"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.525
|
čitano: 7.066.373
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Planiram u skorije vrijeme uzeti neki mobitel ~200€, trenutno se dvoumim između Xiaomi redmi 3 pro i Xiaomi note 3 pro. Oba su 3/32 gb verzije, pa ako bi mogli pomoći u dilemi.

I odakle je najisplativije uzeti? Gledao sam na xiaomiforsale i Top One, za xiaomiforsale sam siguran da ide sa europskog skladišta, no kod Top One me zanima mora li se platiti dodatni DHL shipping da bi uređaj prošao bez carinjenja/pdv-a?

2 Xiaomi Redmi 3 Pro (3/32)
14 Xiaomi Redmi Note 3 Pro (3/32)
3 Neki treći (koji?)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
s0me0ne kaže...
no kod Top One me zanima mora li se platiti dodatni DHL shipping da bi uređaj prošao bez carinjenja/pdv-a?

Da, mora se.

Ako ti s time ispadne skuplje, uzmi kod xiaomiforsale.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2016 13:52 (CyberDemonVZ).
14 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
s0me0ne kaže...
no kod Top One me zanima mora li se platiti dodatni DHL shipping da bi uređaj prošao bez carinjenja/pdv-a?

Da, mora se.

jel se što popravilo stanje kod xiamoiforsale s artiklima koji su "on the way". znam da je čekanje bilo podosta dugo.

14 godina
udarnik60 kaže...
CyberDemonVZ kaže...
s0me0ne kaže...

Da, mora se.

jel se što popravilo stanje kod xiamoiforsale s artiklima koji su "on the way". znam da je čekanje bilo podosta dugo.

Ne znam. Ja sam uzeo s TopOne. Bili su podjednake cijene pa sam bacao novcic :D

Izgleda da sam imao srece.

Za one koji ne znaju Top One prvo salje iz Kine u UK. U UK ponovo zapakiraju i onda u HR stigne kao iz Europse unije i nema PDV-a

I tako, dobijem ja prvo DHL tracking nmber iz Kine i onda i UK

A kad tamo, ovaj iz UK postane aktivan i mob je kod mene! Ovaj iz Kine se nikad nije aktivirao. Valjda su imali viskove u UK i poslali su ravno k meni.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina

Kolko vam je vremenski trebalo da vam DHL dopelja doma, ako je ovo pisalo

"Delivery arranged no details expected ZAGREB - CROATIA"

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
1-2 dana (ovisno di si)
15 godina

A onda je sutra doma

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Bombilakus kaže...
kaw_liga kaže...

Moj mobitel ko da su zaboravili u gepeku pa se danima voza po Hong-Kongu poslali su mi novi tracking broj...

19.06 Shipment picked up HONG KONG - HONG KONG 19:47

20.06  Arrived at Sort Facility HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 02:18

20.06 Processed at HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 11:41

20.06 Departed Facility in HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 17:25

narucio sam ga 14og ali nema veza mozda je bilo neradno..

Mislim da nam u istoj turi dolazi telefon. I ja sam ga platio 14.

Znaci cimeri haha bar cemo ih lakse pratiti..ako je suditi po postu gore nece skoro

15 godina
neaktivan
marin_bar kaže...

Pozdrav ljudi, tražim novi mobitel. Dosada sam imao Xiaomi 1s, sada tražim best buy do 1.500-1.700 kn (svi troškovi uključeni). Bitno mi je da da je Dual-SIM (prioritet), FULL HD, od 5-5.5 inča i dobra baterija. Kamera mi nije toliko važna. 

Može li preporuke?

Npr. Jiayu S3+. Dual-SIM + mSD slot, 5.5", FHD, 3GB RAM-a te NFC za cca 1.300-1.400 kn sa svim davanjima...

14 godina
neaktivan
kaw_liga kaže...
Bombilakus kaže...
kaw_liga kaže...

Moj mobitel ko da su zaboravili u gepeku pa se danima voza po Hong-Kongu poslali su mi novi tracking broj...

19.06 Shipment picked up HONG KONG - HONG KONG 19:47

20.06  Arrived at Sort Facility HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 02:18

20.06 Processed at HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 11:41

20.06 Departed Facility in HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 17:25

narucio sam ga 14og ali nema veza mozda je bilo neradno..

Mislim da nam u istoj turi dolazi telefon. I ja sam ga platio 14.

Znaci cimeri haha bar cemo ih lakse pratiti..ako je suditi po postu gore nece skoro

Nadam se da ce do petka stici jer imam neki prastari telefon za starice :)

14 godina
neaktivan

6Napustilo ured u <Service Area> HONG KONG - HONG KONGHONG KONG - HONG KONG17:25

9 Komada

5Obrađeno u <Service Area> HONG KONG - HONG KONGHONG KONG - HONG KONG16:50

9 Komada

4Obrađeno u <Service Area> HONG KONG - HONG KONGHONG KONG - HONG KONG02:18

9 Komada

3Stiglo za sortiranje u <Service Area> HONG KONG - HONG KONGHONG KONG - HONG KONG02:18

Ha ha ha....evo da vam se pridruzim

floki
17 godina

Bez zamjere znam da ste uzbudeni ali 3 stranice postova o trackingu?

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
red_bull kaže...

Citirati cu velikoga Gorana Vlaovića  "Često se događa da se ovo rijetko viđa"  

10 godina
neaktivan
Bombilakus kaže...
red_bull kaže...

Citirati cu velikoga Gorana Vlaovića  "Često se događa da se ovo rijetko viđa"  

U danas je tačno dvije godine od te njegove dubokoumne izjava. 

14 godina

U UK uskoro glasanje dal izlaze iz EU?

Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima
Planiram kupit Umi Rome x ali nikad nisam kupovao kineze ovako preko neta pa me zanima kako idu te šeme s PDV-om i carinom?

Može li se to ikako izbjeć? Odakle mi je najbolje za naručit? 

Steam: http://steamcommunity.com/profiles/76561198041491341/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
"Seme" sa pdv i carinom su ovdje vec nebrojeno puta opisane ali hajde da ti objasnim.
Carinska stopa na mobilnu tehnologiju je 0,dakle carine nema.Ono sto ces zasigurno platiti,ako narucis izvan Eu (a Kina jos nije u Eu) ,je 25% pdv-a na cijelokupni iznos tj. na iznos telefona plus postarine iako je postarina uglavnom besplatna iz Kine.Ukoliko narucujes iz Eu,sigurno ce ti brze doci ali ti je i cijena nekih 20% veca i sa sigurnoscu si osloboden bilokakvih davanja.E sada,odakle naruciti?Neznam tko ima na Eu skladistu pa ti nemogu niti reci odakle narucis.Pogledaj na bangood eu.
I jos pitanje za kraj....zasto Rome?Za 30-40 usd vise mozes dobiti klasu bolji telefon
floki
16 godina
neaktivan

narucite mobitel sa stranice aliexpress.com.   imate mobitele sa DHL dostavom di pise no customs duty for EU..ne placate PDV..

18 godina

To rade samo određeni trgovci, aliexpress je poput ebay-a, puno trgovaca, kao tržnica. Da ne bi netko neupućen naručio mobitel od neprovjerene trgovine i iz Kine a ne dostava preko EU.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
neaktivan
floki26 kaže...
"Seme" sa pdv i carinom su ovdje vec nebrojeno puta opisane ali hajde da ti objasnim.
Carinska stopa na mobilnu tehnologiju je 0,dakle carine nema.Ono sto ces zasigurno platiti,ako narucis izvan Eu (a Kina jos nije u Eu) ,je 25% pdv-a na cijelokupni iznos tj. na iznos telefona plus postarine iako je postarina uglavnom besplatna iz Kine.Ukoliko narucujes iz Eu,sigurno ce ti brze doci ali ti je i cijena nekih 20% veca i sa sigurnoscu si osloboden bilokakvih davanja.E sada,odakle naruciti?Neznam tko ima na Eu skladistu pa ti nemogu niti reci odakle narucis.Pogledaj na bangood eu.
I jos pitanje za kraj....zasto Rome?Za 30-40 usd vise mozes dobiti klasu bolji telefon

Prije svega hvala na odgovoru.
A zašto Rome? zato što je savršen za moje potrebe. Ne želim dati previše za mob jer ga ne koristim puno. Ne zanimaju me igrice na mobu jer mi je to trošenje vremena. Ne slikavam se okolo pa mi ne treba ni neka posebna kamera. Jedino za što koristim mob je za poruke, pozive, WhatsApp, surfanje, Youtube i Twitch. To je to. Za tih 30-40 usd mogu kupiti nešto puno pametnije što će mi zapravo koristiti. Nadam se da to odgovara na tvoje pitanje. 

Je li banggood siguran? Našao sam na njemu, piše CN warehouse ali ako je to jedini izbor onda ću se pomiriti s tim.

I još nešto, kako se plaća taj dodatni PDV? Tu kad vidim plaćanje s Paypalom, ne pridodaje ga. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2016 13:44 (Roko567).
14 godina
neaktivan
Ok,posteno.Iskreno drago mi je da jos uvijek ima korisnika koji su svijesni svojih potreba te ne uzimaju mobitele predimenzionirane za svoje potrebe.Moj savjet za ulaganjem dodatnih 30-40 usd je cisto dobronamjeran iz nekoliko razloga.Prije svega procesor koji nudi i samo 1GB Ram-a moze sluziti iskljucivo za najosnovnije potrebe.Mislim da je sve ispod 2GB bacanje novaca te da za 6 mj do godinu dana taj mobitel ce ti moci sluziti samo za poruke i pozive.S druge strane Umi kao brend nije los ali niti dobar,rekao bih srednje niza klasa kineskih telefona te im je podrska kao takva,losa.Moj savjet ti je,iskljucivo dobronamjeran,uloziti jos malo pa uzeti nesto sto moze pratiti trziste barem godinu-dvije,iako je to tesko predvidjeti s obzirom na razvoj tehnologije.Moj prijedlog ti je redmi3 ili redmi note 2.S obzirom da sam Xiaomi fan i svi njihovi uredaji su mi prosli kroz ruke,to bih ti apsolutno preporucio.S druge strane tu je i meizu sa nekoliko povoljnih modela i zbilja mislim da bi sa dodatnih 30-40 usd dobio bolji i dugotrajniji telefon.Ali naravno tvoj izbor i to postujem.
Sto se pdv-a tice,nema paypal veze sa tim (osim kod pojedinih prodavaca na ebay-u).Ti ces platiti sa paypalom i nakon sto ti mobitel dode u Zg dobit ces od carine zahtjev da im isporucis potvrdu o uplati.Tu potvrdu o uplati sa paypala posaljes mailom na njihov email (10004.zagreb@posta.hr) sa brojem PCP-a(to ce ti pisati na vrhu njihovog zahtjeva) te ce ti oni prema tvojoj potvrdi "lupiti" 25% plus neki njihovi sitni troskovi te ces to sve platiti pri preuzimanju i svojoj posti.Eventualno da ubrzas postupak,mozes kad vidis po trackingu da je stiglo u Zg,poslati taj ipsis sa paypala na njihov mail a nasliv poruke neka ti bude tracking broj.Tako ja radim i ubrzas si proces za 2-3 dana
floki
13 godina
neaktivan

Hvala na preporuci. Eto, ako ima neki mobitel 30 USD skuplji a toliko bolji, rado ću dodat toliko. Iako gledam taj Redmi 3 i vidim da je 126 USD što je duplo skuplje Rome X-a.

0 0 hvala 0
18 godina

Navodno su neki shopovi počeli dobivati Homtom ht17 (od 50$) i slanje ovih dana. Jedva čekam svog.

Sada je malo poskupio, oko 70$.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
neaktivan

http://www.banggood.com/UMI-ROME-X-5_5-inch-2_5D-Screen-MTK6580-1_3GHz-Quad-Core-Smartphone-p-1026453.html

auuuu,sorry,tek sada sam vidio cijenu tako da moja teorija pada u vodu.Znam da mu se cijena kretala oko 90-100 usd pa sam ti na temelju toga iznio svoje misljenje.Za 30-40 usd vise ipak nemozes puno dobiti.Eventualno sto ti ja mogu preporuciti,jer mi je proslo kroz ruke je ulefone paris.Narucio za zenu od frenda i ona je odusevljena sa telefonom a i meni osobno je ok.Iako ja uvijek kazem svoje misljenje i preoprucam ono sto sam koristio i za sto zbilja mogu reci da vrijedi.

Stavit cu ti link,to ti je sa eu skladista i izaslo bi te oko 120 usd ali bez pdva,znaci cca 800 kn.

A umi rome bi te izasao oko 450 + pdv i troskovi,oko 600 kn

http://eu.banggood.com/Wholesale-Warehouse-EU-Warehouse-Ulefone-Paris-5-Inch-2GB-RAM-Android-5_1-MTK6753-64bit-Octa-core-1_3GHz-4G-LTE-Smartphone-wp-Eu-1012778.html

floki
17 godina

Evo za koje zanima kamera na LeTV Pro One,sve snimano sa auto ( default ) postavkama,jedna nocna fotka mislim da nisam fokusirao dobro,bez bljeskalice.

https://drive.google.com/file/d/0Bxn71_K_m2RlUm95V1VqNUFqZVk/view?usp=sharing

I 4K video sniman po noci,auto postavke,bez bljeskalice.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Samo jedna napomena koju sam zaboravio reci ekipi, Jiayu S3 koji sam imao prethodno mi je zamalo eksplodirao. Koristio sam oni njemacki rom sta ima ono brzo punjenje. Nakon dva takva punjenja baterija se toliko napuhala da mi je iskrivila ekran i izbila zadnju masku. Eto pa pripazite ;) 

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav, šta bi mi mogli preporučit za 200-ak $ da je iz EU. Najbitnije mi je da radi fluidno i da ima velik ekran( naravno FHD ili bolje). Ja sam uspio viditi UMI Super i LeTV 1 pro . Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2016 17:18 (krilosss7).

0 0 hvala 0
12 godina

@doky01akablava

Ako uhvatiš vremena, molim te više dojmova.

Koji je rom u mobitelu, je li kompletan HR prijevod, koje LTE frekvencije ima, koliko traje baterija, koja je verzija mobitela - china ili international...

Za te novce ga 99% kupujem.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2016 18:42 (fora2).
15 godina
neaktivan
Bombilakus kaže...

Samo jedna napomena koju sam zaboravio reci ekipi, Jiayu S3 koji sam imao prethodno mi je zamalo eksplodirao. Koristio sam oni njemacki rom sta ima ono brzo punjenje. Nakon dva takva punjenja baterija se toliko napuhala da mi je iskrivila ekran i izbila zadnju masku. Eto pa pripazite ;) 

Hm, zanimljivo, ja sam ga prije par mjeseci isto punio na 1.7A (možda 4-5 puta), ali nije ostavilo nikakvih posljedica na bateriju/e. Svejedno, nisam to vise omogucio jer mi se ionako cistom logikom cini da bi moglo biti kakvih-takvih posljedica ako punis bateriju deklariranu na 1A s 1.7A, bez obzira na određene sigurnosne margine...

15 godina
neaktivan
krilosss7 kaže...

Pozdrav, šta bi mi mogli preporučit za 200-ak $ da je iz EU. Najbitnije mi je da radi fluidno i da ima velik ekran( naravno FHD ili bolje). Ja sam uspio viditi UMI Super i LeTV 1 pro . Hvala unaprijed.

Ili Letv ili Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice