"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.524
|
čitano: 7.054.434
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Blashyrkh kaže...

Dobar dan svima.

Na žalost, imao sam "nezogdu" u smislu da mi je savršeno funkcionalan Xiaomi Redmi Note 3 (Pro) pao u WC i sada mu nema više spasa (trik s rižom nije uspio. Ako ga spojim na punjač uspijem ga i pokrenuti ali se ubrzo ponovo gasi, a i display ima znatno tamniji ton na jednoj polovici).

Kako stvari stoje, trebam naručiti novi mob. Što odabrati - Redmi Note 4 (180 USD + dostava) ili dodati još love pa uzeti Mi 5 (250 USD + dostava)?

samo nemoj mediatek uzimat jer neces nikakav update dobivat (mislim na verziju androida)

15 godina
neaktivan
Blashyrkh kaže...

Dobar dan svima.

Na žalost, imao sam "nezogdu" u smislu da mi je savršeno funkcionalan Xiaomi Redmi Note 3 (Pro) pao u WC i sada mu nema više spasa (trik s rižom nije uspio. Ako ga spojim na punjač uspijem ga i pokrenuti ali se ubrzo ponovo gasi, a i display ima znatno tamniji ton na jednoj polovici).

Kako stvari stoje, trebam naručiti novi mob. Što odabrati - Redmi Note 4 (180 USD + dostava) ili dodati još love pa uzeti Mi 5 (250 USD + dostava)?

Isti problem (Redmi 3 upao u WC) sam riješio tako da sam kupio na Aliexpressu novu bateriju za 70 kn, zamijenio ju i već 3 mjeseca radi bez greške. Trik s rižom ti ne može uspjeti sve dok ga ne otvoriš jer između baterije i poklopca udje dovoljno vode - nakon što skineš poklopac i jaaako oprezno izvadiš bateriju (bez oštrih alata da ju ne probiješ), ONDA stavljaš otvoren mob u vrećicu s rižom par dana. I ne pali ga i ne stavljaj na punjač dok je sve mokro unutra, samo veću štetu radiš, treba mu odmah oduzeti struju...

10 godina
protjeran
koji kinez ima najbolju kameru naročito za snimanje videa u low-light ambijentu
Xiaomi Mi4;Redmi Note 2; Redmi 2 Pro

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

One Plus 3T. Kamera je bolesno dobra!

The villian strikes, The world is thorn. A war begins, a Hero is born, The Nemesis sets the sky alight. A Hero's sacrifice sets everything right. - Drake's epitaph
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
suhe tehnikalije kamere nisu nešto
sony sensor imx298
veličina sensora 1/2,8" velličina pixela 1,12 mikrona i otvor blende f2.0
ništa posebno i ne ukazuje da ima potencijal za neke spektakularne rezultute

0 1 hvala 0
15 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

meni youtuberi koji postavljaju klipove radi uzimanja para ništa ne znači
imaš li kakav relevantan test nwkog site-a ili magazina
ovako nešto
http://www.smartphonehrvatska.com/2016/06/12/htc-10-vs-lg-g5-vs-galaxy-s7-troboj-kamera/

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2017 7:30 (Kulin Ban).

0 0 hvala 0
15 godina
Otkud ti znaš da su youtuberi plaćeni od kompanija za promoviranje? Ne razumiješ, pitaš, dobiješ odgovor i odbaciš radi nekog svojeg uvjerenja.
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
protjeran

a ko je reko da su plaćeni od kompanija

plaćeni su od youtuba za svaki pregled njihovog klipa

pojedinci zarađuju pare i pare baveći se time

0 0 hvala 0
18 godina

Onda im je valjda u interesu da naprave nešto informativno, što će ljudi da gledaju, a ne neobjektivne gluposti koje će zaobilaziti u širokom luku. Ako nahvališ kameru, pa ljudi kupe i vide da je šrot/ista kao na duplo jeftinijim modelima, napuniće ti negativnim komentarima i taj snimak i sve ostale na kanalu. Doduše, bilo je slučajeva da kompanije "podmazuju" recenzente, ali generalno, dok imaš uzorke fotografija (i nisu u pitanju one iste slike koje vrti sam proizvođač u svojim promotivnim materijalima), može se steći lepa slika. A konkretno taj kanal deluje dosta dobro.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
frulex kaže...
Blashyrkh kaže...

Dobar dan svima.

Isti problem (Redmi 3 upao u WC) sam riješio tako da sam kupio na Aliexpressu novu bateriju za 70 kn, zamijenio ju i već 3 mjeseca radi bez greške. Trik s rižom ti ne može uspjeti sve dok ga ne otvoriš jer između baterije i poklopca udje dovoljno vode - nakon što skineš poklopac i jaaako oprezno izvadiš bateriju (bez oštrih alata da ju ne probiješ), ONDA stavljaš otvoren mob u vrećicu s rižom par dana. I ne pali ga i ne stavljaj na punjač dok je sve mokro unutra, samo veću štetu radiš, treba mu odmah oduzeti struju...

Pozdrav. Zahvaljujem na feedback-u.

Novi momenat je taj da mobitel uspijem uključiti ali u uglu za kapacitet baterije piše negativan broj "-2" (!?) te se nakon par minuta sam isključi, stoga vjerujem da bi nova baterija mogla pomoći (naručit ću ju). Inače, u periodu dok radi, sve funkcionira normalno.

Drugi problem je taj da je sada display znatno tamniji na nekim područjima ekrana. Vidio sam na Aliexpressu da postoje kitovi za zamjenu ekrana, no bojim se da je problem ipak u osvjetljenju iza samog LCD-a. Imate li iskustva s time?

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2017 12:57 (Blashyrkh).
15 godina
neaktivan

Moj se nije dao ni upaliti tako da vjerujem da bi nova baterija pomogla. Sto se tice ekrana, kupiš LCD+digitizer skupa i sve zamijenis, osvjetljenje je "uključeno" u novi kit :)

10 godina
neaktivan
Ak oces orginal ekran, bilo je kupnji s dragon-tt i korisnici nisu imali problema.. Al mislim da bolje da prvo kupis bateriju pa vidis jel ce radit normalno..

1 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
blackeagle29 kaže...
Ak oces orginal ekran, bilo je kupnji s dragon-tt i korisnici nisu imali problema.. Al mislim da bolje da prvo kupis bateriju pa vidis jel ce radit normalno..

A što ako on to sve pokupuje i zamjeni a problemi i dalje tu.. ja bih radije odmah gledao na novo..

SkorvY
10 godina
neaktivan
Uvijek ostaje zadnja na korisniku, da vidi jel zeli probat popravit ili odmah novo, ak oce popravljat, onda bi ja iso pevo bateriju, ak baterija ne rijesi problem gasenja, onda ekran nebi ni kupoval, s obzirom da je vjerojatno na maticnoj problem

2 0 hvala 0
15 godina
Baterija je 70 kn a ekran cca 150 kn.. mislim da je svakako bolje probati zamijeniti to dvoje nego odmah otpisati mobitel, ako nista uvijek moze prodati te ispravne dijelove i vratit ulozeni novac
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, upravo sm tako i planirao. Bateriju sam narucio, pa cemo vidjeti hoce li sljakati. Isplati se riskirat 70 kn u svakom slucaju, pa i 150 za kit, ako ce sve stimati s novom baterijom.

14 godina

Zna netko odakle se može nabaviti matična za redmi 2(2014813), gledao sam na dragon-tt, nemaju. Ne radi mi zadnja kamera, čitam da je do matične to, popravio sam kratkotrajno pa mi je opet ispao i od tada ništa...

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ima li neko iskustva sa UHANS telefonima,gledajuci recenzije po netu telefon je odlican za te novce.

Sadmir K

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
INCOGNITO99 kaže...

Zna netko odakle se može nabaviti matična za redmi 2(2014813), gledao sam na dragon-tt, nemaju. Ne radi mi zadnja kamera, čitam da je do matične to, popravio sam kratkotrajno pa mi je opet ispao i od tada ništa...

Ako se ne varam, vidio sam na AliExpressu, ali teško da će ti se isplatiti. Radije nabavi telefon novije generacije

10 godina
neaktivan
Evo dosao danas redmi 4A sa giztopa. Narucen 03.02.

Islo preko francuske bez pdva

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Na njemu je miui global stable 8.0

8.0.3.0.0.0 (mcccndi

To je rom sa ota updetima ili neki giztopov rom?

0 0 hvala 0
14 godina
punta arenas kaže...
Na njemu je miui global stable 8.0

8.0.3.0.0.0 (mcccndi

To je rom sa ota updetima ili neki giztopov rom?

To je unofficial ROM.

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
16 godina
neaktivan
Sadmir01 kaže...

Ima li neko iskustva sa UHANS telefonima,gledajuci recenzije po netu telefon je odlican za te novce.

Imam ja A101, nikaj posebno, sve uredno radi iz kutije, ako na to misliš .... meni je dobar

dak
16 godina

Evo update od kolege što je naručio Redmi 4 Prime sa Giztopa.

Odugovlačili su sa isporukom zbog onih njihovih blagdana al evo kad je konačno poslan ide preko Francuske.

BF Nick: Xtreme_Switch
18 godina
moderator
Znači nas neke su zajebali, manipulirali i lagali, neke nisu.
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Nakon čitanja postova po forumima, odlučio sam se za kupovinu xiaomi redmi note 4, snapdragon, preko goldwaya. Evo i link: https://es.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4X-Mobile-Phone-Snapdragon-625-Octa-Core-5-5-FHD-3GB-RAM/311331_32792320034.html?detailNewVersion=&categoryId=5090301&spm=2114.12010408.1000023.1.kQFkJF

Čini mi se da je ovo najbolja opcija što se tiče i cijene i sigurnosti dolaska mobitela bez carine, naravno uz sellers shipping?

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2017 21:30 (Dejo88).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima kupio sam na gearbestu.com mobitel Umi Super i mogu reci da je tel bas super :)

Helio P10 procesor octa core 2.0 Ghz 4 GB RAM graf mali 860, 32 GB memorije, baterija fantasticna dva dana mi bude sto je danas rijetkost. Kamere bi mogle biti bolje ali nije ni lose. Otisak prsta radi fantasticno. Kvalitet izrade iznadprosjecan, sto se tice dizajna po meni bas lijepo izgleda.

Mobitel radi ko´sat bez ikakvog stekanja, na njemu je instaliran android 6.0 ali se moze nadograditi na 7.0 Nougat ali ja sam zadovoljan sa ovim sad pa necu jos nista dirati.

Uvijek sam bio skeptican sto se tice kineskih mobitela jedva sam se odlucio na korak da ga kupim ali sad se nimalo ne kajem. Mobitel sam platio oko 160 EUR. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dak0001 kaže...

Imam ja A101, nikaj posebno, sve uredno radi iz kutije, ako na to misliš .... meni je dobar

Narucio sam i ja ali A101s to je onaj sa 2GB ram-a.Sve mu je super za te pare,jedino ne znam kako ce se pokazat kroz par mjeseci.Valjda ne crkne nista. :) 

Sadmir K
10 godina
@mikinov

Jesi platio pdv ?
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice