Aloha
Zanima me Redmi Note 4,uzimao sam prije mobove sa Giztopa ali to vidim više ne prolazi bez carine.
A onaj Top One Aliexpress više ne mogu naći...
Gdje sigurno dolazi bez carine i ostalih davanja?
Zahvaljujem
Aloha
Zanima me Redmi Note 4,uzimao sam prije mobove sa Giztopa ali to vidim više ne prolazi bez carine.
Zahvaljujem
Pozdrav, može preporuka odakle kupiti ZTE Axon 7, hvala!
Zeppe :D
Aloha
Zahvaljujem
Honorbuy.
Naravno gledaj da je EU skladište.
Našo kineze koji tvrde "tax free" i kao sudjelovat ce oni ako zavrsi na carini :D
I pitam ja sad koliko posto koji iznos misle sudjelovati, i nude mi budu deklarirali manju cijenu. Pa reko preko 20usd je problem, pa kaze kosooka dama da ce staviti 19usd :D Jel to jos prolazi? Mislim 2017ta je, svaki carinik napamet zna vec napipat mobitel... Ne vjerujem da ide ali cisto pitam reda radi
Znam kupovo sam vec expressom telefone s aliexpressa. Ove junake sam nasao. Lijepo zaljepili tarrif free pa reko nek me educiraju koju tehniku oni koriste odnosno koliko sudjeluju u troskovima (nesto namrljali dole u tekstu da ak se placa tax da ce kompenzirati :D)
Pa reko preko 20usd je problem, pa kaze kosooka dama da ce staviti 19usd :D Jel to jos prolazi? Mislim 2017ta je, svaki carinik napamet zna vec napipat mobitel... Ne vjerujem da ide ali cisto pitam reda radi
OMG, imaju i rendgen, kako mislis prosvercati mobitel pod 19 USD cijenu?!
Pa nikak, ali kosooka teta to tak pise ko da je to ziher metoda, pa reko da pitam društvo s foruma :) Ma kakvi rentgen, već ekipa pod lopatom osjeti gdi je mobitel a gdi je neka bezvredna kineska glupost...
Svetski im engleski, zena mi nudi 18usd za carinu, a ne deklariranu vrijednost :D
evo, ja preporučujem svima:
https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-4-prime-dual-sim-32gb-lte-black-silver.html
ja sam ga kupio zlatnog, ali nije bad, ne izgleda homo-bling, izašao je novi ROM, 8.2.1.0, sad i službeno ima hrvatski meni...
izrada je odlična, baterija drži do 3 dana, 4G imam i u ZG i u KC, a kad sam u vukojebinama, e onda mi 4G internet nije primaran...
slike su pristojne, ništa specijalno, ali OK dok je osvijetljenje solidno, u mraku su naravno lošije, ali i dalje OK...
Brzina svega je dobra, a i 3D vrti solidno bez nekih zastajkivanja..
Dual SIM standby radi OK, ali ga više nemam, jer ne trebam sl. mob....
Znači sad imate novi sl. ROM, s HR jezikom, ali imate i Xiaomi.EU romove, malo novije, očišćene od svega (0,9 naspram 1,5 GB službenog) ali i Google appsa...
Pozdrav ekipa, samo par pitanja u vezi Axon 7.
Ako ga tko od vas ima možete li mi reći imate li stock android opciju izgleda posto sam pročitao da su je makli u jednom update-u.
Uz to ako mi možete savjetovati gdje da kupim, gledao sam sa gearbest-a i čini mi se stranica ok. Nisam nikad prije ovako kupovao Mob pa me zanima hoće li biti problema sa carinom ili tako nešto?
Hvala vam puno na vasem vremenu!
Gearbest kina carina garantirana, a za gearbest EU ces morat dat jos 15E za dostavu u 'rvatistan i onda dolazi bez problema jer je iz EU.
Neki od nas su se opekli na Giztopu, jer su nam pošiljke poslali direktno u Hrvatsku pa su završile na carini, pa su obećali vratiti cijeli iznos za carinjenje pa su vratili samo pola.
Kako se zove europsko skladište na gearbest-u posto kad idem na Axon samo mi izbacuje da ima u hk-2 skladištu?
Koliko bi me ispala carina otprilike da me ocarine na mobitel od 300 eura? Stvarno neznam ništa vezano uz to posto je ovo prvi put da kupujem ovako nešto skuplje iz dalekih nam zemalja haha
Koliko bi me ispala carina otprilike da me ocarine na mobitel od 300 eura? Stvarno neznam ništa vezano uz to posto je ovo prvi put da kupujem ovako nešto skuplje iz dalekih nam zemalja haha
Tu ti sve piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Jel onda ovaj Axon na ovoj amazon.de stranici iz Europe ili ću carinu morati platiti na njega? https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01I092IPC/ref=mp_s_a_1_1?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&qid=1489500458&sr=8-1&pi=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65&keywords=axon+7&dpPl=1&dpID=41Y7QlxBfML&ref=plSrch
Doista je muka naći gdje kupiti, da je barem kao oneplus 3t koji ima svoj eu shop i sve je jednostavno i bez problema za naručiti, sve me vuče uzeti 3t samo da se ne mučim oko carine i svega toga...
Jel onda ovaj Axon na ovoj amazon.de stranici iz Europe ili ću carinu morati platiti na njega? https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01I092IPC/ref=mp_s_a_1_1?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&qid=1489500458&sr=8-1&pi=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65&keywords=axon+7&dpPl=1&dpID=41Y7QlxBfML&ref=plSrch
Doista je muka naći gdje kupiti, da je barem kao oneplus 3t koji ima svoj eu shop i sve je jednostavno i bez problema za naručiti, sve me vuče uzeti 3t samo da se ne mučim oko carine i svega toga...
Nema te što mučiti, ako kupuješ unutar EU nema dodatnog poreza, ako kupuješ iz država izvan EU onda plaćaš HR PDV od 25% na cijenu koju prijaviš carini ili koja piše na računu.
Carine nema na informatičku opremu.
Gearbest samo određene proizvode ima u EU skladištu, proizvod koji je raspoloživ u tom skladištu ima EU zastavicu pored slike, ali to ti ništa ne znači jer ne šalju u HR.
Kad nešto kupiš na Gearbestu i to stigne do HR carine oni će ti poslati dopis u kojem moraš ispuniti što si kupio, koliko si platio i treba priložiti nekakav link na webshop ili screenshot s paypala ili slično kako bi imali dokaz koliko si platio. Kinezi obično na sve pakete stave cijenu od 20$ što naravno ne prolazi kod carine.
Znači ako si platio 300€ na to ti ide 75€ PDV-a i oko 100kn nekakvih poštanskih troškova za koje od nikoga nećeš dobiti nikakvu specifikaciju ili račun, ali će ti to poštar naplatiti prilikom uručenja paketa.
Kod Gearbesta imam samo dobra iskustva, dosta toga sam tamo kupio i nikada nikakvih problema. Za skuplje proizvode obavezno uzmi "insurance" od 4-5$.
Geekbuying je isto dobar webshop, s njima isto nisam nikada imao problema.
evo, ja preporučujem svima:
https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-4-prime-dual-sim-32gb-lte-black-silver.html
ja sam ga kupio zlatnog, ali nije bad, ne izgleda homo-bling, izašao je novi ROM, 8.2.1.0, sad i službeno ima hrvatski meni...
izrada je odlična, baterija drži do 3 dana, 4G imam i u ZG i u KC, a kad sam u vukojebinama, e onda mi 4G internet nije primaran...
slike su pristojne, ništa specijalno, ali OK dok je osvijetljenje solidno, u mraku su naravno lošije, ali i dalje OK...
Brzina svega je dobra, a i 3D vrti solidno bez nekih zastajkivanja..
Dual SIM standby radi OK, ali ga više nemam, jer ne trebam sl. mob....
Znači sad imate novi sl. ROM, s HR jezikom, ali imate i Xiaomi.EU romove, malo novije, očišćene od svega (0,9 naspram 1,5 GB službenog) ali i Google appsa...
Izvrstan uređaj, mene je došao oko 1200kn preko gearbesta, ali tko ne želi riskirati radi garancije neka plati malo više i kupi ga u HR.
Baterija je čudo, meni zna trajati i po 6-7 dana, zaboravim kad sam ga zadnji put napunio :) prije toga iPhone 5-ica svaku večer je bila na punjaču.
Kamera je jako dobra, ali ne preko defaultne aplikacije, preko open camera apk se mogu dobiti super fotke jer je moguće ručno podesiti ekspoziciju, white balans, ISO i još puno toga.
Mob je definitivno bestbuy, MIUI sučelje je isto odlično + hrpa tema koje ga mogu pretvoriti u bilo koje sučelje. :)
Daj mi reci koje teme ti imaš?
Treba mi neka koja iz lock screena ima svirač i kameru dostupne...
a da izgleda OK
a da izgleda OK
Sad sam na defaultnoj temi jer sam instalirao global ROM, pa nisam još stigao odabrati temu... prije sam ih više isprobao, ne sjećam se svih naziva... remixos, underwater, ios10, stars...
Kod većine tema možeš sam složiti lockscreen kako ti odgovara.
a da izgleda OK
Sad sam na defaultnoj temi jer sam instalirao global ROM, pa nisam još stigao odabrati temu... prije sam ih više isprobao, ne sjećam se svih naziva... remixos, underwater, ios10, stars...
Kod većine tema možeš sam složiti lockscreen kako ti odgovara.
Kad slazes sam onda su slova na nekoj obavijesti na lockscreenu ili u status baru crna a oko njih tamno i jedva vidis citat, nesto se poremeti ugl. a ako odaberes tu istu temu kao defaultnu a ne samo kao dio status bara i lockscreena dok je ostatak u nekoj drugoj temi onda nemas takvih problema
Evo ekipa samo da podijelim moje dosadašnje iskustvo sa kupovinom mobitela sa neta a i ostalih spravica i stvari, dosta tih stranica dođe i prođe, obećavaju tax free pa naguze, i svašta nešto, šta cijenom povoljnijih i free ovo i ono, pa nestanu i nejavljaju se, nije da su najpovoljniji zna i kod njih bit dobrih akcija, povrat novca i servis bez problema i najdugovječniji, korektni uvijek, po meni nije uvijek najniža cijena najjeftinija, meni osobno favorit banggood...
Honorbuy- najskuplji i najbrzi
to2c- malo sporiji ali jeftiniji, nema carine pod uvjetom da se odabere sf express postarina
aliexpress goldway trgovina - dostava cca 15 dana bez carine uz uvjet da se odabere seller's shipping method i isto jeftini
To su vam 3 provjerene trgovine iz kojih forumasi stalno narucuju i nema problema oko carine i pdva
Google uvodi 'porez', GMS certifikaciju.
Play Store v7.5.08, Settings, zadnja stavka na dnu, DevicevCertification.
Npr, Xiaomi, ZTE, cak i Coolpad su 'certificirani za Google Play"; Elephone, UMI i slicni, cak niti Meizu nisu:
Jeste li čuli za nadolazeći Redmi Pro 2?
https://xiaomininja.com/2017/03/14/xiaomi-rumored-to-launch-the-redmi-pro-2-this-month/
ja sam mislio uzeti Redmi Note 4 ili čak Mi5, no za ovo vrijedi još malo sačekati...
Jeste li čuli za nadolazeći Redmi Pro 2?
https://xiaomininja.com/2017/03/14/xiaomi-rumored-to-launch-the-redmi-pro-2-this-month/
ja sam mislio uzeti Redmi Note 4 ili čak Mi5, no za ovo vrijedi još malo sačekati...
Meni se jako sviđa Note 4X jer baterija navodno traje ko na nokiji 3310, ali samo 3GB rama nije neki đir. Pričekat ću neki 5.5" s 4GB ili više :P