"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.523
|
čitano: 7.053.057
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
srcipesak kaže...
Blashyrkh kaže...

Jeste li čuli za nadolazeći Redmi Pro 2?

https://xiaomininja.com/2017/03/14/xiaomi-rumored-to-launch-the-redmi-pro-2-this-month/

ja sam mislio uzeti Redmi Note 4 ili čak Mi5, no za ovo vrijedi još malo sačekati...

Meni se jako sviđa Note 4X jer baterija navodno traje ko na nokiji 3310, ali samo 3GB rama nije neki đir. Pričekat ću neki 5.5" s 4GB ili više :P

U tom slučaju bi ti se trebao dopasti Redmi pro 2, jer će biti 5.5", 4 ili 6 GB i 4500 mAh baterija.

12 godina
neaktivan
Blashyrkh kaže...

U tom slučaju bi ti se trebao dopasti Redmi pro 2, jer će biti 5.5", 4 ili 6 GB i 4500 mAh baterija.

Nekak mi se i ne cini da ce biti tak. Note su 5.5", "obicni" redmi su 5" ili 4.7" kak vec. Ne vidim razloga da sad bace Redmi pro 2 od 5.5".

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
15 godina
srcipesak kaže...
Blashyrkh kaže...

Nekak mi se i ne cini da ce biti tak. Note su 5.5", "obicni" redmi su 5" ili 4.7" kak vec. Ne vidim razloga da sad bace Redmi pro 2 od 5.5".

Zato sto je obicni redmi pro 5,5"..ja se nadam da ce ovaj bit do max 5,2" 

12 godina
neaktivan

Ljudi, poznanik treba mobitel tj najjeftiniji moguči i da je kvalitetan mislim nebi kupovao neki šrot. 

E da, mora biti kod nas u prodaji sa barem 2 god garancije. Ja našao ovaj

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-4a-dual-sim-16gb-lte-gold.html

Dali ma što bolje od toga, Nemora biti Xiaomi.

Također imam pitanje, dali se moze podesiti da meni bude na Hrvatskome ???  A što sa gapsima, treba li ih zasebno instalirati  ?? 

15 godina
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.3.2017 21:59 (domac5).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozdrav ljudi,

nije baš mobitel, ali htio bih uzeti tablet Chuwi Hi12 pa ako bi mi netko htio linkat odakle da uzmem

bez da plaćam carinu. Gledao sam Efox, ali tamo je trenutno rasprodan.

Hvala! :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
domac5 kaže...

Može li mi se javiti netko tko ima Xiaomi Redmi 3s

Da ga osobno pitam par pitanja i da mi kaže dojmove :) 

Još i dalje me zanima, što sa Hrvatskim Menijem, standardno Android ima Hrvatski pa mi nije jasno zašto piše ENG meni. 

12 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

Još i dalje me zanima, što sa Hrvatskim Menijem, standardno Android ima Hrvatski pa mi nije jasno zašto piše ENG meni. 

Nećak ima 3s. Valjda je gore kineski rom na kojem je kineski i engleski. Ali postoji globalni multilang rom kojeg skines s xiaomi.eu...

17 godina

@theth1f Imao ga,bacio ga u smeće nakon par dana.
Pokvario se ,sve u njemu je naj jeftinije smeće,i ima veliki razmak između tuch screana i ekrana,pa mi to izgleda ružno.Sad inan samo tipkovnicu od tog hi12 sa kojem mogu samo tuči po svoj glavini.Nikad više kineski tablet.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.3.2017 16:47 (zzz).
12 godina
neaktivan
srcipesak kaže...
Markić7 kaže...

Nećak ima 3s. Valjda je gore kineski rom na kojem je kineski i engleski. Ali postoji globalni multilang rom kojeg skines s xiaomi.eu...

Davno čitao da je bootloader zaključan, barem bio je kod nekih koji su kupili Xiaomi. Neki su pokušali to uraditi i dobili brickan mob. A kakva je situacija sada ? Dali je netko to radio na tome iz Hrvatske trgvine. 

16 godina
Zuk z2 (bijeli) na banggoodu za 149€ uz kupon marchsale10.

Mislim da je jako dobra ponuda, s carinom je oko 1400kn, što je trenutno najjeftinije.
Ispravite me ako ima gdje bolja cijena.
And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Imam ti ja redmi 3s, pitan sto te zanima
16 godina

Što bi preporučili oko 1500 kn +/- parsto kn? Hr trgovine (eventualno neki eu shop).

Prednost dobra/bolja kamera i 32 GB (ili mogućnost korištenja dvije sim kartice i sd kartice istovremeno).

Razmišljao sam o Moto G4 plus ili Redmi 3s...

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

3S jača verzija sa 3/32 gb, ako ima kod nas za taj iznos to je to..

Ovisi za šta ti treba, ako ti je kamera jako bitna onda Redmi serija nije za tebe.

0 0 hvala 1
15 godina
Ili Mi5 ako je jos na akciji, protegnes se za 200 kn i imas x puta bolju kameru od ovih iz redmi serije, trazi na to2c i aliexpress goldway i kod svakog ne zaboravi odabrat sf express postarinu ili sellers shipping method na aliexpressu kako bi izbjegao carinu i pdv
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Može pomoć?
Imam xiaomi mi4c, na kompu ga prepoznaje, imam otključan bootloader, preko fastboota instaliram twrp, ali ne mogu ući u recovery. Na vol up i power mi je samo mi logo, a vol down i power mi ulazi u fastboot. Kaj da radim?

0 0 hvala 0
18 godina
Možeš li da nakon instalacije TWRP-a direktno restartuješ telefon u njega (tj u Recovery)? To je neophodno da bi telefon "zapamtio" TWRP, suprotnom, pri normalnom podizanju, overwriteuje svoj standardni Recovery nazad preko njega.
WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
16 godina
Ne mogu, u tome i je stvar. Svi uvjeti su zadovoljeni, twrp se instalira, napišem fastboot reboot u cmd i on mi ne pokreće recovery nego normalno sustav. Ne mogu ni s vol up i power ući u recovery. Zato mi nije jasno u čemu je problem.
13 godina
Jesi siguran da je TWRP ispravan? Probaj s nekim drugim...
16 godina
Probao sam twrp 3.1.0.0 i 3.0.2.0. za mi4c. Nemam više ideja

0 0 hvala 0
13 godina

ekipa kak vam se cini ovaj EU britanski shop drže samo Xiaomi mobače, kao nema carine i pdv-a samo se placa shiping

https://thesolutionshop.asia/

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

ekipa kak vam se cini ovaj EU britanski shop drže samo Xiaomi mobače, kao nema carine i pdv-a samo se placa shiping

https://thesolutionshop.asia/

LOL. To nema veze s europom. Em ti je .asia domena em lijepo pise da se salje iz kine i hong konga. Ali ok, koriste SF Express pa ide ko i ostali ducani (bez dodatnih davanja jer ONI rijese carinu u FR)

13 godina

ma jesu britanski je shop ovo im je original domena https://thesolutionshop.co.uk samo mobitele imaju pod .asia ali ok potvrdio si sto sam i mislio

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.3.2017 23:29 (roby27).
10 godina
neaktivan

Dobar dan,molio bih Vas pomoć koji su stvarni troškovi znači sa carinom?

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_449905.html?wid=3

You’ve gone incognito

0 0 hvala 0
15 godina

Uskoro bi trebao sebi uzimati neki mobitel.

Pošto sam dvojici frendova već nabavio Redmi 3s i Mi4, malo mi je pala želja za njima. Pa me zanima, ima li još nešto dobro u sličnom cijenovnom rangu (do nekih 1200-1300kn sa svim davanjima)?
Neki uvjeti su da je ekran 5-5.5" i bar solidna baterija i kamera.

I da, kakvo je stanje sa GPS-om na ovim novim kinezima, jel se popravilo što? Recimo frend mi ima na Mi4 problema sa navigacijama na mobitelu tj. jako mu slabo hvata GPS ako ikako, dok ista navigacija odlično radi na nekom "premium" mobitelu tipa Sony i Samsung.

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
čupavac kaže...

Dobar dan,molio bih Vas pomoć koji su stvarni troškovi znači sa carinom?

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_449905.html?wid=3

Pa vjerojatno 25% PDV-a i 55 kn poštarine. Jedino ako nadoplatiš ovih 16$ za Expedited shipping bi ti moglo doći iz EU bez ikakvih dodatnih davanja, ali to provjeri s njima hoće li zbilja slati iz UK DHL-om...

12 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Pa me zanima, ima li još nešto dobro u sličnom cijenovnom rangu (do nekih 1200-1300kn sa svim davanjima)?
Neki uvjeti su da je ekran 5-5.5" i bar solidna baterija i kamera.

Note 4X? Negdje za 175usd s postarinom bez davanja idu. Baterija traje, kameru jos malo softverski treba dotjerat. Ja skoro uzeo, ali ovaj moj umiruci mobitel je zbog straha od odbacivanja prestao umirat 

10 godina
neaktivan

Bok svima,

Uzimam si xiaomi mobitel, da li je ovo ok:

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-3s-prime-dual-sim-gold-3-32gb-lte-eng-meni.html

Ili bi za te novce uzeli nesto bolje na honourbuy? Malo me tamo muci sto na nekima pise global version, na nekima ne - kako mi to utjece na kupnju

Isto honour buy - da li je ima u stocku, to bi znacilo da je salju izvan EU i da ce mi mozda carinu roknut?

Hvala na pomoci

0 0 hvala 0
16 godina
underdog kaže...
Probao sam twrp 3.1.0.0 i 3.0.2.0. za mi4c. Nemam više ideja

Ne brini. Sve je uredu i to je zapravo ispravno ponašanje! Naime, o čemu se radi?! Jednostavno rečeno, o tome da nakon što instaliraš alternativni recovery (u tvom slučaju TWRP) bilo putem fastboot-a, bilo putem "potpisane" zip datoteke ako samo instaliraš dotični i napraviš reboot uređaja, oroginalni, dakle tvornički ili stock, tj. recovery koji dolazi sa oroginlanim ROM-om će jednostavno "pregaziti" taj recovery koji si upravo "instalirao" sa backupom oroginalnog recovery-a! Zašto?!

Zbog toga što nakon što si "instalirao" taj alternativni recovery, odmah nakon što si rebootao uređaj, nisi stisnuo kombinaciju tipaka za "ulaz" u taj alternativni recovery! Eto! Jel jasnije! Dakle, čim napraviš flash recovery.img datoteke unutar mobitela, odmah nakon što ga rebootaš, moraš pritisnuti zadanu kombinaciju tipaka za ulazak u recovery, ne smiješ dopustiti da se OS boot-a jer će ti se onda dogoditi priča ispričana gore! OK?! Evo ti npr. nekakav hodogram:

1. instaliraš si adb i fastboot

2. priključiš mob. na USB port i pustiš da sre uredno instaliraju drv.

3. na mobitelu akriviraš dev. opciju i aktiviraš USB. deb. opciju

4. otvoriš CMD (ako si na Win, a pretpostavljam da jesi) i upišeš

adb reboot fastboot

5. dopuistiš da ti Win uredno instaliraju fastboot drv.

6. preimenuješ taj TWRP*.img koji si skinuo u recovery.img (ovo čisto zbog jednostavnosti)

7. potom upišeš u isti CMD

fastboot flash recovery recovery.img

P.S. ovo ti traje par ms i dobiješ izvještaj da je fastboot uredno zapisao dati recovery.img u recovery pariticiju

9. potom elegantno upišeš

fastboot reboot recovery

10. eto te u tvom recovery-u

Nakon ovoga, eto, nebo je granica. I sretno!

16 godina
Puno hvala na temeljitom i jednostavnom objašnjenju.
Sve funkcionira 😀
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice