Meni ne radi, probao nekoliko verzija, sve se crashaju...
Jesi li na Androidu 7 (Nougat)? Koliko znam, Google Camera ga zahteva (i kod mene na Mi 5S nije radila dok nisam napravio taj update).
Xiaomi Redmi4x (2gb ram, 16 gb rom)
...
Hvala na iskustvima, moram priznati da sam malo iznenađen, a razmišljam o 4X za mamu. Imam Redmi Note 2, koji je sličan uređaj utoliko što ima 8xA53 procesor izrađen u 28nm, 2GB RAM-a i MIUI 8.x.
Vezano za performanse, mogu reći da radi sasvim ugodno, istina uz nešto viši takt procesora, no telefon zna lepo pokrenuti i barem srednje zahtevne igre, tako da sa osnovnim stvarima kao što je tastatura ni kod tebe ne bi smelo biti problema.
Što se baterije tiče, ona na RN2 ne blista, ali imaš 30% niži takt procesora, manju površinu i rezoluciju ekrana, 33% veći kapacitet baterije i Android 6, dok je kod mene 5, što bi uz isti MIUI trebalo da ti da osetno bolje trajanje baterije.
Kada se dodaju problemi koje si primetio s kamerom, zapitam se da ti nije upao neki felerični primerak. Ne znam šta imaju da kažu ostali vlasnici 4X?
nakon 3 mjeseca moj redmi 4x 3/32 radi apsolutno besprijekorno. tipkovnica nikad ni u ludilu nije zaštekala, igre ne igram niti ću ih ikad igrati jer me to ne zanima, nikad nije i nikad neće, kamera je odlična, barem za moje potrebe, podesio sam je na HD i najoštriju moguću sliku u settings, opalio tucet selfija, poslikao prijatelje, rodbinu pa čak i okinuo par fotki mrtve prirodu (jabuke u košari donio frend nešpricane iz puničinog voćnjaka pa mi udijellio 4-5 kila
) sve su fotke ispale savršeno, neke sam stavio kao profilne slike u phone i viber contacts, slikao kišu sa balkona za wetteronline.de tijekom oblačnog vremena super ispalo, nigdje nikakav odsjaj, itd... update primam svakih 3-4 dana, wi-fi adapter potegne luđaćki skoro 50 mb/sec (imam optiku do 80 mb/sec), bateriju punim jednom tjedno, ali ja manje više sve aktivnosti na netu rješavam preko laptopa, 4x mi služi manje više za čačkanje i upoznavanje svih caka još ih nisam sve otkrio, a noću ga gasim, preko dana mi je u sleep-u, najviše mi se na njemu sviđa google weather app, nema ni jednu reklamu, a žabac je baš simpa, predivan i iznenađujuće precizan.

Evo jednog:
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!