Pozdrav, pozdrav koliko je vama trebalo da od chronoposta do dpd-a dostve paket(naručio sam rn3 sa giztopa)sry ako je offtopic
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Strpi se malo (par dana vjerojatno). Doći će ti.
Pozdrav.
Neznalica sam sto se tice rootanja smartphonea pa me zanima ako me neko moze uputit kako da napravim root za Letv x600. Gledao sam po internetu tutorijale, ali uglavnom se svugdje nade poprilican broj negativnih komentara pa me strah da ne zeznem nesto posto mi je tek mobitel dosao.
Trenutacno stanje je: Android verzija 5.0 i EUI verzija 5.0.002S.
Mob mi je dosao sa google aplikacijama, ali me nerviraju kineske aplikacije pa bi zato napravio root.
Pozdrav.
Neznalica sam sto se tice rootanja smartphonea pa me zanima ako me neko moze uputit kako da napravim root za Letv x600. Gledao sam po internetu tutorijale, ali uglavnom se svugdje nade poprilican broj negativnih komentara pa me strah da ne zeznem nesto posto mi je tek mobitel dosao.
Trenutacno stanje je: Android verzija 5.0 i EUI verzija 5.0.002S.
Mob mi je dosao sa google aplikacijama, ali me nerviraju kineske aplikacije pa bi zato napravio root.
imas pm
Poštovani forumaši pratim duže vremena rasprave o kineskim mobitelima,i ja sam se pomalo navukao na te firme Xiaomi,Meizu i može Asusa.I prijatelje sam zarazio ,frend mi se navukao na Okitela 4000 po reklamama jeftin neuništiv ekran i dugotrajna baterija.Po klipovima you tube ima li neko taj aparat i kakav je u stvarnosti ima li kakvih mana i kakva je nadogradnja i update i romovi i sl.Da li ima podršku i da li se to isplati kupiti za 120 dolara .Molim komentare od ljudi koji oimaju aparat i mišljenje o ovoj firmi.Hoće prijatelj sebi i curi da kupi mob.Hvala na savjetima unaprijed.Da li to išta vrijedi i li je sve trik reklamni.
Poštovani forumaši pratim duže vremena rasprave o kineskim mobitelima,i ja sam se pomalo navukao na te firme Xiaomi,Meizu i može Asusa.I prijatelje sam zarazio ,frend mi se navukao na Okitela 4000 po reklamama jeftin neuništiv ekran i dugotrajna baterija.Po klipovima you tube ima li neko taj aparat i kakav je u stvarnosti ima li kakvih mana i kakva je nadogradnja i update i romovi i sl.Da li ima podršku i da li se to isplati kupiti za 120 dolara .Molim komentare od ljudi koji oimaju aparat i mišljenje o ovoj firmi.Hoće prijatelj sebi i curi da kupi mob.Hvala na savjetima unaprijed.Da li to išta vrijedi i li je sve trik reklamni.
Ako kupuje kineza neki kupi nekog provjerenog kao što si i sam naveo xiaomi, meizu, asus i druge, ove žnj kineze ipak bolje zaobići.
Ako kupuje kineza neki kupi nekog provjerenog kao što si i sam naveo xiaomi, meizu, asus i druge, ove žnj kineze ipak bolje zaobići.
Upravo tako samo provjerene uzimaj jer sve je to divno i krasno prvih godinu, dvije i onda ode sve u krasni. Imao sam ja Inewa V3 dok su ga svi hvalili i sve i nakon godinu dana ekran se razljepio, sastrane komad plastike opao sam od sebe sva sreća da sam ga na vrijeme prodao jer sam imao osjećaj da neće još dugo. A slanje u Kinu na popravke se jednostavno ne isplati, em je predugo em problemi na carini.
Danas su mi stigli svi dijelovi za ASUS Zenfone 5 koji je pao u snijeg, a nakon toga ga izbacila ralica.
USB Dock Charging_Battery + LCD Display + Battery + Battery Door
Sve skupa oko 250 kuna. Pošto sam ga već ranije rastavio, sklapanje je bilo brzo.
Radi ko puška. Žemska je sretna ko radio. Ja dobio palačinke :-)
Hvala na odgovorima i ja sam rekao da niko ništa ne zna o tom aparatu aj neka sam odluči.Ja sam u teškim dilemama evo pratim vas mjesecima i ja bih uzeo Xiaomi note 2 ili 3,a bogme ovaj Asus zen 2 je zvijer teško mi se odlučiti vidim ga u Germany sa 340 dolara na 201.Stiže instaliran sa svi Google aplikacijama 4 gb rame.Imam frenda u Manhajmu i sve semože dogovoriti i srediti.Teško mi se odlučiti ovaj Xiaomi je izazov i nisam baš vičan u novim updejtima,romovima, itd ali imaju strašnu podršku i puno fanova koji ga dorađuju tjedno ima puno potencijala......
Da li se može za toga Asusa naći zaštitne folije i flip case ili torba ima li gdje za naručiti i da li imaš iskustva sa spajanjem na comp i skidanju videa i fotki brzina i wifi u stanu.Baš mi je zapeo taj Asus za oko.Ima li kineskih aplikacija i jel zna se zamrznuti jesi li imao kakvih problema.Je li redovno ažuriranje i težak je bogami ...
@Ajax
Ako pitaš mene i za ASUS Zenfone 5 to nije kinez. Izvadiš ga iz kutije,
upališ i odma si svjestan da imaš pravu stvar, meni ga je otela
jedna divlja žemska, ja ga servisiram (ne nju) na Aliju ima sve živo za njega.
Lolipop sam mu stavio preko laptopa jer ga nije htio nadograditi preko wifi-a.
Normalno sad je u igri ASUS Zenfone 2 kojeg nisam u živo vidio
ali kako ih ima sa raznim procesorima i još koječim drugim tako mu i cijena varira.
Moje mišljenje je da vrijedi novaca koji platiš.
jel se isplati ovaj novi xiaomi redmi 3 za 150$ u pre-orderu? ima snapdragon 616, 720p rezoluciju na 5" to je oko 300 ppi znaci nebi trebalo bit zrnato, 4100 mAh baterija i aluminijsko kuciste, cini se dobar samo me brine taj chipset jel dovoljno jak za danasnje standarde?
Ispravka netočnog navoda Asus-Taiwan ali i to je neslužbeno Kineski teritorij.Ovaj zenfon je strojčina ali ogroman je i težak ali mi je u top 3 moram se brzo odlučiti ima ga još u Eu warehose in stock Germany.Cjena je odlična best buy.Imao sam sa različitim mobitelima puno padova i razbijanja ekrana tako da ga treba dobro zaštiti.
jel se isplati ovaj novi xiaomi redmi 3 za 150$ u pre-orderu? ima snapdragon 616, 720p rezoluciju na 5" to je oko 300 ppi znaci nebi trebalo bit zrnato, 4100 mAh baterija i aluminijsko kuciste, cini se dobar samo me brine taj chipset jel dovoljno jak za danasnje standarde?
dobar je, kako ne? za te novce sumnjam da ces naci nesto bolje s istim speckama (ili takvom baterijom).
Sve su jako dobri uređaji, a razlika je u nijansama. Ja sam imao prilike čačkati po LeTv 1s i mogu reći da je vrlo dobar uređaj. Podrška uopće nije loša, upravo suprotno. Moram, doduše, naglasiti da sam s njim naišao na problem pri servisiranju. Naime, kao što me upozorio serviser, pri svakom otvaranju, jer se otvara od naprijed, postoji opasnost od pucanja displaya i glassa, a ni dijelove nije baš lako nabaviti u RH za njega. Bloatware te ne mora zamarati, postoji puno mogućnosti za micanje bloata čak i bez rootanja. Hardverski, uređaj ima stvarno velik potencijal.
Ovisi šta ti je bitno, po meni je ovo najljepši od svih uređaja, ali kad bih sebi uzimao, uzeo bih Xiaomi zbog MIUI službenog ROMa koji je nenadmašiv. Iako, MIUI se može staviti i na LeTv iako postoji šansa da neke od funkcija na njemu neće raditi. Također, nemoj misliti da je Mi4 bez bloatwarea, jer je isto krcat. Zapravo svi Kinezi jesu.
LeTv je, također, provjereno lagan za rootanje i flashanje recoverya i romova.
@ashala2202 daj please podijeli sa nama koji ne znamo , kako maknuti bloatware bez rootanja?
Zanima me dali je sigurna ova stranica https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/136-xiaomi-redmi-2-2gb-black.html#/memorysize-16gb/networktype-lte/color-green
htio bih naruciti navedeni mobitel iz europskog skladišta.
Ispravka netočnog navoda Asus-Taiwan ali i to je neslužbeno Kineski teritorij.Ovaj zenfon je strojčina ali ogroman je i težak ali mi je u top 3 moram se brzo odlučiti ima ga još u Eu warehose in stock Germany.Cjena je odlična best buy.Imao sam sa različitim mobitelima puno padova i razbijanja ekrana tako da ga treba dobro zaštiti.
Gdje ga ima u EU?
Pozdrav, evo ja jos cekam s banggooda mobitel. S obzirom da je iz EU slan, dali je ovo standardno ili? Jer me malo cudi ponovo slanje to "costums" . Jer nebi trebao nista carine i pdva platit jer je iz EU. Pa sam sad zbunjen, nisam jos nikakvo pismo il email dobio ..
Local Date and TimeCountryLocationEvent TypeExtra Information
8.1.2016. 7:35:00Netherlands (the)AMSTERDAM INTERNATIONAL MAIL CENTREReceive item at office of exchange (Otb)
8.1.2016. 7:35:00Netherlands (the)AMSTERDAM INTERNATIONAL MAIL CENTREInsert item into bag (Otb)
9.1.2016. 11:20:00Netherlands (the)AMSTERDAM INTERNATIONAL MAIL CENTRESend item abroad (EDI-received)
9.1.2016. 15:49:06CroatiaZAGREB 10003Receive item at office of exchange (Inb)
9.1.2016. 16:40:43CroatiaZAGREB 10003Send items to customs1 (Inb)
11.1.2016. 8:19:08Croatia10805 Zagreb CUVSend item to customs (Inb)
11.1.2016. 8:19:08Croatia10805 Zagreb CUVReceive item at location (Inb)
(sry ako je off topic)
EDIT:
12.1.2016. 11:54:36Croatia10805 Zagreb CUVRecord item customs information (Inb)
Retention reason : Invoice missing
Što sad da radim?
Prije nego kreneš išta blokirati i zamrzavati pomoću Debloatera ili neke druge slične aplikacije, predlažem ti da po forumima pronađeš provjerene liste aplikacija i servisa koji se mogu blokirati a da se pritom ne blokira neka koja je ključna za rad samog sistema, a onda si u banani.
Prije nego kreneš išta blokirati i zamrzavati pomoću Debloatera ili neke druge slične aplikacije, predlažem ti da po forumima pronađeš provjerene liste aplikacija i servisa koji se mogu blokirati a da se pritom ne blokira neka koja je ključna za rad samog sistema, a onda si u banani.
znam :)
malo sam se zaigrao prošli put sa titaniumom pa sam pobrisao par stvari koje nisam trebao .
sad ću pažljivije, tj. samo one kineske ,koliko sam skužio nisu potrebne za normalan rad :)
Pošto sve više sanjam Android, šta biste preporučili sa ovim specifikacijama:
- ekran dijagonale ne veće od 5 inča, poželjna rezolucija 1280x720
- 4+ jezgara
- 2+ GB RAM
- Dual SIM
- LTE
- micro SD slot
- cena... poželjno je da bude oko $150
- 4+ jezgara
- 2+ GB RAM
- Dual SIM
- LTE
- micro SD slot
Xiaomi Redmi 3 možda
- 4+ jezgara
- 2+ GB RAM
- Dual SIM
- LTE
- micro SD slot
Zopo Speed 7 ili Bluboo Xtouch (malo skuplji)
Specifikacije Redmi 3 deluju super, taman ono što sam naveo i dobra baterija, osim jedne nezgodne stvari: sko sam dobro razumeo, druga SIM kartica i SD kartica dele isti slot, tj može se koristiti samo jedno od njih? Sa GSM Arene: "Card slot: Yes, up to 128GB (uses SIM 2 slot)". Imam problem da pronađem prodavce, a i (non-stock) slike, pošto je tek izašao.
Speed 7 takođe deluje dosta dobro, specifikacijama i iznad onoga što sam naveo (FHD, octa-core, 3GB), ali ništa ne nedostaje. Našao sam ga na Aliju za $159 (sa shippingom), deluje mi kao ok prodavac i cena?
mene brine taj snapdragon 616, mozda je ipak pametnije pretrpit velicinu i uzet redmi note 3 za 200 kn vise i onda si miran neko vrijeme sa helio x10 chipsetom
Po ovome sto pise ti moras nasjoj carini poslat racun od mobitela i morat ces platit pdv na cijenu moba.
Po ovome sto pise ti moras nasjoj carini poslat racun od mobitela i morat ces platit pdv na cijenu moba.
http://eu.banggood.com/Wholesale-Warehouse-EU-Warehouse-Xiaomi-Mi4-5-inch-3G-WCDMA-16GB-ROM-3GB-RAM-Snapdragon-801-Smartphone-wp-Uk-1017437.html
Ovo je od kud sam uzeo. (prije 3 mjeseca sam isto uzeo mobitel i sve proslo bez problema). Tu ispod isto pise :
EU DIRECT & UK FREE
Free shipping to UK
Royal mail direct
No taxes or tariffs
I njima (banggoodu)san danas poslao mail i poslali su mi invoice koji je s Post NL i originalno shipanje iz UK. A onda mi je doslo ovo da fali raćun pa san im poslao mail ponovo da zbog cega je to i hocu da oni pokriju te troskove.
http://eu.banggood.com/Wholesale-Warehouse-EU-Warehouse-Xiaomi-Mi4-5-inch-3G-WCDMA-16GB-ROM-3GB-RAM-Snapdragon-801-Smartphone-wp-Uk-1017437.html
Ovo je od kud sam uzeo. (prije 3 mjeseca sam isto uzeo mobitel i sve proslo bez problema). Tu ispod isto pise :
EU DIRECT & UK FREE
Free shipping to UK
Royal mail direct
No taxes or tariffs
I njima (banggoodu)san danas poslao mail i poslali su mi invoice koji je s Post NL i originalno shipanje iz UK. A onda mi je doslo ovo da fali raćun pa san im poslao mail ponovo da zbog cega je to i hocu da oni pokriju te troskove.
Zanimljivo. Javi sta ti odgovore.