"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.523
|
čitano: 7.051.310
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
16 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pa i za ostale kineske dućane je ista stvar, osim ako mobitel nije poslan iz EU skladišta gdje je ponuda vrlo mala, ili nešto propuštam?

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2016 16:59 (vamius).
18 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Propustas i to dosta, a ne malo. Top one sa aliexpressa i grossoshop su od jeftinijih koji nemaju nikakvih dodatnih davanja, a Gearbest je i dok odaberes Eu skladiste opet dolazi iz kine i carini se.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Propustas i to dosta, a ne malo. Top one sa aliexpressa i grossoshop su od jeftinijih koji nemaju nikakvih dodatnih davanja, a Gearbest je i dok odaberes Eu skladiste opet dolazi iz kine i carini se.

Mislim da nisi u pravu jer sam narucivao i s Aliexpressa i s Gearbest EU skladista.

Kada sam narucio s Aliexpressa bila mi je naplacena carina jer je paket dolazio iz Kine, a iz Gearbestovog EU skladista mi nije bila naplacena niti carina niti pdv, te je posiljka stigla direktno na moju adresu.

Posiljka je bila iz UK i stigla je kroz par dana bez zadrzavanja na carini. Kada sam narucivao iz kineskog skladista, bila je ista situacija kao i preko Aliexpressa - carina i zadrzavanje na carini oko jedan tjedan dok se nije rijesila sva papirologija.

Nije na Topone i Grossoshopu da odluče hoće li naša carina njihove pošiljke cariniti ili ne. Pravilo je da kada su pošiljke iz Kine, da ih naša carina carini, dok za EU skladišta nema osnove za to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2016 17:19 (vamius).
18 godina
vamius kaže...
Patrick_cro kaže...

Mislim da nisi u pravu jer sam narucivao i s Aliexpressa i s Gearbest EU skladista.

Kada sam narucio s Aliexpressa bila mi je naplacena carina jer je paket dolazio iz Kine, a iz Gearbestovog EU skladista mi nije bila naplacena niti carina niti pdv, te je posiljka stigla direktno na moju adresu.

Posiljka je bila iz UK i stigla je kroz par dana bez zadrzavanja na carini.

Ma o cemu ti pricas, topone seller sa aliexpressa nikad ne zavrsi na carini jer ide iz UK, a Gearbest imas cijelu temu napisano kako su usrali sa tim eu skladistem, vidim da skupljas poene tamo ali to ti tu nece proci jer su ljudi dobro informirani. 

16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
vamius kaže...
Patrick_cro kaže...

Posiljka je bila iz UK i stigla je kroz par dana bez zadrzavanja na carini.

Ma o cemu ti pricas, topone seller sa aliexpressa nikad ne zavrsi na carini jer ide iz UK, a Gearbest imas cijelu temu napisano kako su usrali sa tim eu skladistem, vidim da skupljas poene tamo ali to ti tu nece proci jer su ljudi dobro informirani. 

Samo iznosim svoja iskustva, a evo ti i dokaz da nije bilo nikakvih zadrzavanja na carini:

http://www.dhl.com/en/express/tracking.html?AWB=2529792495&brand=DHL

Radi se o narudzbi (tabletu) s Gearbest EU skladista.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2016 17:26 (vamius).
18 godina

To je mozda jedan artikl prosao, ajde malo prolistaj temu link a ne da ulijeces kao padobranac.

I otkad to Gearbest salje sa dhl? mislim zasto muljati tu ljude? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2016 17:55 (Patrick_cro).
Moj PC  
1 0 hvala 1
18 godina
djigibao kaže...

Osobe koje imaju Xiami Redmi 3 Pro (Global ROM MIUI 8 Beta) da li imate problema sa zvukom kada ukopcate slusalice?

Jedan frend kaze da kada ukljuci slusalice u mob zvuk se stisa, on ga pojaca i zvuk se ponovo stisa.

Bump

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan
vamius kaže...
Patrick_cro kaže...

Posiljka je bila iz UK i stigla je kroz par dana bez zadrzavanja na carini. Kada sam narucivao iz kineskog skladista, bila je ista situacija kao i preko Aliexpressa - carina i zadrzavanje na carini oko jedan tjedan dok se nije rijesila sva papirologija.

Nije na Topone i Grossoshopu da odluče hoće li naša carina njihove pošiljke cariniti ili ne. Pravilo je da kada su pošiljke iz Kine, da ih naša carina carini, dok za EU skladišta nema osnove za to.

Evo jos jednog padobranca....Mislim da bi ljudima bilo puno pametnije da ipak malo vise citaju te izvrte nekoliko stranica teme prije nego li se ovako prave pametni.Jer kad procitaju te dvije tri stranice,zbilja ce i biti pametniji.

I DA posiljke sa Top Digital (po novome) i Grossoshopu se ne carine i tu se,vjerovao ili ne,nasu carinu AMA BAS NISTA ne pita.Jer te posiljke su vec ocarinjene u EU i Top Digital i Grossoshop su dokazano najpovoljniji i najpouzdaniji.A ti naruci sa Gearbest Eu warehouse(koje se za tvoju informaciju samo fizicki nalazi u EU a sva roba u njemu jos nije ocarinjena u EU) pa nam,lijepo te molim, posalji print screen trackinga kad ti dode.

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
18 godina

Ma vidis da su mu i sa DHL poslali 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Patrick_cro kaže...

To je mozda jedan artikl prosao, ajde malo prolistaj temu link a ne da ulijeces kao padobranac.

I otkad to Gearbest salje sa dhl? mislim zasto muljati tu ljude? 

Zato što ostavlja referral linkove (što je protivno pravilima) i mulja zbog osobne koristi.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
18 godina

Ma vidis da nema niti jednu * dosao da sere, sta sam mu i rekao. Ma mislim da nece vise pokusavat

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Btw, nije cak ni naplata carine nego PDV odn. VAT poreza koji ima razlicitu stopu u raznim EU clanicama ali naplacuje se samo jednom, tj. u jednoj drzavi. Prodavac ne mora imati fizicko skladiste ali moze imati speditera koji plati VAT i dobije zig na posiljku (ili ima vezu pa smulja - ali to neka pedantna carina skuzi, a nasi jesu pedantni, pa dodje na crnu listu i ubrzo vise ne prolazi).

Kad takav mob sa zigom da je VAT naplacen u Spanjolskoj ili Grckoj dodje na nasu carinu, nasa ga pusta jer je VAT vec placen (makar tamo po nizoj stopi). Ali ako nema ispravne papire (npr prodavac ima EU skladiste ali nije platio VAT), onda kupac mora platiti VAT i tu nema boga da to izbjegnes

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mislim da je u slucaju Top Digital-a sve kristalno cisto i jasno sto se tice nase carine jer se salje iz EU! Za GS neznam kako ide jer nisam jos narucivao.
Dakle nase narudzbe dolaze u dvije posiljke. Prvo iz Kine u Uk i zatim iz UK u Hr.A zapravo pravi "kupci" nasih telefona su gospoda Martin i Ring koji kada preuzmu telefon u Dhl Uk tada samo salju ono sto je uslo u EU. Placaju li oni porez ili u njihovom slucaju VAT je iskljucivo njihov problem. Ukoliko je netko u prekrsaju (a mislim da nije) onda je to problem za Top Digital, gospodu Martin, Ring i ostale te o tome mora brinuti UK carina. Jer onog trena kada oni prepakiraju i posalju iz UK to je roba koja je usla u EU i uopce ne prolazi preko DHL-ove carinske kontrole u HR. Tako da mislim da je u slucaju Top Digitala i nase carine sve jasno. Jer nema pdv-a na robu uvezenu iz EU a nasi mobiteli jesu uvezeni u EU.... Kako? Nije problem nas niti nase carine
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
16 godina

Upravo sam isao naruciti mobitel preko TopOne i imam problem sa karticom, ne podrzava mi neki 3d sigurnu uslugu, sad ne znam preko koje druge stranice bi mogao odradit narudzbu, ali da je cijena ipak slicna.

Mozda honorbuy?

0 0 hvala 0
18 godina
Pogledaj groososshop
14 godina
neaktivan
Mislim da sa koje god stranice pokusao, neces uspjeti tj dogadat ce ti se isto. Prilikom placanja preusmjere te na 3dsecure verification tvoje banke te moras verificirati transakciju putem m-tokena ili citaca kartica. Ako je to u pitanju... Za sve ostale informacije obrati se svojoj banci

0 0 hvala 1
14 godina

Evo molim jos jednom da mi netko da savjet gdje se moze naruciti lenovo vibe p1 ( s eu skladišta po mogućnosti ako ga ima negdje )

Hvala jos jednom

17 godina
neaktivan

Pozdrav,

Gdje kupiti Nubiu Z11 ili ZTE AXON 7?

Bez carine, naravno

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 14:37 (Nix666).
10 godina
neaktivan

imas ovdje: https://www.aliexpress.com/store/product/Original-ZTE-AXON-7-A2017-Qualcomm-Snapdragon-820-Qual-Core-4G-RAM-64G-ROM-5-5inch/1806090_32746450488.html

ako ti nije problem da pricekas oko 15 do 20 radnih dana jer im treba oko 5 do 10 dana da posalju paket pa onda jos oko 10 dana kad ti ga dostave, samo kod narudzbe odaberes Seller's Shipping Method

dostavlja ti DPD i nemas uvid u tracking ali zato ne placas carinu ni pdv

ja uzeo do sada 3 moba i svi uredno dosli bez ikakvih problema 

preporucio bi ti da pogledas malo i LeTv jer sam bas njih uzeo 3 modela i fakat pre heben mob za te novce...

17 godina
neaktivan

Super, hvala ti. Imaš li kakvu informaciju, da li prodavač ima kakvu garanciju da prolazi bez carine?

I koliko je dobar support općenito za Letv i ZTE/Nubia modele, imaju li otključan bootloader i to?

17 godina
Nix666 kaže...

Pozdrav,

Gdje kupiti Nubiu Z11 ili ZTE AXON 7?

Bez carine, naravno

Grossoshop - Z11

13 godina
neaktivan

I opet se pojavljuje ovaj jeftinjak.

https://www.amazon.de/Xiaomi-ESY0030-Mi5-64GB-Black/dp/B01ET16WCA/ref=aag_m_pw_dp?ie=UTF8&m=A33JV1EU9UDBHD

EDIT: I molim da mi netko linka Mi5 s Top One Digital-a, nisam siguran radim li sve ispravno. Je li shipping iz Kine do Britanije?

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 17:09 (silos65).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
silos65 kaže...

I opet se pojavljuje ovaj jeftinjak.

https://www.amazon.de/Xiaomi-ESY0030-Mi5-64GB-Black/dp/B01ET16WCA/ref=aag_m_pw_dp?ie=UTF8&m=A33JV1EU9UDBHD

EDIT: I molim da mi netko linka Mi5 s Top One Digital-a, nisam siguran radim li sve ispravno. Je li shipping iz Kine do Britanije?

https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi5-M5-Mobile-Phone-Snapdragon-820-Quad-Core-3GB-RAM-32GB-ROM-5-15/342812_32612664442.html

Izaberes Dhl shipping 26.32 usd i to je to

14 godina
neaktivan

Ima koja dobra duša da samnom podijeli svoje iskustvo s reklamiranjem neispravnog ekrana na mobu iz Top One-a? Mobitel je super radio par mjeseci i sad je nešto na ekranu otišlo. Nisam još vidio što je točno ali nije od fizičkog udarca. I tako nakon preko 10 savršenih iskustva s TOP ONEa prvi put ću nešto reklamirati pa da se unaprijed pripremim

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kako ide s garancijom is grossoshopa? Šalje se u Italiju, Kinu, ima kod nas gdje?

Kome se obraćam u vezi eventualnog kvara, općenito za bilo koju marku? Shopu ili Xiaomiu, ZTE-u, ....?

16 godina

Patrick_cro grossoshop mi preskup, ali otisao sam do banke, sredili su to odmah, tako da nije trebalo nista cekati(sto sam ocekivao, pa sam trazio drugu trgovinu), uspjesno placena narudzba, sad samo cekanje da stignu mobiteli na adresu :D

14 godina

Pozdrav

Vec 3 godine furam Xperiu Z pa sam odlučio ju zamjenit al nekim od "kineskih" telefona. Za oko mi je zapeo Xiaomi redmi note 4 pro 3gb/64gb . Ima li ko kakvo iskustvo il savjet, tj. da li se za te priblizno iste novce moze dobiti bolji mobitel? Koliko sam gledao sa to2c koji mi se cini jako povoljan sa dostavom eu express mobitel bi me izasao oko 1535 kuna sto mi se cini malo za mobitel takvih specifikacija..pa eto svaki savjet je dobrodosao ! 

edit: zaboravio sam reci da mi je nekoliko ljudi savjetovalo ipak uzeti note 3 pro radi qualcom chipa i nekih sitnica pa zato bih molio argumentirani savjet jer sam u nedoumici evo izmedu ova 2 model

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 0:02 (mazy651).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Note 4 sa qualcomm chipsetom:-)
9 godina

Mazy, note 4 pro sa snapdragonom jos nije u prodaji (navodno ce biti slijedeci mjesec). 

Note 4 koji je dostupan ima mediatek procesor i ako ti je igranje bitno mozda radije uzmi note 3 pro sa snapdragonom. 

0 0 hvala 0
14 godina
goldfinger kaže...

Mazy, note 4 pro sa snapdragonom jos nije u prodaji (navodno ce biti slijedeci mjesec). 

Note 4 koji je dostupan ima mediatek procesor i ako ti je igranje bitno mozda radije uzmi note 3 pro sa snapdragonom. 

Igrice mi uopce nisu bitne, jedino whatsupp, viber, fejs, messenger te surfanje stranicama...
Kakva je baterija tom note 4 ?  te da li znate mozda nesto o tom to2c ducanu , stvarno mi se cine jeftini i dostava preko eu expressa je 25 dolara. Poslao sam im mail kazu da nema nikakvih poreza ni nista da je duty free te da ce posiljku oznaciti sa gift

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice