Mada, skoro da ga i nisam koristio, pa tko zna. Možda je samo placebo efekt :)

Što se tiče onog odsjaja na kameri, izgleda da se pojavljuje samo na slikama kod kojih je prisutna jaka danja svjetlost. To ću još testirati. Ali svejedno mi nešto nije sjelo kod fotografija i videa. Mada mi je to sasvim trivijalno, jedva da ću i koristiti. 

Javim bude li tipkovnica još štekala. Moguće da se oslobodilo i nešto RAM-a gašenjem ovih pozadinskih appova, pa i tipkovnica čudesno proradi.. Vidjet ćemo.

Preporučam svima da uzmu 3/32 verziju. Samo nekih 50-ak kn razlike.. A vjerujem da ćete dobiti mnogo. 
2/16 se nikako ne isplati. Kad sam upalio mobitel imao sam samo nekih 6gb dostupnih za korištenje. Što bi značilo da na OS ide 10-ak gb. 

@frulex koristim MIUI Global 8.5 (8.5.2.0.)

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pozz...planira li netko kupovinu ili mu je zapeo za oko Vernee Mix 2 koji ce kostati 11.11. mrvicu vise od soma kuna (bez PDV-a),a za tu cijenu dobije: 6 incni Full hd+ ekran,pristojan izgled,obostrano stakleno tijelo sto je minus po meni ali svakako ostavlja premium dojam,Helio P25,solidan mediatekov osmojezgreni procesor,4+64,dual kamere13+5,selfie 8 MP sa OIS,Android Nougat sa OTA updates,fingerprint senzor,4200 mah baterija+brzo punjenje...mana-nema Gorilla glass i ukoliko se stavlja sd kartica,jedan sim radi...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dali sa alija mogu poslati 2 mobitela iz iste trgovine skupa po cijeni jednog slanja DHLom za 26 $ ... Znaci da posalju 2 mob za 26$ shippinga

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
birra kaže...

Hvala svima na odgovorima. 
Malo sam čačkao i mislim da sam koliko toliko uspio riješiti problem baterije. Isključio sam sve pozadinske aplikacije što su se pokretale. Također i notifikacije za dosta appova. Izgleda kao da se baterija otada preporodila. Jedva da se i pomakla crtica od jučer. Mada, skoro da ga i nisam koristio, pa tko zna. Možda je samo placebo efekt :)

Što se tiče onog odsjaja na kameri, izgleda da se pojavljuje samo na slikama kod kojih je prisutna jaka danja svjetlost. To ću još testirati. Ali svejedno mi nešto nije sjelo kod fotografija i videa. Mada mi je to sasvim trivijalno, jedva da ću i koristiti. 

Javim bude li tipkovnica još štekala. Moguće da se oslobodilo i nešto RAM-a gašenjem ovih pozadinskih appova, pa i tipkovnica čudesno proradi.. Vidjet ćemo.

Preporučam svima da uzmu 3/32 verziju. Samo nekih 50-ak kn razlike.. A vjerujem da ćete dobiti mnogo. 
2/16 se nikako ne isplati. Kad sam upalio mobitel imao sam samo nekih 6gb dostupnih za korištenje. Što bi značilo da na OS ide 10-ak gb. 

@frulex koristim MIUI Global 8.5 (8.5.2.0.)

Ne isplati se ni 3/32 verzija jer za isti novac imaš 3/16 verziju redmi note 4x sa full hd ekranom i puno jačim procesorom, a memorije ako zafali lako se nadokupi za par desetaka kuna.

Redmi 4x je totalno neisplativ telefon kako god okreneš.

15 godina
neaktivan
misizulja kaže...
Dali sa alija mogu poslati 2 mobitela iz iste trgovine skupa po cijeni jednog slanja DHLom za ... Znaci da posalju 2 mob za shippinga

Ne...

15 godina
neaktivan
birra kaže...

koristim MIUI Global 8.5 (8.5.2.0.)

Ne nudi ti upgrade na zadnju 8.5.4.0? Mislio sam da možda imaš neku kuhanu verziju (s 5 znamenki) pa da su tu problemi...

15 godina
neaktivan
Meni kad oznacim 2 mob pod narudžbom stoji ukupan shipping 42$,10$ saved..
15 godina
neaktivan
Meni isto stoji 8.5.2.0 stabilna te da nema dostupnih azuriranja
18 godina

Mislim da zavisi od prodavnice. Nikada nisam kupovao dva telefona, ali za druge stvari znam da su mi neke prodavnice čak i na upit odgovarale da ne mogu (?) da mi pošalju artikle u jednom paketu i da se dostava plaća za svaki odvojeno, dok se kod drugih po defaultu sve kombinuje u jedan paket sa shippingom koji bude isti ili trunku veći nego što bi bio za jedan od njih. 

Kod telefona je specifično što u deo DHL shippinga ulaze i uvozne dažbine, koje svakako negde plaćaju, tako da bi za dva moba moralo biti više nego za jedan, ali ne bi trebalo da je duplo.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
misizulja kaže...
Meni isto stoji 8.5.2.0 stabilna te da nema dostupnih azuriranja

Interesantno... Skinuo bih odavde 8.5.4.0, prekopirao na uređaj i instalirao (na stranici postoje i detaljna uputstva). Samo treba obratizi pažnju na to da li je u pitanju global ili kineska verzija uređaja, pošto su ROM-ovi, izgleda, različiti.

EDIT: To što ti je baterija oživela može biti do pozadinskih procesa, ali i do toga da se baterija posle prvih par ciklusa malo "razradila"

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2017 17:26 (Ivan(4)).
18 godina
dak0001 kaže...

Super jeftin odron za 40€ 

Ovo jos uvijek na prodaju ili je gotovo? Pise "Discontinued"

Salje se iz Kine ili...?

Samo zlatna verzija je 40$ klikom na srebrnu cijena je 150$, hoce se to izmijenit 9.11. ili...?

Tnx

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
Kazem da pise na 2 moba da je shipping 42$ umisto 52$..poslao sam im upit pa cemo vidit
9 godina
frulex kaže...
birra kaže...

koristim MIUI Global 8.5 (8.5.2.0.)

Ne nudi ti upgrade na zadnju 8.5.4.0? Mislio sam da možda imaš neku kuhanu verziju (s 5 znamenki) pa da su tu problemi...

Ne. Kaže mi da je mob ažuriran.

honor8 kaže...

Ne isplati se ni 3/32 verzija jer za isti novac imaš 3/16 verziju redmi note 4x sa full hd ekranom i puno jačim procesorom, a memorije ako zafali lako se nadokupi za par desetaka kuna.

Redmi 4x je totalno neisplativ telefon kako god okreneš.

Stvar je u tome što redmi note 4x ima 5,5''. 
A dosta nas ne voli nošenje cigle po džepovima :) 

Mada se slažem što se performansi tiče, izgleda da je note4x best buy, ako vam ne smeta veličina mobitela. 

17 godina
neaktivan
dak0001 kaže...
Marko_244 kaže...
dak0001 kaže...

Super jeftin odron za 40€ 

Za te novce možeš naći odrone s Android 7 Nougat, ovog kojeg si priložio je 5.1 Lollipop. 

Daj link, kad si tak pametan i oštrouman. Znam i ja da ima takvih, ali gdje???

I je li uopće dostupno za nas? 

I nemoj linkad one koji su sold out, po običaju.

I da, vidim sad da je netko bio brz, pa ovaj više nije dostupan. Šteta. a mislio sam ga sutra ....

A jesmo osjetljivi... Ima takvih odrona i to na internetskim trgovinama koje prodaju kineske pametne telefone.  Evo jednog:

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_684734.html

"I nemoj linkad one koji su sold out, po običaju." >> Ne sjećam se da sam baš nešto linkao, osobito ne rasprodanu robu.

Evo još par sličnih:

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_679696.html?wid=11

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_693216.html?wid=11 (ovom je rezolucija ekrana baš truba, doduše)

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_667731.html?wid=11 (ovaj čak ima 2+16 GB)

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_661094.html?wid=11 (ekran 5,5 inča ali 960 x 540 p doduše)

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_1057399.html?wid=11

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_1028768.html?wid=11

Dalje mi se nije dalo tražiti. :)

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2017 21:53 (Marko_244).
16 godina
neaktivan

I jel to bilo tak teško odma linkat??

Svi su skuplji, nijedan nema 3 gige rama, nijedan nema osam jezgri, samo jedan ima sličnu 5 Ah bateriju

Svi imaju samo jednu prednost, android 7.0 ili eventualno fingerprint, to je po tebi bolje? 

Svima koje znam, je na prvom mjestu cijena.

Verziju androida gledaju samo oni koji su zaraženi pokemonima.

I da, sve kaj si linkal mi je poznato, Blackviewa imam i ja, pisao sam o njemu.

Fakat mi je žal kaj nisam ubol tog Vkworlda.

dak
17 godina
neaktivan
dak0001 kaže...

I jel to bilo tak teško odma linkat??

Svi su skuplji, nijedan nema 3 gige rama, nijedan nema osam jezgri, samo jedan ima sličnu 5 Ah bateriju

Svi imaju samo jednu prednost, android 7.0 ili eventualno fingerprint, to je po tebi bolje? 

Svima koje znam, je na prvom mjestu cijena.

Verziju androida gledaju samo oni koji su zaraženi pokemonima.

I da, sve kaj si linkal mi je poznato, Blackviewa imam i ja, pisao sam o njemu.

Fakat mi je žal kaj nisam ubol tog Vkworlda.

Ok, my bad.

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.
12 godina
neaktivan

Koji bi mi smartphone preporučili

minimalno 5.7" i minimalno 4000mah bateriju 

Cijenu ne želim reći, jer želim prvo znati što mi se nudi. Čitao sam o ovom oukitelu http://www.racunalo.com/1111-shopping-festival-stize-koji-cete-odabrati-xiaomi-max-2-ili-oukitel-k5000/  

koštat će ispod 140dolara. Može li meni netko reći neku bolju ponudu po vama :) 

16 godina
neaktivan

Gretel GT6000 ti je provjereno bolja ponuda.

dak
12 godina
neaktivan
dak0001 kaže...

Neznam baš, iakoje jeftin, ali je i hardwer  slab. evo ima 16gb interne memorije i 2gb rama. To mi je slabo buduči da stari ima 64gb pa je to za mene pomak kao sa konja na magarca :D 

Također razmišljam o Xiaomi mi a1 zbog čistog androida. 

Ima li netko taj da mi kaže svoje dojmove :) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.11.2017 11:26 (Markić7).
16 godina
Markić7 kaže...

I ja ga planiram naruciti sad 11.11. preko alija, navodno bi tribali bit neki popusti cca 200 dolara sa dhlom. Pa ako neko ima neki savjet ili nesto bio bi zahvalan.

...The South Will Rise Again... White -h- boys
14 godina
neaktivan

Kako me upozorili da dolazi ovaj sale 11.11 odgodio sam kupovinu moba.

Gledam sad ovaj Xiaomi Mi4 redmi note 4x

https://m.aliexpress.com/item/32804488711.html

Vidim da imaju vije verzije moba, 

Jedan je Snapdragon 625 (150eur)

drugi je MTK Helio X20 Deca Core  (130eur)

sve ostalo mi izgleda isto, telefon zaista dobro izgleda na prvu, kakva je razlika tu, ima li nesto bolje (da ce biti mozda) u tom rangu?

Mislio sam Zenfone 4MAX uzeti, da nastavim sa ASUS telefonima, ali sto da ne malo promjeniti i svidja mi se cistoca slike 1080p u odnosu na 720p u nekim stvarima.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Markić7 kaže...
dak0001 kaže...

Neznam baš, iakoje jeftin, ali je i hardwer  slab. evo ima 16gb interne memorije i 2gb rama. To mi je slabo buduči da stari ima 64gb pa je to za mene pomak kao sa konja na magarca :D 

E jebaj ga. Si napisal gore da je bitna baterija i veličina ekrana i još ti je mjerilo Oukitel K5000.

Budi precizniji ubuduće.

Inače, bi se iznenadil (kao što sam se i ja) kak je dobar.

Dva su mi komada prošla kroz ruke, beterija traje 6 dana normalne upotrebe. Čak više nego na Oukitelu K10000.

Kamera isto iznenađujuće dobra.

dak
15 godina
neaktivan
Evo sta kazu za opciju slanja 2 mob.
Izgleda da moze

Good day. Please follow the step below.
You can buy 2 phones and choose the "AliExpress Standard Shipping"
Then place order in the link below if you would choose DHL:
https://www.aliexpress.com/store/product/Extra-Fee-Extra-Cost-For-European-Union-Express-We-guarantee-No-any-Customs-Duty-and-VAT/3010045_32815740554.html?
Please learn more about the processing time and delivery time via the link below:
https://www.aliexpress.com/store/product/Processing-Time-Delivery-Time/3010045_32827147748.html
Kind Regards
Mi Global Store
Jensen

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice