"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.765.083
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Hocu. Inace preko noći odgovore pa . Sutra vjerovatno. Izvjestim

14 godina
neaktivan
fora2 kaže...
Ajax kaže...

Ispravka netočnog navoda Asus-Taiwan ali i to je neslužbeno Kineski teritorij.Ovaj zenfon je strojčina ali ogroman je i težak ali mi je u top 3 moram se brzo odlučiti ima ga još u Eu warehose in stock Germany.Cjena je odlična best buy.Imao sam sa različitim mobitelima puno padova i razbijanja ekrana tako da ga treba dobro zaštiti.

Gdje ga ima u EU?

alzashop

10 godina
neaktivan
ashala2202 kaže...
Dario7 kaže...

Prije nego kreneš išta blokirati i zamrzavati pomoću Debloatera ili neke druge slične aplikacije, predlažem ti da po forumima pronađeš provjerene liste aplikacija i servisa koji se mogu blokirati a da se pritom ne blokira neka koja je ključna za rad samog sistema, a onda si u banani.

Takodjer moze skinuti Quarantine ili Titanium pa samo smrznuti aplikacije i servise koji mu se ne svidjaju.Ako smrzne previse i nesto vise ne bude radilo, lako odmrzne. Tek kad ima dobitnu kombinaciju sto tocno makmuti a sto ne, tek onda (ako bas mora) potpuno ukloni s Debloaterom ili sl. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2016 20:57 (zgf).
12 godina
neaktivan
zgf kaže...
ashala2202 kaže...
Dario7 kaže...

Prije nego kreneš išta blokirati i zamrzavati pomoću Debloatera ili neke druge slične aplikacije, predlažem ti da po forumima pronađeš provjerene liste aplikacija i servisa koji se mogu blokirati a da se pritom ne blokira neka koja je ključna za rad samog sistema, a onda si u banani.

Takodjer moze skinuti Quarantine ili Titanium pa samo smrznuti aplikacije i servise koji mu se ne svidjaju.Ako smrzne previse i nesto vise ne bude radilo, lako odmrzne. Tek kad ima dobitnu kombinaciju sto tocno makmuti a sto ne, tek onda (ako bas mora) potpuno ukloni s Debloaterom ili sl. 

Debloater radi i zamrzavanje bez roota

18 godina
domac5 kaže...

mene brine taj snapdragon 616, mozda je ipak pametnije pretrpit velicinu i uzet redmi note 3 za 200 kn vise i onda si miran neko vrijeme sa helio x10 chipsetom

Note 3 mi se mnogo dopada, ali imam male šake.  Trenutno imam dijagonalu od 5" (Lumia 640) i mislim da mi je to granica onoga što mogu koliko-toliko da koristim jednom rukom (desnom se posle perioda navikavanja solidno služim, levom i dalje katastrofa).

17 godina
Ivan(4) kaže...
domac5 kaže...

mene brine taj snapdragon 616, mozda je ipak pametnije pretrpit velicinu i uzet redmi note 3 za 200 kn vise i onda si miran neko vrijeme sa helio x10 chipsetom

Note 3 mi se mnogo dopada, ali imam male šake.  Trenutno imam dijagonalu od 5" (Lumia 640) i mislim da mi je to granica onoga što mogu koliko-toliko da koristim jednom rukom (desnom se posle perioda navikavanja solidno služim, levom i dalje katastrofa).

uzmi si redmi 3, 5" a 616 zmaj ce bit sasvim dovoljan, cak dapace za te pare je to čudo, koliko vidim daje 33k bodova na antutu sto je vise nego dovoljno za nekog normalnog korisnika koji nije zahtjevan a jos kad pogledas ulozeno, di ces bolje :)

12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Evo upravo sam izvršio kupnju LeTv 1s sa Giztopa , mobitel je namjenjen za kčerku a njen stari iphone 4 ide mami . Ako netko ima iskustva sa Giztop da mi kaže za koliko otprilike dana bi bio u HR

0 0 hvala 0
17 godina
press kaže...

Evo upravo sam izvršio kupnju LeTv 1s sa Giztopa , mobitel je namjenjen za kčerku a njen stari iphone 4 ide mami . Ako netko ima iskustva sa Giztop da mi kaže za koliko otprilike dana bi bio u HR

Racunaj 2 tjedna, al dode i ranije.

Nije moje osobno iskustvo al koliko pratim ovu temu tako stvari funkcioniraju. 

11 godina
protjeran
Tak je oko 2 tjedna..meni je došlo za točno 3 tjedna jer sam naručio prije bozica i nove godine tak da ti je to to

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

evo rekoh da napisem koji rijec. Nabavio sam Letv One x600 preko njuskala. Bio je gore neki rom ali dosta zastario pa sam se namucio dobrano (citaj 2-3 sata) da stavim official rom na njega. Nakon mnogo muke sam  stavio ali i jako se razocarao jer je bilo toliko kineskog bloata kojeg nisam uspio maknuti ni Debloaterom ni Titanium-om pa sam vec skoro htio odustati dok nisam slucajno naisao na rom od ovaj rom od grossoshopa koji je takoder najnovija stable verzija. Stavio to za par minuta, napravio ova 2 fixa i tako lijepo radi, nema kineskog bloata (par nekih aplikacija za root sranja ali strpao ih u jedan folder i zaboravio ih :D), sve radi i to jako glatko i ja sam sretan kao dijete. Prvi puta posjedujem hardwareski malo jaci mob i mogu reci da je bas fantastican osjcaj. Sve leti, brzo se ucitava, multitaskam kao veliki, ma predivno nesto. Zivi vi meni bili i uzivajte

Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina

Ovo će biti samo za vanjska tržišta Japan i sl, ili će možda doći i kod nas?

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
jobube kaže...
MarioVk kaže...
Jesi ti siguran da si uzo slanje iz eu sto posto, da nije ovo iz kine poslano za hrv i samo prosljedenjo iz nizuzemske bez placanja carine tamo, jer tako to inace bude kad narucis neki njihov proizvod.
Po ovome sto pise ti moras nasjoj carini poslat racun od mobitela i morat ces platit pdv na cijenu moba.

http://eu.banggood.com/Wholesale-Warehouse-EU-Warehouse-Xiaomi-Mi4-5-inch-3G-WCDMA-16GB-ROM-3GB-RAM-Snapdragon-801-Smartphone-wp-Uk-1017437.html

Ovo je od kud sam uzeo. (prije 3 mjeseca sam isto uzeo mobitel i sve proslo bez problema).  Tu ispod isto pise :

EU DIRECT & UK FREE

Free shipping to UK 

Royal mail direct

No taxes or tariffs

I njima (banggoodu)san danas poslao mail i poslali su mi invoice koji je s Post NL i originalno shipanje iz UK. A onda mi je doslo ovo da fali raćun pa san im poslao mail ponovo da zbog cega je to i hocu da oni pokriju te troskove.

Zanimljivo. Javi sta ti odgovore.

Evo banggood mi je poslao da im posaljem koliki je racun za carinu i da ce platit. Samo nemam vise povjerenja u njih. Pa sam im sada odgovorio da neka mi prvo vrate pare pa cu platit s tim parama carinu pa onda njima ostatk vratit.

11 godina
neaktivan
jobube kaže...
MarioVk kaže...
jobube kaže...
MarioVk kaže...
Jesi ti siguran da si uzo slanje iz eu sto posto, da nije ovo iz kine poslano za hrv i samo prosljedenjo iz nizuzemske bez placanja carine tamo, jer tako to inace bude kad narucis neki njihov proizvod.
Po ovome sto pise ti moras nasjoj carini poslat racun od mobitela i morat ces platit pdv na cijenu moba.

http://eu.banggood.com/Wholesale-Warehouse-EU-Warehouse-Xiaomi-Mi4-5-inch-3G-WCDMA-16GB-ROM-3GB-RAM-Snapdragon-801-Smartphone-wp-Uk-1017437.html

Ovo je od kud sam uzeo. (prije 3 mjeseca sam isto uzeo mobitel i sve proslo bez problema).  Tu ispod isto pise :

EU DIRECT & UK FREE

Free shipping to UK 

Royal mail direct

No taxes or tariffs

I njima (banggoodu)san danas poslao mail i poslali su mi invoice koji je s Post NL i originalno shipanje iz UK. A onda mi je doslo ovo da fali raćun pa san im poslao mail ponovo da zbog cega je to i hocu da oni pokriju te troskove.

Zanimljivo. Javi sta ti odgovore.

Evo banggood mi je poslao da im posaljem koliki je racun za carinu i da ce platit. Samo nemam vise povjerenja u njih. Pa sam im sada odgovorio da neka mi prvo vrate pare pa cu platit s tim parama carinu pa onda njima ostatk vratit.

haha dobra fora, mislim da ti to neće proći

99% da nije problem u Banggoodu nego u dostavljačkoj tvrtki. Aj barem su fer i odma odgovaraju i oće platit

15 godina
Zanimljivo je to što sam ja bio naručio Dogee Y100 Pro prije par mjeseci bez ikakvih problema je došlo iz EU.
Sada sam naručio neke ležajeve i prema trackingu su iz EU
robimarko@gmail.com
11 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

@Likkk

Uzmi Umi Rome X (ovaj jeftiniji od 75$), 1Gb rama će ti biti dovoljno a ovaj mobitel je dosta povoljan

Hvala. Danas narucen preko AnteLife-a. Jeli pouzdan shop (cijena je bila i više nego prihvatljiva) samo me zanima jesu li na dobrom glasu!

10 godina
neaktivan

I ja sam u 9 mjesec uzeo isto i sve super proslo. 

A sad zasto se ovo desilo ne znam. I vidim da je jos nekima isti scenarij na topic " banggood". Pa eto ko misli narucivat od tamo iz Eu wherehouse neka pripazi malo il priceka da se ovo rasčisti! 

A što ce dalje bit neznam al ja neželim još 400-500 kn platit .Ako sutra preksutra ne vrate pare ja idem preko paypala trazit novce nazat . Jer i vrijeme isporuke i nacin isporuke nije dobro tj kako je navedeno. Još samo fali da i u paketu bude krivi mob XD. 

17 godina
jobube kaže...

A sad zasto se ovo desilo ne znam. I vidim da je jos nekima isti scenarij na topic " banggood". Pa eto ko misli narucivat od tamo iz Eu wherehouse neka pripazi malo il priceka da se ovo rasčisti! 

A što ce dalje bit neznam al ja neželim još 400-500 kn platit .Ako sutra preksutra ne vrate pare ja idem preko paypala trazit novce nazat . Jer i vrijeme isporuke i nacin isporuke nije dobro tj kako je navedeno. Još samo fali da i u paketu bude krivi mob XD. 

Paypal ti vjerovatno nece odobrit jer ces dobit mobitel i vidi se da ti treba bit isporucen preko broja za pracenje tak da ti je pametnije poslusat njih tj uzet ponudu da oni plate carinu i gotovo , zasto stvarat dodatni problem kad moze bit rijeseno na fin nacin.

15 godina

https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/291-redmi-note-3-216.html

Nije mi jasno da li se placa PDV, ili dolazi mobitel iz EU warehausa. da li je ovih 182 e sve sta moram platit!?? 

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Mungo

Rade uzmi sa giztopa,jeftinije i sigurno nema PDV-a i nikakvih drugih troškova (osobno provjereno).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipi sa bug foruma.

Pratim ovu temu i ostale teme o mobitelima duže vremena pa tražim savjet za jednu blisku osobu.

Kupuje mob najvjerojatnije veličine 5" jer mislim da su svi ovi od 5,5" preveliki.

Mobitel treba biti oko 150-180€.

Koliko sam gledao za tu cijenu je najisplativija kupiti Meizu M2 (mini) i sada Redmi 3.

Redmi 3 mi se sviđa dizajn, metalna izrada kao i velika baterija, ali me jedino muči ona rezolucija ekrana i procesor.

Da li se primjeti razlika na tolikoj veličini ekrana između HD i FullHD rezolucije i koji je bolji procesor od ta dva telefona?

Meizu mi se sviđa što je provjerena mob, ima recenzija i sve se zna o njemu, dok je Redmi novi i ne zna se ni kakva je kamera i ostalo.

Što bi vi kupili za ponuđene novce i što bi odabrali da možete birati između dva gore navedena mobitela.

Najviše mi se sviđa Oneplus X ali mislim da je precijenjen, tj. da ne nudi toliko za tu cijenu (može se skoro kupiti dva komada Meizua ili Xiaomija).

Također, traži se mob koji će najbolje raditi out od the box, odnosno da se što manje mora instalirati tih lounchera i ostaloga što traže većina kineskim mobova.

HVALA svima na prijedlozima i komentarima :)

0 0 hvala 0
17 godina
knez_b kaže...

Pozdrav ekipi sa bug foruma.

Pratim ovu temu i ostale teme o mobitelima duže vremena pa tražim savjet za jednu blisku osobu.

Kupuje mob najvjerojatnije veličine 5" jer mislim da su svi ovi od 5,5" preveliki.

Mobitel treba biti oko 150-180€.

Koliko sam gledao za tu cijenu je najisplativija kupiti Meizu M2 (mini) i sada Redmi 3.

Redmi 3 mi se sviđa dizajn, metalna izrada kao i velika baterija, ali me jedino muči ona rezolucija ekrana i procesor.

Da li se primjeti razlika na tolikoj veličini ekrana između HD i FullHD rezolucije i koji je bolji procesor od ta dva telefona?

Meizu mi se sviđa što je provjerena mob, ima recenzija i sve se zna o njemu, dok je Redmi novi i ne zna se ni kakva je kamera i ostalo.

Što bi vi kupili za ponuđene novce i što bi odabrali da možete birati između dva gore navedena mobitela.

Najviše mi se sviđa Oneplus X ali mislim da je precijenjen, tj. da ne nudi toliko za tu cijenu (može se skoro kupiti dva komada Meizua ili Xiaomija).

Također, traži se mob koji će najbolje raditi out od the box, odnosno da se što manje mora instalirati tih lounchera i ostaloga što traže većina kineskim mobova.

HVALA svima na prijedlozima i komentarima :)

2 godine sam imao 5" sa HD rezolucijem i to je sasvim dovoljno i ne vide se pixeli ako ce te to mucit, prikaz slike je super pogotovo za nekog prosjecnog korisnika koji ne promatra to toliko detaljno.

Meizu mini je super uredaj i po performansama je sad malo ispod redmi 3 bar na papiru. Kvaliteta izrade bi trebala otic na stranu redmi 3 jer je eto ipak metalni.

Danas bi trebao redmi 3 doc u skladista razlicitih online shop-ova pa et ak nije zurba za kupnju strpi se par dana i nakupit ce ti se reakcija i review-a za redmi 3 pa ces imat bolju sliku kakav je on.

Oneplus x je odlican uredaj, ista malo je skuplji naspram ostalih za svoje specifikacije al mu je zato izrada tip top, materijal i sve je vruhunski i zavidno napravljeno (ovim ne govorim da su redmi 3 i meizu lose izradeni vec samo da postoji ono sto je jos bolje )

I za meizu i redmi ti nitko ne moze obecat da ce radit out of the box, jer ne znas koji software ces dobit na njemu tj koju verziju i dali ce na toj verziji sve radit kako treba, ako si citao znas npr. da kod meizu nekad zna bit problema s odredenim aplikacijama koje ne primaju notifikacije kad se mob zakljuca. Takve stvari mogu odma radit ali ne moraju isto tako ako ne rade moze se dogodit da rijesis u 1min a mozes tjedan dana izgubit i nis ne napravit ako te bas pos*re nesreca kao su su neki ljudi na forumu imali (to su rijetki ljudi al eto bilo je i takih koji nikako nisu uspijeli rijesit problem bez obzira sta su probali, bar su oni tak govorili a sta su sve probali u to necu ulazit).

Takve stvari se mogu dogodit i na redmiju i na meizuu jer su oba software dosta stroga po tim pitanjima rada aplikacija u pozadini.

I ako se razmisljas za redmi tri racunaj da ce od danas trebat par dana vjv tjedan dva da izade visejezicni rom koji ce imat podrzan hrvatski jezik pa vjerovatno ako ga kupis ovih dana ces ga dobit sa kineskim romom bez google play-a i takvih stvari.

14 godina
neaktivan

MarioVK zahvaljujem na dobronamjernom i iscrpnom komentaru.

Ništa onda, pričekati ću do kineske Nove godine pa se nadam da će do tada biti nekakvih recenzija za R3 i pratiti forum pa ćemo nešto od toga odabrati.

A možda bude i nekakvih dobrih popusta za Novu :)

Najbolji mi se čini RN3 ali čini mi se da je prevelik (dok ga ne vidim uživo)!

LP

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Pošto sve više sanjam Android, šta biste preporučili sa ovim specifikacijama:

• ekran dijagonale ne veće od 5 inča, poželjna rezolucija 1280x720
  • 4+ jezgara
  • 2+ GB RAM
  • Dual SIM
  • LTE
  • micro SD slot
  • cena... poželjno je da bude oko $150

Xiaomi Redmi 3... 

Definitivno... 

On je tu oko 140-150$... 

10 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
jobube kaže...

Paypal ti vjerovatno nece odobrit jer ces dobit mobitel i vidi se da ti treba bit isporucen preko broja za pracenje tak da ti je pametnije poslusat njih tj uzet ponudu da oni plate carinu i gotovo , zasto stvarat dodatni problem kad moze bit rijeseno na fin nacin.

Slazem se s tebom u potpunsoti. Naravno ja sam prvo predlozio da plate oni carinu pa da to rjesimo i svi sretni. No to njihovo da prvo platim to pa onda javim kolko sam platio je sumljivo jer mogu oni i kad dobijem racun uplatit pa platit tim novcima. Plus su mi jos poslali invoice od 84$ (a prava cijena je 178$) da to posaljem carini. Sto mi je dodatno sumljivo  ali cu ja posalt ispis s paypala jer nezelim slat lažne prikaze. Plan je da oni uredno plate i to e to. A ako budu odgađali il tako što onda cu sigurno otvorit slucaj.

I zasto mi paypal nebi odobrio kad imam 2 razloga:

1. Isporuka kasni  7-10 dana ( vec 17 danas dan) .

2. U opisu predmeta kupnje -  slanja i dodatnih troskova je napisao No taxes ,tariffs or vat for EU countries. . A koji iznose cca 30% cijene (print screen ako treba)

(3. ko zna kakav je paket i mobitel ako je ipak slan iz kine )

Meni netreba cijeli iznos. Ja cu samo trazit da vrate para koliko sam i platio carinu. Ostalo me nezanima jer  nisu moje pare.

A ovo na paypalu pise ako hoces trazit refund:
Refunds.

If an item doesn’t arrive or doesn't match the description, and your payment is eligible, we’ll reimburse the full cost of eligible purchases paid, including shipping costs.

Rekli su sutra javit pa cemo vidit. Nadam se sto jednostavnijem rjesenju...

17 godina
jobube kaže...

Slazem se s tebom u potpunsoti. Naravno ja sam prvo predlozio da plate oni carinu pa da to rjesimo i svi sretni. No to njihovo da prvo platim to pa onda javim kolko sam platio je sumljivo jer mogu oni i kad dobijem racun uplatit pa platit tim novcima. Plus su mi jos poslali invoice od 84$ (a prava cijena je 178$) da to posaljem carini. Sto mi je dodatno sumljivo  ali cu ja posalt ispis s paypala jer nezelim slat lažne prikaze. Plan je da oni uredno plate i to e to. A ako budu odgađali il tako što onda cu sigurno otvorit slucaj.

2. U opisu predmeta kupnje -  slanja i dodatnih troskova je napisao No taxes ,tariffs or vat for EU countries. . A koji iznose cca 30% cijene (print screen ako treba)

Meni netreba cijeli iznos. Ja cu samo trazit da vrate para koliko sam i platio carinu. Ostalo me nezanima jer  nisu moje pare.

Refunds.

If an item doesn’t arrive or doesn't match the description, and your payment is eligible, we’ll reimburse the full cost of eligible purchases paid, including shipping costs.

1. to sto kasni to ti na svakoj stranici pise u TOS-u da oni nisu odgovorni za neko kasnjenje posiljke, svi rokovi su okvirno navedeni i oni sebe oslobadaju krivnje ako negdje zapne tj uspori.
(samo komentar uz to sto ti salje se 17 dana, to mora da je stvarno greska da ide preko EU to je placena i brza posiljka a samim time sto tebi toliko kasni se da za pretpostavit da su nes zeznuli i da nisu poslali preko eu)
2. to je jedina stvar na koju se mozes vadit na paypalu al to tek kad platis pdv/carinu
3. plati carinu preuzmi uredaj pa ces znat sta dalje, ako uredaj ne zadovoljava cuj se s banggoodom, nadite rijesenje. Ako uredaj zadovoljava posalji im racun carine i trazi da ti uplate pare. E sad tu tek ako oni to odbiju onda idi paypal dispute i laganica pa ce se vec nesto rijesit. Al eto posto uredno razgovaraju s tobom nebi trebalo bit nikakvih problema. 

Sve sto ti sad trebas napravit ako si od carine dobio ono pismo, posalji im paypal racun kako traze i cekaj da ti postar donese kuci uredaj s cijenom kojom mu moras platit da pokrijes pdv/carinu,. A onda dalje razgovaraj s banggoodom..

edit.

I da, to sto pokusavaju poslat manji racun samo znaci da oni zele da manje plate tu carinu al ti se ne igraj s tim da nebi bezpotrebno upao u probleme. Jedino ako je taj racun koji ti oni salju za skroz drugi uredaj tj uredaj na tom racunu od 84$ bi se trebao poklapati s onim sto si ti narucio jer samim time bi znaci bar po mojoj logici da su oni svjesni/Sigurni da su poslali tebi tocan uredaj barem kad vec nisu poslali kak su trebali.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 19:37 (MarioVk).
10 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
jobube kaže...

Refunds.

1. to sto kasni to ti na svakoj stranici pise u TOS-u da oni nisu odgovorni za neko kasnjenje posiljke, svi rokovi su okvirno navedeni i oni sebe oslobadaju krivnje ako negdje zapne tj uspori.
(samo komentar uz to sto ti salje se 17 dana, to mora da je stvarno greska da ide preko EU to je placena i brza posiljka a samim time sto tebi toliko kasni se da za pretpostavit da su nes zeznuli i da nisu poslali preko eu)
2. to je jedina stvar na koju se mozes vadit na paypalu al to tek kad platis pdv/carinu
3. plati carinu preuzmi uredaj pa ces znat sta dalje, ako uredaj ne zadovoljava cuj se s banggoodom, nadite rijesenje. Ako uredaj zadovoljava posalji im racun carine i trazi da ti uplate pare. E sad tu tek ako oni to odbiju onda idi paypal dispute i laganica pa ce se vec nesto rijesit. Al eto posto uredno razgovaraju s tobom nebi trebalo bit nikakvih problema. 

Sve sto ti sad trebas napravit ako si od carine dobio ono pismo, posalji im paypal racun kako traze i cekaj da ti postar donese kuci uredaj s cijenom kojom mu moras platit da pokrijes pdv/carinu,. A onda dalje razgovaraj s banggoodom..

edit.

I da, to sto pokusavaju poslat manji racun samo znaci da oni zele da manje plate tu carinu al ti se ne igraj s tim da nebi bezpotrebno upao u probleme. Jedino ako je taj racun koji ti oni salju za skroz drugi uredaj tj uredaj na tom racunu od 84$ bi se trebao poklapati s onim sto si ti narucio jer samim time bi znaci bar po mojoj logici da su oni svjesni/Sigurni da su poslali tebi tocan uredaj barem kad vec nisu poslali kak su trebali.

1. Bas i zbog toga mislis da to prvo navedem da su triali slat iz eu a slali iz HK il od kud vec... 
2. To je i jedini problem. Nije problem pricekat 5-10 dana ako kasni al dodatni 400-500kn je veliki problem
3. To mi je plan trenutni pa cemo viditi.

Za edit:
Evo slika sto su mi poslali 

17 godina
jobube kaže...

1. Bas i zbog toga mislis da to prvo navedem da su triali slat iz eu a slali iz HK il od kud vec... 
2. To je i jedini problem. Nije problem pricekat 5-10 dana ako kasni al dodatni 400-500kn je veliki problem
3. To mi je plan trenutni pa cemo viditi.

Za edit:
Evo slika sto su mi poslali 

Ma da, al et bar priznaju krivnju.
A znam da je al sta je tu je, i nece bit 500kn vec 25% na vrijednost koju si platio, i jos nekih 20-50kn kao troskove dodatne, al u svakom slucaju nezgodno sto tak ispada al nije da se ima previse izbora.

Ma tu sliku nemoj slat carini ni pod razno..

10 godina
neaktivan
Niposto nemoj slati lazne racune s umanjenim iznosom (da bi bio manji PDV) - BG hoce da ti manje platis pa da ti oni moraju manje refundirati.

Na carini nisu blesavi i znaju, a mogu otici i na BG i uvjeriti se, koliko mob kosta. Pa ti mogu odugovlaciti, naplatiti kaznu, uzeti te ubuduce na crnu listu prevaranata i svakako ti zagorcati zivot.

IMO, uzmi tu varijantu da preuzmes telefon s carine. Sacuvaj svu korespondenciju s BG pa ako ti oni ne budu htjeli refundirati SVE troskove s carine (uklj onih dodatnih 30-ak Kuna za nj preporuceno pismo), onda ih tuzi Paypalu
10 godina
neaktivan

Hvala na savjetima . Kao sta sam rekao nisam nit imao namjeru slat lažne. Pošaljem ispis i paypala i s njihove stranice mogu skinut invoice i to  posalje. 
Jos jednom hvala na pomoci. Javim kako se razvije ovo sutra

10 godina
neaktivan

Potrazi, ako nadjes povoljno, UMI eMax Mini. Bio je i ovdje na forumu, pred cca mjesec dana (Search je gore u desnom uglu) link na vrlo pozitivnu recenziju.

5 incha, ali FHD (M2 Mini je samo HD), Snapdragon 610 brzi od MTK 6735 na M2 Miniju, istih 2 GB RAMa.
Jedino sto je ovaj eMax Mini na Androidu 5.0 dok je Meizu na 5.1.1
Takodjer, eMax Mini ima LEDice na Back i Meni tipkama ( M2 Mini nema takve tipke [pa niti LEDice] jer flyme-ju ne trebaju, sve je na multifunkcionalnoj Home tipki, sto je inace super stvar na flymeju), ali mu se te LEDice ne pale za propustene pozive i neodgovorene poruke (standardne Android notifikacije rade i s njima nema nikakvih problema).
eMax Mini nema hrvatske menije.

Najvaznije, eMax Mini radi out-of-the-box, nema nikakvih sr..nja s potrebom za prelascima na internacionalni ROM, nema NIKAKVOG bloatwarea (netko nedavno rece da je bloatware prisutan na "svim" kineskim telefonima - rekao bih da je prisutan ali markama razvikanim na ovom forumu).
Nemas nikakvih problema s notifikacijama, ubijanjem aplikacija u pozadini (o cemu Meizu i Xiaomi vole pametovati u svojim ROMvima), Google Play je preinstaliran i radi out-of-the box (za razliku od pojedinih ROMova za Meizu, ovisno sto ti prodavac isporuci), mozes nagaziti kakav god drugi launcher pozelis.

A ako se bas hoces igrati s ROMovima, na XDA forumu (i na sluzbenom UMIDigi forumu)  imas upute kako ga pretvoriti u TCL M3G (identican hardware, jedino sto imaju drukcije modeme) s tim da mu restauriras originalnu eMaxovu konfiguraciju za nj. modem, a potom mu kroz TWRP mozes flashati kojekakve ROMove za M3G (ima ih na Needromu), ukljucujuci CM12.1 (dakle  s Androidom 5.1.1) - za CM fanove (AFAIK, CM ROM se zasad nikako ne moze instalirati na M2 Mini, a nije bas lako i riskantno ja na Meizu mijenjati stock Recovery u TWRP).

Sa CMom onda imas i hrvatske menije (komu bas trebaju), pa cak kazu da i te LED notifikacije rade.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 23:56 (zgf).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice